BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #973192 przez pesq
Aj chwalilam się ze jest lepiej a tymczasem trasa kibelek łóżko znowu zaliczona :( znowu jak na kacu :( mój organizm nie potrafi zaakceptować takiej ilości hormonów chyba :((

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #973199 przez Lidziun
Pesq tylko pamiętaj ze nie możesz jeść serów plesniowych juz nie pamiętam czemu ale nie wolno ja w sumie tez nie jem nabiału jakiś jogurt raz na tydzień lub dwa i tyle

9 lata 9 miesiąc temu #973212 przez Zazanna
Lidziun nie można niepasteryzowanych, a kupne w Polsce wszystkie są pasteryzowane -tak mówiła Bosacka w wiem co jem i wiem co kupuję albo w o matko -już nie pamiętam w którym :)
W każdym razie te kupne ze sklepu pakowane możemy jeść :)

Ale mam dziś lenia :) Nie dość, że wagary to cały dzień książka i tv na zmianę.. i spacerki z piesą oczywiście :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973213 przez Zazanna
I zapomniałam jeszcze -Dziewczyny mam tyle pryszczy, że nie wiem jak to opanować o.O
Cała broda w takich bolących, na czole kaszka, wokół ust takie kropki malutkie, dekolt znów kaszka, na plecach mi się jakieś porobiły, a nawet przed chwilą wyczułam kaszkę na ... szyi !!! :blink:
Nigdy nie miałam trądzików ani nic :( Najgorsze, że te na brodzie bolą strasznie.. Zasmarowałam się pastą cynkową i wyglądam jak biedronka i poszłam się wypłakać mojemu T. z tego powodu i na koniec mówię "przytul mnie" i tak mi przemknęło przez myśl "JAK ??" więc dopowiedziałam "tylko tyłem, bo się upaćkasz" -i znów się poryczałam B) Aż mi się przy pomniała taka piosenka to szło jakoś tak "bo ja jestem polska baba (...) A ja żyję, a ja tyję, żaden mróz mnie nie ubije (...)" B)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973218 przez jurada
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Zuzanka ja tez cale czoło, szyja, kark, dekolt i plecy mam w takiej kaszce paskudnej... Ale od wczoraj jakos zauwazylam poprawę wiec może niedługo znikną.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973219 przez pesq
Ja tak kocham plesniowe sery, ale slyszalam wiele róznych opinii i od początku ciąży ich nie jem. Zazanna ja też ogladalam Bosacką całą serię w ogóle ale mimo wszystko jakoś się boje, chociaż wieeele bym dała, żebym mogła zjeść niebieski ser mhhhhhhhhm.

Co do pryszczy to to mnie jakoś omija (oprocz miejsc między piersiami ale to raczej od dużej ilości kremu ktorym sie smaruje :/ ) . Dobrze, że chociaż to mnie omija bo cała reszte nosze na swoich barkach :dry: :dry: :dry:

Poza tym.. chce mi sie piwa! JEJU! Oczywiscie nie pije wiadomo, ale chce sie strasznie.

I mam 10 razy lepsze popoludnia niż czas do ok 15 - 17 :) . Czuje sie przyzwoicie :)

9 lata 9 miesiąc temu #973220 przez pesq

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973222 przez jurada
]czasem sie zastanawiam czy on oby na pewno chce tego dziecka... Czasem mam takie myśli, ze jego nic nie interesuje. Prrobuje z nim porozmawiać o imieniu to słyszę jeszcze za wcześnie albo zmienia temat na inny. Tak jakby nie dopuszczał do sobie ze powiększy nam się rodzina. Wiem ze to chlop i on uwierzy jak zobaczy.
Nie nowie tez ze caly czas tak jest bo kiedy bolą plecy to pomasuje. Pyta czy mam na cos ochotę jak idzie do sklepu. Ale przykro mi ze nie chce zbytnio rozmawiac na ten temat... Tlumacze sobie ze może boi sie ze znów sie nie uda dlatego tak się zachowuje...

9 lata 9 miesiąc temu #973228 przez Lidziun
jurada ja tak samo mialam przy amelce wszystko minie po porodzie, mam taka nadzieje bo to roznie byla, a cera, mowia ze na dziewczynke sie pogarsza u mnie tak bylo nawet, z amelka pryszczata z olkiem idealna, przed chwila maz tez mi sie zapytal co mam taka cere brzydka to mowie ze na dziewczynke, no przynajmniej tak bym chciala

9 lata 9 miesiąc temu #973244 przez jurada
Witam poniedzialkowo! :laugh:
Sluchajcie, mam pytanie... Jutro mam pobranie krwi i oddaje mocz do analizy ale dzis obudziłam sie z katarem i bólem gardła. Myślicie ze mogę spokojnie isc czy przełożyć to na za tydzień... Jestem w kropce :blink:

9 lata 9 miesiąc temu #973246 przez Sylwia-89

jurada napisał: Witam poniedzialkowo! :laugh:
Sluchajcie, mam pytanie... Jutro mam pobranie krwi i oddaje mocz do analizy ale dzis obudziłam sie z katarem i bólem gardła. Myślicie ze mogę spokojnie isc czy przełożyć to na za tydzień... Jestem w kropce :blink:

Hej :)
Mi się wydaje, ze lepiej poczekać, bo skoro boli gardło, to mozesz mieć lekki stan zapalny, a wtedy wyniki nie wyjdą wiarygodne.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973247 przez AgusiaKRK
Jurada, jak możesz tydzień poczekać z badaniem to może lepiej poczekaj i się wykuruj. Robiłam morfologie i mocz przy przeziębieniu i rzeczywiście kilka czynników wyszło poza normą. Chociaż moja gin nie zwróciła na nie większej uwagi (powiedziałam jej o przeziębieniu), więc może akurat te nie były kluczowe. Przy innych, np. TSH reagowała bardzo zdecydowanie. Dużo zdrowia! :-)

9 lata 9 miesiąc temu #973248 przez asiekasiek
Witam, witam:)

Jurada może faktycznie poczekaj bo różnie to bywa. Ja znowu byłam raz przeziębiona jak robiłam w lutym badania i wyszły mi bardzo dobre, a Aga miała już odchylenia. Oj Ci faceci, kurcze oni nie czują tego tak jak my...

A wczoraj z mężem pojechaliśmy na działkę wypróbować wertykulator na trawie i chciałam być pierwsza i było gadanie ten kto pierwszy dotknie wertykulator ten pierwszy sprawdza. No ja chciałam być pierwsza i zapomniałam, że jestem w ciąży i poleciałam sprintem :P mąż nakrzyczał na mnie, że zapominam, że jestem w ciąży :dry:

Dzisiaj w końcu śliczny dzień :D:D

9 lata 9 miesiąc temu #973249 przez Zazanna
Helllo :)

Asiek jesteś Mistrzem :woohoo:

Jurada nie martw się, mój też w zasadzie omija temat, jak pytałam o imię, to tyle, że na jedno powiedział, że nie ma mowy, a inne ewentualnie może być -ale sam nic nie zaproponował :/ Więc mam go w nosie i sama sobie wybieram i będzie takie jak ja chce a jak spróbuje słowo powiedzieć, to mu wygarnę, że czas na wybór już minął, a on nie miał ochoty mi pomóc, więc niech zamilknie :evil:
Ale jak chciałam się napić oranżady na początku to mi nie dał, bo jest niezdrowa. A mi się tak strasznie jej chciało wtedy, że mi ślina leciała i sie popłakałam i w końcu dostałam łyka :D

9 lata 9 miesiąc temu #973253 przez sabina
czesc kobietki :)

u nas weekendy sa dosc zajete dlatego mnie nie ma piatek piekna pogoda byla spedzilismy w paly center Antek biegal jak szalony sobota zakupy niedziela grill pozegnalny moja bliska znajoma wyjezdza i zostane sama jak palec :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pryszcze ....dlugi temat

pesq ja tez tak mialam do 15 samopoczucie ok pozniej lipa teraz pogarsza mi sie okolo 18 :) wiec idzie do przodu bedzie lepiej zobaczysz :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia