BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1005295 przez asiekasiek
Zaz jesteś niezła myślisz jeszcze teraz o kąciku ćwiczeniowym :lol: :silly: :silly: :silly: Ty to masz powera!!! Ty miałaś rodzić dzisiaj !!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesq właśnie miałam wziąć ją teraz i nie pamiętam czy ją brałam :huh: jejku z moją pamięcią teraz to jest koszmar... ale wezmę drugą :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005303 przez sabina
asiekkasiek moj pierwszy porod hmmmm trwal ze trzy dni chyba wlanie mialam skurcze takie mega bolesne co 5-8 min przy ktorych musiam kucac nie spalam dwie nocki i jak przyszlo do porodu postanowili mi dac oksytocyne w koncu.....to bylam wyczerpana ale to prawda ze rodzaca kobieta odnajduje w sobie niespotykane poklady sil :) pomimo oksytocyny moje rozwarcie bardzo powoli szlo dwa razy robili mi ten masaz i tak szczerze powiedziawszy to nie wiem co pokutkowalo czy masaz czy oksytocyna czy skakanie na pilce w kazdym badz razie bylam o wlos od cc , polozna pobrala mi krew do badan na szybko zeby mnie do cc przygotowac i mowi no to sprawdzimy ostatni raz .....i ryp 10 cm :D wlasciwa faza porodu trwala moze z 1,5 h i byla jak bulka z maslem ;) w porownaniu do skyrczy rozwierajacych to nic dla mnie bylo :) wiec ostatniecznie nie jestem w stanie Ci udzielic odpowiedzi na twoje pytanie a pozatym kazda ciaza jest inna kazda kobieta inaczej reaguje na rozne zabiegi ......wiec nie martw sie ....ja mysle ze skoro Cie boli ....to juz jestes bardzo bliziutko :woohoo:

psikam wszystkie miejsca gdzie moga byc pajaki detolem......da to cos?czy pogarszam sprawe pajaki zmutuja i urosna do monstualnych rozmiarow? :huh:

9 lata 3 miesiąc temu #1005306 przez Sylwia-89
Jurada, to niezły żartowniś z Twojego D. :laugh:

Zaz, widzę, że Grażka to takie drugie dziecko ;) Pewnie ma już przygotowane ozdoby na spacer, które będą pasowały do bryki Bartusia :laugh:
Ja ostatnio też często ogarniam "zarost" :D głupio byłoby z buszem na porodówce wylądować. Jedna moja znajoma ze studiów kilka lat temu rodziła i była zniesmaczona tym, że położna zwróciła jej uwagę, że jest tam nie ogolona a oni w szpitalu tego nie robią. No bo jak ona "ma się golić skoro jest w ciąży??" :laugh: Przegięcie, po prostu jakby jej ręce ta ciąża odebrała...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asiu, może jednak zadziała ten masaż, bo słyszałam, ze przy bólach okresowych skraca się szyjka, także jak urodzisz do piątku, to nie wyjdę z gabinetu bez masażu B) :laugh:

W ogóle dzisiaj zauważyłam, że jak chodzę, to jakoś tak mimowolnie napinam mięśnie brzucha. Poszłam przed lustro i jak rozluźniłam mięśnie, to brzuch opadł mi kilka milimetrów w dół :D Jego ciężar mnie tak ciągnie, że nawet nie zauważyłam, że taka spięta chodzę :laugh: Ale teraz staram się chodzić "na luzie", co by mała na tą szyjkę napierała i powiem szczerze, że po jakimś czasie czuję jej ciężar w końcu, ale muszę kontrolować :) Taka historia :laugh:

9 lata 3 miesiąc temu #1005307 przez pesq
Sabina - a można tym czymś pryskać w sensie nie zaszkodzi Ci zapach?

Sylwia - kochana bóle okresowe mam od 20 tc, z czego ostatnie 3 tygodnie codziennie a szyjka długa jak żyrafa także ja nie wiem jak to się ma do skracania :blink: :blink:

Wrzuce Wam siebie z dziś ostatni raz z brzuchem:) Chyba troche sie obniżył brzuch chociaz i tak nic sie nie wydarzy do pn :D

Załączniki:
Podziękowania: jurada

9 lata 3 miesiąc temu #1005312 przez basiek149
Sabina :S :S :S pająk żywy czy martwy to ja i tak się potwornie boję... w ogóle robactwo niech sobie żyje jak musi ale z dala ode mnie... :pinch:

Zaz ty to masz pomysły :D ale ja tez mam sporo energii. wczoraj np na wieczór zaczęłam sobie chodzić w domu po schodach na piętro i z powrotem :blink: :D gin kazał mi chodzić i się rozciągać to się rozciągam na schodach :D w sumie dobrze, że nie mieszkam w bloku bo jakby ktoś mnie zobaczył, że tak łażę to by sobie od razu pomyślał "wariatka" :D a tak to u siebie mogę sobie chodzić ile mi się podoba :D
zresztą tyle co ja się w domu nasiedziałam przez te kilka miesięcy tak teraz jak tylko mogę się ruszać, spacerować to robię to z przyjemnością... :) chociaż przydałby się jeszcze dobre buty do tego bo nadal jedyne, które są na mnie dobre to japoneczki... :whistle:

ale jak zdążymy to skoczymy jeszcze do Ikei na chwilkę więc chociaż tyle radości będę miała z tego dzisiejszego dnia :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005344 przez sabina
dettol to taki srodek do dezynfekcji np desek do krojenia blatow kuchennych wiec mysle ze i nie zaszkodzil a nie stalam i nie wachalam :woohoo:

ladny brzuszek pesq :) i fajny piesek :) rasowy jakis?

dokladnie basiek......niech se zyja ale daleko

9 lata 3 miesiąc temu #1005355 przez jurada
Hej co taka cisza?

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005357 przez Lidziun
Wszystkie posnely albo na porodówce :lol: jak tam Juranda z D cieszy się ze do szkoły poszedl

9 lata 3 miesiąc temu #1005359 przez Sylwia-89
Pesq, to mnie pocieszylas :) Bo mnie właśnie nie boli jak na okres I tak sobie myślałam, ze może nic tam się nie dzieje, a skoro piszesz, ze mimo bólu nie widac u Ciebie zmian, to może u mnie będzie na odwrót... Oby, bo Ty masz wyznaczoną datę porodu, więc to chyba bez różnicy, a ja nie chciałabym rodzić po terminie...

9 lata 3 miesiąc temu #1005360 przez Zazanna

asiekasiek napisał: Zaz jesteś niezła myślisz jeszcze teraz o kąciku ćwiczeniowym :lol: :silly: :silly: :silly: Ty to masz powera!!! Ty miałaś rodzić dzisiaj !!!

Pesq właśnie miałam wziąć ją teraz i nie pamiętam czy ją brałam :huh: jejku z moją pamięcią teraz to jest koszmar... ale wezmę drugą :D

Asiek, bo ja specjalnie wszystko robię żeby się zmęczyć, ale Malutkowi jak widać w to graj ;) Ale ja i tak dziś rodzę i kropka B) No i staram się znaleźć sobie zajęcie żeby nie leżeć i nie patrzeć w sufit.... Póki co zmieniłam Malutkowi prześcieradełko na białe jednak. I zastanawiam się nad ubraniem kołderki. Niby będzie spał w śpiworku, ale jak będzie zimno, to bym mu nóżki nakrywała. A u nas w bloku włączają ogrzewanie dopiero w połowie Października i np. w zeszłym roku było mi zimno :angry:

Sabinka nie mutuj pająków !!! :laugh: :laugh: :laugh:

Sylwia nie pomyślałam o ozdobach pasujących do wózka hmm..... ale dzięki za pomysł :evil:

Basiek podziwiam ! Ja nie jestem w stanie po schodach łazić, ledwo wdrapuję się na moje 1 piętro tak mnie kolana bolą...............................
A mój kącik musi do jutra poczekać, bo T. mi zastawił pół salonu, a ja będę półki i kanapę przesuwać. Za to poukładałam na półkach książki i pomyłam te półki dokładnie i zostaje mi jedna (taka cała stojąca szafka z półkami) i tam będą moje ciężarki, skakanki, mata i tego typu szpargały do kącika :woohoo: Jak go zrobię to się pochwalę -ale pewnie trochę mi to zajmie czasu ;)

Pesq ładny brzuś <3

9 lata 3 miesiąc temu #1005368 przez jurada

Lidziun napisał: Wszystkie posnely albo na porodówce :lol: jak tam Juranda z D cieszy się ze do szkoły poszedl

On juz w zeszłym roku do zerowki chodzil do szkoly. Tylko teraz poszedł do nowej szkoly ale cieszy się...

9 lata 3 miesiąc temu #1005369 przez anisia27
jurada to sie usmialam, dobrego zartownisia masz ! :woohoo: :woohoo:

Zaz idz jeszcze okna wymyj, caly dom wysprzataj, polataj po schodach... wiesz juz do polnocy niedużo czasu zostało :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005373 przez Zazanna

anisia27 napisał: jurada to sie usmialam, dobrego zartownisia masz ! :woohoo: :woohoo:

Zaz idz jeszcze okna wymyj, caly dom wysprzataj, polataj po schodach... wiesz juz do polnocy niedużo czasu zostało :)

Nie mam siłyyyyy juużżż :P Poddaję się. Teraz ide zrobić kolację i czekam aż się zacznie :evil:
T. do mnie z tekstem, że następny termin w piątek wczesnym popołudniem heh ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1005381 przez pesq
Znajoma z Lukaszem i jej chlopakiem graja w planszówki a ja po jednej partii polozylam się bo się w glowie zakrecilo... Oglądam sobie tv.

Ale fajnie się zachowali przynieśli 4 paki pampersów 1 jedynek i 3 dwojek, to mega mile!

9 lata 3 miesiąc temu #1005385 przez asiekasiek
ja tak na chwilke bo boli dalej :( juz ocipie$ można ... czy jak bierze sie cieply prysznic i skurcze sa ale nie intensywne jak nie podczas prysznicu to sa te skurcze porodowe prawdopodobnie? kurde zaczne liczyc skurcze jakby cios dziaolo sie pisze smsa

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia