BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1005259 przez Sylwia-89
Sabinka, ja miałam 18 grudnia i też mam termin na 24, więc Ty pewnie termin masz wcześniej :) Może pomyłka lekarza ;)

Asiek, a jak to wyglądało u Ciebie z tym masażem? Lekarz sam zdecydował czy jak? Ja mam w pt wizytę i się zastanawiam czy oni tak sami proponują czy sama powinnam poprosić o wsparcie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005260 przez Sylwia-89
Juradka, ja też mam słabość do stópek :woohoo: i tych maleńkich palutków hahaha uwielbiam rączki i nóżki dzieciaczkowe <3

9 lata 3 miesiąc temu #1005262 przez jurada
Sylwia ostatnio tak opowiadałam synowi ze jak był malutki to całowałam te jego paluszki śmierdziuszki a on na to TO TERAZ TEZ MOŻESZ MNIE CAŁOWAĆ W PALUSZKI ŚMIERDZIUSZKI i wystawił mi kopyto haha! Padłam!
Podziękowania: me.ch, anisia27

9 lata 3 miesiąc temu #1005263 przez jurada
Asiek a cykle miałaś 28 dniowe?

9 lata 3 miesiąc temu #1005266 przez Zazanna
Asiek miałam iść do kawiarni, bo ten piecyk (co wcześniej pisałam), ale T. został w domu, więc poszliśmy na lody i stwierdziłam, że wolę kebab, więc zjedliśmy kebab na pół -bo chciałam największy oczywiście i nie dałam rady heh, a potem i tak na lody B)
I kupiliśmy Grażce nowe szelki -czarne :woohoo: Będę jej robiła nową ozdobę -coś z fioletem, będzie ładnie na tych szelkach wyglądać B)

Na porodówkę się wybieram "wczesnym popołudniem" hahah -tak jak życzył sobie T. :silly:
A poważnie póki co miałam dziś jakieś tam skurczyki lipne i 3 takie porządne, że aż nie mogłam mówić i musiałam się zatrzymać aż puszczą -zatem coraz bliżej B)

Pesqu to o 22 kulturalnie przeproś i powiedz, że idziesz spać ;) Kurcze, ja to już o 20 co dzień w łóżku, więc jeśli ktoś wpada to zdecydowanie wcześniej, a później ja i tak tak ziewam rozdzierająco, że wszyscy uciekają -heh nie umiem nad tym zapanować B)
Super tam w tej klinice.. kurka, ale "full wypas" :cheer: Aż zazdroszczę :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005267 przez basiek149
hej :)
jurada ma rację - jak dzieciaczki będą chciały wyjść to wyjdą. my możemy sobie wymyślać kiedy byśmy chciały urodzić. fakt - byle to nie było po terminie ;)
i też się nie dziwię z kolei, że każda już chciałaby mieć to za sobą bo takie czekanie męczy. ale co zrobić... i tak tyyyyle ciężkich tygodni mamy za sobą więc i tą końcóweczkę damy radę wytrwać :)

my z rana wyskoczyliśmy do Poznania i tu w nasze okolice do gminy bo jeszcze mieliśmy kilka spraw do pozałatwiania. niedawno wróciliśmy więc szybko ogarnę dom i później znowu jedziemy do Poznania na ktg do mojego gina.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005269 przez pesq
No ja wlasnie wiem Zaz, ja powiedziałam ze jak cos tto ja ide spac i niech se siedzi z Lukaszem :blink: :blink: Ale szczerze wolałabym w łóżku ogladac z Ł. serial niż gościć znajomą.. z nią nie trzeba siedzieć przy stole czy coś ale zawsze to wiecie.. tymbardziej że ja na nospie cały czas :/

Co do kliniki to tak no opieka wypas i w ogóle ale za to się płaci..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zaz - mam ochote na kebsa a ostatnio zjadlam tortille (w sensie zawartosc a placka kawaleczek) i mialam cukier troche tylko wyższy wiec moze sobie pozwole niedlugo :)

Basia - tak to wlasnie jest.. raz sie chce dla siebie dobrze a nie dla innych i problemy..

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005277 przez pesq
pytanienasniadanie.tvp.pl/21620075/porodowki-poza-prawem

łapcie - ciekawy filmik mozna troszke nabrać świadomości czego możemy żądać :) ale ten lekarz troche mnie dobil................

9 lata 3 miesiąc temu #1005278 przez asiekasiek
Jurada dokładnie za nie długo każda urodzi i bedzie dobrze :D

osz kur#a jak brzuch dalej boli i kłuje :blink: :blink:

Sylwia hehehehe lekarz nic nie powiedział!! Nie zdążyłam przygotować się psychicznie a może i dobrze :) tylko w trakcie zaczęło mnie boleć i powiedział że wie że boli ale żebym wytrzymałam więc tak sobie pomyślałam że robi masaż szyjki i myślę ok niech robi co trzeba żeby tylko pomogło ;) i później po badaniu powiedział co to było :) w nocy czytałam o tym i różnie piszą jedne kobiety były wręcz wkurzone że jak ktoś takie coś mógł zrobić bez pozwolenia itp... ja nie mam za złe że takie coś miałam, jeżeli to ma wspomóc w porodzie to czemu nie :)

Jurada trzeba było pocałować stópki synka takie po szkole ;) ja miałam cykle 26 dniowe nie miałam w ogóle regularnych miesiączek, jak stosowałam plastry evra to miałam reularne ale jak je odstawiłam to wróciło znowu do 26 dni, w grudniu miałam okres hmmm pół dniowy... lekkie plamienie przez pół dnia i później nic... i tak pozwalaliśmy sobie przez listopad i grudzień z mężem ;) więc myślałam że ja już byłam ciąży wtedy w grudniu ale mąż się śmiał i mówił żebym nie robiła testu bo jak będę w ciąży to będę. A w grudniu to prawie codziennie były przytulańce kilka razy dziennie nawet :blush: :blush: :blush: więc nie mam pojęcia gdzie i kiedy :D

z/w

9 lata 3 miesiąc temu #1005281 przez asiekasiek
Zaz aha kurde ja to zapominam o wszystkim teraz :(

Pesq no właśnie troszkę za późno przychodzi ta koleżanka, nie pomyśli że ty na dniach i może chciałabyś odpocząć sobie...

9 lata 3 miesiąc temu #1005282 przez sabina
czyli co???jestem juz prawie po terminie skoro byka walnal !!!!!moze dali mi termin z usg po prostu .....ze tez nie dopytalam hahahah :laugh:

wiecie co prawie na zawal zeszlam wycieram w kuchni podloge i jakims cudem zza szafki szmata wyciagnelam OGROMNEGO trupa pajaka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kur.......fuj!!!!!!!!!!!nienawidze pajakow a ten byl obrzydliwie wielki pewnie ich tam siedzi pelno za tymi szafkami bllleeeeeeeeeeeeeeeeeeee :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:

asiekkasiek jak tak dalej pojdzie do szpitala pojedziesz z 8 cm rozwarciem :D

juranda ja tez :) ja do teraz zreszta caluje mojemu dziecku szlapki :cheer:

basiek - ale francka!!!

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1005287 przez asiekasiek
Sabina współczuje pająka :unsure: nie lubię takich niespodzianek :dry: co do rozwarcia to całkiem możliwe :D najlepiej jakby odeszły mi wody naprawdę wtedy na pewno wiedziałabym że to już... a powiedz mi ten masaż szyjki macicy pomógł Ci przy porodzie??

Jejku chyba przesadziłam z ilością klusków śląskich ;) ale ja tak je uwielbiam :D

9 lata 3 miesiąc temu #1005288 przez Zazanna
Pesq ja to szczerze mówiąc nie wiedziałabym "jak" zapłacić -jak mi ktoś wprost nie powie i nie da rachunku to ja jak dziecko po ciemku.. Ale w sumie może to i

Jakaś taka energia we mnie wstąpiła po tym kebabie, że zrobiłam pełną depilację, odżywkę na włosy, pełne balsamowanie i stópki znów ciut ogarnęłam ;) Heh, teraz to się pilnuję już żeby tak minimum co 3-4 dni się "odświeżyć" w pełni jakbym jednak wylądowała w szpitalu :P
Miałam się położyć na drzemkę, a chce mi się sprzątać.. Coś bym w ogóle poprzestawiała. I tak sobie myślę, że może sobie naszykuję kącik ćwiczeniowy już? Bo później nie będę miała czasu na przestawianie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005290 przez pesq

Ja bym też wolała chluśnięcie wód niż skurcze.. a swoją drogą Asia nospa nie pomaga już? Ja dziś już 2 nospy max i znowu zaczyna boleć... :dry: :dry:

9 lata 3 miesiąc temu #1005294 przez Lidziun
Ja już nie wierze w te wszystkie terminy na 1 usg mam napisane tak, wiec ciąży wg @ 11+3 , wg obwodu głowy 13+1 a wg długości 12+4, wiec powinnam urodzić wczoraj lub wcześniej, no nic pozostaje czekać, a ze skurczami może Asiek masz racje ze nic by nie wyszło na ktg ale były one jak dla mnie bardzo silne, wiec jak widać każda ciąża jest inna i u mnie się to sprawdza, już mówiłam mężowi ze co ciąża to inne doświadczenia, z Amelka odeszły mi wody, z olkiem przebijali mi przed samym parciem, a teraz czeka mnie albo indukcja albo cesarka, nie ma lekko

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia