BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 5 miesiąc temu #994385 przez kasandra9
Dokładnie, równowaga musi być! Chyba wszystkie tak mamy;)))) Ja mimo że niby jakoś dużo nie zrobiłam, ale też jestem zmęczona i TAK MI SIĘ NIE CHCE jechać na to spotkanie <płaczę>... ale ta koleżanka (naprwdę ją lubię), ale jest taka namolna....ona jest ode mnie starsza 2 lata, nadal mieszka z rodzicami jest sama...myśli tylko, dokąd by tu jechać (w sensie na wakacje/wycieczkę) i ciągle narzeka, że żadna z nas (mężatki, większość dzieciata) nie ma czasu się z nią spotkać...jak jej napisałam, że o 17 muszę wracać, to jeszcze napisała, PO CO?! więc jej odp., że mąż wraca :P jeszcze jej tłumacz...ech, no ale to tak jest, że się nie rozumie problemów, które nas nie dotyczą. Też mi przykro, że jest sama i w sumie to sama zaproponowałam w czwercu spotkanie, więc już byłśmy w kinie, znowu gdzieś tam i teraz ciągle proponuje coś...ech, mogłam nie sugerować, że chętnie się z nią będę spotykać:D teraz cała jestem mokra, bo się uwijam z praniem, zupą, ogarnianiem, zakupami, jedzeniem i nie wiem, w co ręce wsadzić! a jej się nudzi.........
Dziewczynki, na te skurcze to koniecznie magnez - mnie moja przepisała Magne B6 i naprawdę póki brałam, to ZERO problemów. Wczoraj nie wzięłam i w nocy dziękuję:)
Dobra, wieszam pranie, kończę zupę i lecę na łeb na szyję do Beci.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #994387 przez jurada
Agatagama no ja jak mam skurcze to zazwyczaj pomaga mi to ze chodzę po mieszkaniu i podnoszę wysoko kolana ( na tyle ile brzuch pozwoli)
i nie dotykam wtedy brzuszka bo wyczytałam, że to nasila ból, bo dziecko zaczyna sie ruszać i pogarsza sprawę. I oczywiście oddechy dłuuuuuugie i głęęęęębokie. Wdech nosem wydech ustami :laugh: Może sobie to ubzdurałam, ale mi pomaga :lol:

Zaz jak tam po wizycie????

9 lata 5 miesiąc temu #994390 przez Zazanna
Hej, wróciłam :)
O dziwo dziś pani doktor była miła.. Zbadała mnie delikatnie, potłumaczyła, posłuchałyśmy serduszka <3 –Całą wizytę się uśmiechała.. nawet spytała, czy już bardzo gorąco na zewnątrz.. :P Szyjka ok w badaniu ręcznym, mam odpoczywać standardowo jak najwięcej ;)
Uciekłam zanim zaczęła się „druga” wizyta i nie przyznałam, jak coś powiem, że to pomyłka była :P

Dziewczyny gdzie kupujecie poszwy na pościel? o.O Nosz kurka, przeszłam całą arkadię i nie znalazłam ładnej flanelowej zwykłej pościeli (takiej miłej w dotyku).. A nie chcę satyn żadnych, nie dość, że nie lubię takiego materiału na skórze, to jeszcze za podstawowy komplet minimum 200 zł o.O A kora też mi się nie podoba :( Chce milusią pooościell….. A MUSZĘ kupić, bo Graża już wyrosła z gryzienia pościeli i w końcu będę mogła mieć ładną.. Bo do tej pory od kiedy ją mamy, to wszystkie miłe w dotyku zmiany które miałam nam zjadła, więc kupowałam takie najtańsze sztuczne żeby nie było szkoda wyrzucać, no ale już chcę porządną….. Ale wywód heh –ale nałaziłam się jak głupia, a kupiłam w efekcie tylko zapas czekolady o.O (4 karmelove z orzeszkami słonymi i 4 milki z orzechami i 3 kitkaty -ale jednego już zjadłam po wyjściu ze sklepu) :whistle:

Oj Kasia ciuchów mu nie kupię, bo ona ma DOSŁOWNIE co najmniej 18 razy więcej ubrań ode mnie :P Dla przykładu ja mam w garderobie jeden pałąk na ubrania wiszące, a on ma 3 takiej samej długości :P –I tak się z nim kłócę ciągle aby choć część z tych, których nie używa oddał.. ale nie. Bo on będzie używał i koniec kropka ;)

Asiek oj duchota.. przejedź się starym tramwajem –wrażenia jak na rajdzie safari ;)

Meszku rany… 3 tygodnie … !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: Kurcze Dziewczyny to już tak blisko wszystko… <3
Jestem podekscytowana i przerażona !!! :D

Pesqu ja dziś zaniżyłam wagę :P O kilogram heh –żeby opieprzu nie było :P
Łeee to kiepskie koleżanki… ja to już jak zdjęcia robię dla Was to i koleżankom i Mamie wysyłam :P Tzn. dwóm koleżankom.. Więcej nie mam ;) Ale one dzielnie to znoszą i robią „ochy i achy” mimo wszystko ;)
Ja będę prasować Bartusiowi na początku tylko.. a potem to już nie wszystko.. bodziaków pod spód pewnie nie będę, bo zwyczajnie nie będę miała czasu.. No ale zobaczymy jak to będzie :)
Szumiś.. ale masz SUPER siostrę <3

Co do spania.. u mnie też tragedia. Zasnąć nie mogę, potem się budzę na siku około 5 razy, a rano już około 4 jak sroki za oknem zaczynają krzyczeć jestem wyspana… a potem cały dzień śnięta jestem..
Ale prześpię się jak dokończę jeść zaraz :)

Kas ja bym chciała powiedzieć : „leżaczek” i „mata” –ale to za drogie rzeczy heh –będę musiała sama zainwestować :P

Pesq ja teraz jak jestem w ciąży też nie prasuję, bo jestem tak duża, że koszulki się na nie rozciągają i nie widać, że nie prasowałam hahahah :P
A koszule T. sobie prasuje sam do pracy zawsze rano przed prysznicem ;)
Czasem jak chcę być miła to w ramach niespodzianki mu jedną przelecę ;)

Aaaa i dostałam opieprz od lekarki abym „zostawiła w spokoju to krocze !” -Odnośnie Twoich wygibasów Pesq ;)
Powiedziałam, że to tylko do badania, a tak na co dzień to nie, a ona że ona nie potrzebuje do badania tego i że przed porodem ok, a tak to nie ma sensu abym się męczyła, zwłaszcza w te upały –i powiem Wam, że kamień z serca, bo mam tak podrażnione i tak mnie boli, że chętnie zrezygnuję póki co. Będę sobie tylko do linii majtek robić żeby się dobrze czuć, a tam odpuszczam. Trudno. T. i tak ma zakaz zaglądania, to na co mi te akrobacje cyrkowe.. :P

Na obiadek zjedliśmy z Bartusiem ziemniaki z jajkiem sadzonym i maślankę do tego, a nasz deserek mmmm…. W załączeniu –zaszaleliśmy :D

9 lata 5 miesiąc temu #994391 przez Zazanna
Zawsze jak skądś wracam to Was najpierw nadrabiam heh ;)

A ja podczas skurczu podciągam palce z całej siły do góry, a jak jest skurcz gigant to uderzam pięścią w mięsień -brutalny sposób, ale na treningach tylko to pomagało B) No i teraz też pomaga, od razu puszcza ból

9 lata 5 miesiąc temu #994394 przez jurada
A ja mysłałam, że Agatagama pisze o skurczach BH haha a ona o skurczach skurczach! Hahaha :blush:
Już mam spaczony mózg ta ciążą :silly: :blink:

Ja skurczy skurczy nie mam jak na razie, ani zgagi ale nie chwale dnia przed zachodem słońca...

9 lata 5 miesiąc temu #994395 przez Zazanna
Dziewczyny co myślicie o takich słuchawkach ?
allegro.pl/sluchawki-bezprzewodowe-z-rad...mp3-i4994112795.html
Chciałabym sobie kupić żeby po porodzie biegać (jak będę miała czas i siłę) i żeby jak będę chodzić z wózkiem, a Malutek będzie spał aby mi się kable z telefonem nie plątały.. No ale nie znam nikogo kto by takich używał i nie wiem czy to zda egzamin.. No i w ogóle strasznie tanie o.O Spodziewałam się że takie rzeczy są drogie i teraz nie wiem czy się zdecydować, czy kupić zwykłe? (bo moje się popsuły, więc i tak będę jakieś kupować)

BH chyba się u mnie zaczęły :P Choć ja mam problem z odczuwaniem, bo czasami nie wiem czy mi brzuch twardnieje, czy B. wystawia się jakąś powierzchnią :P

9 lata 5 miesiąc temu #994396 przez asiekasiek
[bKas[/b] to jakbym wiedziała że zapraszasz to łapałabym ten lot do Ciebie :P ja już po ziemniaczkach z mlekiem zsiadłym i jajkiem sadzonym, i jeszcze bób mam :)
Pesq moja siostra też jest lewa do prasowania ;) zawsze narzeka że musi coś wyprasować i śmieje się ze mnie że prasuje męża ubrania do pracy (pracuje w budowlance) bo ona swojemu nie prasuje :) co do golenia polecam mężów ;) mój spisuje się elegancko:D chyba że któraś chce mojego wypożyczyć :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994397 przez jurada
Zazanka fajna sprawa z tymi słuchawkami.
Ja bym kupiła. Na pewno Ci się przydadzą...
Cena super!

9 lata 5 miesiąc temu #994398 przez jurada
A to Lenohaus na zakończenie 7 miesiąca ciąży...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 5 miesiąc temu #994400 przez asiekasiek
Zaz to chyba wzięła leki na uspokojenie, moze ostatnio jej się skończyły ;) to dobrze że u Bartusia wszystko ok:) o widzę że taki sam obiad miałaś jak ja ;) co do słuchawek ja mam takie ale jakies do 20zł z przesyłką sobie kupiłam. I działąją o dziwo już rok ;) polecam gorąco bo nie spadują przy bieganiu ;) a że tanie możesz kupić nawet i za 300zł :) ja jak mówię kupiłąm do 20zł z przesyłką

9 lata 5 miesiąc temu #994401 przez Zazanna
Ooo Asiek to jak one działają to ja biorę te tańsze :cheer:
Ja się po prostu nie spodziewałam, że taka fajna i wygodna rzecz może tak mało kosztować -za dużo szczęścia na raz :D

Juradka Lenohaus BOSKI :woohoo:
I fajne spodnie ;) Chciałam sobie takie jakieś podobne kupić i nic nie znalazłam :/ Jak w hmie wczoraj przymierzałam to krok miałam w kolanach, a to bez sensu, bo analogicznie znów się udka obcierają -.-'

9 lata 5 miesiąc temu #994404 przez jurada
Zaz to stare spodnie do chodzenia po domu. Mają już ze 2 lata. To jedyne spodnie które rosną razem ze mną... :)
Gdzie nie gdzie już podarte, zalane lakierem do paznokci ale lubie je w te upały to chłodno i przewiewnie...

Chciałam sobie takie kupić ale właśnie ten krok w kolanach. Teraz taka moda dziwna czy co?
Podobno na bazarkach są po 20 zł ale nie ma kiedy jechać. A ja to musze przymierzyć bo teraz już sama nie wiem jaki rozmiar dołu nosze...

9 lata 5 miesiąc temu #994405 przez Zazanna
Na bazarku mówisz... hmmm poproszę Mamę jutro abyśmy się zatrzymały jak będziemy jechać do babci. Niestety ja też muszę przymierzać teraz, a przed ciążą często (najczęściej) kupowałam ubrania na oko i zazwyczaj trafiałam -teraz nie ma opcji..

Kurcze miałam się przespać, a co spojrzę na suszarkę to mam ochotę prasować malutkowe ubranka :P Ale nie mam siiiłyyyy

9 lata 5 miesiąc temu #994407 przez Zazanna
aaaa i zapomniałam USG 3 trymestru mam 31.07 dopiero <obrażony> -bo nie mieli wcześniej terminów... :/

A jak ona mi przyłożyła do brzusia takie coś i było słychać serduszko to to było coś w stylu ktg tylko mi zapisu nie robiła ? Czy to jakiś inny sprzęt?

9 lata 5 miesiąc temu #994408 przez jurada
Ja tez brałam na oko... A nie które firmy to wiedziałam ze 38 to pewniak i na 100% wlezę...

Ja się zabieram już od tygodnia za spakowanie torby do szpitala ale jakoś odkładam to z dnia na dzień i pewnie spakuję ja jak wrócimy z urlopu czyli w drugiej połowie sierpnia.
Jestem zielona...

Dziewczyny jak ja bym chciała już być po... Już mieć Lenę przy sobie... Już się nie mogę doczekać... Gdzieś w głebi duszy chciałabym urodzić wcześniej tak po 38tyg ciąży. Nie wyobrażam sobie tego czekania po terminie. Tak samo nie chciałabym mieć wywoływanego porodu.
Mam znajomą co miała i trzymali ja prawie cały dzień w bólach porodowych a rozwarcia nie było...
Masakra jakaś!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia