- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz ty to jesteś bohaterka i moim zdaniem nie powinni dopuścić cie do porodu naturalnego.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Asia mam takie www.doz.pl/apteka/p14189-Proktosedon_czopki_doodbytnicze_12_szt -bez recepty, ale nie można ich za długo stosować, bo mpgą hamować wzrost.Więc jak nie pomogą to będę myśleć,.. Póki co czuję poprawę
Ja chciałam sn, myśle, że jakby,]m naciskała na cc ze względu na wzrot to by mi zrobili, ale od początku im mowiłam, ze chcę spróbować.. Głupia baba
No i pomierzyli mi wzytsko i miałam współmierne
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Kochane współczuję przeżyć. Oczywiście przeczytałam, bo nie mogłam się powstrzymać Ale staram się nie brać do siebie wszystkiego, bo wiadomo, że nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić, poza tym każda inaczej przechodzi poród i moim zdaniem nie ma co się nastawiać. Najważniejsze, że to już za Wami i macie swoje maluszki obok. Ja póki co jeszcze czekam...
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
ja tak naprawdę miałam tylko 3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
skurcze po których myślałam, że się za przeproszeniem osram i nie wyobrażam sobie jakbym miała to dłużej znosić... a mimo wszystko jak myślę o swoim porodzie to nadal mnie trzęsie mimo tego, że naprawdę długo to nie trwało...
dobrze, że masz już synka przy sobie i powolutku dochodzisz do siebie
my dzisiaj znowu zaliczyliśmy spacerek i w ogóle - odpukać - ale mój Kubuś jest tak grzecznym dzieckiem, że mam nadzieję, że mu tak zostanie ani przy kąpieli nie płacze, ani nie protestuje jak mu zmieniam ubranka. jedyny płacz jest jak jest głodny. wtedy nie ma zmiłuj i trzeba szybko z cycem do niego przylecieć
- klaudia1991
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Pozdrawiam!
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
U mnie pierwszy porod tez do najlzejszych nie nalezal!!!
Mam nadzieje ze teraz bd szybciej
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Faktycznie te wasze opisy odstraszaja od porodu sn
Mam nadzieję ze kolejne beda łatwiejsze
I wierze ze zapragniecie rodzenstwa dla swoich dzieciaczkow
Ide drzemac
Zaz szacun
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Karmienie piersią idzie nam coraz lepiej mała przybiera na wadze, aktualnie mamy 3600 wiec do wagi urodzeniowej jeszcze trochę brakuje. Mleka mamy dużo polozna poradzila nam, żebyśmy nie uzywaly laktatora. Ilość ma się sama wyregulować i rzeczywiście, dzisiaj już takiego nawału nie ma. Masaże i ciepły prysznic pomagają. Pierwsza kąpiel w wanience się nie podobała, za to druga, wspólna z tatusiem w dużej w wannie już tak super mamy z tą położną, jutro jeszcze mamy się nauczyć brania wspólnego prysznica
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ach te porody. Ja moj opisałam parę stron wcześniej, zapomniałam tylko dodać, że jako znieczulenie wybrałam pompę z morfiną. Ilość mogłam sobie dozować. Gdy zbliżał się skurcz-naciskałam guziczek i dostawalam porcje. Oczywiście przy tych jebitnych wciskałam non stop i jeśli limt był przekroczony to jedynie odreagowywalam ból na guziczku bardziej ten rodzaj znieczulenia działał na moją psychikę niż ból. W przerwach potrafiłam się lepiej zrelaksować i może dzięki temu rozwarcie dość szybko postępowało. Caly czas bylam świadoma, pamiętam cały poród, rozmowy i rady położnych. Najważniejsze było poprawne oddychanie, czasem mi się zapominało i mąż momentalnie widział to na monitorze i przypominał, że mam oddychać. Parę razy też zemdlałam, ale akcja z zimnymi okladami pobudzała mnie do poprawnego oddychania. Przy 10 cm rozwarcia odlaczyli mi kroplowke z oxy i pompę z morfiną. Nie czułam żadnej różnicy między normalnymi skurczami i partymi. Ciezko mi było załapaćw jaki sposób mam przeć. Parcia na kupę też nie było. W końcu jakoś zaczęłam pracować mięśniami brzucha i przy nacięciu krocza po 30 min udało się
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47