BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1005068 przez Sylwia-89
Pesq, też nie dałabym rady w UK. Pewnie bym osiwiała do porodu :laugh: Dzisiaj też miałam jakąś dolinę, więc zabrałam się za sprzątanie całego mieszkania i pieczenie ciasta. I tak zleciało do powrotu Filipa...

Ale zjadłabym zupkę jarzynową :woohoo: Chyba zrobię w tym tygodniu :) Ja dzisiaj miałam kopytka ze szpinakiem, gulasz z karkówki i marchewkę z groszkiem na obiad :)

Mysia, odpoczywaj i nabieraj sił. Może okaże się, że wcale nie będziesz musiała długo czekać na poród :)
Podziękowania: mysia5

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005069 przez Sylwia-89
Pesq, właśnie miałam włączyć ten serial, ale skoro piszesz, że trudno jest oglądać to nie będę...

9 lata 3 miesiąc temu #1005075 przez pesq
No mnie głowa rozbolała chociaż nic złego niby się nie wydarzyło :unsure:

Mysia a Ty nie miałaś ustalanej daty cc?

9 lata 3 miesiąc temu #1005077 przez glooria

pesq napisał: Dziewczyny ten serial jest straszny.. w sensie siedze i rycze jak bóbr.. szczególnie z tą dziewczynką której mama miała astmę i nie miała siły przeć i malutka niedotleniona.. masakra jakaś. Nie wiem czy to dla nas na nasz stan :unsure: :unsure:

No ja też ogladalam z jednej strony fajnie ze tyle przezywa dzieci ale z drugiej strony takie minuty od tragedii
Zreszta jak ogladalam to wspomnienia wrocily dotyczace Emilki
Tez ryczalam a corka pytala ciągle i tez porownywala z emilka dzieci
Niby miala 3 latka ale pamięta se tez miala takie łóżeczko i sensory i ze trzeba bylo rece myć....
Ehhh
Kazdy dzien w brzuszku na wage złota

A co do proznociagu ze tego jeszcze używają... moj brat ma dzieki niemu padaczke .... szkoda słów

9 lata 3 miesiąc temu #1005079 przez pesq
No to mnie tak przeraziło - kobieta miała astme i nie dała rady przeć, zastosowali próżnociąg i proszę.. Pytanie teraz dlaczego nie zrobili cesarki? Nie wiedzieli że ma astmę czy to nie wskazanie? Heh.. Ja wiem że cesarka to operacja, ja wiem że (często) warto próbować urodzić sn ale ludzie, litości... :unsure: :unsure: A kobieta pewnie siebie obwinia że nie dała rady :( serce pęka.

9 lata 3 miesiąc temu #1005087 przez Zazanna

pesq napisał: Dziewczyny ten serial jest straszny.. w sensie siedze i rycze jak bóbr.. szczególnie z tą dziewczynką której mama miała astmę i nie miała siły przeć i malutka niedotleniona.. masakra jakaś. Nie wiem czy to dla nas na nasz stan :unsure: :unsure:

I dlatego nawet nie próbowałam włączać tego programu, bo ryczałabym jak nie wiem co...

Sylwia o ranyyy jakie pyszności miałaś..................... :)

Dziewczyny zamówiłam "Wyprawkę dla Babci" :)
W sensie prezencik od Bartusia dla mojej Mamy za to, że nas wspierała i w ogóle :)
Zamówiłam torbę ekologiczną i do środka wrzucę:
allegro.pl/idealny-prezent-z-okazji-dnia...bci-i5248911485.html
1. allegro.pl/poduszka-na-prezent-super-bab...314-i5557841108.html
2. allegro.pl/dyplom-prezent-dla-swiezej-babci-i5619934121.html
3. allegro.pl/m-koszulka-prezent-dzien-dzia...irt-i5643748752.html (Wzór B11, będzie biała z czarnym napisem)
4. allegro.pl/swietny-ceramiczny-kubek-koch...cie-i5647013961.html
5. Coś słodkiego ;)
I całość jak wrócimy z Bartusiem do domu Bartuś "Wyjmie" ze swojej komódki i wręczy Babci :)
Wiem, że to takie głupotki, ale myślę, że to będzie miłe :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005094 przez mysia5
Pesq , ja nie miałam konkretnie daty cc tylko skierowanie do szpitala na oddział i teraz będą decydować co i jak.
Mam tylko nadzieje ze nie będę tu bardzo długo bo jakoś dolujaca jest myśl że mam tu tak leżeć i leżeć .. ale nie będę narzekać i marudzić póki co.
Sylwia obyś miała rację i jakoś zleci szybko czas i podejmą decyzję ;*
Gloria Ty jesteś super mamusia :) tyle przeszłas juz i się nie poddałas , podziwiać :)
Zaz super prezenty dla babci ! :) na pewno baaaaardzo się ucieszy ;)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005101 przez pesq
Zaz super prezenty :) :)

Mysia mam nadzieje że nie będziesz tam leżała po to aby leżeć i czekać aż sobie coś tam postanowią.. bo rozumiem, że nic Ci się nie dzieje tylko czekasz na termin? Ehh ja nie do końca rozumiem te szpitale.... Położyliby wtedy kiedy coś się dzieje albo kiedy mają konkretny plan - dziś/jutro tniemy.. Życzę Ci żeby jak najszybciej podjeli decyzje bo takie "wczasy" mogą wykończyć.

dziewczyny po porodach jak się macie? :) :)
Podziękowania: mysia5

9 lata 3 miesiąc temu #1005106 przez Zazanna
Dzięki Dziewczyny :) To jej pierwszy wnuk, więc jest tak samo podekscytowana nową rolą jak i ja :)
I chcę żeby się czuła doceniona na "nowym stanowisku" :)

Mysia a Ty już jesteś w szpitalu? Bo mi chyba coś uciekło -przepraszam.... Jak tam karmią? :D

9 lata 3 miesiąc temu #1005108 przez asiekasiek
Hej do Rity pisałam dzisiaj, wszystko ok z nimi. odezwie się jak już dojdzie do siebie i jutro może ze Stasiem wyjdą do domku :D

Zaz super prezenciki : D

Ja byłam u lekarza i zrobił mi masaż szyjki :( ku#$a jak boli. mówił że będzie boleć :( no ale czego się nie robi dla szybszego zobaczenia dziecka. Ciągle teraz boli brzuch. Jeżeli samo nie pójdzie to za tydzień w poniedziałek rano mam jechać do niego do szpitala i bedą wywoływać mi poród :woohoo: :woohoo: :woohoo: więc jeszcze tydzień :woohoo: :woohoo: :woohoo: no albo mniej ;) idę położyć się bo tak rwie mnie brzuch :pinch: :pinch: :pinch: :pinch:

9 lata 3 miesiąc temu #1005110 przez mysia5
Pesq dziękuję :kiss: tez mam nadzieje ze nie będę tu po prostu leżeć i jutro powiedzia mi coś mądrego. I synek niebawem będzie ze mną <3
Zazanka tak od dzisiaj :) szczerze mówiąc obiad był dobry i kolacja tez nie najgorsza :)
Póki mogę to oczywiście sobie podjadam słodkości :evil: :cheer:
Asiek to już naprawdę coraz bliżej :woohoo: oby było jak najmniej bólu i poszło sprawnie i szybko :) odpocznij sobie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005111 przez glooria
Asiek no slyszalam ze boli ale nigdy nie mialam tej przyjemności :blush:
Ale slyszalam ze pomaga wiec czekamy

9 lata 3 miesiąc temu #1005116 przez Lidziun
A wiec Chyba się zaczęło, maź stwierdził ze dzisiaj jest fajna data no bo Amelka ma urodziny i postanowił mi dać co nie co :blush: już po pół godz pojawiły się pierwsze skurcze ale nie zwracałam na nie uwagi tymbardziej ze musiałam umyć dzieci wiec zawsze mam skurcze i twardnienie brzucha, no ale teraz są mniej więcej co 4 min i do tego ból pleców taki promieniujący, wody mi jeszcze nie odeszły wiec siedzę i czekam co bedzie dalej, czy się bedzie nasilało czy przejdzie, no mam nadzieje ze to już to bo ile można czekać, kubas oczywiście jest przerażony zjadł kolacje i czekamy na postepy

9 lata 3 miesiąc temu #1005117 przez anisia27
To jest jakis pech.... na tyle dni przed terminem leze i kwicze... rozlozylo mnie... jakbym miala teraz rodzic to ja dziekuje... jutro nie wychodze z lozka :(

9 lata 3 miesiąc temu #1005118 przez asiekasiek
Anisia współczuję Ci :( no nie miało kiedy złapać Cię biedaku :( jutro masz kurowac się cały dzień!! :)

Gloria kurcze żeby to jakaś z tego przyjemność była to ok a tu nic ;) sam ból :( no ciekawe czy pomoże...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia