BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1025690 przez AgusiaKRK
Asiulek - dzięki, Franciszek dobrze się ma :-) Prawie nam nie choruje (chory był raz, akurat na swój chrzest!), wszedł już w siatki centylowe dla dzieci donoszonych (oby piął się w nich w górę) i tylko ruchowo mógłby już więcej robić, ale jak to mówił jeden doktor z Ujastka, "rozwoju dziecka nie można przyspieszyć, można mu tylko zapewnić optymalne warunki do rozwoju". Chodzimy na ćwiczenia ogólnorozwojowe i mamy nadzieję, że przyniosą efekty. A tak to jest super kochany, śmieszek z niego i przytulasek :-)
Widziałam Twoich królewiczów wszystkich trzech - świetnych masz chłopaków, a jakie przystojniaki z nich rosną :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1025691 przez asiulek_dolls
No to super :) a jak zobaczylam na wasz suwaczek to az oczy szeroko otwarlam czy dobrze widzę, kiedy to minęło :woohoo: eh w takim tempie to na roczek Franio wszystko nadrobi i dorowna rówieśnikom :) buziaki dla niego :kiss: i dziękujemy za komplementy ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1025698 przez agatagama
dzień dobry :*
Asiulek ale masz przystojniaków :D jak Ty dajesz radę :D
ja z jednym wczoraj miałam katastrofę ! dzień maruuuda :)
teraz się budzi właśnie, ćwierka w łóżeczku, słodziak :)
Pesq z tym azs to rzeczywiście bym też nie chciała, żeby na takich śmierdziuchach się bawiła... kurcze nasze nie śmierdziały wcale, nawet folią...ale nie wiem nawet co to za firma, bo wyrzuciłam opakowanie, a to był prezent...no ale nic Jasiowi się nie dzieje...
a może rzeczywiście na te puzzle coś nałożyć? może coś na gumce, żeby się nie ślizgało?
Agusia buziaki dla Frania :*
my już 2 dni próbowaliśmy brokuła, 2 dni marchewki i dziś drugi dzień groszku :) Jaś pożera jak szalony i płacze jak się kończy, no ale wtedy daję mu cyca, bo nie chcę za dużo na razie mu dawać tych warzywek. I chyba wczoraj po tym groszku miał więcej bąków, możliwe? i tak się zastanawiam, że chyba powinnam rzadziej wprowadzać nowe produkty? jak myślicie?
miłego dnia :*

8 lata 11 miesiąc temu #1025709 przez asiulek_dolls
Agata staraj się robić tak żeby w tygodniu max były dwie nowości, bo jak za dużo smaków w krótkim czasie wprowadzisz i coś nie daj boże uczuli to nie będziesz wiedzieć co to... albo jak chcesz tak jak do tej pory robiłaś tylko właśnie wybieraj wtedy pojedyncze smaki jak do tej pory a nie łączone, łączone dopiero jak sprawdzisz jak najwięcej pojedynczych smaków, np. jeśli po samym jabłku ok, to można później jabłko+inny owoc, jeśli jest jakaś reakcja to wiesz wtedy że nie po jabłku a po tym drugim owocu

u nas kleik na noc zdał egzamin, dość gęsty zrobiłam :) zjedli kleik o 20 i pobudka była o 5:50 :) wydaje mi się że pospaliby trochę dłużej ale Mati ma katar i kaszle trochę i to go wybudziło raczej niż głód

8 lata 11 miesiąc temu #1025710 przez kasandra9
Agatko, dajesz słoiczki, zgadza się? u nas też tak na 2-3 dni jeden był (Bo chwilowo był przestój, a wczoraj zupa) i też dawałam różne smaki, ale zapisuję sobie co daję, w razie W:)
U mnie też najpierw mina i :/// a jak jej posmakuje to tupie nogami i jeszcze chce;))))
u nas groszek (taki z saszetki, bo słoiczka nie widziałam) nie smakował jej (w ogóle trochę z wodą rozcieńczyłam) i w ogóle śmierdziało to, więc nie wciskaliśmy jej (Wtedy akurat piotrek ją karmił), także nie wiem;) no ale groch sobie myślę, że może być wzdymający jednak;)

8 lata 11 miesiąc temu #1025712 przez agatagama
tak, na razie dawałam te warzywka w saszetkach i saszetka na pół, czyli wychodzi jakieś 20 g warzywka dziennie. Mówiłam, że będę rozszerzać później, ale kurcze zawsze jakieś to urozmaicenie dnia dla mnie :P moja bratanica też nie lubiła groszku, ale Jaś pożerał jak szalony, także takie małe szkraby, a już mają swoje preferencje :D
Łał Asiule, to cała noc przespana, szał, zazdroszczę ! :)

8 lata 11 miesiąc temu #1025714 przez asiulek_dolls
u nas nocki już daaaawno tak wyglądały... no podobnie bo o 20 jedli i przesypiali do 5, mieliśmy stałe godziny jedzenia dzięki temu bo w dzień co 3godziny, i oni bardzo szybko sie tak unormowali bo mieli ok 2mies jak zaczęli tak spać i tak idealnie było przez prawie dwa miesiące, do świąt - wyjazdy, odwiedziny, ruch - zaburzyło im to ten system do tego masaże Matiego niby było ich tylko 10 ale rozciągnięte były na trzy tygodnie i to też wpłynęło na jego wcześniejsze budzenie się, a budził się różnie między 1-3 i później po 3 lub 4 godzinach, i przez to codziennie inne pory karmienia, w zależności od tego kiedy był pierwszy poranny posiłek, ostatnio przez ok tydzień było już lepiej bo pobudki były 3-4 i później między 6 a 8
a teraz to pierwsza taka ładna nocka od miesiąca... zjedli, odciągneliśmy katarek Matiemu trochę się wybudzili a skoro było jeszcze ciemno to włączyłam projektor i trochę do niego pogaworzyli z ok 6:10 zasnęli znowu i do 8:20 dospali :)

8 lata 11 miesiąc temu #1025723 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Właśnie gotuje się marcheweczka dla mojego syna :woohoo: W ogóle jak ładnie to brzmi.. "Mój Syn" <rozmarzona> :laugh:

Bobas jak nic ma uczulenie na jabłka, cała noc wiercenie i machanie głową i gluty, że aż furczało :blink: Więc pierwszy składnik nam odpada. A w ogóle poczytałam, że jabłka to jednak silny alergen, a ja myślałam, że są jedne z bezpieczniejszych...

A poza tym to już mam ogarnięte, jem śniadanko i nawet włosy już pomalowałam :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jak czytam o tych puzzlach to chyba ściągnę od Was i zainwestuję w dywanik :)

My musimy mieć kojec, bo to mieszkanie jest stare i wyremontowaliśmy tylko sypialnię i salon (bo wynajęte), no i jest strasznie dużo zakamarków i niebezpiecznych rzeczy np. w korytarzu.. Więc ja go tam na raczkowanie po prostu nie puszczę. Z resztą jak się przeprowadzimy i będę coś potrzebowała zrobić, to też go wolę nie zostawiać nawet na minutę "luzem". Jak będę z nim, to bramka będzie otwarta i będzie sobie zwiedzał, a jak będę szła do łazienki czy coś to siup i Bobasso bezpieczny ;)

Asiulek jak ja bym chciała żeby Bobas tyle przespał.. :woohoo:

Agata ile już rzeczy jadł ! Super !

Trzymajcie kciuki za naszą marchewkę, bo jestem przerażona !!! :)

8 lata 11 miesiąc temu #1025726 przez basiek149
hej
u nas dalej baaaardzo marudnie eh. i noce też kiepsko przesypia :pinch:

Wczoraj już nie zdążyłam tu nic napisać ale Asia wyglądałaś prześlicznie razem z córeczką na chrzcinach :)

Zaz trzymamy kciuki! Ja też się stresowałam przed pierwszą marcheweczką :) Ale już 3 dni wcinał, dzisiaj będzie czwarty dzień :)
Planuję też iść na dłuższy spacer bo w końcu cieplej się zrobiło więc pogoda aż zachęca.

A i gadałam z moją siostrą z Warszawy i ma wolne 20.02 B) Tak więc Kubuś zostanie troszkę z ciocią a ja będę szaleć z e-ciotkami :silly:
Podziękowania: asiekasiek, pesq

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1025733 przez Kasia888
Dzień dobry dziewczynki ;)
Asiulek to dobrze, że chłopaki mają swój rytm i oby już tak zostało jak ostatniej nocy ;)
U nas Jaś zasypia koło 21, ale wczoraj zasnął o 22 a w dzień karmimy się co 4h

Zaz ja dzisiaj też wprowadzam marchewkę :laugh: trzymam kciuki, marchewka nie może uczulać :blink:
a co do jabłka to Asiulek chyba nawet ostatnio pisała, że jej Kacperek miał alergie na jabłko i wcale nie są tak bezpieczne jak się o tym mówi.
My na razie na warzywkach się skupimy: marchewka potem ziemniak i dynia a potem się zobaczy ;)

Zaz
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Basiek to świetna wiadomość, będziesz spokojna, że Kubuś zostanie pod dobrą opieką.

Rany dziewczyny spotkanie już tak niedłuuugooo :woohoo:

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1025741 przez Zazanna
Basie super ! :woohoo:

Kasia tak :)

U nas średnio poszło z marchewką :P Łącznie zrobiłam jej dwie łyżki, jak zjadł pół łyżeczki to będzie wszystko.. na początku nie wiedział, że to się je i jak mu dawałam to wypluwał, potem miał odruch wymiotny, a jak zaczaił to się krzywił jakby jadł cytrynę.. Ale przy tym śmiał się wniebogłosy -.-' B) No cóż, małymi kroczkami :) Jutro spróbujemy znów :)

8 lata 11 miesiąc temu #1025742 przez Kasia888
Aha, tak myślałam :)

O kurczę to ciekawe ile mój maluch zje dziś tej marcheweczki ;)

8 lata 11 miesiąc temu #1025751 przez kropka 889
Hej
U nas tez dziś pierwsza marcheweczka. Właśnie się gotuje;)

8 lata 11 miesiąc temu #1025757 przez Zazanna
Zdajcie relacje jak poszło ! Ciekawa jestem strasznie ! :D

8 lata 11 miesiąc temu #1025761 przez asiekasiek
Dziękuje :)

Zaz na początku bobasy podobno wypluwają bo jakoś ten języczek im tak chodzi, więc norma to. To super że już podałaś marchewkę :) zobaczysz jutro będzie lepiej :) jejku nie myślałam że jakbłko to taki silny alergen :dry:

Agata/Kas a jakiej firmy podajecie dynie/groszek jakie saszetki do kupienia w rossmanie?? Bo marchewkę czy ziemniaka czy pietruszkę to mam w piwnicy :P ale dyni nie mam a chciałabym podać, żeby spróbowała Laura.

Ja byłam właśnie w Krk, oddałam kombinezon w Smyku i kupiłam następny o taki www.smyk.com/cool-club-kombinezon-dziewc...ubranka-dla-dzieci-p i właśnie 80 kupiłam i zastanawiam się czy na przyszły rok będzie dobry czy nie. No cóż mam 30 dni na zastanowienie się a jak coś to zwrócę. Nie wiem jak ten mój olbrzymek urośnie... jakby miała 86 to byłoby super ale w sklepie nie było a nie wiem czy gdzieś w sklepie jeszcze znajdę. a i chciałam kupić sobie buty zimowe w ccc lasockiego bo już upatrzyłam sobie daawno temu i co promocje na kartę zaczęły się zajeżdżam do futury ( bo 39 w całym krk i w okolicy tylko tam ) i co nie ma sprzwedane a inne już mi nie pasowały, bo dziwnie robią te buty :/ i jestem zła :angry: :angry: :angry:

a co do spania, ja nie wiem co się podziało że L. ciągle budzi się w nocy, nauczyłam ją częstego dawania piersi czy jak, i całą noc na cycu :( no oszaleje a małymi kroczkami szykuje mi się już powrót do pracy... chyba będę chodziła jak zombi... kurde mam nadzieję, że urlop wykorzystam zaległy i wrócę w czerwcu...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia