BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1025645 przez jurada

pesq napisał: Kurwa. Śmierdzą te puzzle a ja już je otworzyłam bo przecież musiałam sprawdzić czy śmierdzą. Mają napis że nie zawierają fromamidu ale śmierdzą jak nic, boję sie ich używać, nie wiem co mam zrobić.. :(

Przewietrzyć je moze.
Masz balkon?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1025646 przez asiulek_dolls
Pesq wystaw na balkon niech wietrzeje... ja też chciałam Kacprowi kupić te puzzle i też jak zaczęłam drążyć temat to odpuściłam bo 300zł za pianki to dużo i nie kupiłam a później dostał od teściówki (z rok czy dwa lata temu) takie zwykłe z cyferkami i nawet jakoś bardzo nie śmierdziały,pare dni się wietrzyły i było ok i teraz często się nimi bawi, układa

Kasiu i jak tam doszłaś już co i jak z tym kleikiem, próbowaliście dziś?

8 lata 11 miesiąc temu #1025647 przez asiekasiek
ojej a właśnie jak czytałam to nie powinny śmierdziec... kurde noi właśnie czy na pewno one nie zawierają tego ??

Meszka a te Twoje smierdIaly?

ja też kiedyś miałam się pytać o to Zaz :blush: :blush:

8 lata 11 miesiąc temu #1025648 przez pesq
Sprobuje jutro zwrócić i zamowie te z oops - patalonia.pl/product-pol-14127-Puzzle-pi...5EIq7xVN4aAsdM8P8HAQ .. one na pewno są ok bo ma je moja przyjaciółka nic nie śmierdzi itd.. cena też piękna heh prawie 200 zł. Wkurzona jestem maksymalnie! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

8 lata 11 miesiąc temu #1025651 przez kasandra9
ja tam nie kupuję jednak tej maty - kupimy po prostu dywanik - jeszcze nie wiem czy pod kątem dziecięcym czy pasujący do wystroju....i po porstu nie będzie się po nim łaziło jakoś specjalnie (bo taki nieduży chcemy) i niech tam sobie pełza Agaciątko (póki co pod matą kładę kocyk). Ja chciałam te puzzle, nawet widiziałam w sklepie dziecięcym babyono i dziśw pepco trefla, ale mój Piotrek jest przeciwnym mówi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
na macie też się ledwo mieści, no i za moment coraz więcej będzie chciała pełzać - sądzę, że i tak się jej nie upilnuje, tylko będzie latać po całym mieszkaniu - chłopcy moich koleżanek najlepiej na płytkach pełzają heh....więc pewnie i tak ne upilnujemy:) a dywanik się przyda czy do jej pokoju (kiedyś) czy do sypialni czy tu w saloniku położymy;)a różnego rodzaju kojce mi się nie podobają totalnie i nie planuję;) chyba że coś się odwidzi;)

8 lata 11 miesiąc temu #1025656 przez Rita87
U nas dzis straszny dzien... Moze uda mi sie cos w nocy skrobnac a teraz tylko tak na szybko - Pesq te z patalonii tez sa zle, bo ta pianka eva tez moze zawierac formamid wiec sie jeszcze wstrzymaj i ich moze nie zamawiaj. Te drogie Skip Hop tez w Belgii i Francji zostaly wycofane, wiec niestety cena o niczym nie swiadczy :dry:

8 lata 11 miesiąc temu #1025660 przez Kasia888
Asiulek tak dosypałam na te 180ml 2 małe łyżeczki kleiku i trochę się zagęściło dałam smoczek trójprzepływowy i zjadł ładnie 30ml zostawił :)
Jutro startuję z marchewką, jakoś to będzie zdam się na Wasze rady plus trochę intuicji i powinno być ok ;)

Kas ja też jestem za dywanikiem, mój mąż przeglądał nawet i taki ładny widział z Kubusiem Puchatkiem, on i matę i karuzelkę ma z Kubusiem, więc będziemy się trzymać tego ;) może po chrzcinach się taki kupi ;) a na razie bawi się na macie albo po prostu na kocyku.

8 lata 11 miesiąc temu #1025663 przez pesq
A ja mam problem. Agata od dywanikow i dywanów gorzej czerwona natomiast z tymi puzzlami to juz nie wiem. Zamowilabym te do których wrzuciłam link mimo tego co mówisz Ritka bo widziałam je i wydają mi sie super ale boje się ze uczula.

Agata na więcej plam. Od paru dni poje herbatkę hipp koperek jabłko. Albo to albo kleik albo nie wiem co. Odstawie na pare dni wszystko.

Hm. A gdyby jakas plaska kolderke letnia rozkladac na podłodze? Tak. Chyba to jest dla nas rozwiązanie..

8 lata 11 miesiąc temu #1025678 przez kasandra9
Pesq, no Wy z tym azs to w ogóle musicie uważać, wręcz chyba całkiem sterylnie wszystko? ja bym z tymi puzzlami nie ryzykowała szczerze móiąc, wieć dobrze ze oddajesz. :)
My ten dywanik chcemy dla niej, zeby poki jeszcze nie szaleje wszedzie miala jakies swoje miejsce na stałe, kotrego nie bede zwijać itp. Zastanawiam sie, jak i czym go uprać zanim Agat tam zalegnie:) Lovelą moze ...namoczę gąbkę rozcieńczoną L z wodą i troszkę odświeze, bo nie mam innego pomyslu...;) ja i tak staram sie jej dawac tetrowke pod buzie jak jezdzi na brzuchu...choc i tak sie kreci o 180 stopni, wiec nie raz to nie ma sensu;) no i widzialam po chlopakach kolezanek, ze oni raczkują wszędzie i nie da sie wszystkiego wylozyc czymkolwiek hehe :D no ale chociaz teraz poki mozna zadbac, poki jest mlodsza to wydaje mi sie ze warto jednak starac sie zadbac;) no i u nas nie ma wcale dywanów ani ogrzewania podlogowego wiec na samych panelach nie bedzie smigac na razie calym cialem:)
ps. Pesq, moze kolderka fajna mysl, ale wydaje mi sie ze nei jest to do konca dobre zeby na miekkim dzieciątko śmigało hmmmm?? mamuśki podpowiedzcie?

8 lata 11 miesiąc temu #1025680 przez asiekasiek
a ja kurde nie mama gdzie dywaniku rozłożyć :/ ale w sumie może i kupię taki coś no cóż będę zwijac :/
ale może na zimę juz będziemy mieszkali na swoim i będziemy mieć więcej miejsca :)
Kas Ty rąk normalnie byś zamoczyla taki dywanik?

8 lata 11 miesiąc temu #1025683 przez kasandra9
wlasnie nie mam pomylssu jak go przygotowac zanim Agat by na nim sie zadomowila...wymyslilam ze mmiska z woda i Lovela i gabka i tak wilgotna gąbka przejechac pare razy - nie zeby az nie wiadomo jak moczyc, raczej "odkurzyć" :) a jaki masz pomysl???

8 lata 11 miesiąc temu #1025685 przez AgusiaKRK
Dziewczęta, widzę, że temat podłoża to zabawy dla maluchów na tapecie. Też to niedawno przerabialiśmy - najpierw Mały hasał na macie edu dżungli (też na zdjęciu) położonej na dywaniku, a kiedy przestało starczać miejsca, koleżanka poleciła nam matę piankową. Jest dość duża, co może być jednocześnie wadą i zaletą i bardzo fajnie się nam sprawdza (nie "ciągnie" zimnem od podłogi). Zależało mi, żeby była bezpieczna i nietoksyczna, a do tego zrezygnowałam z puzzli, które nasz mały urwis próbowałby rozmontować i z czasem roznieść po całym mieszkaniu.
To jest mata Prince Lionheart i ma kilka różnych wzorów. Nam się sprawdza.

8 lata 11 miesiąc temu #1025686 przez asiulek_dolls
Pesq a moze zamiast kolderki narzuta o np. cos w tym stylu www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80268981/
a te maty tak na prawdę zbyt długo nie posłużą bo jak dzieci zaczną pelzac i raczkowac to będą to robić wszędzie poza miejscem które będziecie chciały im do tego wyznaczyc, no chyba ze kupicie taki kojec jak ZAZ planuje bo z tego nie wyleza poza wyznaczone terytorium :) Kaper np jak juz opanował sztukę raczkowania to najczęściej wędrował w salonie pod stół i tam robił slalom miedzy nogami od krzeseł a stoi ich tam 8 wiec trochę czasu mu zajęło zanim stamtąd wylazl
mate zdecydowanie omijał i dopiero od jakiegoś czasu się nią bawi ale tylko dlatego ze ma fazę na puzzle teraz uklada, ale nie siedzi na tym podczas zabawy, my kupilismy dywanik z ulicami i służy mu do tej pory

Kasia to fajnie :) ja dziś na noc zagescilam kleikiem zobaczymy czy dłużej pospia moje chłopaki, według moich proporcji Matiemu wyszło 210ml a Mikiemu 180 i obaj zjedli wszystko... i o ile w przypadku Mateusza to normalka on zawsze wsunie wszystko co mu do dziubka wpakujesz o tyle Mikołaj mnie bardzo pozytywnie zaskoczył, bo nie dość ze zjadł wszystko to jeszcze ładnie jadł, spokojnie, bo on dalej trochę napięty jest i przez to nerwusek szczególnie podczas karmienia

8 lata 11 miesiąc temu #1025688 przez asiulek_dolls
OOo Agusia :) jak tam nasz ulubieniec Franciszek się miewa? co u was?

8 lata 11 miesiąc temu #1025689 przez asiekasiek
Kurde pewnie tak samo zrobiłabym przejechałabym tak lekko po powierzchni bo moczyć hmm teraz chociażby to będzie schnął do czerwca, jakby lovela była w takiej piance jak vanish to byłoby dobrze :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia