- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Do ok 8 szlo szybko rozmiarowka pozniej zwalnia
Pesq spokojnie moze w genach ma
Przyznaj sie ze jak bylas mloda to bylas szczypiorkiem he he
No pesq to zaszalalas z rozszerzaniem .... myslalam ze jednak odczekasz he he ale rozumiem doskonale chcialo by sie juz i teraz
Na fb pisałaś ze podalas sok jablkowy rozcienczony wiec moze to sprawca
No albo faktycznie za duzo jak na pierwszy raz wszystkiego szkoda bo tak fajnie jak dzieciaczki jedza cos innego
Meszku wspolczuje zębów podobno gorne jedynki najgorzej
Cos mialam ale nie moge bo dzieciaki wzywają
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- melisamienta
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
My nosimy już rozmiar 68.
Wojtuś przesypiał mi już całe noce ale po wizycie u neonatologa okazało się że w dwa tygodnie mało przybrał na wadze i kazała mi go w nocy wybudzać i zrobić morfologie. Badania wyszły ok. Teraz jak go ważyłam to już przez 2 tyg. 400g i pediatra mi powiedział że wizyta u neonatologa była po szczepieniu, i on ze to dlatego tak mało było na wadze. Teraz się już przyzwyczaił do nocnego jedzenia i budzi mi się między 2-3, później o 5.00.
Czy tylko ja chce czekać z rozszerzeniem diety do skończonego 6 miesiąca? Widzę że dziewczyny na kp też już rozszerzacie dietę maluszka
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 135

Asiulek zdrówka dla maluchów

Agusia to jak same podajemy marchewkę gotowaną to mamy dodać coś? czy chodzi Ci o słoiczki?

Super że Franio tak pięknie sobie radzi

- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 135
- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przecież ona kiedyś musi zacząć cos innego jeść. Na dobra sprawę nie ma pospiechu jeszcze dwa miesiące moze śmiało tylko mleko ale wolałabym wiedzieć zw prędzej czy później cos innego będę mogła dać..
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170

Asiu pewnie po szczepieniu Laura taka marudna. Trzymajcie się dzielnie :*
My idziemy za tydzień eh... Już mam stresa na samą myśl...

Jeden plus, że dowiem się też ile ten mój Skrzacik waży.
A na niedziele planujemy pojechać jeszcze do mojej siostry o ile tam nikt się nie rozchoruje. Mam nadzieję, że wszystko wypali bo strasznie się już nastawiłam na ten wyjazd

- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 245

Pesq, oby to nie Lucjan!
achhhh.. Kornelio spi, a ja tak szybciorem

Agusia, bardzo dziekuje

Ja generalnie nie mam jakis wiekszych zastrzezen czy tez obaw poki co, zakladam i od poczatku zakladalam ze kazde dziecko w swoim czasie wiec jesli Kornel nawet urodzilby sie w terminie to nie wiadomo czy bylby tym co szybciej chodzi czy tym co sie obija wiec w sumie nie ma na to jakis konkretnych zasad, takze i ja sie staram nie spinac. Zwlaszcza ze sa rzeczy ktore juz moglby robic a ich nie robi ale i takie ktorych jeszcze nie musi a juz mu sie udaje wiec mam nadzieje ze wsjo ok

W lutym w pl bedziemy wiec na konrole taka ogolna pojdziemy oraz pod katem fizjo tez, no i okuliste bo w sumie tu nam nie zlecili, ale jednak wczesniakom sie chyba sprawdza takie rzeczy a u nas drogo (nie widze zeby mial jakies klopoty ze wzrokiem, ale co ja tam wiem.

A Franio elegancko sie rozwija z tego co mowisz, pewnie nawet juz nie widac ze to wczesniak

Moze bys nam podrzucila jakies aktualne foto naszego slodziaka?

Nie wiedzialam o tych tluszczach i marchewce, jutro kupie jakas lepsza oselke i bedziemy dodawac odrobine:)
Dzis cukinia ze szpinakiem z dodatkiem kaszki mannej - smakowalo az sie uszy trzesly, niestety wkrotce po obiadku nam sie przypomnialy zebowe potworki i byla powtorka z rozrywki. W ogole to idzie takimi falami - super/trgedia/super/tragedia i tak w kolo....
Wieczorem troche smiechow na szczescie na zakonczenie dnia:)
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Pesq do IgE po prostu krew pobierają, to jest jak każde inne badanie krwi, wiec ja chyba bym nie czekała i zrobiła prywatnie, w diagnostyce ok 30-35zl tym bardziej ze po moich doświadczeniach z poradnia alergologczna nie liczylabym na zbyt wiele po wizycie,
a u was przed rozszerzaniem często się jakieś objawy uczulenia pokazywały?
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182

Agusia fajnie, że się odezwałaś i że Franio się rozwija, czekamy na zdjęcie Frania

Asiulek widze, że Mati ,ma zapalenie oskrzeli jak Jaś i tak samo miał berodual i nebbud tylko niestety nam po takiej tygodniowej kuracji nie przeszło i dostaliśmy antybiotyk. Niech chłopcy jak naszybciej zdrowieją niestety z głupiego kataru szybko się robi zapalenie oskrzeli.
Pesq pokazywałam Agacie mężowi i powiedział, że jest w sam raz

Co do alergenów to jednym z silniejszych jest sierść kota właśnie a nie psa. Coć psa też może uczulać wiadomo.
Pojechaliśmy dzisiaj do restauracji w sprawie chrzcin i z Jasiem został mój tata i na początku wszystko było dobrze, a potem dzwoni spanikowany, że Jaś się uśmiechał gadał a raptem zaczął się drzeć wniebogłosy

- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49

Okulista po roku to dobry pomysł, taka wizyta jest zalecana. I możesz sobie pomiary wagi i wzrostu nanosić na siatki centylowe, żeby widzieć, jak rośnie, ale widzę, że rośnie bardzo dobrze

Asiulek - widziałam taki masaż w poradni rehabilitacyjnej, chłopczykowi się niezbyt podobał, więc wiem o co chodzi... Ale najważniejsze, że jest poprawa i oby szybko przyniosły rezultaty!
A oto i pan Franciszek - codzienny i świąteczny