BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #974098 przez Kasia888
Mysia Kacper śliczne, bardzo mi się podoba :) Jacek też ładne :P podobają mi się takie proste imiona nie jakieś wydziwione, brat cioteczny ma synka Kacperka więc już nam odpada. W ogóle najbardziej to mi się podoba Piotruś, ale siostra męża ma synka o tym imieniu i można by tak wymieniać w nieskończoność ;) Co ładne imiona to zajęte, a Jasia jeszcze w rodzinie nie ma no i mojej świętej pamięci dziadek miał tak na imię.

Pesq to niefajnie postąpili skoro wiedzieli, że planujecie dzidziusia, ubranka to ogromny wydatek dobrze by było mieć choć część od kogoś bliskiego

Dziewczyny myślę że przy następnej wizycie to będziecie wiedziały już na 100%.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #974101 przez me.ch
A u nas jeszcze nie wiadomo, ale na pocieszenie mamy ciacho :) upieklam dziś placek z truskawkami bo mąż ma urodzinki:)

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 8 miesiąc temu #974104 przez Lidziun
PESA ja mam dokładnie to samo Amelia była pierwsza dziewczynka i wszystko mi teściową dla niej przywoził a z Londynu ja oczywiście dbalam o te rzeczy i wyglądały jak nowe potem urodziła moja siostra ale ona w ogóle nie dbała o rzeczy i to samo po olku nie wiem co zostało z tych rzeczy ile ich jest bo wiem ze cos wyrzucala także jak to się mówi łatwo przyszło łatwo poszło, zapewne będzie mnie czekało kupienie wypraski jak tak to się st asznie na nią WK.......wie za przeproszeniem, teraz nie daje jej w ogóle nic, niech tez wyda trochękasy na ubrania dla dzieci a nie ze wszystko za darmo dostaje, oj wybaczcie za to ale to juz tak mnie denerwuje ze szkoda gadac

9 lata 8 miesiąc temu #974107 przez niezapowiedziana
Dziewczyny nie załamujcie się! Jak nic nie dostaniecie po rodzinie i znajomych to będziecie mogły wszystko kupić i skompletować po swojemu! A przecież te rzeczy są takie piękne! Wiem że drogo, że dużo kasy na to idzie. Ale jak już skompletujecie same to zawsze możecie potem to sprzedać komuś i się nie przejmować innymi!
No i wszystko nowe, ładniutkie, pachnące i do kompletu :D A ja dostane łóżeckzo od cioci, fotelik (jeszcze po moim bracie, ma 12 lat a fotelik przewiózł już spokojnie z 10cioro dzieci :D ) ubranka też już używane które już był używane przez kilkoro dzieci itd :D A kupić coś nowego nikt mi nie pozwoli choćbym chciała bo po co jak mam już wszystko po innych :D
Więc niby kase zaoszczędzimy ale nie wszystko będzie po naszej myśli i tak jakbyśmy sobie wymarzyli :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mysia gratuluje synka!!!!

9 lata 8 miesiąc temu #974110 przez basiek149
wow me.ch... ciacho wygląda baaaardzo smakowicie...mmm :woohoo: takich rzeczy nie pokazuje się ciężarnym :D

co do wyprawki my też od zera będziemy sami ją kompletować. gdy byłam w pierwszej ciąży siostry zaoferowały mi mnóstwo ciuszków po swoich córeczkach ale stało jak się stało i tych rzeczy nie potrzebowaliśmy. później ktoś się z rodziny na te rzeczy zgłosił i poszły już gdzieś w świat. nie chcę szaleć przy tej wyprawce jakoś specjalnie ale cieszy mnie, że wszystko dla Bąbelka wybiorę ja :) chociaż te ciuszki, które były wtedy dla nas uszykowane po siostrach były naprawdę fajne. ale co zrobić. zresztą na pewno jak Maleństwo się urodzi i zaczną się zjeżdżać goście to i tak pewnie dostaniemy jakieś ciuszki czy tam zabaweczki więc jakoś specjalnie ta wyprawka mnie nie martwi. powolutku już z każdej wypłaty sobie trochę odkładam żeby przed porodem już mieć uszykowane pieniążki i sobie coś tam pokupować. będzie dobrze :)

mysia gratulacje :) coraz więcej chłopców nam na forum przybywa :) w ogóle w tym roku moja psiapsióła też urodziła synka,u drugiej, która obecnie jest w ciąży też zapowiada się chłopczyk...:) mojemu tacie bardzo marzy się wnuk - samiec :D ale teraz najważniejsze jest zdrówko. zresztą w tym roku tata ma dwie szanse bo jak nie u mnie to może u siostry będzie chłopczyk :) zobaczymy :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #974111 przez mysia5
Kasia , Jasiu mi się podoba też bardzo :) takie słodkie moim zdaniem to imię.
Jacuś też ładnie :) dla każdego rodzica imię jego maluszka jest najpiękniejsze :)
Me.ch ale pychota! kocham truskawki! mogłabyś podać przepis? :)
Niezapowiedziana dziękuję :) ... podziwiam Cię, masz takie studia i jeszcze pomagasz, mózg to masz naprawdę mocny :silly: :)
Lidziun też nie znoszę gdy ktoś nie szanuje rzeczy :/ niektórym wszystko łatwo przychodzi i mają w nosie... ale to jest do czasu :)
Basiek masz rację zdrówko maluszka najważniejsze :) fajnie znać płeć ale jednak priorytetem jest zdrówko :) ja też już sobie odkładam pieniążki żeby później nie mieć nagle wielkiego wydatku, niestety milionów nie mam, ale powolutku to przodu :)

9 lata 8 miesiąc temu #974112 przez pesq
No właśnie mnie to zbytnio nie pociesza, bo chodzę do lekarza prywatnie, poród też w klinice bo u nas szpitale ... samochód nam się sypie, mieszkanie powinno być wyremontowane.. i o ile takie tam śpioszki czy coś fajnie kompletować, ale takie rzeczy jak fotelik, przewijak albo wózek to byłoby dla mnie zbawienie, bo akurat co do tego to nie mam żadnych wymagań - w miare nowe, czyste i praktyczne.. :( :(

Nadal hormony szaleją, wszystko boli i :sick: . W pn dzwonie do lekarza.

9 lata 8 miesiąc temu #974113 przez asiekasiek

9 lata 8 miesiąc temu #974118 przez niezapowiedziana

9 lata 8 miesiąc temu #974123 przez agatagama
heh ja nie mam nic przeciwko, żeby Jasiów było więcej ;) to imię mieliśmy wybrane już bardzo dawno temu (po moim tacie), poza tym bardzo pasuje do nazwiska i podoba mi się każde jego zdrobnienie ;D
gorzej byłoby z dziewczynką...od bardzo dawna też mam swój typ, tzn Liliankę :)) ale mój M. powiedział, że absolutnie nie i basta ;P więc potem ustaliliśmy Karolinkę ;)
ostatnio tak sobie myślałam, ze na początku wolałam chłopczyka i jak się cieszyłam jak lekarz powiedział, ze na 90% chłopczyk... ale teraz to byłoby mi zupełnie obojętne ;) na prawdę! aż sama się sobie dziwię ;) szkoda, że to nie bliźniacza parka ;P
ehh dziewczyny... wiadomo wyprawka kosztuje, dziecko kosztuje, życie kosztuje... ale trudno ! damy radę ! zgadzam się, że zdrowie najważniejsze !
większość z nas ma pracę, męża, albo partnera, nie ma źle :) ja nie mam oporów żeby kupować rzeczy używane, mimo, ze nie narzekamy na brak kasy uważam, że wszystko nowe nie musi być, a wręcz nie opłaca się kupować niektórych nowych rzeczy ;) i wiadomo liczę na przyjaciół, znajomych, rodzinę, ktoś coś zawsze podrzuci, będzie dobrze ! :)

9 lata 8 miesiąc temu #974124 przez basia87
Cześć dziewczyny! Jestem tu całkowitą świeżynką :). Mam 28 lat i to moja pierwsza ciąża, termin wg usg "genetycznego" - 28 września. Dzidziuś całe badanie był dupką odwrócony, więc cały czas nie wiemy czy chłopiec, czy dziewczynka będzie :).
Mam pytanko: kiedy wybieracie się na L4? Mam dosyć stresującą pracę, 8h przy komputerze przy stanowisku, nad którym porządny bhpowiec by zapłakał... I trochę się waham.

9 lata 8 miesiąc temu #974130 przez agatagama
cześć basia87 :)) witamy i gratulujemy :D
mamy ten sam termin ;)
wpisz się w tabelkę, na pierwszej stronie jest link ;)
ja będę pracować prawdopodobnie do końca kwietnia, ale jeszcze zobaczę, bo boję się, że się zanudzę w domu ;) większość dziewczyn chyba już się urlopuje ;) jak masz złe warunki pracy to chyba nie ma co się zastanawiać....
napisz coś o sobie ;)

9 lata 8 miesiąc temu #974131 przez melisamienta
Już nie mogę się doczekać 20.00 i wizyty, bo mam dziś usg genetyczne. Basia też się z mężem zastanawiamy czy dziś poznamy płeć czy może obróci się dupką do nas. Co do ciuszków też będę musiała wszystko kupować :(

9 lata 8 miesiąc temu #974134 przez mysia5
Ja tez uważam ze to nie jest tak hop z maluszkiem, bo to są naprawdę spore wydatki i uważam że jeśli można na czymś zaoszczędzić to jestem jak najbardziej za :) a prawda tez jest taka ze maluch z ubranek bardzo szybko wyrasta, ja widziałam u brata.. niektórych nawet nie zdążyli założyć bo maluch rósł szybko. I myślę, że na pewno jak przyjdą w odwiedziny znajomi czy rodzina to każdy coś przyniesie wiec zbierają się te ciuszki i zabaweczki :)
Jedni mają więcej pieniążków inni mniej ale miłość rodziców dla maluszka jest bezcenna :) i na pewno każdy z nas da tego jak najwięcej :)

Hej basia :) Ja uważam ze jeśli masz stresująca prace to nawet się nie zastanawiaj i uciekaj na zwolnienie.

9 lata 8 miesiąc temu #974137 przez asiekasiek

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia