BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1007683 przez pesq
Kropka kciukiiii

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1007686 przez kropka 889
My po ktg. Położna mówi ze skurcze piękne ale nieregularne

9 lata 3 miesiąc temu #1007687 przez jurada
Kropka to super! U mnie cewnik jest, nie wypadł sam. Czuje ze to nic nie da. Ani cewnik, ani próby oxy i skończy sie po koniec tyg cc

9 lata 3 miesiąc temu #1007688 przez anisia27
Jejuuu juz 4 dni po terminie i skurcze moje cudowne ustaly, bedziemy sobie w szpitalu lezec do usranej smierci :(
Na wrzesien to ja niestety sie nie zalapie chyva ze wydarzy sie cud...zaraz ktg :/

9 lata 3 miesiąc temu #1007689 przez anisia27
Kropka w takim razie szybkiego i bezbolesnego rozwiazania!:)

9 lata 3 miesiąc temu #1007690 przez anisia27
Jurada ja mam wrazenie ze u mnie tez cc bedzie:/ maly ma juz glowke bardzo nisko tylko ja jakas niesprzyjajaca jestem...:/ wczoraj sie zapowiadalo i jestem zalamana juz myslalam ze chociaz w nocy sie rozkreci...niestety spalam jak zabita:/

Dziewczyna tu kolo mnie 7 dni po terminie i sie cala noc meczy ze skurczami...moze u niej ruszy bo w pon ma miec cewnik

9 lata 3 miesiąc temu #1007691 przez Zazanna
Kropka powodzenia !!! :)

Agata28 zdj. z kąpieli ahh sama słodycz <3

Oj porody to po prostu masakra. Ja jeszcze miałam 4 kroplówki w trakcie – zapomniałam napisać ;) Ale najważniejsze, że mamy nasze małe cuda :)

W nocy się dokarmiliśmy ehh. Ale tak płakał, że nie miałam serca dłużej go głodzić :( No i dzięki temu przespałam 4 godziny :D

Jurada a oni Ci go wyjeli?

Anisia dasz rzdę! :)

A my się karmimy :)

9 lata 3 miesiąc temu #1007692 przez anisia27
No doslownie ryczec mi sie chce! :(

9 lata 3 miesiąc temu #1007693 przez kropka 889
Nie dziękuję dziewczyny. Skurcze są bolesne ale dajemy rade i cały czas się leje ze mnie. Tez tu dziewczyna jest tydzień po terminie. 3 cm rozwarcia ale bez skurczy

9 lata 3 miesiąc temu #1007694 przez jurada
Zaz tak. Zaraz mam obchód i lekarz mi wyjmie i powie co dalej.
Wczoraj wyjęli dziewczynie dzien po terminie byla i wzięli ja na oxy i pytam rano pielęgniarki czy urodziła to urodziła a miała tylko rozwarcie na 2cm i balonik jej nie pomógł. Wiec jest dla mnie nadzieja. Choc ja juz dawno ja straciłam. Czuje ze zostanę mama październikowa choc mnie to w cale nie cieszy bo dzis juz 10dni po terminie a ona sobie bimba a ja wyje w poduszkę ze jest tak obrzydliwie uparta. Łożysko mam na skraju wydolności, wód mało a ta ma mnie w dupie za przeproszeniem. Zła jestem ze szok.

9 lata 3 miesiąc temu #1007696 przez pesq
Dziewczyny dacie rade! Może pójdzie. A w razie czego to tego cc tak bardzo się nie bójcie. Tak jak mówiłam - nic nie boli, 20 minut masz przy sobie dziecko a to jest najważniejsze i tyle. Później rwie rana jak cholera, ale po sn też może co nieco rwać. Naprawde. Jedynce co to przerąbane troche hormonalnie, bo wszystko roz$ebane.. chyba że robią cc wtedy kiedy już są skurcze, może wtedy trochę lepiej jest..

U mnie ciągle bieda z karmieniem. Ale nic, dopijam butla i już nie płaczę nad tym z wyrzutami. Grunt żeby rosła i tyle, swoje ambicje na bok. A no i nie fajne są kąpiele :( :( Ona płacze w niebogłosy, robi sie nerwówka, boję się że się przeziębi, później po kąpieli zamiast spokojnie jeść cyca i butle to płacze i płacze i jest rozbita :( . Ale coś wymyślimy, heh.

Lecę karmić.

KCIUKI RAZ JESZCZE!

9 lata 3 miesiąc temu #1007699 przez sabina
Hej ....ja myslalam ze juz ktoras urodzila....juranda ....anisia....to tak jak u mnie pod koniec dnia zawsze wydaje mi sie ze w nocy pojade dzis w nocy brzuch mnie bolal i krzyz wczoraj skurcze ale nkeregularne i tylko yroche bolesne....i dup ....rano wszystko przechodzi jak sie sie wyspie juz tak ktoras noc z rzedu wiec i ja chyba sie rozpakuje w pazdzierniku :/
Pesq ja pamietam ze po zwyklym porodzie sn tez mialam burze hormonalna hustawki nastrojow etc
Juranda trzymam kciuki zeby oxy pomoglo
Kropka .....nie wiem kto wymyslil pojecie piekne skurcze :S
Ja bd miala za tydzien w niedziele zakladany tampon z hormonami na 24 h.....w srode moze jeszcze jeden masaz .....ehhhhh

9 lata 3 miesiąc temu #1007701 przez Agata28
Kropka powodzenia!!!

Pesq spróbujcie wspólnej kąpieli! :kiss: przez fb mogę wysłać więcej zdjęć. Dziecko musi leżeć na klatce piersiowej i byc przykyte pieluchą tetrową. Za pomocą kubeczka, powolutku, można polewać maleństwo wodą. Alicji się podobało w ramionach tatusia. Najlepiej przed kąpielą zawinąć ubranko małej w termofor, żeby nie było zimne :) kąpiel w zwykłej wanience to był dramat :(

9 lata 3 miesiąc temu #1007711 przez anisia27
Hej hej chcialabym napisac ze urodzilam ale to jeszcze fikcja... moj maluszek bardzo chcialby byc wrzesniowym, ale mamusi organizm jest nie gotowy :( i po dzisiejszym ktg skurcze tylko przy ruchach wiec czekamy dalej w tym cudownym szpitalu

9 lata 3 miesiąc temu #1007712 przez jurada
Cewnik spełnił swoje zadanie, ale dzis odpoczywamy. Za to jutro o 7.00 idę na porodówkę i podadzą mi oxytocyne. Pytalam ile ta próba będzie trwać to lekarz ze to nie próba ze jutro juz urodzę na 100% no chyba ze cos zadziała samo dziś lub w nocy.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia