- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
pisalyscie wczesniej jak spicie. ja zawsze lubilam na lewym boku, na plecach nie. a teraz najwygodniej mi na plecach sie usypia. staram sie na boku ale jak sie w nocy przebudze to czesto laduje automatycznie na plecach. do tego wlasnie jak spie na boku to nie wiem jak mam rece wylozyc bo szybko cierpna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Rece cierpna jak kregoslupu jest zle ulozony... tak mi sie wydaje. Zeby bylo wygodnie na boku, musisz miec dobra poduche, najlepiej taka profilowana (ortopedyczna w ikei są) wtedy i kark nie boli i rece nie cierpna. Wczesniej dziewczyny pisaly też o rogalu do karmienia.
www.zapytajpolozna.pl/inne/produkty-dla-...-spanie-w-ciazy.html
Ja u rodzicow radze sobie ze zwykla, cienką poduszką, którą zwijam pod glową i druga miedzy nogi wciskam, lewa ręka do przodu a prawa to różnie, usypiam z nią na brzychu opartą
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Ja ruszam do dalszego pakowania rzeczy i przygotowywania się do remontu.
W piątek wyjeżdżam na miesiąc z drugą ciężarną na działkę, by mój mógł spokojnie zająć się mieszkankiem, dlatego od piątku do końca czerwca będę do Was zaglądać sporadycznie, no chyba ,że mi zasięg w telefonie pozwoli w tej dziczy coś tam podejrzeć, bo o internecie stacjonarnym i lapku nie ma mowy
Wasze dzidzie tak szaleją w brzuchach, moja szalała na samym początku jak zaczęłam czuć pierwsze ruchy i skapnęłam się, że to to, teraz jest jakoś spokojniej, nie jest to tak intensywne I mimo wszystko troszkę się tym martwię
Kalina mam tak samo, ręce ścierpnięte, nogi mnie bolą, strasznie źle mi się śpi na boku
Nubi muszę w takim razie podjechać do ikei i zaopatrzyć się w wygodną poduchę.
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ta glukoza z cytryną nic strasznego, jakbym watę cukrowa zjadła
Dobrze, ze mają tu wi fi
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Młody już dostał glukozowego szału, kopie bez opamietania
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja zawsze spalam na bokach nigdy na wznak i nigdy na plecach! Teraz nadal śpię na bokach i w miarę sie wysypiam chyba ze zaczną mnie boleć biodra to wtedy jest gorzej wiec wierce sie z boku na drugi a jak juz dwa bolą to na chwile na wznak!ale dramatów jeszcze nie mam!
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Mi jeszcze zostala godzina do ponownego pobrania krwi... zwariowac mozna. Mialam byc z kolezanka ale jej corka sie rozchorowala i przelozyla badanie na inny dzien a ja sama bez ksiazki,bez niczego... grrrrrr
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej.
Mi jeszcze zostala godzina do ponownego pobrania krwi... zwariowac mozna. Mialam byc z kolezanka ale jej corka sie rozchorowala i przelozyla badanie na inny dzien a ja sama bez ksiazki,bez niczego... grrrrrr
Masz nas!
Ja pamietam jak po godzinie prawie spalam w tej przychodni. Juz mialam oczy zamknięte i nagle do gabinetu wpada moja mama (jest pielęgniarką w tej przychodni) i mowi że nie mogę zasnąć nawet na chwile bo po takiej dawce glukozy mozna wpasc w śpiączkę jak sie zaśnie. Masakra! Zrobilam oczy jak 5 zl i zaczelam spacerować żeby nie byc taka senna.
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie dzisiaj piękna pogoda. Wstałam o 6 i zabrałam się za sprzątanie. Zaraz jakieś zakupy muszę uskutecznić, bo lodówka świeci pustkami. Jutro ambitnie wybieram się na procesję Bożego Ciała, pamiętam, że jak chodziłam z Zuzią w ciąży, to właśnie na takiej procesji, gdzie było dobre kilka tysięcy ludzi, ptak strzelił mi kupę centralnie na głowę. Wszyscy, którzy byli obok mnie pękali ze śmiechu. Ja stwierdziłam tylko, że to na szczęście .
iwonta_kg bardzo ładny brzuszek i zero rozstępów jak widzę. Ja się wczoraj "naoliwiłam" dosyć mocno i teraz cierpię, bo mnie wszystko swędzi. W ogóle nic nawilżającego przeciwko rozstępom stosować nie mogę. Wszystko mi śmierdzi i odruch wymiotny się zaraz pojawia. Na razie do rozstępów z poprzedniej ciąży nie doszedł żaden nowy i niech tak zostanie.
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Musiało to komicznie wyglądać, ta kupa;-) wokół ciebie tysiąc ludzi a ptaszkowi wyleciało cos akurat na ciebie hehe napewno na szczęście
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Alivva, mi tyle samo zostało, tzn. Teraz juz 30 min Mały nie przestaje szaleć, jak naćpany cały brzuch mi skacze
Iwonta, Ty i Paulina macie te brzuchy jak doklejone, takie piłeczki. Mój mniejszy i nie odcina sie tak, bo po bokach przechodzi w oponę
Ale wiecie co, dziś w autobusie dwóch chłopaków rzuciło sie mi ustępować! Aż mi głupio było
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja mała koza na razie zmienia pozycje szalenie szybko i czuje ją wszędzie
Doktorek ostatnio mówił,że do 28-30 tygodnia dzidziol ma tyle miejsca,że może sie jeszcze okrecać,a dopiero potem układa się i juz raczej w takiej pozycji pozostaje do porodu.... Powiedział "raczej" bo sa wyjątki od reguły które potrafia okręcic sie nawet w kilka godzin przed porodem chociaz mój doktorek powiedział,że sam w swojej "karierze" miał 2 takie przypadki i do dzis nie wie JAK
ogólnie powiem Wam kochane,że ja gaduła jestem a doktorek to taki konkretny specjalist,że cierpliwie i wyczerpująco odpowiada na moje pytania (mam wrażenie,że lubi takie zainteresowane i ciekawe wszystkiego pacjentki) przez co uwielbiam z nim rozmawiać
Iva ja byłam ponoć źle ułożona do 40 tygodnia ciąży. Lekarz kazał mamie wszystko robić, była aktywna fizycznie i podczas sprzątania na podwórku poczuła straszny ból myślała, że już pora na porodówkę ale to tylko ja się przekręciłam ból za chwilę ustał i mama miała prowokacje dopiero w 42 tygodniu ciąży. Dodam, że miałam 4 kg no ale mama miała ogromny brzuch więc pewnie i dlatego możliwe.
Hihihi ja tez z tych dociekliwych, nie lubię żyć w nieświadomości w szczególności jak temat mnie dotyczy