BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1005223 przez pesq
Ja przyjmuje zakłady ale przy okazji :sick: nie wiem czemu :dry:

Asiek dobrze ze nospa pomogła ja właśnie łyknełam tez bo tak mnie brzuch boli jakbym serio okres miała za chwile dostać... :huh: :huh: Ale tak jak mówie u mnie to już norma, nic się nie wydarzy do poniedziałku na bank.

Co by tu robić. Posprzątałam, załatwiłam psa, leże teraz i nie wiem może spróbuje spać..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005231 przez asiekasiek
Właśnie miałam proponować Pesq do zakładów :D

Pesq ja też mam taką znajomą, że jak dzwoni to gada 1,5h i gada tylko o sobie... o pracy o podbojach miłosnych o pracy jak źle ma itp... już czasem nie odbieram bo kurcze ileż można jej słuchać przez ten czas jej monologu... bo nawet nie dopuści do głosu :pinch: :pinch:

A ja dzisiaj na obiadek będę mieć kluski śląskie z sosikiem :D i jeszcze może marchewkę zrobię jak będzie w sklepie :D

9 lata 3 miesiąc temu #1005233 przez asiekasiek
Pesq może Twój organizm tak oczyszcza się przed porodem ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1005234 przez Lidziun
Mnie dzisiaj smutno ze wczoraj tak szybko się skończyło, mogłam od razu pojechać podłączyliśmy mi kroplówkę i może byłabym już po, no cóż tak miało być, Juranda ja już dzisiaj 2 razy a wczoraj 4 do 12 tylko :blush: , nie wiem dlaczego ale coś mi się ubzdurała ze termin na jutro i tak wszystkim opowiadam ze w środę, a to w czwartek jest 17 także do lekarza pójdę jutro bo bedzie mój, pewnie mi zrobi ktg i tyle, może z łański powie co dalej, a jeszcze gdzieś wyczytałam ze dziecko przed porodem może się wyciszyć, ale ten być baaaardzo aktywne także Juranda może będziesz przede mna :woohoo:

9 lata 3 miesiąc temu #1005236 przez jurada
Oj tam lidziun. Urodzi sie kiedy bedzie gotowe. Niech siedza w brzuszkach szczególnie ze wracają upały.

9 lata 3 miesiąc temu #1005239 przez asiekasiek
no właśnie kiedy będą to będą dzieciaki. no za tydzień to wykurza moja na pewno ;)

Lidziun ale tych skurczy ktg nie zarejestrowaloby pewnie jak moje. skrecalam się z bólu i ktg nic. tak samo jak w nocy dzisiaj i teraz boli mnie brzuch skurcze nie skurcze ale po co mam jechać jak pewnie nie to i znowu odeslaliby do domu.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005243 przez pesq
Dziewczyny ja Wam zazdroszcze tych aktywnych maluszków - chociaz ja nie wiem juz sama.. bo u mnie dwie godziny sie nie rusza i już pot mnie zimny oblewa, więc też przeginam troche.. W nocy wstaje sprawdzam czy sie rusza.. Musze troche odpuścić jak cos bedzie nie tak to i tak zauważe nie musi mi fikac caly dzien przeciez...

Dzwoniłam do kliniki po szczegóły tego jak wygląda u nich wszystko. Co prawda wiedziałam od znajomych ale teraz już wiem ze źródła. I jakoś tak jestem mega spokojna!

Wrzuce spojler bo nie każdego to co mnie czeka i jak to tam wygląda może interesować ;)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Jurada serio z tymi upałami ?

9 lata 3 miesiąc temu #1005245 przez asiekasiek
Gloria a Ty jak tam trzymasz się?? Ustalili Ci już termin cc??

9 lata 3 miesiąc temu #1005247 przez Lidziun
Asiek, ale to były takie porodowej skurcze jak je dostałam to od razu mi się poprzednie porody przypomniało, no cóż tak miało być , Juranda a powiedz mi kiedy miałaś ostatnio @ bo się zastanawiam czy ja na pewno mam dobry termin wyliczony, ja miałam 11 grudnia

9 lata 3 miesiąc temu #1005249 przez pesq
Hahah zwróciłam uwagę na suwaczek Lidziun - "urodzę za 0 tygodni 6 dni" :D jaka stanowcza deklaracja ;) ;) ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1005251 przez asiekasiek
Lidziun jak mi lekarz ginekolog mówił w sobotę i wczoraj mój lekarz jak zaczną się skurcze porodowe to one nie przestają, tylko nasilają się jeszcze bardziej, mi się zdaje że wymasowałaś sobie wczoraj podczas przytulańców i tyle też tak mam po takich ekstcesach. Ja miałam ostatnią miesiączkę 9 grudnia i termin mam na dzisiaj więc jeżeli miałaś 11 grudnia to powinno się zgadzać masz na 17 września.

9 lata 3 miesiąc temu #1005252 przez sabina
Ej a ja mialam 12 grudnia a termin mam na 24...dlaczemu?

9 lata 3 miesiąc temu #1005253 przez jurada
Lidziun 11 grudnia tylko u mnie cykle jak w zegarku co 30dni wiec ta data 17.09,to liczona jest przez lekarza do cykli 28dniowych. Także prawidłowo powinnam dodac 2dni do tej daty czyli 19.09 i taka data jest na 1usg bo maluszek był mniejszy o 2dni.

Robiłam usg 11 i 5dni a wg pomiarów 11 i 3dni wiec tu się zgadza ze 19.09.

Pisałam dzis ze znajomą to tez pisala ze urodziła w dniu z 1usg.

9 lata 3 miesiąc temu #1005256 przez asiekasiek
To ja z usg w tyg. 10 na 8 września termin :P

9 lata 3 miesiąc temu #1005257 przez jurada
Oj tam dziewczyny. Pomyślcie ze za 2tyg juz będziemy na pewno tulić szkraby.
Teraz to tylko taka nerwówka bo trzeba czekać. Ale to czekanie kazdej z nas zostanie wynagrodzone :D i to jak!
Aaaaaaa!!!!! Juz cmokam te małe stópki <3 śmierdziuszki <3

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia