BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1004715 przez jurada
Wiecie co tam u Rity? Pewnie juz tuli Stasia <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1004716 przez jurada
Dziewczyny nastukałyśmy 1000stron. :woohoo: :woohoo:

9 lata 3 miesiąc temu #1004718 przez basiek149
Dzwonie do mamy - nie odbiera. Dzwonie do siostry - nie odbiera. Odczekałam trochę ale nikt nie oddzwania. więc dzwonie do męża siostry. i okazało się, że siostra od rana miała skurcze i pojechali do szpitala. ale póki co jest na badaniach więc zobaczymy czy porodówka czy co.

9 lata 3 miesiąc temu #1004719 przez pesq
Dzieki Asiek. A wiesz że teraz ma być nowy szumiś z sensorem płaczu? I podobno z łagodnym wyciszaniem jakimś.. w sensie że nie wyłącza się nagle ale delikatnie - ja nie wiem jak mój się wyłącza bo nie szumiał nigdy 40 minut :P. Eh no z tym szumisiem to jest tak że są na rynku "fajniejsze" bajerki z muzyczkami szumami i innymi rzeczami a szumiś tylko szumi :dry: ale ma coś w sobie no... też czasem podchodzę i go dotykam :blush: :blush:

1000 stron!! REKORD? :D

9 lata 3 miesiąc temu #1004726 przez asiekasiek
Jurada ja tak samo jak idę do kogoś to zawsze mam coś dla dzieci. Jakiegoś kinderka, czekoladkę + coś do kawy :) a wiecie co ciotka z kuzynką z Kanady przyleciały do nas w kwietniu wiecie co nic nie miały dla dzieci od siostry. Tak samo dla innych dzieci z rodziny : :dry: aż mi wstyd było jak zawiozłam ich do ciotki, i tam nasz kuzyn ma córeczkę 7 lat i nic nie miały dla niej...

Rita nie pisze nic, a nie chcę pisać bo pewnie obolała, w szoku i pełna szczęścia :) ale korci żeby coś napisać do niej, ale nie chcę przeszkadzać i psuć im chwili ;)

Basia o to może ciocią zostaniesz :D ale super :)

Pesq no ja kupiłam owieczkę, śliczna była itp ale nie zachwyciła mnie jak szumiś... mi się podobają te macki i jak można go zapiąć do wózka :D to dzisiaj na zaśniecię włączcie sobie szum :D wypróbujcie :)

Jejku mnie dalej męczą skurcze, włączyłam bojler żeby nagrzała się woda i pójdę się kąpać... mam skurcze trwające 45s co 8-7 minut jakoś tak wychodzi bo zanim odblokuję komórkę to troszkę schodzi... czy to to hmmm ?? ale ostatnio też miałam w nocy i co przeszło jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki... :S

9 lata 3 miesiąc temu #1004728 przez Kasia888
Hej :)
Jaś akurat śpi, więc mam chwilę dla siebie i co robię- czytam forum B)
noc była nieprzespana mam nadzieję, że z czasem się to zmieni, bo mam wrażenie, że nasz synek zamienił noc z dniem ;) :)
jak czytałam o skurczach Rity to mi się moje przypomniały,
To może napiszę trochę o porodzie ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
także nie wyobrażam sobie tak jak kiedyś rodziły nasze mamy i leżały :unsure:
Pesq kącik śliczny i ten szumiś muszę złożyć w końcu zamówienie, że chce :laugh: na razie zamówiłam stanik do karmienia, bo te co nosiłam w ciąży są za małe, biust mi się gigantycznie powiększył przez to mleko :huh:
Gloria, Basiek super, że już doczekałyście takich tygodni :)
do mnie też odezwała się koleżanka, która się mną nie interesowała i złożyła gratulacje, więc to chyba norma z tymi pseudo "koleżankami"
Czekamy więc na wieści od Rity ;) :)

9 lata 3 miesiąc temu #1004729 przez asiekasiek
Kasia co tam prasowanie, sprzątanie czy odpoczynek :) ważniejsze forum ;) właśnie Ci znajomi co byłam ostatnio to też mówili że na początku synek nie spał w nocy dzień przesypiał to widocznie tak może na początku jest :dry: oj prysznic jeszcze jest przed porodem jak miło :) a to super że tak mężuś pomagał przy porodzie :D

9 lata 3 miesiąc temu #1004730 przez jurada
Asiek weź prysznic lub kąpiel, jak ustaną to to nie to. A jak się będą nasilać to rodzisz kobieto RODZISZ!!!!
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1004731 przez Kasia888
Asiek jak masz skurcze co 7-8min, to szykuj się, że najpóźniej jutro, pojutrze urodzisz ;) jak się nasilą to biegiem do szpitala :cheer:
no i Twój termin tuż, tuż :)
Baa odpoczynek musi być :laugh:

9 lata 3 miesiąc temu #1004732 przez pesq
Kasia - my tak już zazdrościmy Wam maluchów!

Do mnie nadal nie dociera że bede miala dziecko :D :D :D

Asiek - do wanny spróbuj tak jak Rita wczoraj, pisz jak coś smsy bo wiesz :angry: :angry: ;) ;) ;) ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1004733 przez asiekasiek
Musi podgrzać się woda ;) i wskakuje do wanny :D

Pesq będę odzywać się bo wiem :angry: :angry: :angry:

9 lata 3 miesiąc temu #1004735 przez asiekasiek
ale wiecie co mogłyby mi wody odejść bo wtedy wiadomo poród, a tak to patrzenie na zegarek i liczenie skurczy... :angry: :angry: nie mam cierpliwości ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1004736 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U nas jak Malut postanowi po terminie to pewnie juz cc wejdzie w grę, bo będzie za duży... Szczerze to byliśmy pewni z lekarzem (znaczy ja byłam pewna oczywiście, lekarz przypuszczał, że tak się może zdarzyć), że Malut 2 tygodnie przed wyjdzie, a tu się nie zanosi, a on tak szybko rośnie............................. A ja się znowu nastawiłam na sn.. I na co się nie nastawię to znowu zmiana ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1004737 przez sabina
Asiek!!!!!!!!!!!powodzenia :D :kiss: :woohoo:
Alw te ostatnie dni sa tutaj ekscytujace normalnie

9 lata 3 miesiąc temu #1004738 przez Lidziun
Hej, widzę ze dajecie czadu dzisiaj, mnie od rana boli brzuch jak na @ i mowię mężowi ze to chyba będzie dzisiaj (wczoraj dostałam co nie co od męża pierwszy raz od 2 tyg☺️

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia