BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #994409 przez asiekasiek

Zazanna napisał: Ooo Asiek to jak one działają to ja biorę te tańsze :cheer:
Ja się po prostu nie spodziewałam, że taka fajna i wygodna rzecz może tak mało kosztować -za dużo szczęścia na raz :D

Mój ma gniazdko na USB i podłączam do laptopa wtedy ładuje się ( w sumie tak na godzinę troszke ponad starczało mi naładowanie) ale spoko po przyjściu naładowałam go i tyle. i tam ma wejście na kartę sd, mam jedną na której mam piosenki do biegania. włączałam i w drogę:) myślałam że nie można podgłaśniać i podciszać ale mój siostrzeniec wtedy 4-letni używał go i powiedział, że chce podgłośnić a ja do niego że nie da się a on do mnie "jak to się nie da trzeba o tu przytrzymać dłużej bo inaczej piosenka zmeini się sie " :laugh: no cóż a ja przez pierwsze tygodnie nie wiedziałam jak pdoglośnić :whistle: :whistle:

allegro.pl/sluchawki-mp3-wireless-bezprz...osd-i5075071975.html ja od tego gościa kupowałam nawet po roku czasu dalej sprzedaje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #994410 przez Zazanna
Kurcze ja chyba też bym chciała przed.. ale kilka dni tylko -tak żebym miała niespodziankę :)

O Asiek dzięki :D To i j u niego zamówię :)
ahh te dzisiejsze czterolatki... B)

9 lata 8 miesiąc temu #994411 przez Sylwia-89
Hej :)

Kasandra, trzeba myśleć pozytywnie. Moja kuzynka ma synka rocznego już teraz, u którego po porodzie też chyba zauważyli powiększenie jednej z nich, poszli na usg i teraz jest wszystko w porządku, wszystko przeszło jak ręką odjął. Tylko na początku musieli obserwować. Może być tak, że u Twojej malutkiej szybciej się to unormuje także głowa do góry :)

Gloria, jedźcie ostrożnie :)

Pesq super, że masz taką fajną siostrę :) Moja też mi od czasu do czasu kupuje coś dla małej. To bardzo miłe jak ktoś bezinteresownie sprawia przyjemność innym :)

My wczoraj przywieźliśmy karton ubrań od siostry Filipa i dzisiaj już cała suszarka stoi a jeszcze z 2 pralki będę musiała wstawić, ale już na dniach chciałabym skończyć to wszystko ogarniać i mieć spokój psychiczny :)

Basiek, mam to samo... Zachce mi się do toalety, idę a potem spać nie mogę, bo to gorąco a to ułożyć się nie mogę itd. itd. Koszmar

Co do prasowania, to też nigdy nie lubiłam tego robić, ale takie malutkie ubranka bardzo chętnie prasuję i dosyć szybko mi to idzie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
No i brzuszek piękny :woohoo:

Kasandra, zaproś koleżankę na jeden dzień do Ciebie, niech Ci pomoże w codziennych obowiązkach, to przestanie się nudzić, a może Ty na jakiś czas odzyskasz spokój :laugh:

Zaz, ja kupuję w JYSK'u pościel flanelową. A to do słuchania serduszka, to może detektor tętna płodu? Jak byłam w szpitalu, to położna do jednej dziewczyny co 2h z tym przychodziła. Nawet w nocy :blink: i musiała brzuch wystawiać. Niby po 30 tygodniu tak robią w szpitalach. Mi się upiekło, bo miałam 29, więc tylko kilka razy mi sprawdzali.

Jeśli chodzi o poród, to też nie chciałabym być po terminie. Siostra Filipa 3 tygodnie przed poszła do szpitala i 2 tygodnie po terminie dopiero urodziła i to z oksytocyną, która niewiele pomogła i z przebiciem pęcherza płodowego. Samo to wyczekiwanie w szpitalu strasznie ją wymęczyło. No i mały urodził się z niedotlenieniem bo za długo czekali. kurdę oby z naszymi maluszkami poszło sprawnie i bez komplikacji...

9 lata 8 miesiąc temu #994412 przez asiekasiek
Jejku nie rozumiem właśnie przetrzymywania ciąży :unsure: później okazuje się, że dziecko niedotlenione jest albo coś innego. Jest termin to wywołuje się i tyle a nie czeka na zbawienie. Jakoś jeszcze nie słyszałam, że u którejś kobiety po terminie sam wywołaj się poród, jedynie co słyszę, że po tygodniu kobieta w ciązy przychodzi do szpitala, wywołują poród i później słyszę że niedotlenienie, czy dziecko traciło tętno i trzeba było cesarkę itp itp...

9 lata 8 miesiąc temu #994415 przez jurada
Asiek ja syna urodziłam w 41tc. Ale od 40tyg codziennie musiałam jeździć do szpitala na KTG wiec jakby byla nieprawidłowości to by ja wyłapali odrazu. I poród rozpoczął sie sam bez wywoływaczy.. Ja boje sie ze wy juz będziecie miały dzieciaki a ja nadal bede w 2paku :unsure:

9 lata 8 miesiąc temu #994419 przez Rita87
Podczytuję Was dziś cały dzień, ale dziś u mnie też spadek formy i nawet jakoś siły nie mam pisać... Jakoś kiepsko się czuję, brzuch pobolewa, ciągnie, kłuje, twardnieje, nie jakoś dokuczliwie, ale jakoś tak mi źle dziś :pinch: Dobrze, że chociaż Stasiu sobie bryka to spokojna jestem, ale te jego wygibasy też są dość bolesne ;)

A co do wieści to przyszedł dziś wózek :woohoo: Oni chyba wyczuli, że będę chciała kłócić się o tą promocyjną cenę, bo dostaliśmy maila, że wózek dostarczy nam kurier a umawialiśmy się z nimi, że mąż odbierze wózek ze sklepu. No i jak zadzwoniłam to za bardzo nie było dyskusji, bo babka mówi, że kurier zaraz u nas będzie i że kwota pobraniowa to tyle i tyle, a promocja jest od wczoraj i dotyczy zamówień, które będą składane po 1 sierpnia. Nam zależało na szybkim zamówieniu, bo do końca lipca xlander ma promocję i za okazanie dowodu zakupu wózka dostaje się fajne zestawy gratisowe. My wybraliśmy sobie parasolkę i taką torebkę biodrową: x-lander.pl/promocja/ Sam koszt parasolki to normalnie 100zł, więc w sumie na jedno wyjdzie, bo jakbyśmy zamówili po 1 sierpnia to byłoby 150zł mniej, ale nie byłoby już promocji na parasolkę, więc...

Tak czy inaczej jestem wózkiem zachwycona :woohoo: Wszystko super działa i wygląda. Martwiłam się o ten czarny, a w rzeczywistości wygląda super. Tak samo ten kolor aqua w rzeczywistości jest fajniejszy :) Gondolka ma różne kieszonki i zameczki na drobiazgi, można odpiąć z tyłu klapę i jest taka moskitierka, ale to tak bardziej na upały, więc pewnie z tego nie skorzystamy ;) Jeździłam sobie po mieszkaniu to prowadzi się jednym paluszkiem :cheer: z fotelika też jestem zadowolona, wygląda na porządny :) Także wózek dziś osłodził mi dzień :laugh: Wybaczcie, że nie wstawię zdjęć, ale już jakoś siły nie mam, tym bardziej, że gondole i fotelik D. wstawił na szafę, żeby kocurek tam nie wchodził i przypadkiem co gorsza nie osiusiał, bo niestety czasem jej się coś takiego zdarza :blush:

9 lata 8 miesiąc temu #994423 przez Rita87
Zaz, ja jestem zadowolona z pościeli z Lidla, bo tez nie znoszę kory czy satyny... Musze teraz kupić jakąs pościel, bo malowalismy sypialnię i chciałabym miec jakąś nową z tej okazji :P ale ostatnio w Lidlu jak rzucili pościele to same niepasujące dla mnie wzory.

A to urządzenie to detektor tętna płodu. Ktg jest bardziej skomplikowane, bo z tego co wiem to bada tętno, ruchy, skurcze i trwa ok. 30 minut a potem wychodzi cały taki wydruk z wykresami.

Juradka, ale Lenka ma fajne mieszkanko :)

Ja też bym chciała co najwyżej kilka dni przed terminem, strasznie już mnie to wszystko męczy i chciałabym mieć Stasia przy sobie, ale jednocześnie przez całą ciążę towarzyszył mi strach czy dotrwam do bezpiecznego dla niego czasu, że teraz to chcę, żeby siedział jak najdłużej i nabierał tłuszczyku i sił :) ale po terminie też się zapewne robi nieciekawie :unsure:

Pesq, Szumiś to moje marzenie. Głupio tak prosić kogoś o niego bo on chyba ok. 100zł kosztuje, więc tez nie taki mały wydatek. No ale może ktoś zechce nam sprezentować ;)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #994424 przez Rita87
W ogóle jaka przecena śpiworków w Smyku :cheer:
www.smyk.com/cool-club-spiwor-dziewczecy...ubranka-dla-dzieci-p
(Kas, idealny dla Twojej małej żaglóweczki ;) )

www.smyk.com/cool-club-spiwor-chlopiecy-...ubranka-dla-dzieci-p
(a ten dla Bartusia :cheer: )

To chyba dobra alternatywa dla rożka w łóżeczku?
Tylko coś rozmiary same małe...I nie wiem czy ceny w tym internetowym pokrywają się z tymi w stacjonarnym?

9 lata 8 miesiąc temu #994430 przez basiek149
Zaz ale ci się dzisiaj udało :) denerwowałaś się a tu wizyta udana :) więc super :)
a te owoce...mmm :woohoo: smakuwa ;)
ja pościel kupuję w Ikei albo w Home&you. z tej z Home&you jestem bardziej zadowolona bo jest taka milusia...:)

ja jednak zabrałam się dziś za prasowanko, było mega gorąco ale taka miałam ochotę poprasować te malutkie rzeczy, że nie mogłam się powstrzymać :) a zresztą jak są chęci to trzeba to wykorzystać bo potem bym to odkładała przez tydzień...
i tak na dwie raty ze względu na ten upał wszystko sobie poprasowałam, szybko mi szło, myślała, że znudzi mnie to dosyć szybko a tu nie :)

będę musiała jeszcze wstawić pranie kolorów a potem jeszcze pościeli. ale z pościelą poczekam jeszcze trochę jak zamówię łóżeczko i jak przyjdzie. żeby sobie wtedy od razu ubrać, przykryję jakimś kocykiem i będzie już czekało na Kubusia :)

my dziś na obiad mieliśmy kurczaka w sosie słodko kwaśnym... uwielbiam :woohoo: sos ze słoiczka ale tak mi smakuje, że nawet nie podjęłabym się w tym przypadku robienia własnego.

9 lata 8 miesiąc temu #994431 przez Zazanna
Zdrzemnęłam się jednak, ale nie za długo mi się udało, bo oczywiście toaleta..

Za to jak wstałam, to poprasowałam rzeczy Bartusiowe i już mam z głowy :) I w odruchu miłości machnęłam T. koszulę na jutro ;)
A teraz zajadamy z Malutkiem borówki i staramy się nie ugotować..

Sylwia dzięki :) W Jysku jeszcze nie próbowałam :)

Rita super, że jesteś zadowolona z wózka :)
Ja nie mam lidla blisko, musiałabym lecieć kawał drogi, a i tak pewnie by wszystko już było wykupione wrrr :P

O kurcze Rita i ja PRZEGAPIŁAM taki spiworeeeekkk ??? Łeeeeeeee <płacze>

Basiek mniam.. zjadłabym coś dobrego teraz, ale nie chce mi się nic robić...

W sobotę bedzie komódka, to w niedzielę poukładam sobie ubranka :)
O ile mi któryś z Panów ją poskłada heh.. bo jak powiedziałam, że będę składać sama, to T. popatrzył tym swoim wzrokiem, że już wiem, że nie będę sama :P

9 lata 8 miesiąc temu #994435 przez Zazanna
www.smyk.com/cool-club-body-chlopiece-z-...campaign=lowerfunnel

Właśnie odkryłam, że w bodziakach, które kupiłam ktoś podmienił body :angry: :angry: :angry:
W moich były dwa takie same granatowe i jedno białe w te drobne wielorybki, a nie ma tych z wielorybkiem i statkiem :angry: Jestem strasznie zła, bo te, których nie mam strasznie mi się podobają <rozżalona>
A swoją drogą w sklepie kosztowały 25 zł za 3-pak, a nie 32 jak na stronie, to może dlatego?

9 lata 8 miesiąc temu #994438 przez AgusiaKRK
Zazanka, Franio ma te same bodziaki :-) Dwa jasne i jeden granatowy jak na stronie, ale dla pocieszenia Ci powiem, że po pierwsze były kupione w regularnej cenie, a po drugie są bardzo fajne, ładne i przyjemne po kilkunastu już praniach, więc myślę że Ty i Dzieć będziecie zadowoleni :-)

9 lata 8 miesiąc temu #994444 przez Rita87

Zazanna napisał: O kurcze Rita i ja PRZEGAPIŁAM taki spiworeeeekkk ??? Łeeeeeeee <płacze>

Zaz, nie wiem jak w sklepie ale w necie tylko rozmiar 50 i 52 wiec nie masz czego zalowac ;-) nie wiem czemu same takie male...

9 lata 8 miesiąc temu #994446 przez pesq
Hej kochane! Przyszły firanki do salonu (spapugowałam troche od Kas bo to woal na szelkach :blush: :blush: ) i materacyk do łóżeczka :) Ogólnie jezdzilismy w pare miejsc i nic dzis nie poprasowałam... a czeka mnie sterta ale to tez nie jutro bo jutro lekarz i chce do tej szkoly rodzenia sie zapisac i jeszcze spotkanie ze znajomym także na pewno sie nie zabiorę...

Zaz - super że dzis mialas mila wizyte :) I w sumie fajnie że Ci tak powiedziała, ale ja mimo wszystko musze troszke tam się "podgolić" bo inaczej czuje sie jakas taka.. nieczysta :P :P

Mnie zastanawia jak to jest z tymi spiworkami, bo ja dostalam jakis taki hmm na oko z 68 rozmiar i myslalam ze Agatka bedzie mogla w nim spac.... nie wiedzialam nawet ze to rozmiar jakis, teraz jak Rita napisala to tak zbadalam na oko 68... To w czym ona ma spac na poczatek? Koldra nie bardzo, ten spiworek duzy.. O co tu chodzi ? :P

Dalej mnie kłuje pod żebrem :(

9 lata 8 miesiąc temu #994447 przez pesq
Agusia! Co u Was? Jak Malutek ? Napisz pare slów :) :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia