BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1017343 przez pesq
Mysia. Caly dzień z nami w salonie w nocy z nami w łóżku. Łóżeczko to obecnie podstawa do przewijaka i czasem max taz dziennie odkładam żeby se na karuzele popatrzyla ale krótko działa. Nasze mamy sa z innej epoki. Ja tez usłyszałam nie nośnie gadaj bo nie rozumie owiń pomóż i niech lezy. Hahaha. Śmiechu warte. Matki miały okazje wychować swoje dzieci teraz my mamy okazje wychować swoje. Tyle w temacie :)

Kochane! Koniecznie kupcie dzieciom cos co się uśmiecha! Agata oszalala. Zaraz wrzucę zdjęcie.
Podziękowania: mysia5

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1017345 przez pesq
Potrafi godzinę sie do tej pszczolki śmiać i zawstydzać aż się ślini ze cala mokra.

W ogóle kocha tes zebrę bardzo polecam! Firma bright stars teraz mikolajki dobra okazja :)
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1017347 przez pesq
I tak do pszczoły non stop

Cala zebra

Załączniki:
Podziękowania: kasandra9, me.ch, basiek149

9 lata 1 miesiąc temu #1017348 przez jurada
Mysia u mnie Lena jest cały dzien w naszym pokoju. Telewizor gra. Jak zaśnie w huśtawce to tak śpi. Nie przenoszę z takiego samego powodu co ty. Daniel lata po pokoju i bawi sie, krzyczy a ona to uwielbia. Uwielbia patrzeć jak on fika.

Pesq u nas Lena gada do żaby, jest nią zafascynowana.

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 1 miesiąc temu #1017350 przez agatagama
hej :)
Mysia u nas w dzień Jaś w salonie :) ale nie umie zasnąć na kanapie, w bujaczku lub huśtawce, więc jak zaczyna ziewać i marudzić to hop do łóżeczka i od razu zasypia. 30 minut mija i zregenerowany wraca do zabawy w salonie :) a w nocy w łóżeczku :) teraz bryka sobie obok z grzechotką obok mnie na kanapie i słuchamy piosenek :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017352 przez mysia5
dziękuję dziewczyny ;**
czyli nie jestem nienormalna :laugh: muszę jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać po prostu ;)

Świetne te wasze uśmiechnięte zabawki! :) :woohoo:
nie wiedziałam że to działa, zaraz coś poszukam na necie z wielkim uśmiechem :) :)
chociaż moje dziecko uśmiecha się do lampy :laugh: to jest w ogóle jego obiekt westchnień... ale wolę jedynak żeby uśmiechał się do pluszaka :lol:

Pesq, my mamy z tej firmy bujaka i jestem zadowolona :)
a zebra też ma jakieś melodyjki czy malutka patrzy sobie na nią po prostu? :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017356 przez pesq
Cudna żaba!

Boże ja nie rozumiem jeszcze jednego. Zasypia (czasami) w dobrym humorze, budzi sie za 10 minut wsciekla i placze i marudzi. Eh.

9 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 1 miesiąc temu #1017357 przez pesq
Mysia lampy żyrandole też na topie :P podobno wszystko co sie świeci ;) A zebra to taka sensoryczna bez muzyki itd ale z metkami i innymi gumowymi i plastikowymi kółkami. Uśmiechy pluszakow działają!!

Kochane pomacajcie szyjki maluchow dajcie znac czy cos wyczuwacie. W sensie te groszki..

9 lata 1 miesiąc temu #1017365 przez Kasia888
Cześć Kochane ;)
Pesq pomacam Jasia jak wstanie na razie mi zasnął na macie :laugh:

I mnie odpukać noce już są super od dłuższego czasu, ale też mój maluszek jest starszy troszkę od Waszych i karmimy się mm, cyc tylko na początek (już prawie nie mam mleka w cyckach :huh: ) także ostatni posiłek 22 i potem 6 rano :woohoo:

Mysiu jak tylko zobaczysz suchą skórkę to smaruj oliwką czy kremem i wieczorem po kąpieli musisz to wyczesywać u mnie też już chce to wrócić, ale nie daje się smaruje i wyczesuje, żeby te łuski nie wróciły.
Zazanka to też masz jakby dwoje dzieci, bo musisz ogarnąć sama i pieska i maluszka ;) :cheer:

Asiek co do serii emolium jest świetna, ale i bardzo droga. Jasiek kąpał się do tej pory w emolium, bo po prostu jest najlepsze ale teraz przeszliśmy na allerco też emolient, ponoć bardzo dobry no i dwa razy tańszy niż emolium. I skórkę ma fajną, jednak po tym emolium miał bardziej nawilżoną, bo od jakiego czasu ma taką suchą skórkę na nóżkach i mały rumień na jednym policzku.

Super zabawki, mój uwielbia krówkę zaraz Wam ją wrzucę

9 lata 1 miesiąc temu #1017367 przez Kasia888
Mysiu matki takie są. Moja o dziwo się ostatnio trochę opanowała z tymi uwagami, bo chyba widziała, że jest mi po prostu przykro i przestałam się do niej odzywać :huh:

Wrzucam zdjęcie jasiowej krówki ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017368 przez Kasia888
Załączniki:

9 lata 1 miesiąc temu #1017378 przez mysia5
Kasiu słodka krówka :)
u nas właśnie są łuski :( :/ ja mu to codziennie czeszę ale to nie wychodzi z główki, cały czas ma na główce ... chyba coś żle robię po prostu, mam ten emolient ale wydaje mi się że nic nie daje.. może na oliwkę przejdę i będzie lepiej

9 lata 1 miesiąc temu #1017380 przez Kasia888
Mysiu mój miał całą głowę w żółtych łuskach. Spróbuj oliwką one się wtedy takie miękkie się robią, zobaczysz jak paznokciem będą schodziły (oczywiście paznokciami zdrapywać nie można, ale tak dla sprawdzenia czy są miękkie) no i jak słabo szczoteczką schodzą to grzebykiem delikatnie.
I od razu wszystkie nie zejdą, dopiero po kilku dniach takiej kuracji. Przynajmniej u mnie tak było.
Dasz radę ;)

9 lata 1 miesiąc temu #1017387 przez mysia5

Kasia888 napisał: Mysiu mój miał całą głowę w żółtych łuskach. Spróbuj oliwką one się wtedy takie miękkie się robią, zobaczysz jak paznokciem będą schodziły (oczywiście paznokciami zdrapywać nie można, ale tak dla sprawdzenia czy są miękkie) no i jak słabo szczoteczką schodzą to grzebykiem delikatnie.
I od razu wszystkie nie zejdą, dopiero po kilku dniach takiej kuracji. Przynajmniej u mnie tak było.
Dasz radę ;)

Dziękuję ;*
od dzisiaj próbuje z oliwką, widocznie to emolium aż tak nie zmiękcza żeby schodziły :) a na jak długo oliwka? 30 minut i później wyczesać? :)

9 lata 1 miesiąc temu #1017389 przez Kasia888
Nawet z godzinę przed kąpielą, potem myjesz mu włoski i po kąpieli wyczesujesz i potem znowu nakładasz oliwkę, bo skórka po czesaniu robi się czerwona trochę.
I w ciągu dnia jak będziesz widziała, że znowu sucha skórka to znowu naoliwiasz główkę :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia