BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1002454 przez pesq
Jeju to ja cos juz pomieszalam niepotrzebnie. Basia proszę nie martw sie chociaż.

Dobranoc dziewczyny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1002455 przez Kasia888
Jasiek dopiero zasnął, więc mogę coś więcej napisać. Końcówka porodu była koszmarem i wielkim bólem, ale widok dziecka które kładą na brzuszku i jego pierwszy płacz wynagradzają wszystko :)miałam nacinane krocze i ledwo chodzę, ale to wszystko minie. Teraz najważniejszy jest synek i cieszę się że jest już ze mną cały i zdrowy :)

9 lata 4 miesiąc temu #1002456 przez Kasia888
Mam problemy z naturalnym karmieniem, to ciężka praca. Mam nadzieję, że się uda.

9 lata 4 miesiąc temu #1002457 przez anisia27
Scarlet gratuluje! Czekamy na zdjecie! :woohoo:

U mnie w 36 tc mial 2,5kg, ale rodzice tez malo wazyli przy urodzeniu wiec on tez ma prawo :D zobaczymy w praktyce :woohoo:
Jakos sie zaczynam bać porodu :(

9 lata 4 miesiąc temu #1002458 przez asiekasiek
Basia no to fajnego masz ginekologa:) to moja kluska w 36 tyg ważyła 3280 g :huh: no cóż różne dzieciaki są ;)

ja zamówiłam herbatkę. Pesq man nadzieje ze dojdzie do porodu albo mogłaby by i nie :P :huh:

9 lata 4 miesiąc temu #1002463 przez Scarlett86
U nas było tak... Po 21 zaczęły się skurcze co 10 minut, ale jeszcze bardziej bolesne niż ostatnio. Po 24 poszliśmy spać tzn wszyscy spali oprócz mnie bo już miałam skurcze co 5 minut ale nie budziłam męża,siostry i szwagra bo stwierdziłam że będzie jak ostatnio i mnie cofną do domu. Ok 4 skurcze były co 3 minuty. W szpitalu byliśmy przed 5 a tam już rozwarcie na 5 cm :) panie położne przemiłe cały czas ktoś przychodził i się pytał czy czegoś nam nie trzeba. Donosiły kawę, herbatę, wodę. Dostaliśmy grzanki z dżemem na śniadanie później mogłam wejść do wielkiej wanny która stała na środku pokoju. I tak dotrwalam do 11:11 aż moje maleństwo się urodziło :) mąż siedział ze synkiem bez koszulki żeby był kontakt skóra do skóry, siostra się zakochała i biegała kolo Juliana a ja odpoczywalam :) dostałam zupę warzywna i dwa kubelki lodów. Dostaliśmy też paczkę z prezentami a kiedy wychodzilismy wszyscy nas bardzo fajnie pożegnali. Ogólnie jestem bardzo zadowolona :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1002464 przez kasandra9
Scarlet, no to poza tym, ze przez kilka dni sie męczyłaś niesamowicie w domu, to sam porod szybki i bezproblemowy:) aż milo:)
Kasiu, tez tak słyszałam o tym karmieniu, ze to wcale nie jest takie proste, ze przyłożysz dziecko i juz piekna fontanna na kilka miesięcy;) nastawienie matki, przystawianie, nie każdy temu podoła...oby sie udalo! (mnie tez mam nadzieje:))
My po ktg, troche panna sie poruszala, bo wczoraj rano i wieczorem średnio.
Idę zaraz nasikac na jakas plytke:P nie mialam takiego badania moczu jeszxe:)

9 lata 4 miesiąc temu #1002466 przez asiekasiek
Dzień dobry

Kasia o fajnie, że po zobaczenia naszych dzieciaków wszystko mija. A co do karmienia pisałam wczoraj z koleżanką i w szpitalu w ogóle nie karmiła piersią, chodziła i prosiła się o mleko, a wszystkie mamy miały pokarm bez problemu :dry: ale jak przyszła do domu i tak na spokojnie zaczęła karmić pokarm pojawił się :D więc na pewno będzie u Ciebie dobrze również :) zazdroszczę Ci, tego swojego bąbelka. Jak tam mężuś reaguje na Stasia?? Dumny??

Scarlett to fajnie tam w szpitalu jest, gdzie tu pomyśleć o śniadaniu w trakcie porodu i jeszcze, że tatuś skóra do skóry... oj musi to być przepiękny widok!!! A nacinali Cię jak Kasię??

Kas i u Ciebie coś ma ruszyć dzisiaj :D super:D ale wiesz co mi się zdaje że ta Gagatka wykombinowała ten pobyt w szpitalu, żeby mama kupiła szumisia za pieniążki
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

W końcu chłodno !!!! Yupi!!!!!!!!!

9 lata 4 miesiąc temu #1002468 przez glooria
Dziewczyny naprawde wszystko mija i nawet jak nie ma sie sil i ma sie goraczke to jsk dziecko zaplacze to wstepuje w nas taka sila ze moze gory przenosić to samo sie tyczy bolu poporodowego

Kas dzisiaj czekamy na relację na żywo

Scarlett teraz wypoczywaj i cieszcie się tymi pierwszymi chwilami

Dzis mam dentyste i usg wiec dzien wizytowy
Ps wszystko za freee :silly:

9 lata 4 miesiąc temu #1002469 przez Magdalena9t
Hejka :) w końcu chłodek jeah :cheer: :cheer:
Jestem szamanem,(chyba) :laugh: umyłam okna wczoraj, co prawda tylko dwa w pokoju Tomka,i w nocy zaczęło padać :P :lol:

Scarlett OGROMNE GRATULACJE! doczekałaś się ;) :)

Asiulekdolls,śliczne chłopaki :kiss: :) :) też już chce moją córeczkę :kiss: :kiss:
Kasiu,jaki śliczny Jasiu :kiss: :) :) powodzenia na drodze mlecznej,jak masz problem z przystawianiem,to poproś w szpitalu o konsultację z doradcą laktacyjnym,oni są od tego żeby Ci pomóc ;) ;)
Ps. Karmienie jest w głowie, jeśli chcesz karmić,to Ci się uda,powodzenia ;) ;)

Asiekasiek,obrzydzać może kupa :P
(bez urazy ;) ) karmienie piersią to coś pięknego, miałam swoje wzloty i upadki w karmieniu z Tomkiem,ale wiem,że moje mleko to coś najzdowszego i najlepszego dla Niego było. Przepraszam,nie mam zamiaru Cię do tego zmuszać, to jest Twoja decyzja,i szanuję(aczkolwiektrzymam kciuki,żebyś się jednak przekonała ;) :P :) )

A z tym imieniem to ja od początku nastawiona byłam na Laurę,jak się Tomek urodził,to już mówiłam,że córeczka następna będzie i Laura, później spodobały mi się jeszcze Liliana i Tosia. I tak między tymi imionami się zastanawiałam,mąż oczywiście jeszcze nie zastanawiał się nad wyborem..

9 lata 4 miesiąc temu #1002470 przez asiekasiek
Magda właśnie zobaczymy po porodzie ja na razie w tym nic przyjemnego nie widzę. Do miesiąca, dwóch myślę karmić, a później butelka. To będzie moja decyzja.

9 lata 4 miesiąc temu #1002472 przez pesq
Hej

Scarlet aż zazdroszczę ze tak wszystko elegancko.. Czemu każdy poród nie moze być taki gladki..

Kasiu nacięcia to w polskich szpitalach norma ale dojdziesz do siebie. Dla pocieszenia koleżanka miała nacięcie na 10 szwów i miesiąc później nic nie czuła. Co do karmienia to się nie stresuj bo naprawde bywa i to często tak ze pierwsze doby nie na pokarmu albo jest Malo a później nawal i laktacja sie rozkręca.

Ja bardzo bardzo chce karmić piersią i tez wierze w to ze jest to w glowie i to ze będę miała cc nic nie zmienia... Pewnie na początku będzie trudniej ale później będę przystawiala i pompowala i w końcu ruszy.

A jak nie to trudno, ale dam z siebie wszystko.

Aczkolwiek.. Ja akurat rozumiem ze moze to obrzydzac... Sama przed ciaza miewalam podobne odczucia. A później poczytałam, posłuchałam, hormony zrobily swoje i bardzo chce. Ale rozumiem dokladnie dlaczego nie chcesz Asiu. Szansa ze Ci się samowolnie odmieni pod wpływem oxy jest olbrzymia :)

Kas jak sikanie na płytkę? :P

Dziewczynki proszę o kciuki dzis o 11:15 za Agatkę.

9 lata 4 miesiąc temu #1002473 przez asiekasiek
Jejku zamówiłam owieczkę!! Ale nie dla Laury!!!! I teraz aż mnie głowa zabolała ze smutku, że to nie dla mojego dziecka :pinch: :pinch: :pinch: :( :( :( :( :( Idziemy w niedzielę w odwiedziny więc chciałam coś kupić fajnego z czego sama byłabym zadowolona...

9 lata 4 miesiąc temu #1002474 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Pospaliśmy dziś z Bartusiem :) W prawdzie jakieś 20 razy chodziłam do toalety, ale od razu zasypiałam :) I dziś chłoooodnieeeejjj <3

Pesquś zakupy takie normalne, ale właśnie hermetycznie -to te pomyłam gąbką z płynem, a te typu pomidory itd. to niestety wyrzuciłam.. Niby to od dołu tylko było trochę uwalone, bo miał je w kartonie i ten kartonik od dołu się ubrudził, ale nie ma co ryzykować moim zdaniem. No ale śmierdziało jakby się w tym wszyscy wykąpali -.-'
1,5 kilo wow :woohoo: Mój lekarz by mnie chwalił za taki przyrostek :D A ja z 5 dowaliłam :D

Ahh Asiek ja od dziecka miałam chorobę lokomocyjną potworną i jak czułam ten zapach to od razu :sick: I mimo, że z choroby wyrosła, to zapachu nadal nie lubię..
Ale uwielbiam zapach domestosa :blush: :P

Basiek już za tydzień :woohoo: A co ma mocz do spuchniętych stóp? Bo moja jedna puchnie. Ale mocz mam ok :)

Przyszedł mój kocyś ! :woohoo: Jaki PIĘKNY ! I malutki ! W sam raz na początek ! :woohoo:

Oj Kasia wycierpiałaś się.. ale już masz swojego Maluszka przy sobie.. <3 Z karmieniem cierpliwości -na pewno Ci się uda ! :)

O rany Scarlet ale fajnie tam u Was jak już Cię w końcu przyjęli ! Spodziewałam się, że Cię umęczyli, a oni tacy mili - to super ! :)

Gloria czekamy na info z wizyt ! :)

Ja bym chciała karmić z pół roku :) Żeby ominąć etap sztucznego mleka jako głównych posiłków. Ale nie wiem jak to będzie. Nie mam na razie opinii czy to urocze, czy nie.. w sumie w ogóle nie mam opinii.. Wydaje mi się tylko, że poza oczywistymi walorami -zdrowe, przeciwciała etc. to po prostu wygodne, że nie trzeba gotować, latać do sklepu itd., tylko wyjąć i karmić B) No i (uwaga próżne zdanie) ponoć to pomaga wrócić do swojej wagi B) :laugh:

Pesq trzymam z całej siły ! :)

Mama mi powiedziała, że od dziś wyprzedaż w ccc na klapki i sandały, a mi się japonki rozwaliły i już wstyd do parku chodzić :P I tak sobie myślę, czy nie podskoczę.. bo jednak jeszcze 3-4 tygodnie mogę z Malutkiem pochodzić, a tylko w japonkach mi wygodnie ;)
I Smyk tam jest.. a ja mam kupon na 10 % zniżki haha :silly: -Widać już, że mi się nudzi domu :P
Podziękowania: pesq

9 lata 4 miesiąc temu #1002475 przez asiekasiek
Pesq trzymamy kciukasy!! :laugh: :laugh:

A co do karmienia też taką radę mam żeby mieć swój laktator w szpitalu i chociaż nie ma się pokarmu to żeby próbować odciągać, bo podobno jak się tego nie zrobi to może dojść do zapalenia piersi. Koleżanka właśnie tak miała po cc nie miała laktacji i nic nie zrobiła, a później piersi całe opuchnięte, bolące i do tego gorączka. Tak samo właśnie ta dziewczyna co ją źle wyczyścili nie posłuchała się tej pierwszej koleżanki i po trzech dniach to samo miała...
Podziękowania: pesq

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia