BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 1 miesiąc temu #969985 przez agatagama
Jurada a nie byłaś szczepiona na różyczkę? Nie przechodziłaś w dzieciństwie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #969987 przez Zazanna
Jurada masz obecne i IgG i IgM ? Dobrze zrozumiałam?
Nie martw się czytałam, że można dziecko zaszczepić po porodzie jeśli jest podejrzenie, że kobieta w ciąży chorowała.. Teraz już to leczą, na spokojnie, dobrze, że wykryli, będzie można przeciwdziałać :*

Ja mam IgG obecne, IgM nieobecne

10 lata 1 miesiąc temu #970001 przez Kasia888
Jurada nie martw się, na pewno coś na to zaradzą...

10 lata 1 miesiąc temu #970002 przez Kasia888
Też nie przechodziłam różyczki. Ospe, świnkę tak, ale różyczki nie.

10 lata 1 miesiąc temu #970010 przez pesq
JEJJJJJKU JURADA :( pisz jak tam trzymam kciuki zeby bylo ok!

Ja nie mialam nic oprócz świnki............. kr#wa! :/

10 lata 1 miesiąc temu #970012 przez agatagama
ja to w ogóle mam dziwnie... bo przechodziłam różyczkę, a potem jeszcze miałam szczepienie przeciwko różyczce. Nie do końca to rozumiem.

10 lata 1 miesiąc temu #970014 przez asiekasiek
kurcze ja dzisiaj zrobiłam gołąbki w kapuscie bo miałam na nie ochote... i teraz cos mi nie smakują :(
w ogóle zaczynam gotować coś i zaraz mi odechciewa się tego jeść :( a wczoraj jeszcze zwymiotowałam śniadaniem bo zjadłam przed pracą... może za szybko... ehhh

kurcze ja też nie miałam różyczki, a robionych na różyczke też nie miałam ... kurcze dobrze że poszłam do innego lekarza bo ten mi właśnie przepisał to badanie... a tamta lekarka powiedziała ze nie musze jak narazie zadnych!!

10 lata 1 miesiąc temu #970020 przez Sylwia-89
Jurada, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :*

Ja dostałam od jednego lekarza skierowanie na różyczkę ale tylko Igg, a potem zmieniłam lekarza i mi powiedział, że jeżeli byłam szczepiona, to nie muszę robić badan na różyczkę. Jako, że miałam wcześniejsze skierowanie, to zrobiłam i wyszło mi, że mam przeciwciała. Agatagama, z tego co pamiętam, to też miałam różyczkę i jeszcze byłam szczepiona...

10 lata 1 miesiąc temu #970032 przez Lidziun
Witajcie, miałam mieć USG ale okazało się ze lekarz tak wczesnej nie robi pewnie nie maja sprzętu i wysłali mnie gdzieś indziej, na jutro na 15 do tego męża nie będzie bo w pracy, Amelia do 16 Olek zostanie ze mną, no i bez samochodu to droga dluuuga tą komunikacja miejska jestem tak wściekła ze szkoda gadac

10 lata 1 miesiąc temu #970040 przez jurada
Byłam szczepiona w 97roku i nie chorowałam na różyczkę.
Tak tak mam oba te czynniki dodatnie... Jutro jadę do szpitala zakaźnego wiec sie okaże... Lekarz kazał sie nie denerwowac i stresować ale weź się nie denerwuj....

10 lata 1 miesiąc temu #970047 przez niezapowiedziana
A mi już się kilka osób z rodziny i znajomych zapowiadało że mam przyjechać wziąć od nich łóżeczka, ciuszki, komody itd itp :D Więc będę mogła sobie wybrać która chce i nawet nie płacić :D
A wózki to podobno świetne są xlandery.. I chyba będę szukała takiego ale używanego :D
Ubrania ciążowe są prześlicznie niekiedy! Mamy w silesi taki sklep happy mumy i tam są takie piękne (i drogie) sukienki!
Więc postanowiłam że pochodzę po sklepach, po przymierzam, zrobie zdjęcie i pooglądam a potem w domu sama sobie takie uszyje :P

Jurada nie przejmuj się tą różyczką!
Moja mma w 8 miesiącu jak byla ze mną w ciązy miała ospe :D A miesiąc wcześniej złamała noge bo wpadła do kanału :D A ja zdrowa i piękna jestem :D

Wkurzyłam się dzisiaj, bo wczoraj siedziałam do drugiej w nocy, ucząc sie i przygotowując do doświadczenia z chemii organicznej na dzisiejsze laboratoria.. Ale byłam ostatnia w kolejce do odpowiedzi (mamy wejściówki, dopóki nie odpowiesz to nie masz co robić bo nie możesz zacząć doświadczeń).. Mamy 7 osób w grupie, laborki trwają 6 godzin i wyobraźcie sobie że babka nie zdążyła przepytać mnie i koleżanki.. i musimy specjalnie w piątek do niej iść po zajęciach żeby mogła sprawdzić nasze notatki, przygotowanie do doświadczenia i ogólną wiedzę z chemii organicznej...
Każdego maglowała ponad godzinę!

I tak siedziałam na dupie przez 6 godzin z burczącym brzuchem, bolącymi plecami i zasypiałam na siedząco.... Totalna bezproduktywność...
Coraz częściej myśle że te studia są totalnie bez sensu...

Przez te 8 godzinne wejściówki potem studenci nie dają rady skończyć doświadczeń i nie zdają przedmiotu...bo na jedeno doświadczenie jest przewidziane 10 godzin.. -.-
Jestem tak wściekła na ten system, że musiałam się wam pożalić...

10 lata 1 miesiąc temu #970064 przez agatagama
No to ja nie rozumiem Jurada dlaczego skoro byłaś szczepiona masz dodatnie wyniki... czyli nie warto się szczepieniem w ogóle sugerować?
niezapowiedziana ja jeszcze nie byłam w tym sklepie ale koleżanka mi właśnie mówiła, że cudeńka tam są ;) szkoda, że ja nie umiem szyć ehh ;) mogę zapytać co studiujesz? :)
w ogóle wysłałam właśnie męża do teściówki, bo sobie przypomniałam, że ma stetoskop, myślicie, że coś będzie słychać?

10 lata 1 miesiąc temu #970066 przez pesq
Kurde a mi nikt nie robił żadnych badań na rozyczke... Za tydzień w piątek będę na prenatalnych to zapytam czy przypadkiem nie powinnam.

10 lata 1 miesiąc temu #970072 przez jurada
Wiecie co ja w pierwszej ciąży tez nie miałam tych badan robionych na różyczkę, bo nie mam wpisanego w kartę ciąży.mam wszystko toxo, wr, hiv itd ale różyczki nie...

Mam nadzieje, ze to pomyłka labolatoryjna.

10 lata 1 miesiąc temu #970090 przez niezapowiedziana
Agatagama, studiuje technologie i inżynierie chemiczną po angielsku na politechnice..
Ale teraz żaluję że nie poszłam na zwykłą chemie na uniwersytet śląski, bo tam się obijają i wszystko na luzie zdają..
A u mnie już na drugim roku z grupy 25 osobowej zrobiła się 14.. Nie mówiąc o tym że co chwile dochodzi ktoś kto nie zdał z roku wyżej..
A chemia organiczna w tym semestrze jest na 10 punktów ects, czyli warunku wziąć nie można a dziekanka kosztuje ponad tysiaka..

Kurcze jurada dziwne że byłaś szczepiona i masz test dodatni...... Ale nie stresuj się tym teraz i nie myśl o tym bo to niczego nie zmienni a pewnie to jakiś błąd w badaniach i tyle!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia