BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1002111 przez Rita87
Ja tez bym jadla non stop... Ale dziekujemy cioci Pesq za podsuniecie pomyslu na paste :) wlasnie na to Stasiu mial ochote! :) zjadlabym jeszcze jedna taka porcje, ale na obiad juz byla jajecznica, wiec chyba za duzo tych jajek...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1002113 przez pesq
Ritka jedyne co mnie przeraża w tych kanapkach to.. chleb :unsure: :unsure: Wybacz ale ja taki własnie 4 miesiąc jem bez przerwy i płakac mi się chce na jego widok... A u mnie pasta na kolacje tylko że chyba w ogóle bez chleba bo ten mi się skończył a z żytnim zaryzykowałam dziś raz i nie było dobrze :/

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1002114 przez Rita87
Hah teraz widze, ze zamiast sniadanie napisalam obiad i wyszlo ze jajecznica na obiad byla :laugh: ja ostatnio jak jadlam razowy chlebek to i waga ladnie stala w miare w miejscu a dwa dni z buleczkami z biedry, ciasto, pizza i juz jest masakra :whistle: wiec teraz taki chlebek, ale jak pewnie bym go non stop jadla to tez bym juz :sick: a u Was w Bialymstoku jest taka siec piekarnio-cukiernii "Piekarenka"? Bo u nas w niej jest wlasnie ten chleb probody, o ktorym pisalas. Ja mialam na niego pozwolenie na diecie, ale w koncu ani razu go nie kupilam wiec nawet nie wiem jak smakuje, ale chyba jest dosc drogi.

9 lata 4 miesiąc temu #1002117 przez Rita87
Kurcze tez dzis mysle co tam u Kasi. Jak bidulka daje rade, czy juz ma Jasia przy sobie. A ja przegapilam akcje z numerami i z nikim sie nie wymienilam :P

Kas, alez ta Twoja Agatka przedsiebiorcza :)

Meszku tez slyszalam, ze taka czkawka maluszkowi nie przeszkadza. A na nia to chyba Asiulek dala najlepsze rady. Moj Stas potrafi miec dzien, ze 3 razy ma czkawke i tak mi go jakos zawsze szkoda bo mi sie wydaje, ze go to meczy... Choc podobno dzieci w brzuszku tym sobie przepone cwicza :) wiec jesli mu slon tak jak mnie nie nadepnie na ucho to bedzie spiewakiem :laugh:
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 miesiąc temu #1002118 przez Rita87
Przepycham, zeby poprawic posta :angry: :P

9 lata 4 miesiąc temu #1002119 przez pesq
Probody jest też w krasce, on ma mało węglowodanów a dużo białka dlatego jest super jako uzupełnienie diety albo na odchudzanie :) Ale nie można też z nim przesadząć bo porządne węgle powinny byc :) generalnie polecam chlebek takiego typu jaki jesz teraz - widzę że jest najwyraźniej fajny (czytajcie etykiety.. bez słodów i karmeli mają być chleby naprawdę dobre na diete ;) ) i nie dziwię się że waga Ci na nim stoi - tak to działa :) Ale dla mnie to już serio trociny... :( Aczkolwiek obiacałam sobie że po ciąży będzie on na stałe w domu i chociaż kolację z nim zjem bo wiem że jest super dla ... zdrowia i urody :D

9 lata 4 miesiąc temu #1002120 przez Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #1002121 przez basiek149
pesq to prawda :) miało się kilka epizodów w tej ciąży :) najpierw strasznie się bałam, żeby dotrwać i przeżyć to zakładanie szwu, później celem był 22tyg, później gin nastraszył z tym 30tyg, a my nadal z Kubusiem w dwupaku :)
i tez jestem ciekawa co tam mój lekarz nam jutro na wizycie powie :)
chyba każda miała jakieś wyrzeczenia w tej ciąży a jednak dałyśmy radę bo nagroda jest naprawdę wspaniała i już naprawdę na wyciągnięcie ręki :) tuż tuż i będziemy tulić nasze maluchy ...<3

9 lata 4 miesiąc temu #1002122 przez Rita87
Mi to nawet waga w miare stala po chlebku zytnim czy slonecznikowym takim miekkim, od nas ze sklepu. W sensie nie takim zbitym jak ten, tylko takim normalnym, bo sklad mial ok. No ale ze tamtego nie bylo, to pozostaje mi ten z biedronki - on sklad ma chyba dobry, ale jest slodzony grysem jablkowym - to dobrze czy zle? :P

9 lata 4 miesiąc temu #1002123 przez kasandra9
Narybiłyście mi ochoty na ciemne pieczywo a nam ciągle paryska dają i mimo ze lubię to juz mam dość!;) juz zgłodniałam i zabiłabym kolacje ale czekam na ktg i obchód...chyba zjem te koreczki śledziowe co mąż przyniósł ale nie wiem czy dobrze na noc? Tylko juz drugi dzień nie znajduje odpowiedniej pory na nie:)
boże jutro ma być bardziej gorąco i nie wiem jak przezyje..

9 lata 4 miesiąc temu #1002124 przez anisia27
Widze ze ucielo mi wiadomosc.... :angry: :angry: :angry: zaraz wyrzuce ten telefon

9 lata 4 miesiąc temu #1002128 przez asiekasiek
Basia to fakt o Ciebie najbardziej martwiłam się, żeby wszystko było dobrze i super, że dotrwałyśmy do września :woohoo: :woohoo:

Jutro 1 września :D rozpoczęcie roku szkolnego a u mnie i u męża 3 rocznica ślubu :D :D jak ja Kocham tego mojego mężulka!!! Mam nadzieję, że będzie nam się dobrze układać, żebyśmy byli szczęśliwi i zdrowi :D :D :D

A miałam zrobić zdjęcia dzisiaj ogrodu ale tak gorąco było, że nie miałam ochoty :( a gąsiennice nie dają mi spokoju w tym roku... co były na balkonie, później na żywopłocie ta wielka monstrum, tak dzisiaj oglądam drzewka czy jakiejś mszycy czy zarazy nie ma a tam co!!! Mam irgę pomarszczoną taki krzew na żywopłot i patrzę a tam tyle liści objedzonych i szukam szkodnika, który to i już miałam odchodzić bo nic nie widziałam, a tu nagle o listko takie zawiniętę to może tam coś się kryje... a to franca gąsiennica :angry: :angry: :angry: taka duża jak ostatnio tylko bledsza inny rodzaj, już miałam lecieć po sekator i przeciąć ją na pół... no ale opmaiętałam się bo tamta jakimś jadem pluła... a w ciąży jestem... więc M. był i zawołałam go i mój wybawca rozkwasił ją na kwaśne jabłko :evil: :evil: :evil: :angry: :angry: :angry: :angry: i jak ją brał na patyczek to sam się przestraszył bo coś czarnego wylatywało z paszczy... :angry: :angry: :angry: no kurde te robale nie dadzą mi żyć w tym roku :angry: :angry: :angry: ale tak to normalnie to jestem za tym żeby były sobie takie stworzonka... ale nie na moich krzewach :angry: :angry: :angry:
Podziękowania: basiek149

9 lata 4 miesiąc temu #1002134 przez Rita87
Asiek jestes najlepsza :laugh:
:angry: :angry: :angry: :P
Tak to fajnie opisalas, ze przepraszam ale usmialam sie za wszystkie czasy :laugh: :laugh: :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Juradka daj znac bo sie martwimy...

9 lata 4 miesiąc temu #1002135 przez asiekasiek
Spoko Rita cieszę się że komuś poprawiłam humor :D
A już wyczytałam i wszystkie rośliny/krzewy popryskam preparatami olejowymi w marcu :angry: :angry: :angry: :angry: :evil: :evil: :evil: :evil: niech giną szkodniki :angry: :angry: :evil: :evil:

9 lata 4 miesiąc temu #1002136 przez pesq
Niech giną Asienko ! :angry: :angry: :angry: :angry: ;) :silly: :kiss:
Podziękowania: asiekasiek

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia