BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1017289 przez pesq
Asiu gdzies słyszałam ze często mleko matki cale sie trawi i wtedy nie ma co wydalać. U mnie kupy sa ale co z tego skoro często się przed nimi meczy. Poczekaj jeszcze kilka dni i skontaktuj sie np z położna albo zadzwon do przychodni zapytaj lekarza co robic.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1017291 przez asiekasiek
tak zrobię Pesq a teraz czytam jakieś forum o prutaniach dzieci bo moja pryta smierdzaco :P i jedna osoba pisze " Ja mam dokładnie tak samo z moim synkiem. Niedługo skończy 3 miesiące, ja praktycznie jem już wszystko bo nie zauważyłam u niego bóli brzuszka. Ale bąki puszcza strasznie śmierdzące praktycznie odkąd się urodził. Kupka też pojawia się sporadycznie raz, dwa razy w tygodniu. Widzę, że nie tylko ja tak mam z dzieckiem i to nic strasznego, ale chciałabym żeby bąki miał "przyjemniejsze":) co zrobić??"

i odpowiedz kogos:
" Jak dziecko prutnie popsikać koło pupy bris mini spray... mi pomaga"

śmieje się jak głupia :)
Podziękowania: me.ch, basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1017292 przez pesq
Hah a janna forum jakimś o tych guzkach czytam. Widze ze niezawodny dr Google.

Gloria kochana bardzo mnie pocieszyłaś. Dobrze mieć doświadczoną koleżankę :)

Ale mimo wszystko najchętniej jutro bym zaciagnela mala na morfologię... Pamiętacie jak w ciąży latalam na jakies badania nawet dodatkowo? Wtedy mówiłam ze fajnie bo mi o porodzie nie tylko ja będę decydowala. No i tak się stało. Musze zrozumieć ze to nie tylko moje dziecko i ojciec ma glos tak jak i ja.. Takze musze poczekać i nauczyć sie nie pisac czarnych scenariuszy.

Ps. Wasze bobasy nie maja takich wezlow chlonnych na szyjkach?

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1017293 przez glooria
Jeszcze nie spie he he
Co do nawilżacza hmm do dupy moim zdaniem tylko grzyba mozna wychodowac lepiej zainwestuj w inhalator w razie katarka mozesz obok polozyc maseczke i to samo bedzie

9 lata 1 miesiąc temu #1017295 przez Zazanna
Pesqu Malutek ma takie guzki, wuczulam je przy pierwszym katarku i spanikowalam oczywiście, no i jak poszlam z katarkiem to pani dr go zbadala (te guzki) i powiedziała, ze to wezly i ze po 3 miesiącu sie wchłoną :) I jak teraz macam to sa nadal -ciut mniejsze niz na początku, ale sa.

Kupilam nosidelko ! :woohoo: Mam nadzieję, że dojdzie w tym tygodniu :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017296 przez glooria
Tak czytam tego posta poprzedniego i stwierdzam ze pora isc spac bo tyle byków postawilam :blush:
Dobranoc

9 lata 1 miesiąc temu #1017300 przez kasandra9
Pesq, z jednej strony dobrze, bo mąż nieco chłodniej na to wszystko spojrzy niż matka panikara, tez cos o tym wiem:) ja z goraczka panikowałam i Piotrek sie śmiał i do dzis sie śmieje czy juz na SOR nie jadę;) zresztą...ja przecież nie polozylam sie do szpitala z Agu! Do dzis mam skierowanie w portfelu....zaufalam intuicji (o rety, chyba mam ten instynkt macierzyński!:)) takze masz racje, nie pisz czarnych scenariuszy!:) tylko kurde czemu lekarz tego nigdy nie wyczula na wizycie?:/ a w ogóle gdzies czytałam czy ktos mi mówił ze to kobieta ma cycki i jakby nie patrzył to ona rodzi wiec ta wiez itd sila rzeczy jest inna niż nawet z najlepszym tata a szczególnie na początku na takim niemowlęcym etapie gdy dziecko nie umie/nie wie jak wyrazić swoje potrzeby i nie ma co walczyć z natura:) natomiast matka jak to matka ..pierwsze co to w ryk i ojeja ojeja wiec dobrze ze gdzies tam tatuś kontroluje i nie pozwala wpasc w paranoje:) a co do tatusiów to sie w niedziel nie pochwaliłam ze mój bral prysznic z Agatka i byl zachwycony!;) ja juz kilka razy i odkąd zaczelam to wanienki nie używam:) jak jestem sama to szczególnie wtedy prysznic do wybawienie:) lżej szybciej i przyjemniej:)
Pesq, nasz wózek mamy:) tylko ja sobie uwidziakam, ze chce dwa;) tzn bardziej sam stelaż - lżejszy! Taki do samochodu, bo ja bardzo dużo cuagne Agatke w różne miejsca - nie mam wyjścia, a nasz jest piękny i super sie jeździ ale ciężkie i duże cholerstwo, samochód mamy nieco wyższy, ja niska i po cc to ciężko mi to wwalić:) z chusta nie nam tyle wprawy zeby motać na ubranie i przy samochodzie wiec wyjścia nie ma:) wlasnie...Zaz, jakie nosidloooooo dla niesiedzącego dzieckaa? Nu nu!;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017302 przez Zazanna
Kas -ergonomiczne B) Grafitowe :woohoo: -heh, ładne jest ;) Na razie będzie na wszelki wypadek jak musze szybko z psem wyjść, a potem na stałe :)
A wczoraj wyszlismy na dwor ..w chuscie :) Ale moj bobas ewidentnie nie przepada za nią -nie moze raczkami machac itd. No i ja w wiazaniu jestem beznadziejna -powoli i za lekko/za mocno -.-' A wczoraj juz nie mialam pomysłu, bo wyl i wyl i nijak go do wozka zapakować,a pies juz z lapy na łapę skakał -.-'

9 lata 1 miesiąc temu #1017305 przez jurada
Hejka!
Noc świra 4. :dry: :unsure:
Nie wiem o co kaman tej mojej córce.
Śpi po 15 minut co półtorej godziny, wieczory znów beznadziejne. Widzę, że zmęczona jest bardzo a zasnąć nie może. Smoka odrzuca, cycusiem pluje, bo najedzona. Płacze jak sie ją kładzie na lóżko jakby parzyło. Tylko na rękach jest ok pod warunkiem że chodzisz a nie siedzisz! Zasypia o 23.30 a o 2.oo juz pobudka na jedzenie. Zasypia i od 4.30 impreza.
Ja padam na twarz. Śpię tyle co nic.
R. mnie denerwuje, bo mówi śpij w dzień. No fajnie, super gdyby ona spała chociaż godz a nie 15 minut. Teraz wróciliśmy ze szkoły to śpi w wózku.

Dzis jeszcze wyprawa do dentysty z D. Plomba mu wypadła jak mył zęby. Ehhh! A tak to łobuz uwagi przynosi... Nie mam siły.
Czasem mam ochotę wyjść i nie wracać...

9 lata 1 miesiąc temu #1017318 przez pesq
Dziewczyny jak macie chwile popatrzcie szyjki swoich maluchów czy maja takie guzki dajcie znac. Juz mnie Gloria i Zaz pocieszyly ze to chyba normalne :)

Zaz manduca mai tai bondolino czy tula? :) podpowiem ci co zrobić żeby w miare bezpiecznie nosić niesiedzace dziecko tylko wrzuć mi fotkę nosidla albo link. Bo generalnie sa one dla siedzących ale znam 'tajny' patent który pozwoli na bezpieczniejsze wojaże :)

Jurada ja jestem wykończona. Agata wczesniej spala super jadla ok 1, 5 spala do 8 ... Po jedzeniu od razu w sen. A teraz budzi sie Ok 24, 2, 4, 6 i macha Glowa pojękuje pluje smoka.. Nawet do konca oczu nie otwiera. Teraz np nie obudzila sie od 5 ale od 5 macha Glowa o robi yyyh uhhh ahhh i smok out. Leb mi pęka... Wczesniej myślałam ze to brak kupy ale zrobila o 5. Zdrowa bo wczoraj byliśmy u lekarza . Po tym ostatnim skoku tak jej zostalo. Szaleństwo;(

9 lata 1 miesiąc temu #1017321 przez Zazanna
Pesqu womar eco 2 - chce zobaczyc czy będzie mu sie w ogóle ppdobalo i wtedy najwyzejbto sprzedam i kupię droższe, a jak mu sie nie spodoba to zostawie to na wszelki wypadek wlasnie :) Choc opinie tez ma dobre -no i polska firma :)
Moj sie budzi nad ranem i godzinę gada a ja spie :P

9 lata 1 miesiąc temu #1017325 przez asiekasiek
Wiecie co dziewczyny pamiętacie jak pisałam w ciąży po co kupować emolium do kąpieli przyzwyczajać dziecko do takich lekkich emulsji itp... kurde najchętniej bym jej teraz taką emulsję do kąpieli kupiła jeszcze raz (bo używała na początku bo miała suchą skórę teraz mamy z hippa) i jeszcze do tego kupiłabym emulsje do smarowania i na twarz na zimę z tej firmy... jejku weźcie mnie zlinczujcie że przesadzam jeżeli przesadzam ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017329 przez pesq
Zaz podloz ręczniczek pod pupę zlozony w kostke żeby nie miał takiego dużego rozstawu nóżek :) uloz tak żeby nie wisiał i będzie git ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017336 przez mysia5
hej ;**

kurcze ja walczę z ciemieniuchą :/ smaruję przed kąpaniem dobrą godzinę emolium na ciemieniuchę, później kąpiel, dokładnie myjemy główkę, kąpany jest w oilatum, po kąpieli główkę smaruję balsamem też oilatum i zamiast być lepiej jest gorzej :( może jakoś mi podpowiecie co robić? chciałabym żeby mu to zeszło szybko :(

Asiu, Kacper też ma bardzo suchą skórę od jakiegoś czasu i wczoraj jak byłam u lekarza (dostałam się i od razu przepisałam do innej lekarki) dała nam na receptę krem robiony, ponoć bardzo dobry, dziś odbieram i zobaczymy. Ale dostałam też w aptece próbki takiego emoilium i pięknie pachnie i też na pewno kupię i właśnie do skórki suchej jest przeznaczony :) jest to " Dermedic Baby, Linum Emolient" możesz spróbować :)

Zazanka fajnie że spokojnie leży i sobie gada a Ty możesz spać :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1017342 przez glooria
Mysia co do ciemieniuchy to domowy sposob to olowka na glowke , czapeczka po pol godzinie zdjac i wyczesac pod wlos delikatnie
Beda takie luski jakby lupiez i umyc glowke
Najlepiej przed kąpielą kilka dni z rzedu

Jak nie pomoze to polecam szampon musteli wpisz w google to wyskoczy o nich ci opinia

A co do tego co z dzieckiem to moim zdaniem lepiej jest uczyc dziecko ze w dzien jest z toba na w salonie a tylko jak ma drzemki to w lozeczku lub w innym miejscu a na noc w tym pokoju co spi
Wtedy dziecko zaczyna rozrozniac tryby nocny i dzienny
I uczy sie ze w dzien drzemka jest nawet jak jest hałas

To moje zdanie
Podziękowania: mysia5

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia