- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
i odpowiedz kogos:
" Jak dziecko prutnie popsikać koło pupy bris mini spray... mi pomaga"
śmieje się jak głupia
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gloria kochana bardzo mnie pocieszyłaś. Dobrze mieć doświadczoną koleżankę
Ale mimo wszystko najchętniej jutro bym zaciagnela mala na morfologię... Pamiętacie jak w ciąży latalam na jakies badania nawet dodatkowo? Wtedy mówiłam ze fajnie bo mi o porodzie nie tylko ja będę decydowala. No i tak się stało. Musze zrozumieć ze to nie tylko moje dziecko i ojciec ma glos tak jak i ja.. Takze musze poczekać i nauczyć sie nie pisac czarnych scenariuszy.
Ps. Wasze bobasy nie maja takich wezlow chlonnych na szyjkach?
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Co do nawilżacza hmm do dupy moim zdaniem tylko grzyba mozna wychodowac lepiej zainwestuj w inhalator w razie katarka mozesz obok polozyc maseczke i to samo bedzie
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kupilam nosidelko ! Mam nadzieję, że dojdzie w tym tygodniu
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
Dobranoc
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Pesq, nasz wózek mamy:) tylko ja sobie uwidziakam, ze chce dwa;) tzn bardziej sam stelaż - lżejszy! Taki do samochodu, bo ja bardzo dużo cuagne Agatke w różne miejsca - nie mam wyjścia, a nasz jest piękny i super sie jeździ ale ciężkie i duże cholerstwo, samochód mamy nieco wyższy, ja niska i po cc to ciężko mi to wwalić z chusta nie nam tyle wprawy zeby motać na ubranie i przy samochodzie wiec wyjścia nie ma:) wlasnie...Zaz, jakie nosidloooooo dla niesiedzącego dzieckaa? Nu nu!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A wczoraj wyszlismy na dwor ..w chuscie Ale moj bobas ewidentnie nie przepada za nią -nie moze raczkami machac itd. No i ja w wiazaniu jestem beznadziejna -powoli i za lekko/za mocno -.-' A wczoraj juz nie mialam pomysłu, bo wyl i wyl i nijak go do wozka zapakować,a pies juz z lapy na łapę skakał -.-'
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Noc świra 4.
Nie wiem o co kaman tej mojej córce.
Śpi po 15 minut co półtorej godziny, wieczory znów beznadziejne. Widzę, że zmęczona jest bardzo a zasnąć nie może. Smoka odrzuca, cycusiem pluje, bo najedzona. Płacze jak sie ją kładzie na lóżko jakby parzyło. Tylko na rękach jest ok pod warunkiem że chodzisz a nie siedzisz! Zasypia o 23.30 a o 2.oo juz pobudka na jedzenie. Zasypia i od 4.30 impreza.
Ja padam na twarz. Śpię tyle co nic.
R. mnie denerwuje, bo mówi śpij w dzień. No fajnie, super gdyby ona spała chociaż godz a nie 15 minut. Teraz wróciliśmy ze szkoły to śpi w wózku.
Dzis jeszcze wyprawa do dentysty z D. Plomba mu wypadła jak mył zęby. Ehhh! A tak to łobuz uwagi przynosi... Nie mam siły.
Czasem mam ochotę wyjść i nie wracać...
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz manduca mai tai bondolino czy tula? podpowiem ci co zrobić żeby w miare bezpiecznie nosić niesiedzace dziecko tylko wrzuć mi fotkę nosidla albo link. Bo generalnie sa one dla siedzących ale znam 'tajny' patent który pozwoli na bezpieczniejsze wojaże
Jurada ja jestem wykończona. Agata wczesniej spala super jadla ok 1, 5 spala do 8 ... Po jedzeniu od razu w sen. A teraz budzi sie Ok 24, 2, 4, 6 i macha Glowa pojękuje pluje smoka.. Nawet do konca oczu nie otwiera. Teraz np nie obudzila sie od 5 ale od 5 macha Glowa o robi yyyh uhhh ahhh i smok out. Leb mi pęka... Wczesniej myślałam ze to brak kupy ale zrobila o 5. Zdrowa bo wczoraj byliśmy u lekarza . Po tym ostatnim skoku tak jej zostalo. Szaleństwo;(
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj sie budzi nad ranem i godzinę gada a ja spie
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
kurcze ja walczę z ciemieniuchą :/ smaruję przed kąpaniem dobrą godzinę emolium na ciemieniuchę, później kąpiel, dokładnie myjemy główkę, kąpany jest w oilatum, po kąpieli główkę smaruję balsamem też oilatum i zamiast być lepiej jest gorzej może jakoś mi podpowiecie co robić? chciałabym żeby mu to zeszło szybko
Asiu, Kacper też ma bardzo suchą skórę od jakiegoś czasu i wczoraj jak byłam u lekarza (dostałam się i od razu przepisałam do innej lekarki) dała nam na receptę krem robiony, ponoć bardzo dobry, dziś odbieram i zobaczymy. Ale dostałam też w aptece próbki takiego emoilium i pięknie pachnie i też na pewno kupię i właśnie do skórki suchej jest przeznaczony jest to " Dermedic Baby, Linum Emolient" możesz spróbować
Zazanka fajnie że spokojnie leży i sobie gada a Ty możesz spać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
Beda takie luski jakby lupiez i umyc glowke
Najlepiej przed kąpielą kilka dni z rzedu
Jak nie pomoze to polecam szampon musteli wpisz w google to wyskoczy o nich ci opinia
A co do tego co z dzieckiem to moim zdaniem lepiej jest uczyc dziecko ze w dzien jest z toba na w salonie a tylko jak ma drzemki to w lozeczku lub w innym miejscu a na noc w tym pokoju co spi
Wtedy dziecko zaczyna rozrozniac tryby nocny i dzienny
I uczy sie ze w dzien drzemka jest nawet jak jest hałas
To moje zdanie