- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
A ZAZ na badaniach i zakupach (akcja kupno spodni motywujacych do powrotu do formy chyba w toku hahaha) i o ile się nie myle czy to nie na dzisiaj był planowany termin... pochłonięcia BigMaca?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Nieee. Jeszcze nie , a chciałabym i bardzo Ci zazdroszczę ze masz juz Kornela w domciu. Śliczny z niego kawaler:)me.ch napisał: Juradka, myslalam ze Ty juz tez tulisz, bo Cie cos nie bylo ale widze ze Lenka cierpliwa jest:)
Nie było mnie bo teraz taki zakręcony czas szkolny. W końcu mam w domku pierwszoklasistę <3
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Asiulek, jak Ty to robisz ze Ty to wszystko pamiętasz?
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Kasiu, gratulacje raz jeszcze, napisz nam wszystko jak tam! jak juz zbierzesz sily oczywiście:)
Jas super chłopak, niezmęczony sie wydaje;)
Ja czekam na jutro, obstawiam, ze ten żel mi należą, choc myslalam, ze to u nas na patologii, a to ponoć na porodówce:) ciekawe, jak to bedzie!!!! No i ile podejść będzie:) bo obstawiam, ze jutro to nic się nie zadzieje, chyba ze jakiś ewenement ze mnie;))) na wszelki wypadek dzis podwójna dawka olejku do masażu;)))) no i jutro raczej bez taty, wiec tylko przymiarkę robimy haha;) ciekawe jak cos kiedy wezmą znow na indukcje juz, jutro tez musi byc miejsce żeby mnie wzięli;)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
A Ł. dostał mandad 200 zł... Tym samym czekamy z malowaniem na 10 września bo zostanie nam ok 200 zł na 9 dni do przeżycia .Albo sie uda albo się nie uda. Loteria Heh.
Asiulek kiedy Cię pionizują?
Kasia jak znajdziesz chwilkę i siłe to napisz jak było
WASI CHŁOPCY SĄ CUDOWNI! CAŁA TRÓJKA DZIECIACZKÓW
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ja chyba zadowolona jestem z tego polaczenia - prowadzenie ciąży na nfz, badania na nfz plus drugi lekarz prywatnie (USG plus świetne oko)...no ale Pesq...ja nie mam w pakiecie smsowania z lekarzem:D choc wczoraj dzwonilam, żeby podrzucila wynik gbs z przychodni bo tu chca a ja nawet nie wiem (robiłam mc temu:P) no i jestem w szpitalu gdzie ona pracuje ale ani razu nie przyszla, miala dyżur na porodówce w Nd to na chwile zajrzala i wiedziała ze jestem bo widocznie papiery dużo wczesniej widziała;)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kas który masz dokładnie tydzień/dzień z om? Bo pamiętam że miałaś z usg 23 a z om... ?
Jurada - chcialam dzis smsa pisac czy żyjesz
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
me.ch napisał: AgusiaKRK dziekujemy! A jak tam Franio?
Kornel juz ma miesiac (jutro dokladnie) ale przez to ze dopiero od soboty jestesmy w domu jakos mi sie wydaje ze dopiero co sie urodzil niesamowite:)
Powiedz mi, jak to jest z tymi wczesniakami, bo oczywiscie pierwszy miesiac zszedl mu na przystosowanie do przedwczesnego wyjscia, ale sama nie wiem jak na to patrzec, bo nie chce o nim ciagle myslec jako wczesniak, w koncu chlopak radzi sobie i w ogole, ale technicznie nie moge tez myslec ze bedzie juz robic to co miesieczne dziecie. Slyszalam ze granice sie zacieraja szybko i wczesniaki doganiaja swoj "oryginalny" wiek.....ale kiedy? oczywiscie nigdzie nam sie nie spieszy, tak tylko mysle o tym i nie wiem co myslec.
Jakbys mogla, to daj znac jak to jest u Was?
Mech, u nas bardzo dobrze i u Was też będzie, jestem tego pewna! Nasza pediatra mówiła, że wcześniaki gonią rówieśników i doganiają ich najpóźniej do 1.5 roczku - 2 lat. Patrząc na ich rozwój, z początku trzeba przyjmować tzw. wiek korygowany, czyli liczyć od planowanego terminu porodu. Franio oczywiście wciąż jest mniejszy od rówieśników, ale wszyscy lekarze których odwiedzamy zgodnie twierdzą, że rozwija się prawidłowo i zalecana jest po prostu normalna pielęgnacja. Zapisaliśmy się też do poradni rehabilitacyjnej, ale dotąd nie zalecili żadnych ćwiczeń, poza tym, żeby do dziecka dużo mówić, zachęcać do uśmiechu i kontaktu, kłaść na pleckach i na brzuszku, żeby mógł ruszać rączkami i nóżkami i podnosić główkę (co już mu bardzo ładnie wychodzi). A to przecież dla nas oczywiste, czy to z wcześniakiem, czy nie! Pięknie się już do nas uśmiecha, zaczyna "gadać" i jego pierwsze "słowo", to uwaga, "Aga" Czy to nie wspaniałe? Konsekwencje będą dotyczyły głównie naszego podejścia jako rodziców - jesteśmy bardziej wyczuleni na wszystko niż gdyby się urodził o czasie, chociaż śpi z monitorem oddechu, podchodzę i sprawdzam czy na pewno oddycha itp. I bardzo kontroluję wagę, zostało mi to jeszcze ze szpitala. Pewnie będziemy musiały się pilnować, żeby nie być nadopiekuńcze...
A wiecie, że we wrześniu będzie emitowany serial o wcześniakach, kręcony w "naszym" szpitalu? Na pewno będę oglądać!
moje600gramow.tvp.pl/21449326/to-bedzie-piekna-pamiatka
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Właśnie ja tydzień temu wydałam 220zł za badania ja właśnie chciałam iść na NFZ, ale lekarka taka fajna - była na macierzyńskim a innich ginekologów powinni zmienić...pesq napisał: Wydałam 96 zł na badania.. jutro wizyta + usg + posiewy więc pewnie z 250 spokojnie.. Wiecie co nie zdecydowałabym się drugi raz prowadzić ciązy prywatnie.. ale tak ciężko znaleźć przyzwoite warunki na nfz u nas
Pesq też myślałam o smsie do Jurady ale sobie myślę, że pewnie D. musi wyprawić do szkoły więc dawałam jej czas do jutra do 13 ale odezwała się sama
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do szumisia no to ja też jestem w nim kompletnie zakochana.. Uważam że oczywiście za tę cene powinien mieć więcej funkcji niż szum albo cena powinna być niższa ale cóż.. Jest uroczy i kropka.
Teściowa do mnie dzwoni a ja nie odbieram bo nie mam ochoty
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basia masz dziś wizytę ? Trzymam kciuki! a Wy jutro trzymajcie za Agatkę
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Asiulek jacy duuuuziiiii <3 I PIĘKNIIII !!! <3 Ale cudownie !!! Super, że się dobrze czujesz!!!
Dziewczyny SZEŚĆ stron naprodukowałyście !!!
Asiek patrz jak jutro będzie cudownie: pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-warszawa,cId,36917
Pesq to już jutro może się coś dowiemy !!!
Też uwielbiam herbaty.. <3 T. i z Turcji cały zestaw takich prawdziwych przywiózł mniam
A z badaniami masakra, ja ostatnio220 (w tym gbs 90), a w poniedziałek będzie 200 –wizyta + usg. Dobrze, że choć krew itd. mogę robić w enel-medzie z pakietu –zawsze to oszczędność..
Chcę mieć już Bartka na zewnątrz i go tuuulaaaaććć !!!
Ufff.. nadrobiłam