BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1004970 przez anisia27
Lidziun, zdolnego masz meza !;) naprawde sliczna kolyska !

Asiek nie martw sie tym rozwarciem juz :D moze Ci sie zrobic np godzine przed porodem ! :P
Ja wiem ze jutro juz rodzisz :evil:

A ja chora od dwoch kostek lodu co sobie wczoraj do soku wrzucilam...wszystko boli :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1004972 przez jurada
Asiek te ostatnie zwolnienie mam wlasnie od rodzinnego bo mój juz na 9 dni przed porodem wysyłał mnie na macierzyński. I rodzinny tez powiedzial ze do 17 a potem urlop.

9 lata 3 miesiąc temu #1004973 przez pesq
Bylam gloria lekarz wie ze mam minus powiedzial ze to nic takiego jakies naczynko skoro jedna plameczka i dostane imunnoglobine za tydzień takze wierze ze wie co robi.. Nie będę tego jeszcze analizowala bo szaleństwo. Póki co jednorazowa plameczka nic się nie dzieje. Teraz nawet sie zastanawiam czy to na pewno nie po goleniu wczorajszym :|

9 lata 3 miesiąc temu #1004975 przez anisia27
Hahahja Asiek dobra sasiadka, musialo to komicznie wygladac :silly: :laugh: i posluchal piesek??:)

Pesq napewno bedzie dobrze, jeszcze troche i po ciazy bedzie i przyjda kolejne zmartwienia :(

9 lata 3 miesiąc temu #1004976 przez glooria
No to dobrze se bylas wlasnie nadrabiam
Pamietaj zeby najpierw sprawdzili krew agatki twojej jak ma minus to nie musisz brac tego zastrzyku

No moze to po goleniu
Dobrze ze sprawdzilas

Juranda idz do rodzinnego i powiedz ze gin na urlopie
Pamietaj ciężarnej sie nie odmawia

9 lata 3 miesiąc temu #1004980 przez pesq
No właśnie tak mi powiedzial ze mam coombsa - badanie sprzed tygodnia ta plamka nic nie zmienia bo to pewnie jakieś naczynko do cc tydzień i wtedy dadzą immunoglobine jesli Agatka będzie miała gr krwi plusa jakos tak tlumaczyl :) a jak minusa to nie..

Gloria a jaka szansa jest ze będzie miała moja grupę?

9 lata 3 miesiąc temu #1004983 przez asiekasiek
:) :laugh: :) :) :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1004992 przez Zazanna
Wróciłam :)
Zapis ktg śliczny -Malutek się popisał -dosłownie B) Jednak chłop to chłop, dać mu kanapkę z kiełbaską i natychmiast chodzi jak w zegarku :P
Skurcze niestety minimalne.. ehh. A tylko mnie odpięli i wstałam to oczywiście mnie złapał -złośliwość :angry: :silly:
No ale najważniejsze, że Malutek ma się świetnie :) Na następny zapis mamy się zgłosić w czwartek.

Jurada co do przychodni to jest kawałek za szpitalem (Solec 99), nie podchodź wcale do rejestracji, bo nie trzeba -ja się ustawiłam w kolejce (z 50 kaszlacych osób) i pielęgniarka mi kazała podejść bez kolejki, to myślałam, że mnie zabiją tam.. :blink:
Idź od razu na 3 piętro, pokój 33 -jeśli nikogo w nim nie będzie to zjedź na 1 piętro i pokój nr 7 (z resztą jak coś to wieszają karteczkę na drzwiach żeby właśnie do siódemki iść). No i ja zjechałam do 7, spytałam kto ostatni i usiadłam i jak ktoś wyszedł, to mnie pan przepuścił żebym weszła od razu i wyobraźcie sobie, że dwie panie ok. 50-tki, które były za nim zrobiły mu ..awanturę, że mnie przepuścił :blink: Mimo, że weszłam na 20 sekund, bo się okazało, że dziś nie ma lekarza i kazali mi pójść do szpitala na ip :P Mówiąc, że w szpitalu wiedzą, że będą odsyłać do niech -oczywiście nie wiedzieli heh :laugh:
Na IP miałam farta, bo nikogo nie było, więc od razu mnie podłączyli :) Więc Juradka w ogóle nie patrz na kłótnice tylko leć bez kolejki, bo w tej przychodni obowiązuje pierwszeństwo ciężarnych, a te baby z kolejek są po prostu wredne.. -.-'

Kasia i co Ci powiedzieli na tą wysypkę?

Sabinka łooooo jakii sen :laugh: :evil:

Kas ucałuj żółteczka od ciotek !!! :*:*:*

Ajjj Pesq też miałam nadzieję, że może już dziś mnie zostawią... B)

Asiek no cały dzień.. ale czekamy twardo :D Daj znać koniecznie po co i jak !!! :) Trzymam kciuki żeby się coś już działo :evil:

Jurada idź do lekarza i ma Ci wystawić i koniec. To Twoje prawo. Dlaczego masz tracić urlop ? Kurcze ja dostałam do 02.10 -czyli do tydzień po terminie na wszelki wypadek.. W szpitalu też Ci powinni wystawić, więc zapytaj o to jak będziesz :)

9 lata 3 miesiąc temu #1004996 przez jurada
Zaz ja mam wlasnie iść w czwartek:) bo to dzień terminu wiec może sie złapiemy :P

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1004998 przez asiekasiek
Anisia piesek jakoś nie posłuchał :)

Jurada no to nie ciekawie w takim razie ... kurcze ja poszłabym jeszcze raz do lekarza jak coś...

Zaz dobrze że wszystko dobrze :) a to grzeczniutki jest no to super:D

Dam znać na pewno jak tam po wizycie aha i znowu na wagę dzisiaj :whistle: :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

sprawdziłam wagę w sobotę ważyłam się było 81kg a dzisiaj patrzę jest 79 kg moze nie będzie takiej opieprzki ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1005001 przez Zazanna

jurada napisał: Zaz ja mam wlasnie iść w czwartek:) bo to dzień terminu wiec może sie złapiemy :P

Oooo ale fajnie :D Ja pewnie znów pójdę rano żeby mieć to z głowy, więc wypatruj mnie :evil:

Asiek wejdź w domu i podaj im taką jaką uważasz za stosowne :whistle: :evil: Kurna jak tak dalej pójdzie, to i ja będę musiała w poniedziałek podać jak Malut nie wyjdzie do tej pory ... A ja nie chcę już podawać B)

9 lata 3 miesiąc temu #1005004 przez basiek149
Dzień doberek :)
mnie dziś moje dziecko zestresowało bo on był do tej pory bardzo, a nawet bardzo ruchliwy i naprawdę nawet w ciągu dnia nie musiałam się zastanawiać czy wszystko jest ok. a dzisiaj w nocy kilka razy wstawałam do toalety i nic, obudziłam się rano i nic. w końcu zaczęłam się denerwować, poszłam coś zjeść, wróciłam do łóżka i nadal nic. i w końcu powiedziałam mężowi, że już się martwię. więc zadecydowaliśmy, że dajemy mu jeszcze chwilę a jak nie to jedziemy na ip. ale po jakimś czasie w końcu leniwie zaczął się ruszać Łobuziak! więc już wiem dziewczynki co czułyście jak wasze dzieciaczki nie chciały dać znać...yh... :pinch:

Asia to czekamy na relację z wizyty :)

a my jutro musimy gdzieś na ktg podskoczyć bo na wypisie ze szpitala miałam zalecenie żeby 2 razy w ciągu tygodnia pójść. wczoraj łapały mnie skurcze co 20min na wieczór, dzisiaj w ciągu dnia też mnie coś tam łapie ale myślę, że to jeszcze nie nasz czas na poród ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1005008 przez pesq
Zaz zazdroszczę ruchliwego malucha.. Basia ja sama nie wiem ja non stop kontroluje czy ona się rusza juz nie mogę naprawde nie mogę.. Codziennie mam chwile załamania. Widzisz a moja mala uwielbia sobie kimać i mnie stresować. Metoda liczenia ruchów po głównych posilkach się nie sprawdza bo ona np wczoraj po obiedzie nic ja juz spocona ze złości a półtorej godziny później aż do bólu... Dziewczyny jakos wczesniej tak nie było z tymi ruchami.. W sensie teraz większość sie schizuje..

9 lata 3 miesiąc temu #1005009 przez Lidziun
Asiek to prawda wyszukuje u siebie wszystkiego ale to tylko głupia nadzieją że to już no coś muszę mówić hehe no i się nie obraziła nie martw się a czy was teżplecy tak bOla? Mnie jak chórze a jak Siedzę to nie, ogarnęła łazienkę teraz przygotuje jakąś zupke i biorę się za pokój bo straszny balagan

9 lata 3 miesiąc temu #1005010 przez asiekasiek
Anisia oby Twoja przepowiednia sprawdziła się, że jutro rodzę ;)

Basia najgorsze są te ruchy, ja jak sobie przypomnę tamten tydzień to nie za miło wspominam :(

Lidziun to dobrze, ale wiem każda już chce urodzić, i w sumie każda wyszukuje symptomów :D a co pleców to mnie też bolą pewnie przez obciążenie z przodu :unsure:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia