BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1017486 przez pesq
Moglyby dwie Agaty razem pozowac gdybyśmy gdzies obok siebie mieszkamy :) ah gdybym byla z Wwa albo okoic to juz dawno byśmy sie spotkaly wszystkie! Na wiosnę i tak nie odpuszczę i jak Meszka będzie w PL widzimy sie!
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1017500 przez basiek149
Hej :)
Jejciu ale dzień... Moja marudka dzisiaj sama nie wiedziała czego chce... Ale teraz w końcu padł i słodko śpiocha :)
Odwiedziła mnie dziś też moja koleżanka z pracy ale ciężko było nam pogadać przez ten kiepski humorek mojego synka ;) ale i tak się cieszę że nas odwiedziła.

Co do trybu dnia to Kuba śpi w łóżeczku tylko w nocy. W dzień głównie na kanapie w salonie. Ale to sa bardzo króciutkie drzemki. W nocy na szczęście śpi ładnie :)

Pesq mamy baaardzo podobny strój pomocnika Mikołaja :) Kubuś dostał od chrzestnej ostatnio :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017508 przez pesq
Chcialam zacytować ale nie moge bo widze na "odpowiedz" tylko.. Basia podziwiam Cie. Ciebie, Zaz i chyba jeszcze Mech i Kas (sory jeśli kogoś pominełam ale Wy mi sie kojarzycie) że Wy zawsze tak slodko mowicie typu... cytuje: 'Jejciu ale dzień... Moja marudka dzisiaj sama nie wiedziała czego chce... Ale teraz w końcu padł i słodko śpiocha'. Podziwiam i zazdroszcze. Słodko spiocha, marudka, albo jak Zaz mówi Maludek itd.. ja tak nie potrafie :( jak mnie wkur#ia świat to po całości :( wściekam się strasznie i nie potrafie tak słodko mówić, a później jestem na siebie zła że aż tak się złoszcze na malutkie, bezbronne dziecko, które cierpi.. Ahhhhhhhh.

Dziś swoją droga jest źle. Znowu i znowu nie wiem czemu. Najgorsze że ciągle myśle że to przez jakiś ból/ chorobę a nie dociera do mnie że może po prostu jest "marudka" .... GŁUPIA JA!

9 lata 1 miesiąc temu #1017510 przez kasandra9
Pesq, ja też Ci kiedyś pisałam, że czasem nerwy puszczają i potem mam dokładnie jak Ty - złoszczę się na siebie. A nawet nie potem tylko już w trakcie tej złości:) Ja i tak pracując w gim się musiałam nieco wyuczyć cierpliwości i nie wkręcania się:) Ale też tak mam jak Ty, uwierz mi, to chyba normalne...u mnie jeszcze pamiętam, że tak się wkurzałam wtedy jak się darła i darła i w ogóle mam obraz tego dnia i dzień wcześniej, że myślałam, że chyba już sobie coś zrobię, bo nie ZNIESĘ więcej i potem wieczorem wpadłam, że to może ta temperatura no i ciąg dalszy znany...to był okropny dzień i chyba nigdy nie zapomnę, jak ja mogłam być taka zła na Agatkę i w ogóle tak się zachowywać:( i na pewno od tamtego momentu jestem o wieeeeeeeeeeeeeele baaaaaaaaaaaaaaardziej spokojna i cierpliwa. I jeszcze sobie uświadomilam po przeczytaniu wpisu koleżanki na jej blogu (ma wcześniaka - wcześniaczkę właściwie:), jakie to mam szczęście......i jak mnie nachodzi i sobie to wszystko przypominam to szybciej mi te głpoty i złość mijają;)))

9 lata 1 miesiąc temu #1017517 przez Zazanna
Hej :)
Dziewczyny ile razu w nocy zmieniacie pieluchy?

Prsq kazdemu czasem nerwy pszczaja.. nue martw sie kochana :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017519 przez jurada
Hej! Pesq twoje nerwy sa normalne. Mi tez puszczają nerwy i złoszczę sie na Lenę.
Ale po chwili mysle sobie ile sie staraliśmy o nią i przechodzi.
Zaz ka zmieniam po karmieniu czyli 2-3razy bo ona l sie bardzo szybko odparza. No i na noc używam pampersow pampers a w dzień innych i tez często zmieniam.

Kas w Auchan widzialam piękne sukienki mikołajki ale na 90cm!!! Zła bylam bo wczesniej byly mniejsze 62-68 i nie wzięłam... Musze jak pesq poszukać na szmarach.

9 lata 1 miesiąc temu #1017521 przez kropka 889
Pesq wydaje mi się ze każda tak ma ze się wkurza. Tylko ta złość szybko przechodzi.
U nas pieluchy zmieniane w nocy tez przeważnie po karmieniu wiec to zależy od tego ile razy je

9 lata 1 miesiąc temu #1017530 przez asiekasiek
Zaz dzisiaj nie zmieniałam w nocy bo 2 miała jeszcze lekko mokra pieluszki dopiero po 7 zmieniłam jak juz obudziła się :)
Pesq ja złościc się nie mogę na corcie jedynie co czasem mam dość ze jestem taka udupiona w domu ;) ale i tak zaraz zmieniam myśli bo najważniejsze żeby Laura była zdrowa i szczęśliwa i nic nie liczy się więcej :) a ze płacze Agatka to każde dziecko ma lepsze i gorsze dni. Tez czasem coś nie pasuje Laurze szybko nudzi się i ja bawię a ta płacze i tak źle i tak nie dobrze :) nie dogodzisz jej :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017531 przez Zazanna
Spytalam, bo dzis pielucha dopiero nad ranem u nas była mokra -ale też pampers więc może przespałam jak wcześniej susiał i po prostu ie wyczułam? Bo oczywiście już spanikowałam, że jest odwodniony :/ Bidulek ten katar ma najgorszy po nocy :( Rano aż jeść nie chciał -choć mógł nie być głodny, bo w sumie chwilę wcześniej sobie ciumkał jak ja przysypiałam. W ogóle jak mam okno zamknięte to on bardziej marudzi, a przy otwartym się boję aby go nie przewiało i tak w kółko :(

Oczywiście nad ranem pisałam z tel. i ciężko się pisało.

Pesq to nie jest tak, że ja się nie denerwuję, wściekam się jak głupia czasami, tylko od razu daję sobie na wstrzymanie i tłumaczę sobie, że to nie jego wina.. I że jest taki bezbronny.. i od razu i serce topnieje.. Moje malutkie szczęście <3
-A wieczorem jak T. wraca to wchodzę na steper i odreagowuję B)

9 lata 1 miesiąc temu #1017544 przez asiekasiek
Zaz to mojej raz zmieniam raz nie. pewnie jakby wstała o 5 to wtedy zmienilabym bo pewnie bylaby zasikana.

Pesq ale ty tez przecież miło piszesz na temat Agatki a ze czasem napiszesz ze płacze to każda z nas ma tak. ja nie odnioslam w twoich postach ze jakoś źle piszesz czy masz jej dość itp. wiec głową do góry :) i martwisz się o nią bardzo widać to po postach wiec dla córci jesteś najwspanialsza osoba na świecie :) a jak masz dość czasem bo płacze wyjdź c pokoju kopnij coś i pomysł ze twoja córcia taka biedna tam sama leży i boi się to od razu polecisz i będziesz ja tulic z innym nastawieniem ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017546 przez jurada
Pesq i jak Wam idzie?

9 lata 1 miesiąc temu #1017550 przez me.ch
Heeej Dziewczynki,

Pesq, ja tez mam wqrw czasem i to niezly, ale potem sie to male zlosnictwo do mnie usmiechnie i jakos tak przechodzi... czasem na 5 minut po to zeby znow sie wq... ale potem znow sie usmiechnie :D i tak w kolko, a postanowilam juz jakis czas temu w zyciu skupiac sie na pozytywach bo zauwazylam ze od razu mi lepiej - kiedys bylam taka wieczna pesymistka i malkontentka, wszystko zle i tylko zle bylo a ja wcale od tego szczesliwsza nie bylam. Az pewnego dnia stwierdzilam ze skoro na niektore rzeczy nie ma rady to zloszczenie sie na nie nic nie wnosi i staram sie patrzec "dookola" az znajde cos dobrego.

Zaz, ja w sumie w nocy wcale nie zmieniam, bo Kornelio (odpukac, choc i tak pewnie zabkowanie sie na nas odbije za czas jakis w zamian za te obecna blogosc nocna) na szczescie spi od 22/23 do rana, gdzies tak do 6/7 a potem w sumie jak sie budzi to lezy i gada sobie albo oglada sloniki na karuzelce, a jak do niego przychodzimy rano to sie usmiecha i z nami rozmawia, po czym zazwyczaj grzecznie czeka az mama wszystko naszykuje i przebierze (choc za dlugo tez czekac nie lubi:P).

Normalnie poweim szczerze ze jestem w szoku ze ta czesc nam tak dobrze idzie. Wiem ze napewno to jest poniekad dzieki MM a wlasciwei nie tyle mm co butelki (bo jak kornel byl na moim wylacznie ale z butli wieczorem to tez bylo podobnie - z butli jest po prostu pewnosc ze sie najadl i moze spac). Ale tak jak ostatnio z Pesq pisalam, jednak kp jest zupelnie innym doswiadczeniem bo ta bliskosc kiedy dziecie je jest niezastapiona... No i łatwosc przygotowania posilku to juz nie wspominam :D No ale, mleko sie skonczylo (u nas wydaje sie to rodzinne - babcia, mama szybko pokarm tracily, no i teraz ja podobnie niestety)...

9 lata 1 miesiąc temu #1017551 przez me.ch
CD

Za to ostatnio sie cieszylam ze Kornel ma fajna skore i kosmetyki nam siadly i w ogole (choc akurat kosmetyki mysle ze dalej nam siedza) ale chyba nam sie potowki zrobily cos mi sie wydaje... bo ma takie male czerwone/rozowe kropeczki-krosteczki (najbardziej widoczne po kapieli, z rana np ich nie widac))

Najpierw smarowalam to kremem/oliwka/olejem kokosowym zeby nawilzyc bo wydawalo mi sie ze sucha skora (mi sie czasem podobne cos robi jak zmienie wode, np u tesciow jak jestem i nawilzanie zazwyczaj pomaga), ale pomoglo tylko czesciowo. Potem zaatakowalam sudokremem i tez czesciowo pomoglo.
No ale wczoraj po kapieli znow widzialam te kropeczki tylko w innym miejscu.
Wydaje mi sie ze moze czesciowo byla to zmiana mydla z tego od pierwszego dnia zycia na takie "bardziej dorosle" od 3go mca (kornelowi dzis stuknely 4!!!) a czesciowo wlasnie te potowki (wnioskuje ze zdjec Dr.Google oraz z tego ze czesciowo pomoglo nawilzanie i sudokrem).

Wczoraj wykapalismy K bez mydla, w wodzie z dodatkiem oleju kokosowego i dzis jest tak mieciuttki jak juz dawno nie byl hehe :)
Zreszta chyba najbardziej lubie go nawilzac po kapieli olejem kokosowym jesli juz czyms bo wtedy mam taka mala kokosanke mieciutka i pachnaca :D

Bede obserwowac dalej, za kilka dni idziemy do pediatry to jeszcze sie dopytam.

9 lata 1 miesiąc temu #1017555 przez me.ch
Jezu ale monolog walnelam.............

Pesq, odnosnie spotkania w PL to ja jestem bardzo willing i chetnie nawet sobie specjalnie pod to wyjazd zorganizuje :D wiosna wydaje sie najlepsza bo chyba to przyjemniej bedzie na dworze z maluszkami pobyc :) ale ja jestem na tak na kiedykolwiek, tylko mowcie kiedy :D

A i jeszcze mi sie przypomnialo ze o ciemieniusze bylo, u nas chyba jest w bardzo lagodnym stadium, bardzo delikatny lupiezyk na wlasnie ciemiaczku, ostatnio naoliwilam i wyczesalam, postanowilam to zaatakowac wczesniej niz pozniej, wczoraj tez troche aczkolwiek krotko trzymalam oliwke bo K byl juz niecierpliwy i chcial isc spac (oczywiscie po kapieli byl oczy jak 5zl i jazda hah.). Bede smarowac dzis znowu. Uzywam zwyklej oliwki poki co.
Co do Emolium itp szwagierka polecila mi miec w domu tubke na wszelki wypadek bo mowi ze jak na codzien nam nie potrzebne to super ale ze jakby cos nam mialo wyskoczyc, albo jakies gorsze ugryzienie owada czy cos to dobrze jest to miec jako taka "pierwsza pomoc" zanim pojdziemy do lekarza, wiec moze jak bedziemy w polsce to sobie kupimy.

Asiek, a Ty o ciemiaczku pisalas pulsujacym - u nas tez tak jest ostatnio kilka razy sie juz nad tym zastanawialam wiec jak napisalas to az sie ucieszylam ze to normalne skoro Laura tez tak ma :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017556 przez me.ch
A tutaj Kornel na 4 miesiace:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

W ogole to ja go aktualnie "trenuje" zeby sie naumial obracac hah. Pozazdroscilam Askowi:P Jak trenujemy szyjke i plecki to tez mu "pokazuje" jak moze to zrobic zeby sie obrocic i sie kulamy tak ;) juz mu sie dwa razy udalo kiedys, ale sama nie wiem czy przypadkiem bo to byly dwie osobne okazje :P

Ok ide. Kornel mnie wola i mowi ze to juz dosc tego pisania czas sie dziecieciem zajac (kopie w komputer mi tu z boku i mowi ze mu sie karuzelka z misiami znudzila bo jest za daleko i nie da sie jej zlapac) :)

Milego dnia i przepraszam za spam. Musialam nadrobic. :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia