BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1002416 przez kasandra9
duza dziewczynka, fajnie, ze wszystko ok:)
nooo to faktycznie lekarz nie za fajnie...moglby odpuscic wizyte;) to moze i tak jak cos do szpitala jedz i tyle

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1002417 przez pesq
Kas jutro chlodniej.. A jak Twoje samopoczucie?

Asiek heh czyli nic ciekawego... Ale przynajmniej już wiesz jaka Laurka dorodna:)

Dziewczyny po porodach fajnie juz macie. Odezwijcie się później jak tam pierwsze chwile i zdradzcie rąbka tajemnicy jak porody. Asiula mam nadzieję ze pionizacja ok i powiesz chociaż dobre slowo na temat cesarki ;) bo się boje :)

9 lata 4 miesiąc temu #1002426 przez Zazanna
Asiek a nie możesz po prostu pójść na ktg zamiast do niego? Kurcze faktycznie tak niefajnie.. to już trochę wyciąganie jest..
Ale Laurka duża i zdrowa i to najważniejsze :)

Muszę się pożalić :( Poszłam na spacer z małą ze stadem, ale tak mnie noga boli, że wróciłam po jednym kółku (robimy zawsze 3 albo 4 grupą). Poszłam pod prysznic i w tym czasie wrócił mój brat. No i jak wyszłam spod prysznica to tylko powiedział, że leci i dziś nie śpi w domu i zrobił zakupy, ale w bagażniku mu się wylała z kanistra benzyna i on te zakupy umył, ale trochę śmierdzi niestety -i już go nie było. A ja od dziecka nienawidzę zapachu benzyny i już zaliczyłam :sick: , a do tego musiałam jeszcze raz to wszystko umyć, bo on to chyba tylko opłukał, a nie umył z płynem :( I teraz mnie głowa rozbolała od tego. A T. będzie za jakąś godzinę i bym nie wytrzymała jakby to dalej leżało i śmierdziało i już czuję, że nie prześpię kolejnej nocy z tego smrodu :(
Ja wiem, że to nie jego wina (brata), że się wylało, ale wie, że jestem w ciąży.. mógł to dokładniej pomyć, a on taki nieuważny jest :(

9 lata 4 miesiąc temu #1002432 przez pesq
Zaz a co to za zakupy? W sensie zapakowane jakies? Chociaż nie jedz wędliny czy czegos jak nie zapakowana hermetycznie... Biedactwo.

Mnie od dwóch godzin muli do spania i nie mogę zasnąć. Boje się i ekscytuje jutrzejsza wizyta.

Aaaaa news .. Od tygodnia przytylam 1.5,kilo to jak na mnie to aż dziwne :D

9 lata 4 miesiąc temu #1002433 przez glooria
Scarlett Gratuluję serdecznie
Doczekalas się
Duzy chlopiec i sn
Szacun

Fajnie ze sie uwinelas do 13 bo bys musiala na nic zostać he he

Zazanna ja tez nienawidze zapachu benzyny współczuję

Basiek dawaj newsy po wizycie bo my czekamy
Pesq cesarki nie sa zle mialam jedna na spiocha a druga w kregoslup i zyje
Najgorzej sie rozruszac i odkaszlnac polecam przytulac poduszke do brzucha pomaga
Podziękowania: pesq, Scarlett86

9 lata 4 miesiąc temu #1002434 przez kasandra9
Asiu pytalas mnie o ta herbatę z liści malin:) zapomnialam wczesniej odp:)
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 4 miesiąc temu #1002436 przez asiekasiek
Kas a to kupiłaś w jakimś zielarskim bo ja dzisiaj szukałam i nie mogłam znaleźć :(

Właśnie też myślę że to już takie naciąganie mnie i zastanawiam czy nie zapisać się na ktg do innego szpitala i rodzić tam gdzie nie ma lekarza... ale kurcze z drugiej strony mówi że jak coś to zadzwonić do niego to on tam zaglądnie, widzicie przepchnie mnie na ktg itp... ehhh i fajnie by mieć lekarza swojego w szpitalu. Gadamy dzisiaj do Laury że ma wyjść do dwóch tygodni bo chcemy sobie na komin kupić takiego to się nazywa strażak z kogutem ;)

Zaz ja lubię zapach benzyny... ahhhhh .... ale na stacji benzynowej nie w domu... :pinch: :pinch:

9 lata 4 miesiąc temu #1002442 przez kasandra9
Maz mi na allegro zamowil:)

9 lata 4 miesiąc temu #1002444 przez asiekasiek
chyba i ja zamowiev;:P

9 lata 4 miesiąc temu #1002446 przez basiek149
I my się meldujemy. U nas tradycyjnie było opóźnienie... :pinch:
Kubuś waży 2580g :) 8albo 9.09 idziemy do szpitala na zdejmowanie szwu i zostajemy do porodu. Mam jeszcze do niego jutro zadzwonić i ma mi podać kiedy dokładnie mam się zgłosić bo musi to sprawdzić. Ale skierowanie już dał tylko muszę sobie datę wpisać. I powiedział, że nie muszę się nastawiać na długie leżenie tam więc nie wiem czy już w przyszłym tygodniu nie będziemy się rozpakowywać... Mam jeszcze zrobić badanie moczu i dać mu znać do końca tygodnia ze względu na moje puchnące stopy. I dzisiaj na mnie trafiło i miałam tego gbs :pinch:

9 lata 4 miesiąc temu #1002448 przez basiek149
Asia ale już masz dużą córeczkę :) super :)
ale nie fajnie z tą wizyta za 2 tyg... może jednak Laura zdecyduje się wyjść wcześniej...kto tam to może wiedzieć :)

U mnie dziś policzył 50zł za wizytę plus 30zł za gbs. No i koniec z wydawaniem kasy na gina w tej ciąży :) teraz już wszystko w rękach szpitala będzie.

9 lata 4 miesiąc temu #1002449 przez pesq
O widzisz Basiek, Twój Kuba nie wiele większy niż Agatka Kas... I tu super a tu problem :blink: :blink: Hm ja myślę że te nasze dzieciaki to różne są i tyle :) Jeny 50 zł za wizytę.. zazdroszcze :unsure: :unsure:

Asiek ciekawe czy przed porodem dojdzie Ci ta herbatka :D:D

9 lata 4 miesiąc temu #1002451 przez basiek149
No u nas wyjątkowo tak policzył bo tak to zawsze 150zł brał. a że 10dni temu dopiero co byliśmy u niego na wizycie i wtedy nas tak normalnie skasował. a teraz mieliśmy tylko właśnie na to usg się zgłosić i wtedy już zapowiedział żeby tylko 50zł przygotować. mi tam to pasuje :) a przed wizytą jeszcze ktg miałam :)

9 lata 4 miesiąc temu #1002452 przez basiek149
Kurczę ale teraz też tak mi się wydaję, że ten mój synek coś mały... kumpela mi pisała, że jak ona była w tym tygodniu co ja to jej ważył 3kg... :dry:
no ale nic mój gin nie mówił więc ufam, że jednak jest ok.

9 lata 4 miesiąc temu #1002453 przez kasandra9
moja w 36tc 2100 miala wiec to jednak roznica:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia