BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1018479 przez jurada
Jest jeszcze taki sklep txm, podobny do pepco tez taniocha. I tam tez jest dużo fajnych rzeczy dla dzieci i nie tylko.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1018484 przez jurada
Pesq i masz juz ta huśtawkę? Jak w ogóle Agatka?

9 lata 1 miesiąc temu #1018485 przez pesq
Piekne dzieciaki! Super że powrzucalyscie fotki :)

Basia mam wrażenie że Kubuś i Agata są podobni :P

Jurada jejku żeby moja dała się przekonać do opasek... krzyczy w niebogłosy.

A u mnie cięzka noc znowu. Nie wiem o co chodzi, mala macha głową w nocy przez sen i robi uh ah ih pfuu i tak w koooooolko. Czasem przespi wiecej czasem mniej, dzis tak od 1... I cyc juz nie pomaga nawet. W dzien tak sie zachowuje przed kupą, moze w nocy po prostu sie chce a nie ma sily zrobic. Na pewno to nie ból bo nie placze ani sie nie rozbudza. EHHHHHHH zawsze cos... Dzis zaczne jej w nocy podawac espumisan i tu pytanie - w jaki sposob dajeci espumisan? Bezposrednio do buzi u mnie sie nie sprawdza, zaczelam dawac strzykawka..

9 lata 1 miesiąc temu #1018486 przez pesq
Juradka kochana jestesmy na etapie zakupu, na tym olx ciągle cos... A mała eh sama nie wiem. Raz tak raz tak... Najgorsze te niespokojne noce no:/

9 lata 1 miesiąc temu #1018487 przez pesq
Żeby nie spamować juz (nie moge edytowac) ostatnio potrafi spedzic 30-40 minut na macie edukacyjnej gadając do zabawek. Tylko co ważne musze jej pozycje zmieniac bo inaczej sie nudzi.. A hustawki nie moge sie doczekac..

9 lata 1 miesiąc temu #1018496 przez asiekasiek
Dzięki Jurada.

Pesq to moja ten tak nie spokojnie czasem śpi juz przyzywczailam się ;) a espumisan daje na łyżeczce i ładnie polknie w sumie od drugiego czy trzeciego tygodnia daje tak i przyzwyczaiła się.

kurde właśnie sobie przypomniałam ze nie dałam jej wczoraj witaminek :/ jejku jak moja zaczyna krzyczeć jak nie i dam jej na czas jedzonka ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1018502 przez pesq
wczoraj uciaggnelam 140 ml mleka i stalo na szafce bo zapomnialam zamrozic po czym wylalam... mala slabo, bardzo slabo spala w nocy i znow sie rzuca przy piersi.. piers pusta.. laktatorem w 20 minut 15 ml dziś................. Wczoraj 140, dzis 15.. Absurd jakiśśśśśśśś.......

Boze daj mi siłe na te kp..

9 lata 1 miesiąc temu #1018507 przez agatagama
Pesqś trzymam kciuki za Twoje kp:* jesteś chyba jedyna, która baaaardzo chce a musi walczyć co chwilkę :* podziwiam Twą wytrwałość !! ja przestałam dawać już te 30 ml mm wieczorem, bo Jaś zaczął ładnie jeść i się najadać :)
a wczoraj byliśmy w kinie :D moja mama została z Jasiem i wciągnął 140 ml mojego mleczka :) mój żarłoczek :)
ważyłam go ze sobą nawadze łazienkowej tydzień temu i wyszło mi 5,7 kg, możliwe, że już by podwoił swoją wagę urodzeniową w 2,5 miesiąca? chyba coś szybko?
Juradka śliczne te opaski, szkoda, ze dla chłopców takich nie ma, chętnie bym Jasia w coś przystroiła :P

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1018509 przez pesq
Agatka możliwe :) Wspaniale :)

Właśnie siedzę i ryczę. Zaczełam wpisywać w necia jak przejść na mm ale to jest takie bez sensu.. Tyle walczyłam i zupełnie się załamie jeśli się poddam. Chce ją przekarmić do tego mm2 nic więcej.. Co ja robie nie tak? Dlaczego z dnia na dzień tak się dzieje? Wczoraj strumień się lal a dziś co... K.. mać!!!!!!!!!!!! :(

9 lata 1 miesiąc temu #1018512 przez jurada
Pesq pamiętaj ze laktator to nie dziecko. Ona ssąc pobudzi produkcje mleczka. Jestesmy juz na tym etapie ze mleczko sie produkuje na bieżąco. U mnie tez piersi flaki a słyszę jak L przełyka. Nie płacze, ze głodna i zasypia jak zawsze . Nie załamuj się bo to nic nie pomoże. Gdzies czytałam ze myślenie o piersiach pełnych mleka ze aż tryska pomaga. Myśl o Agatce itp.
A masz tak że jak podajesz lewa to z prawej leci samo?

9 lata 1 miesiąc temu #1018517 przez basiek149

Basia mam wrażenie że Kubuś i Agata są podobni :P

haha mówisz? :D :D :D

pesq trzymaj się dzielnie. najważniejsze jest, że masz chęci karmić piersią. ja też nie raz miałam kryzys przy karmieniu piersią bo miałam flaczki, nie raz płakałam mamie do słuchawki, że nie mam czym go nakarmić. Kupiłam wtedy herbatkę w aptece na laktacje, starałam się regularnie jeść żeby miało mi się z czego to mleczko produkować i w końcu nie mam z tym problemu. Pokarm ładnie się zaczął produkować. A sama byłam zaskoczona jak po mammografii miałam sobie odciągnąć pokarm i zobaczyłam ile tego pokarmu tak naprawdę mam! Odciągałam i odciągałam a końca nie było widać :) Grunt to się nie poddawać i walczyć. Zresztą ty jesteś najlepszym tego przykładem. I jeszcze Juradzie wtedy w tym pomagałaś.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 1 miesiąc temu #1018521 przez pesq
Kochane ja dużo wiem o kp i chetnie wspieram ale u mnie naprawde sinusoidą nie z tej ziemi.

Jurada mam tak w tych dniach kiedy piersi sa pelne. Obecnie nie leci z drugiej kiedy ssie jedną a ona placze i się rzuca... Ja to wszystko wiem ze laktatorem moge nic nie ściągać a mala się najadą itd. Tylko ze u mnie wtedy kiedy ściągam laktatorem bo mam dużo mleka to i przy karmieniu leci z drugiej i Agatka jest spokojna. Wczoraj jeszcze tak bylo dzis niestety nie jest. Placze, rzuca sie, jest glodna. Pieluszek tez mniej mokrych. Absurd.

Jadę po femlaktiker ale słabo w niego wierze..

Basia wspaniale informacje!

9 lata 1 miesiąc temu #1018523 przez Zazanna
Asiek kota ma w nosie malutka ;)

Pesq ja tez zaczynam miec dosc kp. Ciagle cos. Juz sie tak pilnuje, a i tak ciagle cos znajduje. Wczoraj odkrylam, ze mleko jest w kostkach rosolowych nosz kur. We wszystkim jest mleko !!! :angry: A ja siebtak martwię tym katarem, a po tej ostatniej akcji to juz wręcz panikuje. Juz nawet w mrozonkach warzywnych szukam mleka -.-'

9 lata 1 miesiąc temu #1018525 przez pesq
Widzisz Zaz ...:( :(

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1018544 przez pesq
Znalazłam w swoim mieście huśtawke nie do 9 kg.. w końcu :huh: Taką : olx.pl/oferta/fisher-price-lezaczek-buja...dovF.html#1ec164e0b5

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia