- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki, na te skurcze to koniecznie magnez - mnie moja przepisała Magne B6 i naprawdę póki brałam, to ZERO problemów. Wczoraj nie wzięłam i w nocy dziękuję
Dobra, wieszam pranie, kończę zupę i lecę na łeb na szyję do Beci.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
i nie dotykam wtedy brzuszka bo wyczytałam, że to nasila ból, bo dziecko zaczyna sie ruszać i pogarsza sprawę. I oczywiście oddechy dłuuuuuugie i głęęęęębokie. Wdech nosem wydech ustami Może sobie to ubzdurałam, ale mi pomaga
Zaz jak tam po wizycie????
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
O dziwo dziś pani doktor była miła.. Zbadała mnie delikatnie, potłumaczyła, posłuchałyśmy serduszka <3 –Całą wizytę się uśmiechała.. nawet spytała, czy już bardzo gorąco na zewnątrz.. Szyjka ok w badaniu ręcznym, mam odpoczywać standardowo jak najwięcej
Uciekłam zanim zaczęła się „druga” wizyta i nie przyznałam, jak coś powiem, że to pomyłka była
Dziewczyny gdzie kupujecie poszwy na pościel? o.O Nosz kurka, przeszłam całą arkadię i nie znalazłam ładnej flanelowej zwykłej pościeli (takiej miłej w dotyku).. A nie chcę satyn żadnych, nie dość, że nie lubię takiego materiału na skórze, to jeszcze za podstawowy komplet minimum 200 zł o.O A kora też mi się nie podoba Chce milusią pooościell….. A MUSZĘ kupić, bo Graża już wyrosła z gryzienia pościeli i w końcu będę mogła mieć ładną.. Bo do tej pory od kiedy ją mamy, to wszystkie miłe w dotyku zmiany które miałam nam zjadła, więc kupowałam takie najtańsze sztuczne żeby nie było szkoda wyrzucać, no ale już chcę porządną….. Ale wywód heh –ale nałaziłam się jak głupia, a kupiłam w efekcie tylko zapas czekolady o.O (4 karmelove z orzeszkami słonymi i 4 milki z orzechami i 3 kitkaty -ale jednego już zjadłam po wyjściu ze sklepu)
Oj Kasia ciuchów mu nie kupię, bo ona ma DOSŁOWNIE co najmniej 18 razy więcej ubrań ode mnie Dla przykładu ja mam w garderobie jeden pałąk na ubrania wiszące, a on ma 3 takiej samej długości –I tak się z nim kłócę ciągle aby choć część z tych, których nie używa oddał.. ale nie. Bo on będzie używał i koniec kropka
Asiek oj duchota.. przejedź się starym tramwajem –wrażenia jak na rajdzie safari
Meszku rany… 3 tygodnie … !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kurcze Dziewczyny to już tak blisko wszystko… <3
Jestem podekscytowana i przerażona !!!
Pesqu ja dziś zaniżyłam wagę O kilogram heh –żeby opieprzu nie było
Łeee to kiepskie koleżanki… ja to już jak zdjęcia robię dla Was to i koleżankom i Mamie wysyłam Tzn. dwóm koleżankom.. Więcej nie mam Ale one dzielnie to znoszą i robią „ochy i achy” mimo wszystko
Ja będę prasować Bartusiowi na początku tylko.. a potem to już nie wszystko.. bodziaków pod spód pewnie nie będę, bo zwyczajnie nie będę miała czasu.. No ale zobaczymy jak to będzie
Szumiś.. ale masz SUPER siostrę <3
Co do spania.. u mnie też tragedia. Zasnąć nie mogę, potem się budzę na siku około 5 razy, a rano już około 4 jak sroki za oknem zaczynają krzyczeć jestem wyspana… a potem cały dzień śnięta jestem..
Ale prześpię się jak dokończę jeść zaraz
Kas ja bym chciała powiedzieć : „leżaczek” i „mata” –ale to za drogie rzeczy heh –będę musiała sama zainwestować
Pesq ja teraz jak jestem w ciąży też nie prasuję, bo jestem tak duża, że koszulki się na nie rozciągają i nie widać, że nie prasowałam hahahah
A koszule T. sobie prasuje sam do pracy zawsze rano przed prysznicem
Czasem jak chcę być miła to w ramach niespodzianki mu jedną przelecę
Aaaa i dostałam opieprz od lekarki abym „zostawiła w spokoju to krocze !” -Odnośnie Twoich wygibasów Pesq
Powiedziałam, że to tylko do badania, a tak na co dzień to nie, a ona że ona nie potrzebuje do badania tego i że przed porodem ok, a tak to nie ma sensu abym się męczyła, zwłaszcza w te upały –i powiem Wam, że kamień z serca, bo mam tak podrażnione i tak mnie boli, że chętnie zrezygnuję póki co. Będę sobie tylko do linii majtek robić żeby się dobrze czuć, a tam odpuszczam. Trudno. T. i tak ma zakaz zaglądania, to na co mi te akrobacje cyrkowe..
Na obiadek zjedliśmy z Bartusiem ziemniaki z jajkiem sadzonym i maślankę do tego, a nasz deserek mmmm…. W załączeniu –zaszaleliśmy
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja podczas skurczu podciągam palce z całej siły do góry, a jak jest skurcz gigant to uderzam pięścią w mięsień -brutalny sposób, ale na treningach tylko to pomagało No i teraz też pomaga, od razu puszcza ból
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Już mam spaczony mózg ta ciążą
Ja skurczy skurczy nie mam jak na razie, ani zgagi ale nie chwale dnia przed zachodem słońca...
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/sluchawki-bezprzewodowe-z-rad...mp3-i4994112795.html
Chciałabym sobie kupić żeby po porodzie biegać (jak będę miała czas i siłę) i żeby jak będę chodzić z wózkiem, a Malutek będzie spał aby mi się kable z telefonem nie plątały.. No ale nie znam nikogo kto by takich używał i nie wiem czy to zda egzamin.. No i w ogóle strasznie tanie o.O Spodziewałam się że takie rzeczy są drogie i teraz nie wiem czy się zdecydować, czy kupić zwykłe? (bo moje się popsuły, więc i tak będę jakieś kupować)
BH chyba się u mnie zaczęły Choć ja mam problem z odczuwaniem, bo czasami nie wiem czy mi brzuch twardnieje, czy B. wystawia się jakąś powierzchnią
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Pesq moja siostra też jest lewa do prasowania zawsze narzeka że musi coś wyprasować i śmieje się ze mnie że prasuje męża ubrania do pracy (pracuje w budowlance) bo ona swojemu nie prasuje co do golenia polecam mężów mój spisuje się elegancko:D chyba że któraś chce mojego wypożyczyć
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja bym kupiła. Na pewno Ci się przydadzą...
Cena super!
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja się po prostu nie spodziewałam, że taka fajna i wygodna rzecz może tak mało kosztować -za dużo szczęścia na raz
Juradka Lenohaus BOSKI
I fajne spodnie Chciałam sobie takie jakieś podobne kupić i nic nie znalazłam :/ Jak w hmie wczoraj przymierzałam to krok miałam w kolanach, a to bez sensu, bo analogicznie znów się udka obcierają -.-'
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gdzie nie gdzie już podarte, zalane lakierem do paznokci ale lubie je w te upały to chłodno i przewiewnie...
Chciałam sobie takie kupić ale właśnie ten krok w kolanach. Teraz taka moda dziwna czy co?
Podobno na bazarkach są po 20 zł ale nie ma kiedy jechać. A ja to musze przymierzyć bo teraz już sama nie wiem jaki rozmiar dołu nosze...
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze miałam się przespać, a co spojrzę na suszarkę to mam ochotę prasować malutkowe ubranka Ale nie mam siiiłyyyy
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak ona mi przyłożyła do brzusia takie coś i było słychać serduszko to to było coś w stylu ktg tylko mi zapisu nie robiła ? Czy to jakiś inny sprzęt?
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja się zabieram już od tygodnia za spakowanie torby do szpitala ale jakoś odkładam to z dnia na dzień i pewnie spakuję ja jak wrócimy z urlopu czyli w drugiej połowie sierpnia.
Jestem zielona...
Dziewczyny jak ja bym chciała już być po... Już mieć Lenę przy sobie... Już się nie mogę doczekać... Gdzieś w głebi duszy chciałabym urodzić wcześniej tak po 38tyg ciąży. Nie wyobrażam sobie tego czekania po terminie. Tak samo nie chciałabym mieć wywoływanego porodu.
Mam znajomą co miała i trzymali ja prawie cały dzień w bólach porodowych a rozwarcia nie było...
Masakra jakaś!