- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja juz po wizycie wszystko ok cukrzycy ciazowej nie ma żelazo mam brac dalej a moj mały jest ułożony głowka do dołu i pewnie juz w takiej pozycji zostanie do porodu dlatego mi czasem nie dobrze bo nóżki ma na moim żałądku i mnie tam kopie.
powiedziałam lekarzowi ze mam problem ze spaniem na boku bo mnie młody wtedy kopie i spie w wiekszosci na plecach no to powiedział zeby na plecach nie spac a na boku ze kopie bo dostaje tlenu właśnie

co do miesiaca jak ktos mnie pyta w ktorym jestem to mowie w 6 jak zacznie sie czerwiec bede mowic w 7 ludzie nie maja wiedzy i jak powiem ze jestem w siódmym a jest maj a rodze w sierpniu to sie dziwia dlatego licze zawsze od poczatku miesiaca
kurcze dzisiaj moze przyjechac kurier z tym łóżeczkiem a tak leje ze jak mi zestawi na podwórko to bedzie po łózeczku i materacu a do domu kurierzy nie wnosza i sie zastanawiam co zrobie...jakbym miała jakas folie to bym zakryła
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Dzielna Pyzaura po glukozie i co wciskałaś tą cytrynę?

- agilla.r
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
witam w ten kolejny deszczowy dzien
ja juz po wizycie wszystko ok cukrzycy ciazowej nie ma żelazo mam brac dalej a moj mały jest ułożony głowka do dołu i pewnie juz w takiej pozycji zostanie do porodu dlatego mi czasem nie dobrze bo nóżki ma na moim żałądku i mnie tam kopie.
powiedziałam lekarzowi ze mam problem ze spaniem na boku bo mnie młody wtedy kopie i spie w wiekszosci na plecach no to powiedział zeby na plecach nie spac a na boku ze kopie bo dostaje tlenu właśnieniby to tylko trzy miesiace ale nie wiem jak ja dam rade spac na boku poprostu tak nie potrafie
co do miesiaca jak ktos mnie pyta w ktorym jestem to mowie w 6 jak zacznie sie czerwiec bede mowic w 7 ludzie nie maja wiedzy i jak powiem ze jestem w siódmym a jest maj a rodze w sierpniu to sie dziwia dlatego licze zawsze od poczatku miesiaca
kurcze dzisiaj moze przyjechac kurier z tym łóżeczkiem a tak leje ze jak mi zestawi na podwórko to bedzie po łózeczku i materacu a do domu kurierzy nie wnosza i sie zastanawiam co zrobie...jakbym miała jakas folie to bym zakryła
Papi jak poprosisz to Ci wniesie, kobiecie w ciąży nie odmówi

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mam do was pytanie dziewczyny bo widze ze juz wybieracie wózeczki. Czy wiecie cos na temat firmy xlander ,ponoc sa bardzo dobre ale dosc drogie, znajoma moze mi zalatwic taki uzywany ale jeszcze na gwarancji niby w idealnym stanie ale cena wysoka 900 zł. niewiem czy sie opłaca, taki nowy model kosztuje ok 2000 zł. Poleciłybyscie mi jaka dobra firme w rozsadnej cenie. Pozdrawiam wszystkie mamuski
Ja mam spacerówkę xlandera xgo. Mimo, że to spacerówka na malutkich kółkach to można wpiąć do niego gondolkę i fotelik www.tosia.pl/x-lander-x-go_p866 ja kupowałam go jako wózek spacerowy na miejskie wypady jako alternatywę dla wózka 3 w 1 więc bez gondoli i fotelika ale jest bardzo ciekawa propozycja dla mam które potrzebują wózka ultralekkiego który będzie się składał do małych rozmiarów oczywiście nadaje się wyłącznie na miejskie tereny ze względu na małe koła. Z firmy jestem bardzo zadowolona, duży plus za 2 letnią gwarancję bo przeważnie na wózki jest roczna. Myślę, że jak teraz miałabym znowu kupować wózek 3 w 1 to zdecydowałabym się na xlandera x-move, godndoli nie kupowałabym w ogóle. Cena xlanderów są nie najniższe, ale po okresie użytkowania bez problemu się sprzedają. A jak wózek miał by służyć 2 dzieci to nawet bym się nie zastanawiała.
A i jeszcze szalenie podoba mi się wózek Implast allegro.pl/implast-bolder-ecoline-sd-woz...iej-i3255233913.html
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
E tam nie wnoszą, jak poprosisz grzecznie, że jesteś w ciąży, i nie możesz dźwigać to gwarantuje Ci, że Ci wniesie do domku. Ja tak zawsze robię jeszcze nie zdarzyło by mi się, żeby mi ktoś odmówiłwitam w ten kolejny deszczowy dzien
powiedziałam lekarzowi ze mam problem ze spaniem na boku bo mnie młody wtedy kopie i spie w wiekszosci na plecach no to powiedział zeby na plecach nie spac a na boku ze kopie bo dostaje tlenu właśnieniby to tylko trzy miesiace ale nie wiem jak ja dam rade spac na boku poprostu tak nie potrafie

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

czy ktoras z was ma zlecone alloprzeciwciała?
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja na to USG wybieram się w 27 tygodniu, zobaczymy co z tego wyjdzie, może moja córa nie lubi być podglądana i buzię zobaczę dopiero w dniu narodzin

A z tymi alloprzeciwciałami, to przy grupie RH- się robi? Ja właśnie takową mam,ale jeszcze nic na temat tych badań od swojego gina nie słyszałam.
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Antek nadal nie będzie chciał współpracować to dam sobie spokój i poczekam do porodu:)
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Według tego sposobu Iwonka Ty też zaczęłaś właśnie 7 miesiąc, III trymestr
Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.
No proszę III trymestr już - niesamowite

Ania31 napisał:
Mam do was pytanie dziewczyny bo widze ze juz wybieracie wózeczki. Czy wiecie cos na temat firmy xlander ,ponoc sa bardzo dobre ale dosc drogie, znajoma moze mi zalatwic taki uzywany ale jeszcze na gwarancji niby w idealnym stanie ale cena wysoka 900 zł. niewiem czy sie opłaca, taki nowy model kosztuje ok 2000 zł. Poleciłybyscie mi jaka dobra firme w rozsadnej cenie. Pozdrawiam wszystkie mamuski
JUz był kiedyś temat x-landerów. Wg mnie są małe. Mała gondola i dziecko szybko z niej wyrasta. Nie potrafi jeszcze dobrze siedzieć a już trzeba je przesadzić w spacerówkę. Jak dla mnie są niepraktyczne.
papi88 napisał:
powiedziałam lekarzowi ze mam problem ze spaniem na boku bo mnie młody wtedy kopie i spie w wiekszosci na plecach no to powiedział zeby na plecach nie spac a na boku ze kopie bo dostaje tlenu właśnie
niby to tylko trzy miesiace ale nie wiem jak ja dam rade spac na boku poprostu tak nie potrafie
Papi spoko damy radę jakoś wszystkie razem. Każda pewnie lubi spać na plecach ale dla maluchów musimy się przemęczyć i poświęcić.
akina_zet napisał:
Iwonka, trzymaj się Kochana, ja też mam nadzieję,że operacja pomoże,jesteś silną babką i poradzicie sobie
a co do rodziny.... zachowują się paskudnie! Moja mama też była podobna kiedyś, żaden mój facet jej nie odpowiadał, kilka związków chciała rozbić, do tej pory patrzy na mojego z góry, bo to ja mam większy wkład w małżeństwo - mieszkanie było moje. Jeżeli faktycznie Twoja mama ma raczyć Was takimi tekstami i sprawiać Wam przykrość, to wpadajcie tam sporadycznie, może czegoś się nauczy, dołowanie Was jest ostatnią rzeczą, którą powinna teraz robić.
Dzięki Akina. właśnie postanowiliśmy że będzie unikać domu moich rodziców przez jakiś czas. aż zrozumieją że robią źle.
papi88 napisał:
a dziewczynki jak tam wasza waga? ja przybieram teraz 2 kg na miesiac poki co wiec na razie mam 4 na plusie
Buuuu, ja przytyłam 8 kg...

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
no wlasnie sie zastanawiam w jakim celu te alloprzeciwciala skoro ja mam grupe +
apropo moj pies i kot okupuja moje łóżko i sie wpychaja pod kołderke bo zimno w domu ale bedzie rozpacz jak sie mały urodzi i nie beda mieli wstepu do lózka a kot pewnie nawet do pokoju
madzia nie badz taka pochwal sie waga

- czarnula0609
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja też dzisiaj po badaniu krzywej cukrowej było okropnie .Ale najlepsze to że wyniki wyglądają tak . Rano naczczo 86 a po 2 godzinach 58.
Ostatnie noce są straszne przez zgagę spie tylko po 2 godzinki caa noc łażę .
A waga u mnie 3,5 kg na plus.