BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #666854 przez kocham_cie
Monika23083 napisał:

iwonta_kg napisał:

tez tak czujecie w srodku???? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

oj, tak! zdecydowanie zwłaszcza dzisiaj!!!

o tak u mnie dziś też Antek szaleje, a ja siedzę i patrzę jak mi się brzucho rusza- uwielbiam ten widok, uwielbiam czuć moje synka... ja to wogóle mam już bzika na jego punkcie:)

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #666855 przez iwonta_kg
papi88 napisał:

dziewczyny wiecie moze jak zrobic jak mam usg na plycie z tego polowkowego chocby i chcialabym podkład muzyczny do tego to jak moge to zrobic?

ja niestety nie nie mam pojęcia... w tej dziedzinie jestem totalnie zielona... :pinch:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu #666913 przez niagara
kocham_cie napisał:

Monika23083 napisał:

iwonta_kg napisał:

tez tak czujecie w srodku???? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

oj, tak! zdecydowanie zwłaszcza dzisiaj!!!

o tak u mnie dziś też Antek szaleje, a ja siedzę i patrzę jak mi się brzucho rusza- uwielbiam ten widok, uwielbiam czuć moje synka... ja to wogóle mam już bzika na jego punkcie:)

Dokładnie tak :laugh: Nie umiałabym tego lepiej określić :silly: :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #666938 przez iwonta_kg
Ciesze sie ze podobaja wam sie obrazki ktore wysyłam :lol: ja tez czuje wlasnie tak Kacperka jak kopie :lol:

Kurwa mac... Az sie pobeczalam oglądając wiadomości! Jakiegos niemowlaka znaleźli wcisnietego w rurę :(:(:(:(:(:(:( ale na szczescie żył. Pare godzin wczesniej urodzony. Mam nadzieje ze matkę tego dziecka jakas ciężarówka na autostradzie przejedzie!! I niech do diabła idzie!

11 lata 6 miesiąc temu #666939 przez zuzuzanta
Ja widziałam tylko zapowiedź tego materiału, ale przełączyłam szybko, bo nie chciałam tego oglądać

Kasia

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #666948 przez słonko
Cześć dziewuszki :)

Widzę, że pisałyście o spaniu na lewym boku. Dla mnie to jakiś absurd, bo co z tego, że układam się na lewym lub prawym boku (przed ciążą najchętniej na brzuchu, na plecach nie umiem zasnąć :)), jak w nocy za każdym razem budzę się na wznak! Ja nad tym nie panuję i wygląda na to, że raczej przesypiam tak niemal całą noc :ohmy: I niech mi tu ktoś mądry poradzi, jak mam sobie wytłumaczyć, żeby się w nocy nie obracać... No way! A tak w ogóle mój Młody akurat najbardziej kopie jak leżę na brzuchu, a znacznie mniej, jak przewracam się na bok.

Co do libido, u mnie też jest na minusie :( A jakoś chyba do 4 miesiąca było tak fajnie...

Nie wiem, czy już rozwiązałaś problem z praniem, papi, ale wtrącę jeszcze swoją radę: wg mnie na przesiąknięte czymś tłustym rzeczy jedynym sposobem jest pranie w bardzo wysokiej temp... Czyli powiedzmy 90 st. Bawełniane rzeczy powinny wytrzymać...
Co do podkładu pod filmik - nie wiem, jak za darmo. Robiłam kiedyś filmiki w Adobe Premiere, ale to jest profesjonalny kolos (choć przez miesiąc można było za darmo korzystać - nie wiem, czy dalej tak jest). Tam w każdym razie da się dodawać muzykę i inne cuda :)

Iwonta, Natalka, wow, Wy już zaczynacie III trymestr! Ja mam jeszcze 1,5 tygodnia. Natalko, piękny duży brzunio! Ale jeszcze tak pokaźnego biustu nie wyprzedził ;)

Ja mam tę wstrętną glukozę jutro :( A zaraz po niej usg :)

U mnie z tym obrazkiem zgadzają się nie tylko ruchy ;) Młody siedzi głównie nogami w dół i kopie czasami mocno po jelitach (jak się akurat plackami na zewnątrz obróci). Tak bym chciała, żeby się już przyjął pozycję głową w dół! Pocieszam się, że ma jeszcze dużo czasu. Chociaż wtedy pewnie znów dopadnie mnie zgaga...

Jeśli to prawda, że pierwsze ruchy wyznaczają połowę ciąży, to ja chyba będę sporo przed terminem rodzić... :huh: O ile w granicach ciąży donoszonej, to nawet się ucieszę :lol:

Paulina i Piotruś

11 lata 6 miesiąc temu #666967 przez słonko

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #666968 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Ciesze sie ze podobaja wam sie obrazki ktore wysyłam :lol: ja tez czuje wlasnie tak Kacperka jak kopie :lol:

Kurwa mac... Az sie pobeczalam oglądając wiadomości! Jakiegos niemowlaka znaleźli wcisnietego w rurę :(:(:(:(:(:(:( ale na szczescie żył. Pare godzin wczesniej urodzony. Mam nadzieje ze matkę tego dziecka jakas ciężarówka na autostradzie przejedzie!! I niech do diabła idzie!

Widzialam widziałam.... w Chinach chyba nie?? co za debilizm.... ta matkę bym w szambie utopila!!!!!!!!

ja własnie zjadłam jabłuszko i jogurt i koniec z jedzeniem i piciem na dziś...poza woga niegazowana ;)
Jutro rano siurki i na badania krwi :)

Teraz w Uwadze znów o "znęcaniu" się nad zwierzakami grrrrrrrrrrrrrrrrr ZABIŁABYM!!!!!

11 lata 6 miesiąc temu #666974 przez słonko
Alivva napisał:

ja własnie zjadłam jabłuszko i jogurt i koniec z jedzeniem i piciem na dziś...poza woga niegazowana ;)
Jutro rano siurki i na badania krwi :)

O, Ty też jutro :) Kurcze, faktycznie już późno (zagapiłam się, bo czytałam zaległości ;)), a ja jeszcze głodna... No nic, coś lekkiego jeszcze zjem, bo badanie mam najwcześniej o 8 - punkt pobrań tak późno otwierają.

Paulina i Piotruś

11 lata 6 miesiąc temu #666977 przez Alivva
no ja też,ja tez :)

ja pojadę przed 8 bo tak sie umówilam z koleżanką.... na 10 powinnam byc w pracy ale dzwoniłam do szefowej,że mam badania i w razie W otworzę butik troszkę później...

11 lata 6 miesiąc temu #666981 przez iwonta_kg
A ja ide sobie zrobić jajecznice na kolacje :)

11 lata 6 miesiąc temu #667085 przez akina_zet
Oj dziewczyny ja to swoją wagę omijam szerokim łukiem :dry: W piątek czas ważenia i wizyta u lekarza, zobaczymy co tam wskoczy.

Dziś szykowałam mieszkanie do remontu, który rusza od tego weekendu, zaczęłam pakować swoje rzeczy w worki i jeden wór nosi nazwę "po ciąży", ile tam moich pięknych rzeczy w które się nie mieszczę, łezka w oku się kręci, ale za to ile będe miała później ubrań do noszenia :D Mam nadzieję,że karmienie piersią pozwoli szybko wrócić do dawnej sylwetki :)

Monika Z.

11 lata 6 miesiąc temu #667093 przez kalina
Iwonka znakomicie oddalas to co sie u mnie w brzuchu dzieje:D

Papi chyba ty pisalas ze ci sie ulozylo dzieciatko glowa w dol i ci niedobrze przez to? to przynajmniej wiem czemu mi ostatnio czesto tez sie rzygac chce bo wczoraj wyszlo ze lezala glowa w dol:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #667122 przez Alivva
Moja mała koza na razie zmienia pozycje szalenie szybko i czuje ją wszędzie :)
Doktorek ostatnio mówił,że do 28-30 tygodnia dzidziol ma tyle miejsca,że może sie jeszcze okrecać,a dopiero potem układa się i juz raczej w takiej pozycji pozostaje do porodu.... Powiedział "raczej" bo sa wyjątki od reguły które potrafia okręcic sie nawet w kilka godzin przed porodem chociaz mój doktorek powiedział,że sam w swojej "karierze" miał 2 takie przypadki i do dzis nie wie JAK :D

ogólnie powiem Wam kochane,że ja gaduła jestem a doktorek to taki konkretny specjalist,że cierpliwie i wyczerpująco odpowiada na moje pytania (mam wrażenie,że lubi takie zainteresowane i ciekawe wszystkiego pacjentki) przez co uwielbiam z nim rozmawiać :)

11 lata 6 miesiąc temu #667156 przez niagara
Moja mała na ostatnim usg była ułożona główkowo i chyba nadal tak jest, ale nie miałam pojęcia, że przez to mogę mieć mdłości :S gdy się tak zastanowię, to faktycznie ostatnio często robiło mi się niedobrze :huh: :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka