BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1004821 przez kasandra9
Dziewczynki, wybaczcie, ze nie zaglądam, ale jeszcze tkwimy w szpitalu. Nie wiem nawet kiedy wyjdziemy bo teoretycznie dzis bym mogla gdyby wszystko bylo ok, mialam nadzieje na jutro, ale szczerze wątpię. Wyglądam i czuje sie jak wrak i dojarka...nie mam czasu nawet do rodziców zadzwonic ani na smsy odpisać czy na fb...Piotrek czasem robi to za mnie. Wisze na cycu, ale właśnie mam za sobą pierwsza butelkę i w końcu obie odetchnęłyśmy... Agatka, bo świetnie sobie poradzila, lovi nie zakrztusiła ani nic i od razu byl odlot a ja.. Ze w końcu uda sie odzyskiwać wagę i ze w końcu pójdziemy do domu niedługooooo. Córcia jest przesłodka, śliczna i kochana! Nie jest aż taka krzyczaca a teraz jak będzie jadla ile trzeba to na pewno juz aniołek z niej będzie!

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

Podziękowania: Kasia888, jurada

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1004822 przez jurada
Kas mala jest cudowna<3
A ty w ogóle nie wyglądasz na wrak człowieka, mleczarkę i dojarkę :D
Gagatek w brzuszku spokojna była to i teraz po tej stronie brzucha jest spokojna. I oby tak zostało - tego Wam życzę :)
Tata jaki dumny z córki nawet koszulką mówi to do wszystkich ;-)
Gratuluje Wam z caaaaalego serducha i zazdraszczam z Wy juz rozpakowane!

9 lata 3 miesiąc temu #1004823 przez jurada
Aha zamiast spać bo niedziela jest tak juz od godziny na nogach... Wczoraj za to padłam jak mucha po przyjęciu i :evil: :evil:
A i sie przeziębiłam mam katar, kicham, kaszle i tak mówię wczoraj do R. Żebym tylko nie zaczęła rodzic bo jak mnie natną to będą szwy i weź tu kichnij...

9 lata 3 miesiąc temu #1004826 przez Zazanna
Dzień dobry :)
My już po dłuuugim spacerku -wypiłam sobie kawkę nad Wisłą B) Bosko :) W nocy miałam skurcze, ale tradycyjnie przeszły :angry:

Kas jakie słooodkooościii od rana <3 Piękna ! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Też się chyba podziębiłam, póki co z nosa leci i troszkę mnie głowa ćmi :angry:

Magda jeśli nie miałaś cc, to pas możesz zakładać tak na logikę już kilka dni po -tak żeby dać narządom czas na powrót na ich właściwe miejsce i nie dociskać za wcześnie :) Choć ja osobiście nie widze za bardzo sensu noszenia pasa, bo on podtrzymuje mięśnie i one zamiast się regenerować to sobie zadowolone siedzą podtrzymane i nie muszą wysilać -ale to tylko moja opinia :) Osobiścię standardowo do biegania, czy na steper będę zakładać pas neopronowy (to taki gumowy jakby) i on robi "naturalną saunę", w sensie, że jak coś tam intensywnie ćwiczysz, to się bardziej pocisz w danym miejscu. Natomiast jestem przeciwniczką noszenia go non stop, czy np. przy brzuszkach (tu znowu to tylko moja opinia), bo przy brzuszkach niepotrzebnie podrażnia skórę i blokuje jednak, więc ja go tylko w "pionie" używam :) A jeśli chodzi o ćwiczenia to jak będziesz chciała już zacząć to napisz, to wtedy coś wymyślimy w zależności na czym najbardziej nam zależy itp. No ale na to jeszcze troszkę za wcześnie, ciało musi się zregenerować po ciąży i porodzie i wrócić do normy zanim zaczniemy je obciążać :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1004827 przez asiekasiek
hej Rita wczoraj pisała. miała jakieś komplikacje po porodzie ale teraz jest wszystko dobrze. Stasia wzięli jej na noc bo przez to nie mogłaby zająć się. dzisiaj ma coś więcej napisać.

Kas Agatka cudowna!!! śliczna piękna.. Nasza forumowa wyczekiwana baardzo dziewczynka! ! zdjęcie tatusia z Gagacia cudowne! !!

ja wczoraj pojechałam na IP i okazało się ze te skurcze są nie widoczne na ktg :huh: bolało skręca mnie a tam nic... :( rozwarcia brak... no cóż widocznie taka moja uroda. a zawsze myślałam że miesiączki mam bolesne to chociaż poród będę mieć łatwy ale jak już boli to wolę nie myśleć co będzie w trakcie...

9 lata 3 miesiąc temu #1004828 przez asiekasiek
nie wiem czemu ta minka : huh: pojawila się pisze z kom :(

9 lata 3 miesiąc temu #1004830 przez pesq
Przepych bo nie widzę wpisu kas nawet na odpowiedz

9 lata 3 miesiąc temu #1004831 przez pesq
Hej:)
Kas wygladasz bardzo ładnie :)

Magda no Twój poród idealnie!

Ciekawe co u Rity..

Skurcze w nocy miałam i bol jak na okres aż się poryczałam. Ofc przeszly. A teraz tak leze, Lukasz i Lucjan śpią, Agatka troszkę mnie smyra i nie wiem.. Od rana smutno.

9 lata 3 miesiąc temu #1004836 przez glooria
Kasandra piekne fotki
Rodzice tryskaja dum

9 lata 3 miesiąc temu #1004838 przez anisia27
Kas, Agatka jest przedlodka! :kiss: :kiss:

Asiek bidulko, na ostatnim ktg tez tak mialam az bylam ciekawa czy cos sie pokaze a tu jedna wielka duuupa... wiec szczerze juz nie wiem co to skurcze :P

Jak ja juz bym chciala byc po wszystkim :(
Ilee mozna czekac:(

9 lata 3 miesiąc temu #1004842 przez sabina
Hej kochane u mnie dzien zaczal sie okropnie obudzilam sie z aura ktora powracala z 6 razy poki co i bolem glowy- migrena is back :pinch:

Okropne to sie wystraszylam ze jak tak bd caly dzien?pare dni?to co wtedy?jedyne pocieszenie to takie ze moj organizm prawdopodobnie produkuje hormony potrzebne do porodu stad migrena.....na kilka dni przed tym nim urodzilam Antosia tez mialam migrene wiec zobaczymy....

Kas wygladasz kwitnąco i śliczna Agatka jest :)

Asiekkasiek wspolczuje ale ja w sumie tez tak mialam pare dnj skurczy i ic rozwarcia

Ide sie polozyc moze troche glowa pęka ale lepsze to niz zaburzenia widzenia :/

9 lata 3 miesiąc temu #1004843 przez jurada
Mnie dzis tez dopadł smutek i dół.
Pesqu zarażasz:D
Mysle o małej i płakać mi sie chce. Zaczęłam sie bać czy wszystko tam w brzuszku jest ok. Czy ma prawidłową ilość wód,
Czy oby na pewno ułożona jest główka do dołu,
Czy urodzę szczęśliwie,
Czy będzie zdrowa,

jak sobie poradzę z dwójka dzieci,
I zaczęłam bać sie porodu, bólu i w ogóle.
Od rana leżę i nie mam na nic ochoty, a musze wstać i przestać myśleć o głupotach...
Chce juz urodzić, ale boje sie...
Aaaaaa do d..y z tym wszystkim!!!!

9 lata 3 miesiąc temu #1004844 przez pesq
:unsure: :unsure:

Taaaaa :|

Dziewczyny po porodzie popatrzcie na nas i cieszyć sie ze macie ten boski stan za soba

9 lata 3 miesiąc temu #1004845 przez jurada
No i jeszcze czuje sie jak w 1 trymestrze od wczoraj.
Brzuszek pobolewa ale ciągiem tak jak w 1trym macica rosła.

Wlasnie pożarłam śledzie w sosie koperkowym, 3 delicje i paluszki slone... Mix ze ho ho :P
Wczoraj wieczorem muliło mnie niemiłosiernie.

9 lata 3 miesiąc temu #1004847 przez asiekasiek
Jurada zjadlabym śledzie w sosie koperkowym :D
Anisia no ja też już nie wiem jakie to skurcze są ;) ale pewnie przekonamy się w nie długim czasie ;)

ja juz się śmieje ze dostane tych skurczy co mają być to pojadę do szpitala z pelnym rozwarciem ;) bo będę ciągle myślała ze to nie to :) chociaż lekarka powiedziała mi ze jak juz będą te prawidłowe to nie ma bata ze nie rozpoznam :) no zobaczymy ... i mówila ze pierwsza ciąża to te skurcze zawsze mamy nie wiedzą jakie mają być a przy drugiej to już da się rozróżnić :) zobaczymy ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia