BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1007649 przez jurada
Dziewczyny tak czytam te wasze historie to przypomina mi się mój pierwszy poród.

Zaz ty to jesteś bohaterka i moim zdaniem nie powinni dopuścić cie do porodu naturalnego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1007650 przez Zazanna
Pesqu ja dziś cały dzień "na cycu", bo pokarmu mało i młody kd rana ssie i nie najada się, a ja nie chcę mm, bo po nim w szpitalu mi si zachłysnął.. A moim tylko ulewa jak już. No i lubimy się tulać :) Tylko sutki pożarte, bo ten mój klocek jednak ma apetyt.. :)

Asia mam takie www.doz.pl/apteka/p14189-Proktosedon_czopki_doodbytnicze_12_szt -bez recepty, ale nie można ich za długo stosować, bo mpgą hamować wzrost.Więc jak nie pomogą to będę myśleć,.. Póki co czuję poprawę :)

Ja chciałam sn, myśle, że jakby,]m naciskała na cc ze względu na wzrot to by mi zrobili, ale od początku im mowiłam, ze chcę spróbować.. Głupia baba :D
No i pomierzyli mi wzytsko i miałam współmierne

9 lata 3 miesiąc temu #1007651 przez Sylwia-89
Hej :)
Kochane współczuję przeżyć. Oczywiście przeczytałam, bo nie mogłam się powstrzymać :blush: Ale staram się nie brać do siebie wszystkiego, bo wiadomo, że nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić, poza tym każda inaczej przechodzi poród i moim zdaniem nie ma co się nastawiać. Najważniejsze, że to już za Wami i macie swoje maluszki obok. Ja póki co jeszcze czekam...

9 lata 3 miesiąc temu #1007652 przez basiek149
Zaz... współczuję porodu... ale ty się nacierpiałaś... :(
ja tak naprawdę miałam tylko 3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
skurcze po których myślałam, że się za przeproszeniem osram i nie wyobrażam sobie jakbym miała to dłużej znosić... a mimo wszystko jak myślę o swoim porodzie to nadal mnie trzęsie mimo tego, że naprawdę długo to nie trwało...
dobrze, że masz już synka przy sobie i powolutku dochodzisz do siebie :)

my dzisiaj znowu zaliczyliśmy spacerek :) i w ogóle - odpukać - ale mój Kubuś jest tak grzecznym dzieckiem, że mam nadzieję, że mu tak zostanie :) ani przy kąpieli nie płacze, ani nie protestuje jak mu zmieniam ubranka. jedyny płacz jest jak jest głodny. wtedy nie ma zmiłuj i trzeba szybko z cycem do niego przylecieć :)

9 lata 3 miesiąc temu #1007655 przez klaudia1991
Jezu ja jestem kompletnie zielona.... Co to znaczy baaardzo oblegana? Nie ma możliwości porodu tam bez koneksji lub innych sposobów? Może mogłabyś mi coś doradzić? Będę wdzięczna i dziękuję za odpowiedź! Jutro termin.. próbujemy tam się dodzwonić by spytać czy mamy przyjechać na KTG jutro czy lepiej w poniedziałek (tak doradzała nasza Ginka).
Pozdrawiam!

9 lata 3 miesiąc temu #1007656 przez Rita87
O rany, dziewczyny, a w szczególności Zaz, to widzę, że mój poród naprawdę przeszedł gładko. Gorzej niestety było po... Chyba jednak każda z nas musi swoje przejść, albo podczas porodu, albo po nim.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 3 miesiąc temu #1007662 przez asiekasiek

9 lata 3 miesiąc temu #1007665 przez sabina
Juranda jak tam?
U mnie pierwszy porod tez do najlzejszych nie nalezal!!!
Mam nadzieje ze teraz bd szybciej :whistle:

9 lata 3 miesiąc temu #1007666 przez glooria
Rita jak czytam twoha opowiesc to tak jakbym o sobie czytala po urodzeniu emilki tylko ze byly powiklania po cc, sepsa utrata krwi i anemia pozniej transfuzja i infekcja ukl moczowego... mam nadziejez ze teraz obedzie sie bez tego

Faktycznie te wasze opisy odstraszaja od porodu sn
Mam nadzieję ze kolejne beda łatwiejsze
I wierze ze zapragniecie rodzenstwa dla swoich dzieciaczkow

Ide drzemac
Zaz szacun

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1007675 przez Agata28
Zeby nie bylo spamowania, wrzucam pare fotek :)
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1007676 przez Agata28
.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1007677 przez Agata28
Wrrr zjadło mi połowę posta :angry:
Karmienie piersią idzie nam coraz lepiej :) mała przybiera na wadze, aktualnie mamy 3600 wiec do wagi urodzeniowej jeszcze trochę brakuje. Mleka mamy dużo :) polozna poradzila nam, żebyśmy nie uzywaly laktatora. Ilość ma się sama wyregulować i rzeczywiście, dzisiaj już takiego nawału nie ma. Masaże i ciepły prysznic pomagają. Pierwsza kąpiel w wanience się nie podobała, za to druga, wspólna z tatusiem w dużej w wannie już tak :) super mamy z tą położną, jutro jeszcze mamy się nauczyć brania wspólnego prysznica :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1007679 przez Agata28
Czesc dziewczyny,

Ach te porody. Ja moj opisałam parę stron wcześniej, zapomniałam tylko dodać, że jako znieczulenie wybrałam pompę z morfiną. Ilość mogłam sobie dozować. Gdy zbliżał się skurcz-naciskałam guziczek i dostawalam porcje. Oczywiście przy tych jebitnych wciskałam non stop i jeśli limt był przekroczony to jedynie odreagowywalam ból na guziczku :blush: bardziej ten rodzaj znieczulenia działał na moją psychikę niż ból. W przerwach potrafiłam się lepiej zrelaksować i może dzięki temu rozwarcie dość szybko postępowało. Caly czas bylam świadoma, pamiętam cały poród, rozmowy i rady położnych. Najważniejsze było poprawne oddychanie, czasem mi się zapominało i mąż momentalnie widział to na monitorze i przypominał, że mam oddychać. Parę razy też zemdlałam, ale akcja z zimnymi okladami pobudzała mnie do poprawnego oddychania. Przy 10 cm rozwarcia odlaczyli mi kroplowke z oxy i pompę z morfiną. Nie czułam żadnej różnicy między normalnymi skurczami i partymi. Ciezko mi było załapaćw jaki sposób mam przeć. Parcia na kupę też nie było. W końcu jakoś zaczęłam pracować mięśniami brzucha i przy nacięciu krocza po 30 min udało się :) :woohoo:

9 lata 3 miesiąc temu #1007681 przez kropka 889

9 lata 3 miesiąc temu #1007682 przez kropka 889
Nas przyjęli na oddział. Brzuch mnie boli i wody odplywaja nadal. Ciekawe ile się zejdzie

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia