- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jurada - prawie codziennie mam kłucia w pochwie (Czasem az podskakuje :/) i ból brzucha podobny do okresowego- nic sie złego nie dzieje ani ze mna ani z dzieckiem, podobno tak może być i taka uroda nasza ! Dziś też mnie to męczy..
Dziś byłam u lekarza - wszystkie wyniki z krwi i moczu w normie. Schudlam od początku ciąży 4 kg - w sumie ogólnie jestem okrągła więc nic się nie dzieje, ale może warto byłoby przestać już.. Z tymże to nie odemnie zalezy. Tętno po spacerze do lekarza miałam 140 - taka jestem słaba (normalnie pewnie koło 120 jest tętno po spacerze - pamietam z czasów chodzenia na silowni). Co do mojego samopoczucia - ahhh niestety, rozmawialam z moim lekarzem, później jeszcze z jednym - obaj powiedzieli, że jeśli wyniki są dobre to taki mój urok i taką ciążę moge miec. Mam dość niskie ciśnienie więc kawe no i te płyny ciągle pić. Witaminy, magnez, spać, wietrzyć się i się trzymać. Ogólnie nie chce zapeszać, ale ostatnie dwa dni popoludnia mialam znośne...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ale to jest pikuś przy tych codziennych wymiotach, słabościach i bólach głowy.
Lekarz jest super bo u niego płaci się za wizytę oddzielnie, za usg oddzielnie - od początku ciąży na każdej wizycie robi mi usg tylko że nie drukuje

Cóż, zostało leżeć i czekać na lepsze dni. Następna wizyta w maju - połówkowe. Ja się nie doczekam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- anisia27
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
Dzieciom pomaga to i nam dorosłym tez pomoże...
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278
Zazanna ty bidulo jedna, będzie dobrze wszystko:* jakoś może żarty twego synka trzymają się na prima aprimis <przytula> Proszę o relacje ze szpitala czy wszystko w porządku.
Pesq widocznie taki Twój urok ciąży

Jurada mi się zdaje, że te sny masz bo za dużo myslisz negatywnie, pewnie dlatego, że dwa razy poroniłaś. No ale teraz jesteś w 2 trymestrze więc będzie dobrze wszystko :* Ja poszłabym do innego lekarza na Twoim miejscu. Będziesz spokojniejsza. sny i myśli odrzuć na bok, mnie też się śniło że poroniłam itp, ale trzeba na dystans brać takie rzeczy, a nie na poważnie.
jejku Anisia cóż za babsztyl był !! płaci składki się, a takie rzeczy są!! Ja właśnie jak byłam u chirurga na sorze to powiedział mi na koniec, że symuluje bóle to ja mu na to że po to płacę składki zdrowotne, że jak coś będzie się działo z moim zdrowiem, to mam prawo iść na badania. Jak mnie wkurza ta służba zdrowia!!
A co do mnie te bóle widoczne spowodowane są tym, że jajnik przyklejony jest do macicy, bo chirurg powiedział, że wszystko ok jest noi że symuluje

- anisia27
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34

- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Jednak miałam szczęście. Zadzwonilam do szpitala, połączyli mnie z ginekologiem i powiedział abym przyjechała to sprawdzimy co i jak. . Tu jak przyszlam to od razu badanie, usg, od razu ze profilaktyczne v zostawiają na obserwacje.. Pojechałam t tylko do domu po rzeczy i wróciłam i w ciągu 10 minut juz byłam na sali w łóżku. . i już mi krew pobrali itd
Na razie nie plamie wiec chyba ok - mam nadzieje

- agatagama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 67
Pesq no ja też słyszałam, że niekiedy całą ciążę źle się czuje i wymiotuje, ehhh biedna Ty ;**
Anisia a Ty może wygrzewaj się i przestań uśmiechać do takich lekarzy ;P
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170

- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasia_asia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 12
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Leżę na Solcu -budynek taki sobie, za to obsługa rewelacja, póki co chciałabym tu rodzić

- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Obejrzyj sobie sale porodowe

- niezapowiedziana
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Miałam nadzieje że dzisiaj poznam płeć ale mój bąbelek nie chciał pokaać co ma między nogami ;D Leżał bokiem i trzymaj nóżki razem

Za to mam zadjęcie jak trzyma kciuk w buzi! <3 M. pierwszy raz dzisiaj widział swoje maleństwo! I się bardzo zaangażował na tym USG!

Dumny tatuś!

Za to u mojego lekarza miałam wyniki toksoplazmozy i mam przeciwciała IGG.. Czyli że odbyłam tą chorobę czy jakoś tak.. Dostałam skierowanie na widmo przeciwciał no i wizyta za 2 tyg z USG!

Zazanna trzymaj się! Dobrze że masz dobrą opieke lekarską!