BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1017949 przez kropka 889
Kas tak ładnie to napisałaś ze łezki mi polecialy
Podziękowania: kasandra9

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1017950 przez asiekasiek
Basia Wszystkiego Najlepszego z okazji imienin ;)

Kas piękne opisane i chyba każda z nas tak ma :) ze tęsknimy za dawnym życiem ale jak pomyśli się o swoim najukochanszym skarbie to nic innego nie liczy się tylko ten Skarbek :)

ja pisze wspomnienia dla Laury nie często tylko tak raz na tydzień. żebym mogła przeczytać za kilka lat i powspominać.

Kasia ja ma ten sam problem z główka. kładę ja na bok obkladam kocami i poduszkami a ona i tak wygrzebuje się u leży jak chce... co do szczepienia to myślę że lekarz ma rację bo jak takie problemy z jedzeniem to co dopiero taka szczepionka. ja to w ogóle byłabym się szczepić
na to bo to jest jednak wstrzykiwanie wirusów i nie wiadomo jak dziecko zareaguje.
u nas piękna noc :) ślicznie spala :)

kurde więcej nie pamiętam co miałam napisać bo pisze z kom :/

a Zaz kieca śliczna !!!
Podziękowania: kasandra9, basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1017965 przez mysia5
hej ;*

Kasiu, u nas mały też ulewa mocno od pewnego czasu , nie wiem dlaczego :( wczoraj aż zwymiotował praktycznie...
dzisiaj do lekarza no i pewnie zmieni nam mleko bo ten delicol nic nie pomógł... a później usg brzusia, trzymajcie kciuki :)
i do tego mały ma szyjkę bardzo czerwoną, już nie wiem czym mu to smarować, kupiłam puder wczoraj, może to pomoże...
Kas, pięknie napisałaś :)
Aśka, "więcej nie pamiętam" :laugh: zabrzmiało jak na spowiedzi :laugh: jak przeczytałam to od razu śmiać mi się chciało :) jak to forum nasze kochane poprawia humor :) ale jesteś rozgrzeszona :silly:

Miłego dnia dziewczynki ;*

9 lata 1 miesiąc temu #1017966 przez pesq
Basia sto lat! Z okazji imienin zaraz wpadamy i zostawiamy maluchy pod domem ;);)

Dziewczyny kochane bardzo Wam wspolczuje i rozumiem bo u nas w związku tez jest inaczej. Ale Lukasz przekonuje sie jaka ciezka praca z Agatka bo ja nie odpuszczam i mimo ze sam jest po robocie zmęczony ja tez jestem i po poludniu i w weekendy on robi przy niej 60-70 % czasu. On ma dwa etaty praca i Agata a ja jeden calodobowy.
Podziękowania: basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1017967 przez kasandra9
Mój tez jak jest to świata poza Agu nie widzi:) tylko jak on zalozmy te 2h czy ileś tam cos robi to ja w tym czasie albo gary albo sprzatanie prasowanie itp - nie odpoczywam tylko latam i ogarniam a potem do nich dołączam...no bo tez chce z nimi pobyć!:)
Moje Maleństwo dzis pobila rekord spania - dorzuciła pól godziny!;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017977 przez asiekasiek
Pesq przypomniało mi się chwal się !!!!! :woohoo:

do nas przyszła pszczoła i jest super :) jak pokazałam Laurze to od razu uśmiech :) ale ze głodna jest to zaraz był ryk ;)

mój mąż też jak przyjedzie to z córa bawi się :) a ja tak jak Kas ogarniam dom lub wskakuje na orbitreka w sumie czasem to ćwiczę jak Laura śpi ale lubię zamknąć się w pokoju puścić muzykę taka dancowa bo wtedy bardziej się chce ćwiczyć. a tak tylko patrze czy śpi i modlę się żeby nie obudziła się żeby dala mi poćwiczyć :P

Mysia ciesze się ze poprawiłam humor. pani od zaproszeń kazała tobie podziękować za reklamę ;) bo coś pisała o komentarzy żeby więcej osób zamawialo u niej. a i zaproszenia śliczne przyszły:) dziękuję za polecenie ;)

a u nas w związku nawet nie zmieniło się. jak Laura śpi to staramy się spędzać czas razem na przytulancach. i porozmawiać. chociaż zdarzają się wieczory ze ja przed tv a mąż przed laptopem.
Podziękowania: mysia5

9 lata 1 miesiąc temu #1017982 przez basiek149

Haha ale mi sie sniloo:) ze ja i kilka jeszcze osób stąd gdzies leciałyśmy i zostawiliśmy dzieci u Basi pod domem;)))))i Basi mama miala sie nimi opiekować:)))

Kas haha :blink: padłam :laugh: :laugh: :laugh:

dziękuję za pamięć i życzenia :)

pisałam o 8.00 do lekarza w sprawie wyników biopsji i się jeszcze nie odezwał :angry: wiem, że jest w szpitalu i ma inne obowiązki ale denerwuje mnie czekanie. Pewnie zadzwoni jak Kubuś będzie mi tu szalał :P

9 lata 1 miesiąc temu #1017986 przez kasandra9
Basiu, bo o Tobie myślałam wieczorem i 3mam kciuki* i oczywiscie wszystkiego naj naj naj:*
Dziewczyny, jaka karuzele z projektorem polecacie, ma któraś??
PS. dajcie link do tej pszczoły magicznej;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017990 przez basiek149
Kas my mamy z fisher price
allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-misia...n41-i5477898934.html
U nas ten projektor często w nocy służy za lampkę nocną jak wstaję do Kubusia i biorę go na karmienie lub trzeba go przebrać. Gwiazdki na ścianie w nocy dają super efekt, dodatkowo posiada 3 opcje dźwięków: muzyczkę, szum i takie odgłosy przyrody. W nocy po karmieniu zawsze włączam Kubie szum i chwila moment i on odpływa :) a w dzień najczęściej włączam mu muzyczkę i wtedy patrzy sobie przy niej na te kręcące się misie.
W czasie ciąży nie raz pytałam was o kupno karuzelki bo jakoś nie specjalnie byłam do takiego gadżetu przekonana. Ale karuzelkę zaraz po porodzie kupił Kubusiowi mój mąż i powiem wam, że sprawdza się u nas rewelacyjnie :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017991 przez asiekasiek
Pesq ja też wczoraj ledwo uciaglam 80ml... wiec luz bluse c pokarmem a może coś jesz co przeszkadza jej. bo np syn mojej sąsiadki nie chciał jej mleka jak ta zjadła po 5 miesiącach pierogi z tluszczykiem z cebulką bo nie miała ochoty jeść być omasty i ale dzień był maruda i tak głową wierzgal...

9 lata 1 miesiąc temu #1017993 przez asiekasiek

9 lata 1 miesiąc temu #1018002 przez me.ch
Widzisz Gloria, mialam przeczucie do tych huggies.. Noniestety moj P nie wiedzial ze to nie takie i jak przyjmowal zakupy to nie zglosil ze nie chcemy ich no i teraz mam. ale to zuzyje do czego innego, moze dla nas jako podrozne albo cos czy do auta wrzucic tak na czarna godzine, zobaczymy.
Ja poki co wlasnie tylko tych pomaranczowym pampersow uzywalam a teraz te new baby sensitive (trojki) i nie wiem co w PL kupic a mam pyta bo chciala sie na nasz przyjazd przygotowac, no i nie wiem zreszta co w UK kupowac tez, takze dzieki za porownanie Glo! :)

Co do wody w Pl to bardziej mialam obawy w zwiazku ze skora, ale widze ze i na jedzenie bedziemy musieli uwazac (dodatkowo jeszcze bedziemy w dwoch miejscach bo raz u mnie a raz u tesciow)... No to probiotyk do listy dodany.

Kasiu, co do piersi to sie zgadzam, bo ja tez zaluje ze juz nie leci. Wiec nie stresuj sie (wiem, ze latwo sie mowi, ale postaraj sie) bo to pomoze w mleczarni!

Kas - bardzo dobrze powiedziane, nic dodac nic ujac! :* no i boski sen :D

Basiek - barborkowe wszystkiego naj!! :) No i trzymam zeby lekarz zadzwonil i zeby dobrze trafil czaoswo tez :)

Dziewczyny co do splaszczonej glowki itp to u nas w ogole jest dziwnie, bo chyba nie ma plaskiej generalnie (pediatra na pocz przyszlego tygo to bedziemy konsultowac) ale jak go nosze na rekach to preferencyjnie patrzy tylko w prawo, zawsze. W lewo jak sie go zmusi to chwile popatrzy ale potem odwraca glowe spowrotem, dlatego bede musiala sie na ten temat z lekarzem rozmowic czy wszystko ok czy moze na jakas fizjo trzeba - bo wzrok i sluch wydaja sie byc bez problemu z obydwu stron wiec moze cos ma naciagniete alvo nie iwem? no ale np na brzuszku odwraca sie czesto w lewo glowka wiec sama nie wiem.

Pesq u nas podobnie, mezowi po pracy nie odpuszczam, na weekendy tez bo szczerze mowiac chyba bym oszalala jakbym choc na chwile syna mu nie sprzedala... ostatnio w weekend chyba naprawde pojal ze my w domu mamy niezly zapierdziel plus w przeciwienstwie do meza w pracy nasza sie nigdy nie konczy tak naprawde, bo on wyjdzie z pracy zamknie drzwi i choc na pare godzin moze mentalnie odpoczac i cos innego zrobic a z dzieckiem to jednak jest 24/7, weekend znaczy nic, wieczor znaczy nic. bo nawet jak maluchy spia, to przeciez my ciagle mentalnie jestesmy w mamolandzie :)

Dziewczyny, wiem ze macie juz dosc tych kornelofot ale musze wrzucic - moj tata ma dzis urodziny i jest fanem gwiezdnych wojen, patrzcie co mu z Wnukiem zmontowalismy :P młody srednio zadowolony ale powiedzmy ze wczul sie w role haha :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1018006 przez agatagama
jejku Mech...jesteś mistrzynią...cudowne !! Dziadutkowi na pewno się łezka zakręci :D Piękne nooooo :D
Basiu sto lat i sobie też życzę, bo ja geolog w końcu :P trzymam kciuki za wyniki !!!

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1018008 przez asiekasiek
Mech uśmiałam się ze zdjęcia. minka poważna :) i jakby myślał: ku*wa znowu mama w coś przebrała :D. tak mi się skojarzyło ale zdjęcie superowe i pomysłowe !!

Basia trzymamy kciuki :)

wiecie co dziewczyny miałam karmić Laure piersią do 3 miesiaca ale chyba będę karmić ja do 6 miesiąca :whliste: bo 1. boje się ze będziemy mieć problemy brzuszkowe 2. niby najlepsze mleko mamy 3. free jest 4. łatwe w przygotowaniu 5. i bliskość z dzieckiem chociaż czasem mnie chu* strzela jak ona tak doi i nie może skończyć i do tego marudzi...

kurka jeszcze miałam coś napisać ale zapomniałam :angry:
Podziękowania: pesq

9 lata 1 miesiąc temu #1018011 przez mysia5
Basiu wszystkiego najlepszego ! :kiss: zdrówka, miłości, spełnienia marzeń :)

Asiu, ciesze się ze jesteś zadowolona z zaproszeń :) pszczółka super ! :)

Mech.. jesteś niemożliwa !! :) śliczne :)

my juz po lekarzu, zmiana mleka... :( wiec Kasiu I Kas dołączam do Was na pepti , jesteście zadowolone z tego mleka ? Ustały problemy brzuszkowe ? :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia