- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
A wlasnie jeszcze mi sie przypomnialo, ze kornel ma nowego przyjaciela - kocyk z glowa misia, pewnie wiecie o co chodzi - idealna pomoc mamy w drzemkach w dzien - jak widze ze juz chce spac a nie moze (jak przed chwila zreszta), to daje mu ten kocyk i on sie przytula do niego i jak zaczarowany, jesli nie zasnie to slini misia przez pol godziny i spokoj
a na mikolaja kupilismy mu basenik taki dmuchany, zeby sie miescil pod prysznicem i bedzie nowy sposob na kapiel:) wiecej miejsca niz w wanience i chyba troche bezpieczniej niz na rekach pod prysznicem - damy znac jak pojdzie:)
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pomaga Lence zasnąć.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dużo mam pisze, ze dzieci sa spokojniejsze i bezproblemowe:) na mm.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Dziś moja siostra chce/musi zamówić mi bujaczek/huśtawke. Potrzebuje takiej do 11 kg (nie do 9), która sama się buja, trzęsie czy coś tam.. W sensie żeby automatycznie to działało (bo nawet nie wiem czy to wszystkie są automatyczne czy ręczne? ) Muszę jak najszybciej podjąć decyzje. Błagam Was misiaki moje kochane pluszowe podrzućcie jakieś linki bo nie dość że matka u mnie siedzi to mała wyje a ja muszę jej odpowiedzieć i nie wiem już co z czym :/ <minaAsi>
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Widziałam je też na allegro:
allegro.pl/hustawka-lezaczek-bujaczek-au...bi_m=p2,1&bi_c=83436
ale one są do 9kg.
U nas sprawdza się rewelacyjnie, Kubuś uwielbia w nim przebywać ale synek koleżanki akurat za nim nie przepadał. Jest zasilany sieciowo i na baterie. My go podłączamy do gniazdka
Pesq druga sprawa - ja też nie jestem mamą idealną, też mam dni, że potrzebuję chwilę spokoju ale tak jak Meszek napisała, że jak tylko zobaczę ta słodką buźkę, która się we mnie wpatruje, uśmiecha i próbuje coś powiedzieć to zaraz mi przechodzi
Me.ch Kornelek ma już 7kg wow i przystojniaczek z niego fajniutki
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Mech to ty tez mnie uspokoilas ze Kornelio ma tak z ciemiaczkiem 7 kilosow ma!! wow w sumie moja juz ma prawie lub ma 6 kg bo w tamtym tyg ważyła 5740 g
ja byłam w Krk na zakupach jadę juz do domu i nie mogę doczekać się jak poprzytulam mojego szkraba byłam na ciuchach i w kilku miejscach i nic ciekawego nie kupiłam dla L. :/ a poszłam tez na galerię żeby jakieś bluzki sobie kupić... w ogóle nie umiałam nic dla siebie wybrać... jakoś zapomniałam jak to jest kupować dla siebie bo przez ciążę nic sobie nie kupowalam :/
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aczkolwiek nie polecam kupowania mebli solo z dzieckiem ktore nie chodzi - wozek odpada bo ja bedziemy pchac dwa naraz, wzielam go w nosidle i nawet bylo ok, ale bylo ciezko potem samej z dzieckiem na brzuchu zapakowac takie wielkie kartony do woza.
A kornel kocha ikee - nie zasnal az do wejscia spowrotem do auta i ogladal caly czas wszystko (a on akurat normalnie zasypia w sekunde jak sie go wsadzi w nosidlo/wozek/samochod itp). Szok potem byl tak przestymulowany ze darl sie jakbym go ze skory obdzierala az ludzie na parkingu patrzyli.... no coz mam wystartowala samochod i juz lulu
Pesq ja niestety nie mam zielonego pojecia bo u nas od razu wybor padl na baby bjorn a to sie samo kolysze ale pod wplywem ruchu dziecka a nie na zaden prad/baterie (czyli ze jak oddycha tylko to bardzo delikatnie a jak sie rusza to mocniej) aczkolwiek duzym plusem jest to ze jest do 13 kg plus minus Ja polecam, Kornel tez
W ogole kobiety, ja to jestem taka dupa w parkowaniu ze szok tzn jak sie uda od razu to spoko, ale jak zle wjade czasem i potem sie zapetle w naprawianiu tego to zgroza oczywiscie dzis to sie przytrafilo tez ale mialam szczescie bo jakas przemila pani sie zatrzymala i stoi i myslalam ze idzie mnie opieprzyc ze blokuje ale ona przyszla mi pomoc! WOW no i od razu wiedziala ze po prostu za szybko skrecam i byl luz <wstydddddd> uratowala nas
Asiek , ja wczoraj sama do tesco pojechalam na zakupyb i normalnie nie wiedzialam co robic. Tak sie przez ciaze przyzwyczailam ze zamawiam online ze w sklepie bylam jak mala zagubiona sarenka i oczywiscie kupilam same glupoty. Jednej rzeczy po ktora koniecznie jechalam oczywiscie zapomnialam.
No Kornel dojechal do 7kg (wg wagi lazienkowej wiec kto wie ile w tym prawdy, ja osobiscie mialam nadzieje ze ona dodaje 7kg;P ), ja winie rozmiar jego glowy za ta wage! w centylach nam sie miesci, wzrost lekko ponizej sredniej (ale z 45 do 63 urosl, czyli 18cm w 4 mce to mysle ze sporo) a waga delikatnie powyzej srodka, wiec luz. tylko ten ŁEB normallnie ledwo co sie miesci (ok 90tego!!) - ale jego ojciec tez mial spora czache za mlodu wiec mysle ze to rodzinne tłuszcz mu sie narazie nie przewala na boki heh, ale czasem mysle czy nie jest troche za gruby (no ale w tych centylach ok wiec moze nie...). W ogole to dziewczynki sa/maja byc lzejsze niz chlopaki ponoc w tym wieku, a u nas w ksiazeczce zdrowia dziecka nawet sa osobne tabele centylowe dla dziewczyn i chlopcow
A wracajac do IKEI - kupilam taka ta szafke KALLAX bo mamy juz te pudla co do niej wchodza bo na poczatku kupilam jak urzadzalismy kornelokąt no i wprawdzie jest troche niska ale ma dobry rozmiar blatu z gory na nasz przewijak no i potem sie przyda do jego pokoju - jeszcze jest w aucie bo parkujemy na ulicy i nie da rady przyniesc z kornelem na rekach wiec dopiero jutro poskladam, ale potem Wam pokazemy update do naszego kąta
Teraz lece, chyba skorzystam z okazji ze Kornel jeszcze zapakowany w miare i pojdziemy na spacerros szybki.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A druga rzecz, ktos cos na temat tych potowek wie moze? doswiadczyl? narazie wiem tyle co dr google poleca, ale wiadomo ze takie "znajome doswiadczenie" zawsze lepsze niz takie googlowate