BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1002298 przez asiulek_dolls
Kasiu jaki uroczy przystojniak :) buziaki dla Jasia :kiss:

A ZAZ na badaniach i zakupach (akcja kupno spodni motywujacych do powrotu do formy chyba w toku hahaha) i o ile się nie myle czy to nie na dzisiaj był planowany termin... pochłonięcia BigMaca? :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1002299 przez asiekasiek
tak na badaniach i zakupach :) tyle się dzieje dzisiaj to nie idzie spamiętać :D

9 lata 4 miesiąc temu #1002301 przez jurada

me.ch napisał: Juradka, myslalam ze Ty juz tez tulisz, bo Cie cos nie bylo :) ale widze ze Lenka cierpliwa jest:)

Nieee. Jeszcze nie , a chciałabym i bardzo Ci zazdroszczę ze masz juz Kornela w domciu. Śliczny z niego kawaler:)

Nie było mnie bo teraz taki zakręcony czas szkolny. W końcu mam w domku pierwszoklasistę <3

9 lata 4 miesiąc temu #1002303 przez me.ch
Jurada, No tak, D już duży chlopak jest:) i jak poszło?pewnie dumna jesteś :)

Asiulek, jak Ty to robisz ze Ty to wszystko pamiętasz?:)

9 lata 4 miesiąc temu #1002307 przez kasandra9
No tak, Zaz dzis Mc i HM:P no i tam jakies badania;))))

Kasiu, gratulacje raz jeszcze, napisz nam wszystko jak tam!:) jak juz zbierzesz sily oczywiście:)
Jas super chłopak, niezmęczony sie wydaje;)

Ja czekam na jutro, obstawiam, ze ten żel mi należą, choc myslalam, ze to u nas na patologii, a to ponoć na porodówce:) ciekawe, jak to bedzie!!!! No i ile podejść będzie:) bo obstawiam, ze jutro to nic się nie zadzieje, chyba ze jakiś ewenement ze mnie;))) na wszelki wypadek dzis podwójna dawka olejku do masażu;)))) no i jutro raczej bez taty, wiec tylko przymiarkę robimy haha;) ciekawe jak cos kiedy wezmą znow na indukcje juz, jutro tez musi byc miejsce żeby mnie wzięli;)

9 lata 4 miesiąc temu #1002308 przez pesq
Wydałam 96 zł na badania.. jutro wizyta + usg + posiewy więc pewnie z 250 spokojnie.. Wiecie co nie zdecydowałabym się drugi raz prowadzić ciązy prywatnie.. ale tak ciężko znaleźć przyzwoite warunki na nfz u nas :(

A Ł. dostał mandad 200 zł... Tym samym czekamy z malowaniem na 10 września bo zostanie nam ok 200 zł na 9 dni do przeżycia :D .Albo sie uda albo się nie uda. Loteria :D Heh.

Asiulek kiedy Cię pionizują?

Kasia jak znajdziesz chwilkę i siłe to napisz jak było :D

WASI CHŁOPCY SĄ CUDOWNI! CAŁA TRÓJKA DZIECIACZKÓW :)
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1002310 przez kasandra9
Pesq, mandatu nie musicie od razu płacić jak cos;)))
Ja chyba zadowolona jestem z tego polaczenia - prowadzenie ciąży na nfz, badania na nfz plus drugi lekarz prywatnie (USG plus świetne oko)...no ale Pesq...ja nie mam w pakiecie smsowania z lekarzem:D choc wczoraj dzwonilam, żeby podrzucila wynik gbs z przychodni bo tu chca a ja nawet nie wiem (robiłam mc temu:P) no i jestem w szpitalu gdzie ona pracuje ale ani razu nie przyszla, miala dyżur na porodówce w Nd to na chwile zajrzala i wiedziała ze jestem bo widocznie papiery dużo wczesniej widziała;)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1002311 przez pesq
"Mandad" ... heh. Wiem że nie musimy ale mamy już jeden zalegly i chociaz jeden by się przydało zapłacić :evil: :pinch: :pinch: W ogóle troche sie załamałam ale nie ważne.

Kas który masz dokładnie tydzień/dzień z om? Bo pamiętam że miałaś z usg 23 a z om... ?

Jurada - chcialam dzis smsa pisac czy żyjesz :D

9 lata 4 miesiąc temu #1002313 przez AgusiaKRK

me.ch napisał: AgusiaKRK dziekujemy! A jak tam Franio?:)
Kornel juz ma miesiac (jutro dokladnie) ale przez to ze dopiero od soboty jestesmy w domu jakos mi sie wydaje ze dopiero co sie urodzil :D niesamowite:)
Powiedz mi, jak to jest z tymi wczesniakami, bo oczywiscie pierwszy miesiac zszedl mu na przystosowanie do przedwczesnego wyjscia, ale sama nie wiem jak na to patrzec, bo nie chce o nim ciagle myslec jako wczesniak, w koncu chlopak radzi sobie i w ogole, ale technicznie nie moge tez myslec ze bedzie juz robic to co miesieczne dziecie. Slyszalam ze granice sie zacieraja szybko i wczesniaki doganiaja swoj "oryginalny" wiek.....ale kiedy? oczywiscie nigdzie nam sie nie spieszy, tak tylko mysle o tym i nie wiem co myslec.
Jakbys mogla, to daj znac jak to jest u Was?

Mech, u nas bardzo dobrze i u Was też będzie, jestem tego pewna! Nasza pediatra mówiła, że wcześniaki gonią rówieśników i doganiają ich najpóźniej do 1.5 roczku - 2 lat. Patrząc na ich rozwój, z początku trzeba przyjmować tzw. wiek korygowany, czyli liczyć od planowanego terminu porodu. Franio oczywiście wciąż jest mniejszy od rówieśników, ale wszyscy lekarze których odwiedzamy zgodnie twierdzą, że rozwija się prawidłowo i zalecana jest po prostu normalna pielęgnacja. Zapisaliśmy się też do poradni rehabilitacyjnej, ale dotąd nie zalecili żadnych ćwiczeń, poza tym, żeby do dziecka dużo mówić, zachęcać do uśmiechu i kontaktu, kłaść na pleckach i na brzuszku, żeby mógł ruszać rączkami i nóżkami i podnosić główkę (co już mu bardzo ładnie wychodzi). A to przecież dla nas oczywiste, czy to z wcześniakiem, czy nie! :) Pięknie się już do nas uśmiecha, zaczyna "gadać" i jego pierwsze "słowo", to uwaga, "Aga" :) Czy to nie wspaniałe? :) Konsekwencje będą dotyczyły głównie naszego podejścia jako rodziców - jesteśmy bardziej wyczuleni na wszystko niż gdyby się urodził o czasie, chociaż śpi z monitorem oddechu, podchodzę i sprawdzam czy na pewno oddycha itp. I bardzo kontroluję wagę, zostało mi to jeszcze ze szpitala. Pewnie będziemy musiały się pilnować, żeby nie być nadopiekuńcze...

A wiecie, że we wrześniu będzie emitowany serial o wcześniakach, kręcony w "naszym" szpitalu? Na pewno będę oglądać!

moje600gramow.tvp.pl/21449326/to-bedzie-piekna-pamiatka
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 miesiąc temu #1002315 przez asiekasiek

pesq napisał: Wydałam 96 zł na badania.. jutro wizyta + usg + posiewy więc pewnie z 250 spokojnie.. Wiecie co nie zdecydowałabym się drugi raz prowadzić ciązy prywatnie.. ale tak ciężko znaleźć przyzwoite warunki na nfz u nas :(

Właśnie ja tydzień temu wydałam 220zł za badania :dry: ja właśnie chciałam iść na NFZ, ale lekarka taka fajna - była na macierzyńskim a innich ginekologów powinni zmienić...

Pesq też myślałam o smsie do Jurady ale sobie myślę, że pewnie D. musi wyprawić do szkoły więc dawałam jej czas do jutra do 13 :) ale odezwała się sama
Podziękowania: pesq

9 lata 4 miesiąc temu #1002316 przez pesq
Agusia - slyszalam o tym serialu :)

Co do szumisia no to ja też jestem w nim kompletnie zakochana.. Uważam że oczywiście za tę cene powinien mieć więcej funkcji niż szum albo cena powinna być niższa ale cóż.. Jest uroczy i kropka.

Teściowa do mnie dzwoni a ja nie odbieram bo nie mam ochoty :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

9 lata 4 miesiąc temu #1002317 przez mysia5

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1002318 przez Sylwia-89
No ceny w laboratoriach są kosmiczne. Ja ostatnio za krew (tokso, VDRL itd.) zapłaciłam ponad 160zł i za GBS 2x50zł ;( No i wizyta 150, więc jestem spłukana :(

9 lata 4 miesiąc temu #1002319 przez pesq
Masakra.. po 300-400 zł na miesiąc.. Bardzo żałuje że tak się załatwiłam z tym lekarzem, bo moja koleżanka prowadziła ciąze na nfz, miała badania na nfz i wszystko fajnie - z tymże do jej lekarki trzeba było czekać 8 miesięcy na wizytę na nfz jak dzwoniłam w styczniu... ona chodziła wcześniej już więc nie było z tym problemu... :dry: :dry: :dry: Beznadzieja.

Basia masz dziś wizytę ? Trzymam kciuki! a Wy jutro trzymajcie za Agatkę :)

9 lata 4 miesiąc temu #1002320 przez Zazanna
KASIA GRATULAAAACJEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 Jaki słooodziakk <3

Asiulek jacy duuuuziiiii <3 I PIĘKNIIII !!! <3 Ale cudownie !!! :D Super, że się dobrze czujesz!!! :)

Dziewczyny SZEŚĆ stron naprodukowałyście !!! :D

Asiek patrz jak jutro będzie cudownie: pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-warszawa,cId,36917 :)

Pesq to już jutro może się coś dowiemy !!! :D
Też uwielbiam herbaty.. <3 T. i z Turcji cały zestaw takich prawdziwych przywiózł mniam :D
A z badaniami masakra, ja ostatnio220 (w tym gbs 90), a w poniedziałek będzie 200 –wizyta + usg. Dobrze, że choć krew itd. mogę robić w enel-medzie z pakietu –zawsze to oszczędność..

Chcę mieć już Bartka na zewnątrz i go tuuulaaaaććć !!!

Ufff.. nadrobiłam :D
Podziękowania: Kasia888

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia