- Otrzymane podziękowania: 245
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia, Jaś cudny:*
Chyba ty pytałaś o te przesikane placki? Jak nie to przepraszam ale generalnie ja dostałam poradę od położnych na ten temat - upewnić się przy zakładaniu pieluchy że siusiaczek jest skierowany w dół oraz druga porada z życia wzięta - mój mąż nie chce zacisnąć pieluchy za mocno w związku z czym zdążyło mu się kilka razy zrobić za luźno o wtedy właśnie wycieklo trochę - także polecam upewnić się że jest ładnie gładko i wystarczająco ciasno (wiadomo bez przesady) zapiete
Kas, super ze juz w domku i jak ślicznie się Agatka w tutku prezentuje:) bo na ramieniu u taty to chyba nie muszę nawet mówić, zdjęcie krzyczy samo przez się "miłość! Córeczka tatusia:)"
Trzymamy z Kornelem kciuki za wszystkie dziewczyny i terminy coś czuję że za niedługo wszystkie naraz urodzicie
Razem z moim małym modelem, zrobiliśmy dla Was mały instruktaż obsługi malucha - żebyście w ramach przygotowań przedporodowych mogły sobie zerknąć, uwaga wstawiam:
Załącznik nie został znaleziony
Jakoś taka sobie, ale Kornel jest dopiero początkującym modelem i nie do końca rozumie że aby zdjęcie było wyraźne należy pozostać w bezruchu na chwilę
Buziaki!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Kas - do konca wrzesnia bedzie 70 zobaczysz
Sabina - dobrze że wróciłaś Każdy tu jest mile widziany nawet jakby teraz dołączył. <pesq tym razem moderator hahahaha >
Gloria - daj znac po!!!!!
Dzięki za kciuki za tatę. Czekam na wieści od amy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Pesq i ja trzymam kciuki ;*
Jaś, Kornelek i Agatka prześliczni, całuję mocno !!!
Asiek trzymam kciuki !!
Mysia a ja myślałam, że zaraz i u Ciebie będzie po wszytskim...to oni czekają aż samo się rozkręci i wtedy będą robić cc??
A ja zmykam do szpitala, ciekawe co tam mi dziś porobią, trzymajcie kciuki, żeby jutro z samego rana mnie wzięli, proszęęę....zaczęłam się stresować ;*
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Co do przecierania to właśnie położna mówiła od zewnętrznego kącika do wewnętrznego.
Tak, tak Mech dzięki że pamiętasz właśnie poczytałam trochę o zakładaniu pieluch i bardzo ważne aby moszna i siusiaczek były skierowane w dół i faktycznie zaczęłam bardziej zwracać na to uwagę i skończyło się przebieranie go trzy razy w środku nocy
Kornelek prześliczny i też rośnie
Kas, Agatka taka mała księżniczka, fajnie, że wreszcie jesteście w domu
Co do wagi mi już zeszło 13kg opieka nad dzieckiem i odciąganie mleka wyciąga nawet wbiłam się w swoją sukienkę sprzed ciąży fakt, że byłam opakowana jak baleron, ale weszła
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
"ze ja zle policzylam sobie poród, powinnam rodzic w padzierniku bo mam za wysoko brzuch i mam rodzic dopiero jak beda bóle a bedzie to mialo miejsce w padzierniku bo jak teraz dam sie pokroic to bedzie za wczesnie - jej sąsiadki córka ma lepszy tzn. większy i niżej brzuch a mój sie do porodu jeszccze nie nadaje"
wiecie co dziewczyny, pierdolca zaraz dostane z tą rodziną...
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Corcia rosnie podobno juz ma 3 kg
Lol lol lol
Teraz czekam bo puls mi skacze i to chyba cos nie tak z tym
Po drugie ta polozna tak fajnie sie przejmuje wszystkim i chce cos ustalić
Ale co to jeszcze mi nie powiedziała
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Agatagama trzymam !!!
Oooo Gloria może chcą Cię już zosyawić?
Zostawiam salon na jutro -tak mi noga spuchła, że masakra. Tzn, nie jest jakaś wielka ale jak chodze to mnie boli. Wystarczyło kilka stopni więcej wrrr
A w ogóle to ja się dziś jakoś dziwnie czuję. Tak inaczej. Ale nie będę się nakręcac
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Agatka, trzymam mocno
Zaz, mam to samo z jedną nogą. Prawa mi puchnie o wiele bardziej, ciekawe skąd się to bierze... Ja dzisiaj mam jakiś słaby dzień, bo ciągle bym spała i w ogóle jakoś tak dziwnie się czuję. Mimo, że się wyspałam, to jakoś ciągle mi się oczy zamykają, nawet po kawie...
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Sylwia-89 napisał: Meszku, jaki fajny bąbelek z Twojego synka Rośnie jak na drożdżach
Agatka, trzymam mocno
Zaz, mam to samo z jedną nogą. Prawa mi puchnie o wiele bardziej, ciekawe skąd się to bierze... Ja dzisiaj mam jakiś słaby dzień, bo ciągle bym spała i w ogóle jakoś tak dziwnie się czuję. Mimo, że się wyspałam, to jakoś ciągle mi się oczy zamykają, nawet po kawie...
U mnie też prawa.. dziwne.
Spij kochana i sie wcale nie przejmuj, robota nie ucieknie
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
Antosiowi wlasnie po moim mleku przeszlo a mial i antybiotyk w masci i inne cuda niewidy kasiu trzymam kciuki aby i Jasiowi pomoglo
kas cudne zdjecie
a i puchnie lewa i co Wy na to
gloria ale puls skacze malej?trzymam kciuki aby dobrze wszystko bylo :*
ja pokimalam trza sie wziasc za robote jakas
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Pesq proszę jeszcze raz rozłożyć karty, gdyż najprawdopodobniej w weekend pojawi się Alicja Zaplanowali nam indukcję porodu. Dziewczynka duża, rozwarcie od piątku cały czas takie same W piątek o godzinie 16.30 mają założyć balonik, chwilę poleżymy pod ktg, powrót do domku i w sobotę o 7 rano mają nas przyjąć na oddział w celu wywołania porodu. Szkoda, liczyłam na to, że wszystko rozkręci się naturalnie może to rodzinne? Moja mama obydwa porody miała wywoływane, jej siostry też. No nic, najważniejsze żeby mała urodziła się zdrowa, ja jakoś dam radę Już tak blisko
Agatka, Kornelek i Jaś wspaniałe maluchy! Nasze forumowe dzieciaczki są niesamowite
Pesq strasznie mi przykro z powodu taty, ale zobaczysz na bank wszystko będzie w porządku. Zobaczy wnuczkę, dostanie ekstra energii do życia, apetytu i szybko wydobrzeje! Trzymam kciuki, aby wyniki były dobre
Kasandra fajnie, że nasza księżniczka taka grzeczna w brzuchu teraz prawdziwy aniołek Dziękuję za rady! Na bank się przydadzą!
Basiek zaraz zaczniesz tracić na wadze przez to chodzenie po schodach przyjemne z pożytecznym
Mysia też tego nie rozumiem, po co przyjmują na oddział, bez ustalonej daty stres dodatkowy i to czekanie jest najgorsze...
W Holandii nie zostawią mnie w szpitalu nawet po założeniu balonika no, ale to już szaleństwo w drugą stronę . Na szczęście do szpitala mamy 5 min, więc jakby coś się działo- zdążymy zresztą może być ze mną tak jak z Kas i balonik może nie zadziałać.
Pozdraaaawiam
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agatka , Gloria super ze wszystko ok...
Agatka widzisz ze skrajności w skrajność. Tu mysia leży aby leżeć a Ty z balonikiem będziesz w domu ehhh
Ciekawe jak nasza Asiunia może juz tuli Laurkę
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anisia Asia rodzi na Kopernika mówi ze super opieka i żebyś pomyślała o tym.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Agata - nie mam nic przeciwko. to nie jest moja waga i źle się z nią czuję więc im szybciej wrócę do formy z przed ciąży tym lepiejBasiek zaraz zaczniesz tracić na wadze przez to chodzenie po schodach przyjemne z pożytecznym
ooo... cudownie jakbyś już za kilka dni mogła tulić córeczkę i dobrze, że szpital tak blisko
my mamy spory kawałek i dlatego mam nadzieję, że jak już coś się zacznie to w nocy... żeby szybko się przedostać do miasta i nie natknąć się na korki
mi też puchnie bardziej prawa. dużo szybciej...
ciąża to dziwny stan
wstałam rano, tak jak pisałam wcześniej zaliczyłam spacer z mężem, trochę ogarnęłam dom, ale na prasowanie już mi zabrakło sił... i padłam. i coś energia nie chce mi wrócić... może coś dzisiaj jest w powietrzu, że taki leniwy dzień mamy...