BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 1 tydzień temu #974469 przez Kasia888
Może kasandra poczułaś coś na kształt ruchów :cheer: ja ostatnio mam ciszę, nawet bulgotania nie mam, jakieś dwa dni temu dostałam biegunki i od tamtej pory jeszcze bardziej uważam na to co jem.
Co do swędzenia to mam dokładnie tak, samo cały brzuch mnie swędzi kupiłam krem na rozstępy w aptece i mam wrażenie, że po nim jeszcze bardziej mam ochotę się drapać ;)
Witaj Izqua gratuluje bliźniaków :) , faktycznie masz trudniej, ale bądź dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #974481 przez basiek149
witaj Izqa :) gratuluje podwójnego szczęścia :) ja też mam problem ze skracającą się szyjką dlatego w ciągu 2tygodni będę miała wykonywany zabieg zakładania szwu na szyjkę. i też łączę się w bólu bo od tego zabiegu czeka mnie leżenie. ale musimy dać radę :) byle do września. 3mam kciuki :)

dziewczyny...wiecie jak u mnie sypie śnieg :D to chyba Wielkanoc przed nami a nie Boże Narodzenie...a pogoda wskazuje na co innego...:)

10 lata 1 tydzień temu #974484 przez me.ch
Dzień dobry Dziewczyny,

Witaj Izqa, gratuluję i życzę powodzenia :) może warto w Twoim wypadku rozważyć ten zabieg co Basiek?

Ja właśnie jestem po kontroli krwiaka, dzidzia wygląda dobrze i wszystko się zgadza, mierzy 15t1d (nie podali mi w cm ale średnio ok 10cm wg internetowych danych wiec pewnie i u nas podobnie)

Krwiak się zmniejszył do wymiarów 2.1x1.4 cm (start około 3.5x1.6cm) wiec powoli ale do przodu :)

Czeka mnie jeszcze leżenie ale miejmy nadzieję że już niedługo...

W ogóle zauważyłam że wg szpitala wymiary u nas zawsze są 1-2 dni do przodu (jutro wg okresu będzie u mnie 15tyg) za to u mojego gina zawsze 1-2 dni do tylu, wiec pewnie to jest kwestia różnicy w sprzęcie ale nie wiem...

Dziś po południu jeszcze mam spotkanie z moja midwife bo w końcu postanowiłam się zarejestrować w nhs (po 5 latach w UK w końcu...)
Wiec się najeżdżę po szpitalach (bo mam w innym z racji braku miejsc w moim) dziś dość sporo;)

A jak mi zejdzie krwiak to tez się wybiorę na jakieś małe zakupy dziecięce chyba, bo jak tak czytam yo nie mogę już się doczekać!!

Miłego dnia!

10 lata 1 tydzień temu #974491 przez mysia5
Hej ;* witam nowa mamusie , gratuluję ;)
Mech dziękuję za przepis ;) super ze wszystko ok ;)
Basiek u mnie to samo śnieg sypie strasznie, chyba święta się pomyliły :silly:
ja dzisiaj czuje coś dziwnego w brzuchu, nawet nie wiem jak to opisach... takie dziwne jakby wibracje czy coś :woohoo: może maluch się wierci i kręci ale śmieszne uczucie bardzo :)
Kasandra, Kasia mnie też strasznie brzuch swędzi, z boku, wszędzie. Myślicie że to już rozstępy ? Tak szybko :( oj.

10 lata 1 tydzień temu #974501 przez Zazanna
Hej Wam :)

Witaj Izqa :) Też bym chciała bliźniaki -najlepiej parkę :woohoo: A Ty znasz już płeć? :)

Ja swędzi to się rozciąga niestety -ja sie smaruję od początku, w sensie biust i brzuch -na wszelki wypadek codziennie po prysznicu i nie swędzi :)

Mam problem -w ogóle nie tyję :( Dziś wlazłam na wagę, a tam 71,8.. Taką wagę mam od chyba 10 tygodnia? A w drugim trymestrze powinnam już przybierać i oczywiście się zamartwiam :( A lekarz dopiero 27 kwietnia i to sama konsultacja................. wgrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Kopnijcie mnie proszę abym przestała oglądać ciuszki i wzięła się za naukę ! Rany, rozłożyłam notatki i siedzę w necie -.-'

10 lata 1 tydzień temu #974502 przez Zazanna
Coś się stało z suwaczki.com :huh:
Jeśli już zauważam takie rzeczy to znak, że czas wyłączyć laptopa i zmusić się do kucia :D

Kupiłam sobie nawet moje ukochane lody i dam je sobie w nagrodę jak obrobię całą statystykę (znaczy opracuję dwa zjazdy) i nawet te lody nie pomagają łeeeeeee

10 lata 1 tydzień temu #974503 przez me.ch
Właśnie dziewczyny,

slyszałam ze jak brzuch swędzi to nie wolno drapac bo wtedy właśnie się rozciąga, a jeśli będziecie drapac to tak jakby naruszanie tej skóry która się rozciąga i większe szanse ze się 'rozerwie' i będą rozstepy właśnie!

Ja sama ledwo się powstrzymuje ale się staram i chyba czas bardzoej się przyłożyć do smarowania bo do tej pory to ja tak więcej zapominam niż smaruje....

10 lata 1 tydzień temu #974505 przez Kasia888
Zazanka właśnie też to zauważyłam.
Mech, Basiek, Mysia nie widać waszych suwaczków.

10 lata 1 tydzień temu #974520 przez kasandra9
O nieeee, tylko nie rozstępy!!! Już zamówiłam Elancyl, wysłany dziś :)))) Mama się ze mnie śmieje, że jak ja wytrzymam do września...a przecież wcale dużo nie marudzę:)

10 lata 1 tydzień temu #974522 przez Izqa
Hej:-) nie znam jeszcze płci a co do szwu to właśnie do 20 kwietnia chyba nie dam rady wiec zaraz po świętach spakuje się i pojade....

10 lata 1 tydzień temu #974530 przez jurada
Hej hej dziewczynki te " stare" i nowe!
Pogoda paskudna a jeszcze pare dni temu bylo tak słonecznie:)

10 lata 1 tydzień temu #974535 przez jurada
Zuzanka to się ciesz ze nie tyjesz... Ja juz mam prawie +6kg!

10 lata 1 tydzień temu #974536 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oglądałam wózki na stronie smyka i łóżeczka, ale jakieś to tam strasznie drogie wszystko. Wcześniej oglądałam na innych stronach i było taniej..

10 lata 1 tydzień temu #974537 przez Zazanna
Jurada myślisz, że nie powinnam panikować?
Ja łącznie przytyłam 3,1 kg, ale wszystko w pierwszym trymestrze -pewnie dlatego, że po prostu zaczęłam jeść normalne rzeczy, a teraz się zatrzymało.......... a nawet mam wrażenie rano, że schudłam :/

10 lata 1 tydzień temu #974542 przez kasandra9
Zazanka, my też dziś oglądaliśmy wózki:) Polecam polskie, np. firmy Tutek, bo widziałam na żywo i naprawdę fajny się wydaje (Piotrka brat ma) ...te do których się mierzyłam w Smyku to tandeta....ale akurat to był dość mały Smyk i szału nie było;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia