- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wieczorem mnie ogarnęły jakieś zawroty głowy, ale już na szczęście wszystko ok.
Gratuluję badań genetycznych i że wszystko ok, ja się doczekać nie mogęęęę.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Wózek chce 3w1.
A co do ubrań dla siebie to ja wczoraj odwiedziłam Second hand i kupiłam sobie spodnie rurki za 12zl rozmiar większe niż nosze. Dokupię jakiś elastyczny materiał i mam koleżankę krawcowa i mi przerobi koszt dużo mniejszy niż spodnie ciążowe...
Ja tam nie mam nic przeciwko ubraniom z drugiej ręki, po co mam wydawać kupę kasy jak mogę taniej i kupic za zaoszczędzone cos dla maluszka...
Wózek tez chce używany. Z pierwszym dzieckiem to wariowałam wszystko nowe a potem okazało sie ze tego nie użyłam bo się w ogóle nie przydało, z czegos wyrósł itp.
Teraz chyba zmądrzałam
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Gatta- super, że wszystko w porządku
Ja dopiero w piatek się dowiem co i jak z moimi prenatalnymi, bo lekarz ma mnie skierować gdzieś do swojego kolegi
Jurada, ja tez na poczatku myslalam żeby wszystko nowe kupować, bo to pierwsze dziecko, ale masz rację. Nie ma co szaleć i wydawać pieniędzy bez sensu. Juz mi kuzynka obiecała dać kołyskę robioną przez jej męża, taką ładną drewnianą, a moja siostra łóżeczko z pościelami, baldachimem itd., bo jej synek prawie wcale nie spał w łóżeczku i wszystko jest jak nowe. Sama tylko dokupię materac i kołderkę. Jesli chodzi o wózek, to tez chcialam taki 3w1. Na allegro widzialam taki o nazwie izzi go. Piękny jest wg mnie, ale kosztuje chyba z 1300zl, wiec troche przesada. Jeszcze się zastanowię czy tez nie kupię używanego.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- gatta
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
A nie klulo was ani razu w pachwinach? Bo zero odzewu:( dzis poki co nie kluje.
Ja wózek, lozeczko wanienke i duzo rzeczy mam po corce;) a spodni ciazowych nie kupuje, 2 pary mi zostały z poprzedniej ciąży i kilka spodniczek z pasem na brzuch:)teraz leginsy kupuje tylko zwracam uwage zeby niski stan miały duzo taniej wychodzi niż ciazowki
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
gatta ja mam ostatnio takie bóle, tzn od jakichś 3-4 dni takie kłucia, po lewej lub prawe stronie, prawie w pachwinie, dość mocne, szczególnie jak zrobię gwałtowny ruch, tzn obrócę się, wstanę, itp. Myślę, że to normalne. Może w końcu mi się coś tam porozciąga i wyjdzie chociaż maciupki brzuszek, bo dalej nic nie widać ;(
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Łóżeczko bym chciała takie ładne proste najlepiej sosnowe i tylko bym je ładnie pościelkami etc. ozdobiła. Oczywiście też bez przesady, bo ogólnie jestem minimalistką, ale dla jednej falbanki zrobię wyjątek
Gatta czasami tak mnie zakłuje jak np. źle siedzę albo jak dużo chodzę. Natomiast często odczuwam nie ból, ale właśnie czuje obecność kości łonowych tam na dole -nie boli mnie tylko właśnie je czuję.
Dziewczyny mam głupie pytanie. Czy Wam też się śni co chwilę seks? Jakaś masakra. Budzę się w nocy nakręcona i siłą się powstrzymuję aby się nie rzucić na tego biedaka i to tylko dlatego, że wiem że musi zaraz wstawać do pracy. Nigdy nie miałam jakieś wielkiego libido -raczej takie leniwe było
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
też mam ostatnio sny erotyczne, ale postanowiłam sobie, że przed końcem 12 tyg nic nie robię... Ciężko wytrzymać...mężowi jeszcze ciężej
W ogóle mam na przemian sny erotyczne ze snami o ciąży, najczęściej jakieś dziwne te sny są, ale na szczęście rano już za bardzo ich nie pamiętam
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Ja z zakupami jeszcze poczekam, będę w Polsce przez ostatnie 2,5-3 mcy bo tam zamierzam rodzic, i moja mama juz planuje co kupi i jak przemebluje mój stary pokój żeby był dla wnuczkow przydatny, woec tam jej nie będę odbierać przyjemności, wózek pewnie też kupimy w pl skoro tam najpierw będzie potrzebny a co do łóżeczka itp u nas w mieszkaniu w UK to widziałam w ikei takie które najpierw się nadają dla takiego super malucha, potem obniżają dla starszych a na koniec się wyciąga przednia ścianę i jest łóżko dla kilklatka wiec chyba na to się skusimy:) to można dokupić do tego do kompletu pozostałe przewijak czy mebelki itp ( a ja lubię jak mi pasuje;))
Dodatkowo moje szwagierki i kuzynostwo mają maluchy juz troszkę większe od 6mcy do 2.5 roku wiec mam nadzieje ze nasze dziecię dostanie jakieś spadki po kuzynach np ciuszki czy zabawki siostra mojego p. Juz mi powiedziała ze mi spakuje swoje ciążowe ciuchy tez, pewnie nie we wszystko wejdę, ale w cześć pewnie tak bo wzrost ten sam a ona miała brzuch gigant
Fajnie tak bo wprawdzie nasze będzie póki co najmłodszym to jednak do trzech lat różnicy u kuzynów z mojego doświadczenia jest całkiem ok i my np wszyscy za młodu się razem trzymalismy
Wiec nasze Bobo będzie miało kompanów do zabawy:) no a potem mam nadzieje rodzeństwo za rok
Juz się nie mogę doczekać powiem szczerze i juz humor tak chciala znać płeć żeby móc kupić śliczne małe rzeczy dla dzidziusia:))))
Z innej beczki - Juz trzy dni na nogach chodzimy i zwiedzanie trwa i powiem szczerze że już się zmeczylam, a to dopiero początek bo jutro młody wraca do domu ale moja sis przyjeżdża jutro wiec będzie śmiesznie l:) na szczęście oni wiedzą o ciąży wiec będzie łatwie, młody nie wie wiec trochę się musze czaic;) pewnie myśli ze nic dziwnego że jestem grubsza skoro non stop jestem głodna hehe:)
A, a z ubrań kupiłam sobie spodnie takie póki co, bo już nie mogłam dżinsów znieść, mam czarne i granatowe,
Załącznik nie został znaleziony
takie pomiędzy dżinsem a legginsem, z szeroką gumka która idzie pod brzuchem jak urośnie a tymczasem jest wygodna i nie uciska tylko się dobrze dopasowuje. Możliwe ze jak juz będę mieć balonik to dokupie coś bardziej ciążowo wyglądającego, a pozostałe czyli bluzki, sukienki czy swetry - zrobiłam selekcję w szafie i wydaje mi się ze powinnam mieć dość zwyklych ciuchów które będę mogła wykorzystać w ciąży, jedynie będzie mi potrzebna jakąś sukienka ładna bo na dwa śluby idziemy a być może i jeszcze komunia będzie więc też trzeba się jakoś zaprezentować a to juz będzie czerwiec/lipiec wiec pewnie brzuch juz urośnie. Ale tym się będę martwić później:)
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wózek tez wezmę ten hybrydowy chyba gondola/spacerówka bo fotelik póki co tylko w pl będzie potrzebny bo tu narazie noe mamy samochodu, a jeśli kupimy to i tak wolę osobny chyba wolałabym mięc go tam wpoety i tyle, niż non stop przekładać tam i spowrotem
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
u mnie na odwrot calkowicie moje libido jest na minusie
mech w Pl rodzisz?ale jak to ?rozumiem ze masz rowniez tam ubezpieczenie tak?czy jak?i dlaczego w Pl jezeli mozna zapytac?