BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1005509 przez me.ch
Dziewczynki :)

Kasia, Jaś cudny:*
Chyba ty pytałaś o te przesikane placki? Jak nie to przepraszam ;) ale generalnie ja dostałam poradę od położnych na ten temat - upewnić się przy zakładaniu pieluchy że siusiaczek jest skierowany w dół oraz druga porada z życia wzięta - mój mąż nie chce zacisnąć pieluchy za mocno w związku z czym zdążyło mu się kilka razy zrobić za luźno o wtedy właśnie wycieklo trochę - także polecam upewnić się że jest ładnie gładko i wystarczająco ciasno (wiadomo bez przesady) zapiete :)

Kas, super ze juz w domku i jak ślicznie się Agatka w tutku prezentuje:) bo na ramieniu u taty to chyba nie muszę nawet mówić, zdjęcie krzyczy samo przez się "miłość! Córeczka tatusia:)"

Trzymamy z Kornelem kciuki za wszystkie dziewczyny i terminy :) coś czuję że za niedługo wszystkie naraz urodzicie ;)

Razem z moim małym modelem, zrobiliśmy dla Was mały instruktaż obsługi malucha - żebyście w ramach przygotowań przedporodowych mogły sobie zerknąć, uwaga wstawiam:

Załącznik nie został znaleziony

Jakoś taka sobie, ale Kornel jest dopiero początkującym modelem i nie do końca rozumie że aby zdjęcie było wyraźne należy pozostać w bezruchu na chwilę;)

Buziaki!
Podziękowania: Kasia888

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005510 przez pesq
Wzruszam się jak patrze na nasze forumowe dzieciaki. Czuje sie jak prawdziwa.. ciocia :D :D

Kas - do konca wrzesnia bedzie 70 zobaczysz :)

Sabina - dobrze że wróciłaś :) Każdy tu jest mile widziany nawet jakby teraz dołączył. <pesq tym razem moderator hahahaha B) B) >

Gloria - daj znac po!!!!!

Dzięki za kciuki za tatę. Czekam na wieści od amy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005511 przez pesq
mamy

9 lata 3 miesiąc temu #1005520 przez agatagama
hej dziewczynki ;*
Pesq i ja trzymam kciuki ;*
Jaś, Kornelek i Agatka prześliczni, całuję mocno !!!
Asiek trzymam kciuki !!
Mysia a ja myślałam, że zaraz i u Ciebie będzie po wszytskim...to oni czekają aż samo się rozkręci i wtedy będą robić cc??
A ja zmykam do szpitala, ciekawe co tam mi dziś porobią, trzymajcie kciuki, żeby jutro z samego rana mnie wzięli, proszęęę....zaczęłam się stresować ;*
Podziękowania: Kasia888, me.ch

9 lata 3 miesiąc temu #1005522 przez Kasia888
Sabinka karmię swoim odciąganym pokarmem. Spróbuje z mlekiem, nie zaszkodzi ;) na razie właśnie przemywam mu solą fizjologiczną no i od wczoraj ma jeszcze te kropelki. A u Ciebie przeszło czy musieli malutkiemu udrażniać kanaliki łzowe mechanicznie?
Co do przecierania to właśnie położna mówiła od zewnętrznego kącika do wewnętrznego.
Tak, tak Mech dzięki że pamiętasz ;) właśnie poczytałam trochę o zakładaniu pieluch i bardzo ważne aby moszna i siusiaczek były skierowane w dół i faktycznie zaczęłam bardziej zwracać na to uwagę i skończyło się przebieranie go trzy razy w środku nocy :woohoo:
Kornelek prześliczny i też rośnie :)
Kas, Agatka taka mała księżniczka, fajnie, że wreszcie jesteście w domu :)
Co do wagi mi już zeszło 13kg ;) :cheer: opieka nad dzieckiem i odciąganie mleka wyciąga :) nawet wbiłam się w swoją sukienkę sprzed ciąży fakt, że byłam opakowana jak baleron, ale weszła B)
Podziękowania: me.ch

9 lata 3 miesiąc temu #1005528 przez pesq
Zadzwonila do mnie babcia. Prosze, cytuje:

"ze ja zle policzylam sobie poród, powinnam rodzic w padzierniku bo mam za wysoko brzuch i mam rodzic dopiero jak beda bóle a bedzie to mialo miejsce w padzierniku bo jak teraz dam sie pokroic to bedzie za wczesnie - jej sąsiadki córka ma lepszy tzn. większy i niżej brzuch a mój sie do porodu jeszccze nie nadaje"

wiecie co dziewczyny, pierdolca zaraz dostane z tą rodziną...

9 lata 3 miesiąc temu #1005532 przez glooria
Usg ok tylko ciągle posladkowo
Corcia rosnie podobno juz ma 3 kg
Lol lol lol
Teraz czekam bo puls mi skacze i to chyba cos nie tak z tym
Po drugie ta polozna tak fajnie sie przejmuje wszystkim i chce cos ustalić
Ale co to jeszcze mi nie powiedziała

9 lata 3 miesiąc temu #1005548 przez Zazanna
Meszka jaki on już pulchniutki ! Super wygląda !!! :)

Agatagama trzymam !!! :)

Oooo Gloria może chcą Cię już zosyawić?

Zostawiam salon na jutro -tak mi noga spuchła, że masakra. Tzn, nie jest jakaś wielka ale jak chodze to mnie boli. Wystarczyło kilka stopni więcej wrrr :angry:

A w ogóle to ja się dziś jakoś dziwnie czuję. Tak inaczej. Ale nie będę się nakręcac B)

9 lata 3 miesiąc temu #1005554 przez Sylwia-89
Meszku, jaki fajny bąbelek z Twojego synka :) Rośnie jak na drożdżach :)

Agatka, trzymam mocno :)

Zaz, mam to samo z jedną nogą. Prawa mi puchnie o wiele bardziej, ciekawe skąd się to bierze... Ja dzisiaj mam jakiś słaby dzień, bo ciągle bym spała i w ogóle jakoś tak dziwnie się czuję. Mimo, że się wyspałam, to jakoś ciągle mi się oczy zamykają, nawet po kawie...

9 lata 3 miesiąc temu #1005555 przez Zazanna

Sylwia-89 napisał: Meszku, jaki fajny bąbelek z Twojego synka :) Rośnie jak na drożdżach :)

Agatka, trzymam mocno :)

Zaz, mam to samo z jedną nogą. Prawa mi puchnie o wiele bardziej, ciekawe skąd się to bierze... Ja dzisiaj mam jakiś słaby dzień, bo ciągle bym spała i w ogóle jakoś tak dziwnie się czuję. Mimo, że się wyspałam, to jakoś ciągle mi się oczy zamykają, nawet po kawie...

U mnie też prawa.. dziwne.
Spij kochana i sie wcale nie przejmuj, robota nie ucieknie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005559 przez sabina
tak macie racje od zewnatrz do wewnatrz sie przemywa :) dawno to juz bylo....dobrze ze kotrolujecie sytuacje ehheheeh ale na pewno tylko raz sie uzywa gazika
Antosiowi wlasnie po moim mleku przeszlo a mial i antybiotyk w masci i inne cuda niewidy :) kasiu trzymam kciuki aby i Jasiowi pomoglo :)

kas cudne zdjecie :)

a i puchnie lewa B) i co Wy na to :D

gloria ale puls skacze malej?trzymam kciuki aby dobrze wszystko bylo :*

ja pokimalam trza sie wziasc za robote jakas :laugh:

9 lata 3 miesiąc temu #1005560 przez Agata28
Jesteśmy po wizycie ;)

Pesq proszę jeszcze raz rozłożyć karty, gdyż najprawdopodobniej w weekend pojawi się Alicja :P Zaplanowali nam indukcję porodu. Dziewczynka duża, rozwarcie od piątku cały czas takie same :angry: W piątek o godzinie 16.30 mają założyć balonik, chwilę poleżymy pod ktg, powrót do domku i w sobotę o 7 rano mają nas przyjąć na oddział w celu wywołania porodu. Szkoda, liczyłam na to, że wszystko rozkręci się naturalnie :whistle: może to rodzinne? Moja mama obydwa porody miała wywoływane, jej siostry też. No nic, najważniejsze żeby mała urodziła się zdrowa, ja jakoś dam radę :) Już tak blisko :woohoo: :woohoo:

Agatka, Kornelek i Jaś :woohoo: wspaniałe maluchy! Nasze forumowe dzieciaczki są niesamowite :woohoo: :kiss:

Pesq strasznie mi przykro z powodu taty, ale zobaczysz na bank wszystko będzie w porządku. Zobaczy wnuczkę, dostanie ekstra energii do życia, apetytu i szybko wydobrzeje! Trzymam kciuki, aby wyniki były dobre :kiss:

Kasandra fajnie, że nasza księżniczka taka grzeczna :-) w brzuchu :evil: teraz prawdziwy aniołek :) Dziękuję za rady! Na bank się przydadzą!

Basiek zaraz zaczniesz tracić na wadze przez to chodzenie po schodach :laugh: przyjemne z pożytecznym :silly: :blink:

Mysia też tego nie rozumiem, po co przyjmują na oddział, bez ustalonej daty :angry: stres dodatkowy i to czekanie jest najgorsze...
W Holandii nie zostawią mnie w szpitalu nawet po założeniu balonika :P no, ale to już szaleństwo w drugą stronę :cheer: . Na szczęście do szpitala mamy 5 min, więc jakby coś się działo- zdążymy :P zresztą może być ze mną tak jak z Kas i balonik może nie zadziałać.

Pozdraaaawiam :kiss:

9 lata 3 miesiąc temu #1005562 przez pesq
No i taka ze mnie wrozka B)

Agatka , Gloria super ze wszystko ok...

Agatka widzisz ze skrajności w skrajność. Tu mysia leży aby leżeć a Ty z balonikiem będziesz w domu :D ehhh :P

Ciekawe jak nasza Asiunia może juz tuli Laurkę :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005572 przez pesq
Asia pisala - dostała znieczulenie ale rozwarcie slabe wiec jeszcze nie ma Laury.

Anisia Asia rodzi na Kopernika mówi ze super opieka i żebyś pomyślała o tym.
Podziękowania: basiek149, anisia27

9 lata 3 miesiąc temu #1005573 przez basiek149

Basiek zaraz zaczniesz tracić na wadze przez to chodzenie po schodach :laugh: przyjemne z pożytecznym :silly: :blink:

Agata - nie mam nic przeciwko. to nie jest moja waga i źle się z nią czuję więc im szybciej wrócę do formy z przed ciąży tym lepiej :)
ooo... cudownie jakbyś już za kilka dni mogła tulić córeczkę :) i dobrze, że szpital tak blisko ;)
my mamy spory kawałek i dlatego mam nadzieję, że jak już coś się zacznie to w nocy... żeby szybko się przedostać do miasta i nie natknąć się na korki :pinch:

mi też puchnie bardziej prawa. dużo szybciej... :blink:
ciąża to dziwny stan :P :laugh:

wstałam rano, tak jak pisałam wcześniej zaliczyłam spacer z mężem, trochę ogarnęłam dom, ale na prasowanie już mi zabrakło sił... i padłam. i coś energia nie chce mi wrócić... może coś dzisiaj jest w powietrzu, że taki leniwy dzień mamy... ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia