BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1002225 przez pesq
Wiecie co nie wyobrażam sobie co czują dziewczyny teraz - wyobrażacie to sobie? Ja serio nie... jak to jest już mieć na zewnątrz tego człowieczka którego ciągle się dotykało przez brzuch i pobudzało do kopów :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1002226 przez Sylwia-89
Pesqś, no ja też nie potrafię sobie wyobrazić :) Całą ciążę narzekamy a jeszcze pewnie przyjdzie moment, że zatęsknimy za tymi rozkosznymi kopniaczkami :)

9 lata 4 miesiąc temu #1002227 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja też nie zdaję sobie sprawy jeszcze... że to będzie moje dziecko!! nie mogę uwierzyć w to!!

A i dzisiaj robię sobie znów herbatkę hmmm z liści z mailin... i tak oglądam opakowanie czekam aż zagotuje się woda a tam pisze "Herbata zielona z owocami malin" :blink: :blink: :blink: gdzie ja tam widziałam że to jest herbata z liści z malin :blink: :blink: nosz kurka muszę dzisiaj poszukać lepiej :P i przeczytać i a nie jak malinka narysowana i napisane 100g liściasta to od razu brać, a tyle już leży i ją pije a dzisiaj się skapłam ;)

Kas jakiej firmy masz herbatkę??

9 lata 4 miesiąc temu #1002228 przez pesq
Sylwia, Asiek super że nie tylko ja sobie nie wyobrażam :D:D

Asiek hahahahahahahaha wybacz :* a gdzie :angry: :angry: :angry: ? :D Zielona malinowa jest pyszna, całą ciąże pije ;) ;) ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1002229 przez asiekasiek
Pesq :P wiem że dobra, ale właśnie co ją piłam to tak zastanawiałam się że właśnie taką zieloną zalatuje :P a ja chce z liści malin żebym nie urodziła po terminie :angry: :angry: :angry: ;) :P

9 lata 4 miesiąc temu #1002230 przez AgusiaKRK
Cześć Wrześnióweczki! Dziś zaczyna się Wasz miesiąc! :-) I już tyle się dzieje! Pierwsze maluchy już na świecie - ogromne gratulacje dla Mam!!! - nastepne się szykują. Wkrótce wszystkie będziecie tulić swoje maleństwa :-) Trzymam za Was mocno kciuki, będzie dobrze!

Co do szumisia to wygląda mi na drogi na samą funkcję szumienia. My dostaliśmy w prezencie taką sowę, która ma 4 różne szumy (bicie serca, ocean, deszcz, morskie stworzenia) i 4 melodyjki - uspokajaczki. Wydaje mi się, że to może być lepsza inwestycja. Próbuję wstawić link, ale nie wchodzi. Miała napis night night owl.

A w ogóle to uwielbiam patrzeć na Wasze kąciki dla maluchów! A ten cudny kącik z właścicielem, przeuroczym Kornelem, to taki boski widok, że aż się ciepło robi na sercu :-) Niech wszystkie kąciki zapełniają się ślicznymi bobasami, a Wam udanych, szybkich, lekkich porodów! :-)
Podziękowania: pesq, me.ch

9 lata 4 miesiąc temu #1002232 przez anisia27
Ja tez sobie niewyobrazam :D narazie to dla mnie jak obcy wyglada :blink:

9 lata 4 miesiąc temu #1002233 przez pesq
W ogóle ja kocham herbaty.. moja przyjaciółka miała sklepik z herbatami na wagę, niestety upadł ale wtedy opijałam się pysznościami.. teraz też kupuję na wagę ale też często w supermarketach gotowce wyszukuję i ostatnio trafiłam na pi.ce-tescoassets.com/assets/CZ/350/8712...hotType1_328x328.jpg - DZIEWCZYNY JEST PRZEPYSZNA!!! :woohoo: :woohoo: Ale porodu nie przyspiesza ;) ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1002234 przez Rita87
Wlaczcie tvn :)

9 lata 4 miesiąc temu #1002235 przez Rita87
Eeee myslalam, ze bedzie cos wiecej, bo pokazywali jak powstaje malenstwo, ale na razie tylko do 3 tyg...

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1002236 przez Sylwia-89

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1002237 przez basiek149
Ach jaka dziś pozytywna energia na naszym forum :) :) :)
Mam nadzieję, że tak już zostanie do końca bo aż miło :) fakt, że jak któraś miała gorszy dzień to fajnie było się tu wygadać ale nie ma nic lepszego jak jest dobrze :)
chyba ten 1 września tak na nas pozytywnie wpłynął i do tego narodziny kolejnych forumowych chłopaków.
Oby tylko ten pozytywny nastrój utrzymał się do końca dnia i mój gin nie powiedział mi żadnej nieciekawej informacji ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1002239 przez asiulek_dolls
Hej :)

Kasia gratuluje!!!!! Wspaniale wieści :)

Dziękuje Kochane za gratulacje i mile słowa :kiss:
Po tym jak przeszlam na sale obserwacji przed CC zdazylam się jeszcze wyspac :laugh:
Skurczy nie bylo wiec się nie spieszyli... Dokładnie o 7:00 wzięli mnie na blok operacyjny a o 7:18 Mati juz był poza brzuszkiem a Miki minute później :) te moje chłopaki jecze większe niż na USG Mati 2680g i 53cm a Miki 2800g i 52cm :)
Teraz chlopaczki sa na noworodkach i się dogrzewaja, a ja odpoczywam, choć czuje się dobrze, nie bardzo mam po czym... To CC w porównaniu do SN to pestka, bez bólu i takie śmieszne uczucie, czuje się ze cos tam robią dotykają ale nic nie boli no i to czego balam się najbardziej czyli wkłucie znieczulenia spoko, anestezjolog super, mówi ze poczuje ukłucie komara, ale dla mnie przyjemniejsze to nawet było od komara (może dlatego ze mam na nie uczulenie i ich niecierpie) :laugh:
i strasznie ciało swedzi po tych lekach/znieczuleniu...
dobra dziewczynki na razie to tyle bo mi ręce zcierply....

A nie mam jak ztableta ani tel fotel wstawić to może prześle MMS do którejś z was i wstawki za mnie, tylko prosilabym zęby ukryć foto dla nie zalogowanych....
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 miesiąc temu #1002240 przez anisia27

9 lata 4 miesiąc temu #1002241 przez pesq
Agusia - no ja dostałam szumisia ale żałuje że nie ma więcej funkcji :( Chociaz mam nadzieję ze sie ta jedna sprawdzi i już ;) ;)

Dziewczyny właśnie sobie przypomniałam że jestem po..ebana i zapomniałam pojechać do laboratorium na krew :D a musze zrobic odczyn coombsa, układ krzepnięcia, elektrolity, morfologie.. w dodatku mocz ale juz za pozno na mocz więc jutro rano zrobie a na krew jadę zaraz.
Podziękowania: me.ch

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia