- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Ubranka śliczne, w "moich" kolorkach ))))
Asiek, u nas też powoli robi się wanienka krótka, ale jeszxze wchodzi. Ile Laura już mierzy /waży?
Super ze chrzciny udane, Jasko wymeczony pewno był, ale Może dzięki temu dobrze spał co?
U nas po wycieczce Mimo wszystko Kornelko spał cała noc obudził nas o 7, pewnie wrażenia z wycieczki mu się śniło hehe. Poszliśmy się kąpać jakoś 21:20 więc nie aż tak dużo później, żeby nie zmarnować naszego przestawiania;)
A w ogóle to postanowiono - w przyszłym tygodniu urządzamy Kornelowi pokój:))) w tym tyg muszę wszystko naszykowac i zaplanować, żeby przed wyjazdem wszystko ustawić
Achhh, już się boję jak to będzie jak go wyniesiemy za ścianę... Tzn chcemy go przeprowadzić i w ogóle ale Pierwsze kilka nocy pewnie będzie dziwne:)
Pesq, u nas z ubraniami trochę podobnie bo dostajemy po chlopaKach siostry P i w sumie jak kupuje coś to zazwyczaj tylko dlatego że bardzo bardzo chce bo właśnie mamy już tyle właściwie to niektóre rzeczy zakładamy raz albo nawet wcale czasem.
Ok, uciekam jeść śniadanie
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Jaś dobrze spał, pobudka po 1 i po 5, a do 8 spanko teraz drzemka w huśtawce
ja wanienkę z ikei kupiłam używaną, ale też już czasem Jaś stuknie się w głowę, bo ma ją na stykacza ale w piwnicy czeka większa
Mech trzymam kciuki za przeprowadzkę Kornelka on na pewno da radę, tylko jak mama to zniesie?
Asiek ja taka wrażliwa byłam jakieś3 tyg po porodzie, teraz już wszystko jest w normie,mimo kp
miłego dnia dziewczynki :*
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Zazanka ale historia, biedna ;** ale najważniejsze że już wszystko ok!
boję się że też u nas tak się stanie i ja wtedy wpadnę w panikę...
Agatka, świetnie że chrzciny się udały
Pesq, śliczne zdjęcie stópki <3
Basiu, śliczne ciuszki my nosimy 68, chociaż mam jedne body ze smyka niby na 56 i ciągle są dobre, nie wiem czy one rosną razem z Kacperkiem ale cały czas są ok, a inne ciuszki za małe
ale zazdroszczę Wam spotkania ! fajnie macie
Asiu, my kupiliśmy taką większą wanienkę od razu i nie są one drogie a później jak będzie większy i siedział to chcę już go w dużej wannie kąpać
u nas mały ma 6010 kg kluseczka mała <3
nocka średnia , znowu dwie pobudki a już były ładne noce gdzie raz się budził... ja nie wiem od czego to zależy naprawdę i czemu tak się przestawia, powinien już chyba mieć regułę mniej więcej.. co myślicie?
wszędzie już święta święta dekoracje, lampeczki, choinki <3 jak spędzacie święta/wigilię? sami z dziećmi czy w większym gronie z rodzinką?
aaaa już się nie mogę doczekać, tylko śniegu brak ! niech choć na święta spadnie....
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Śmiać mi się trochę chciało bo kuzyn Kubusia urodził się mniejszy i wagowo i wzrost. A ostatnio porównywałam z siostrą wagę Kuby I Wojtka w tych samych tygodniach to mój właśnie ważył te 5060g a siostrzeniec 5300g. Ciekawa jestem jak będą wyglądali teraz jak na chrzciny pojedziemy po świętach Pewnie Wojtuś to już byk będzie hehe Ale on non stop na cycu u siostry wisi więc wcale mnie ta jego waga nie dziwi
A w ogóle zapomniałam wam wczoraj napisać - mojemu mężowi w sobotę zrobiło się przykro, że Kubuś nic nie dostanie na Mikołaja. Ja nie chciałam mu nic kupować bo jest za malutki, poza tym wszystko co potrzebuje na tę chwilę i tak ma. Tak więc w sobotę wieczorem zapakował się z kolegami do auta i pojechał do Poznania do Smyka. I tak przebierali te ciuszki bo nic im się nie podobało i w końcu wybór padł na 3 pajace z pingwinkami. Wszystko fajnie bo kolorystycznie bardzo bardzo mi się podobają - głównie szare ale kupił je w rozm 74 Tak więc śmiałam się, że Kubuś na wielkanoc będzie w pingwinach paradował jak nie później hehe ale co zrobić... tata chciał dziecku zrobić prezent to już nie będę dyskutować
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Kochane ja z własnej wygody chyba popelnilam błąd... Agatka spala w łóżeczku i juz zaczela miec regularne pobudki 2,5 aż tu przyszedł skok i wzięłam ja na stale do lozka. Skok sie skończył mala zostala i super bo wystarczy podciągnąć bluzkę i bez wstawania i budzenia sobie je i śpimy. Wszystko pięknie ale.. Od paru dni ona się rozbudza co godzinę, półtorej....... i co tyle daje piers poje minutę i dalej spi. A jak nie dam to oczy jak piec złotych.. Zalapala ze może kiedy chce. Jeny co tu zrobic teraz.. Chciałam żeby spala z nami ale budzila sie tak jak wczesniej bo bez przesady coraz starsza jest
Lapcie
selfie
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mysia no mi też raz śpi że wstanie raz w nocy a czasem zdarza się jak dziś że dwa razy dziennie ale chociaż zje i od razu zasypia w łóżeczku... a do nas czyli do dziadków w Wigilię przyjeżdża siostra z meżem i dzieciakami i zostają na noc zawsze śmiesznie jest już nie mogę doczekać się. A na drugi dzień obiad posiedzieć razem a później idziemy do siostry M. bo tam wszyscy zjeżdżają się. Szkoda właśnie, że nie ma śniegu tak chociażby troszeczkę ...
Basia pewnie na Wielkanoc będzie śnieg jak teraz go nie będzie więc pingwiny w sam raz będą na święta
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Pesq, może faktycznie spróbuj ją odkładać i się pewnie przyzwyczai chociaż, wiem że łatwo się mówi tylko
Basiu, kochany tatuś chciał dobrze dla synka na pewno kiedyś będą dobre
my na Wigilię do brata idziemy i tam się zjeżdża rodzinka, jestem ciekawa jak ten nasz bąbelek będzie się zachowywał, czy da ładnie nam zjeść czy będzie krzyk i płacz
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq, slicznoty <3
Laura już dluuuga
U nas na wigilię będziemy u moi ch rodziców Ale rodzice przyjeżdżają też (plus moja rodzinka, będzie ciekawie )
My się kapiemy raz w wanience z Ikei, czasem prysznic na raczkach a czasem W baseniku dmuchany który wchodzi do brodzika Kornel lubi chyba wszystkje sposoby, ciekawe jak mu się duży basen spodoba,planujemy go wziąć jak będziemy w PL.
Asiek, ja przenoszę go z łazienki do pokoju zawinietego w ręcznik przytulonego do mnie a przed kąpielą włączam grzanie więc jest ok:)
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mysia, ja bym chyba dała dziecięce mydełko i wody nalala tyle co dla siebie normalnie. Najlepiej chyba żeby dziecko ktoś ci podał jednak i potem też od Ciebie odebrał zanim wyjdziesz żeby nie ryzykować upadku. Wzielabym dziecię położyła na swoim brzuchu/klacie i tak trochę się popluskac a potem obrócić i trochę umyć siedząc (ty nie dziecko), aczkolwiek ja mówię z gdybania niż z doświadczenia bo wanny nie mam:) ale chyba sama w pl spróbuję bo rodzice mają)
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182