BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1004627 przez glooria
Rita dawaj dawaj jak urodzisz do polnocy to z moja corka bedzie twoj stas obchodzil urodzinki

Dzis emilka skonczyla dwa latka
Jejku jak ten czs zapie....

No i zrobiliśmy sobie rodzinny obiad z tortem
I jak jedlismy tego torta to moj maz... wyglada na to że jednak nie będą razem obchodzic urodzin
Ja takie oczy ... i aaaa chodzi mu o brzuchatke i mowie ze no chyba nie :laugh:
Przychodzi i mowi to moze wyoije sobie warke cytrynowa Co ty na to?
A pij mowie za zdrowie tej i tej :silly:
Niezly jest jednak sie przejmuje :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1004628 przez glooria
A z kotka tez sie usmialam ale wyobrazam sobie ze jak trzeba posprzatac to to juz nie jest śmieszne
Tez bym wp.... za takie g...
Ale fajnie sie czyta :whistle: :laugh: :laugh:

9 lata 3 miesiąc temu #1004630 przez pesq
Ritkaaaa wiedziałam super ;) :)

Asiek na kiedy Ty z USG? Bo nie otwiera mi się tabela z kom

Anisia ja bym nie jechała chyba do czasu aż by znowu bylo cos nie tak. Bez sensu trochę sprawdzać ruchy które są ale rob jak chcesz:)

Wszystkie juz byśmy chciały ... Masakra.

9 lata 3 miesiąc temu #1004632 przez asiekasiek
Pesq z usg miałam na 8 września jak robiła mi na początku usg a z om mam na 15 września :)

9 lata 3 miesiąc temu #1004633 przez jurada
Gloria moj D tez dzis urodzony :)
Rita ja jak zwykle zazdraszczam :D i powodzenia życzę :)

9 lata 3 miesiąc temu #1004639 przez asiekasiek
Rita napisała ze ma rozwarcie na 3cm szyjka złagodzona i główka nisko. i bolesne ma już skurcze :( ale da rade !!

9 lata 3 miesiąc temu #1004642 przez Magdalena9t
Hej dziewczyny :) przepraszam,miałam pisać wczoraj ale taki szalony dzień był,że nie napisałam. :blush:
Dziś też już zmęczona jestem więc opiszę tylko relację:
Więc z niedzieli na poniedziałek zaczął mnie boleć brzuch jak na okres,i tak przez cały dzień pobolewał, aż sobie myślę,to chyba już skurcze będą :woohoo: ale nieregularne to na spokojnie,chociaż już wiedziałam,że wieczorem będziemy jechać. Poszliśmy sobie z Tomeczkiem na spacerek rowerkiem jeszcze,już mnie bardziej bolało. Wróciliśmy do domku, zaczęłam się do końca pakować,Tomeczka jeszcze pomogłam umyć,kolacyjkę mu dać,zadzwoniłam do mamy żeby przyjechała bo w nocy będziemy jechać rodzić. Zjedliśmy jeszcze pizzę do meczu, poszłam się umyć,ogolić. Tomeczka położyłam spać, i odeszły mi wody jeszcze jak z nim lezałam :blush: nie tak dużo,ale musiałam się przebrać to była jakaś godz.23. Ogarnęliśmy się do końca,Tomek spał ładnie,mama z nim została.
Przed północą zostałam przyjęta, rozwarcie na 5 cm,i na porodówkę. Szybko wszystko poszło. o 1:05 Laura była z nami :) Rodziłam w tym samym pokoju co Tomka :) Nie byłam nacinana i nic nie popękałam(co za szczęście :woohoo: :woohoo: )
Podziękowania: pesq

9 lata 3 miesiąc temu #1004645 przez basiek149
Dzień dobry...:)
Ciekawe jak tam Ritka, mam nadzieję, że już się nie męczy i już tuli swojego Stasia :)

my z Kubusiem godzinę temu pożegnaliśmy mojego T., niby chciało mi się spać, wróciłam do wyrka ale nie mogłam zasnąć bo głodna byłam... :blush: :P tak więc wciągnęliśmy przed chwilą 2 kanapki ... :whistle:

Magdalena zazdroszczę tak szybkiego porodu i tego, że przeczułaś co do dnia i praktycznie godziny, że poród będzie właśnie w tym dniu :) ja mam nadzieję, że nas poród nie zaskoczy i zdążymy na czas dojechać. :)

9 lata 3 miesiąc temu #1004646 przez pesq
Hej

Ja czekam na antybiotyk jeszcze pól h.. Musiałam po drodze wybudzić mala co by matkę skopala na dzień dobry dla świętego spokoju. ;) ale jeszcze maksymalnie dziewięć dni i nikt jej nie będzie szturchal na pobudki ;) za często :P

Snilo mi sie ze czekaliśmy na Rite a Agatagama w tym czasie urodziła :D :D

Magda wspaniale ze tak gładko poszlo! Mnie boli na okres od 20 tc wiec nie mam czym sie sugerować.

Basiek dobrze ze zjadlas pamiętaj ciocia pesq krzyczy za przerwy w jedzeniu proszę mi Kubusia dokarmiać ;) :)
Podziękowania: basiek149

9 lata 3 miesiąc temu #1004649 przez Zazanna
Dzień dobry, jak spałyście? :)

Kasia wspaniale wyglądasz ! :) I jaka bryka super B)

Pesq mebelki wyglądają pięknie ! Naprawdę rewelacja, aż zaczynam zazdrościć Agaci kącika :D No i czekam na pościelone :evil:
O rany ale te buldożki dają po oczach hah :D Fajowe :woohoo:

Asiek a może ta mysz co ją zjadł sprzedała mu biegunkę? :silly: :silly: :silly:

Kropka ślicznieee ! Ale te dziewczynki z naszego wątku będą miały dobrze <3 ;) A wózek.. ahhhh :woohoo: :evil:

O rany Basiek hahahhah SUPER :woohoo: Ależ sobie porę wymyślił :silly: :silly: :silly:

Anisia idź do najbliższej przychodni -tam też Ci zrobią bez kolejki :) -Tylko zadzwoń czy na pewno sprzęt mają, bo nie w każdej jest. Nie musisz jechać pół miasta na samo ktg :)

Magda jaki super poród ! Ale zazdroszczę ! :D Wspaniale :D Czekamy na nowe fotki :evil:

Ritka :woohoo: :woohoo: :woohoo: Trzymam kciuki !!! :kiss: :kiss: :kiss:

A co do mnie, to noc miałam fatalną. Praktycznie nie spałam. Brzuś ciągnął jak szalony, ze zmęczenia nie mogłam usnąć, a jak już przysnęłam to mnie komary pogryzły. 2 T. upolował, a jeden latał do rana -jak go dorwę to wezmę na tortury -ugryzł mnie w palec serdeczny obok paznokcia -czy Wy wiecie jak to kurew*** za przeproszeniem swędzi :blink: :blink: :blink: :angry: No i się przemęczyłam wstając na zmianę do łazienki i o 6 wstałam i zaraz idę na balkonik czysciutki mój z kawką i kocysiem -bo już mi przestygła :)
Niech ten mój Klocuś już wychodzi, bo mi brzuś odpadnie pod jego ciężarem :P

I w ogóle to mam ochotę na naleśnika z nutellą, ale nie mam ochoty stać i smażyć, więc nie będzie. Zwłaszcza, ze dziś w dzień już będę spać. ewidentnie powstrzymywanie się od snu w dzień nie działa i jeszcze gorzej śpię w nocy.
Jedyne co porobię może dziś to poskaczę na piłce :evil:
Podziękowania: Kasia888

9 lata 3 miesiąc temu #1004650 przez asiekasiek
Rita pisała dokładnie godzinę temu ma 6 cm rozwarcia mieli zaraz jej podać zzo i boli mocno ja :( to tak pewnie do dwóch godzin będzie tulic synka:) pozdrawia Was !!!:-)
Podziękowania: Kasia888, pesq, basiek149, Zazanna

9 lata 3 miesiąc temu #1004653 przez glooria
Juranda to tez moglas skosztowac torta :P

rita juz bliżej niz dalej :woohoo:
Niedlugo będzie tulic synusia

My tez juz po sniadanku
Mezus zaraz do pracy
A my bedziemy sie lenic
Nie mam ochoty nawet obiadu robić :evil:

9 lata 3 miesiąc temu #1004656 przez jurada
Gloo nie. Dzis dopiero będę robic tort bo wczoraj szkola itp. A dzis bede mieć dom pelen ludzi.
Wczoraj tylko cukiery zaniósł do szkoly...

Aaaa brzuszek boli jak na okres... Ale pewnie straszaki jak zawsze :angry:

9 lata 3 miesiąc temu #1004657 przez sabina
Wstałam poczytac czy juz Rita urodzila :) biedna ....jeszcze sie meczy .....ehhhh ale macie racje blizej jak dalej
Magdalenka daj przepis na taki porod błagam :) ile rodzilas pierwsze dziecko?
Mnie tez wczoraj brzuch bolal jak nanokres ale nici z tego :/
Wciaglam bułkę na sniadanie wracam do lozka moze dziecko ogląda wyscigi samochodow zamiast bajek.....czaicie?
Zaz smacznej kawki :) az mi sie zachvialo isc na balkon i tez wypic ....ale wroce jednak do lozka
Glooria :) mam takie samo uczucie z tym leniwieniem sie :woohoo:

9 lata 3 miesiąc temu #1004658 przez asiekasiek
Dzień dobry teraz przywitam się :) bo rano musiałam mężowi zrobić bułeczki na działkę :)

Magda super że tak wyczułaś poród i tak szybko poszło.

Basia a dzisiaj na noc sama zostajesz w domu?? czy jedziesz do szwagierki??

Zaz no na szczęscie to biegunka nie była ... :P

Gloria, Jurada o jak fajnie takie urodzinki obchodzić :) mmm zjadłabym torta :evil:

A ja dzisiaj sprzątanko jak co tydzień w sobotę ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia