BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #974260 przez sabina
hej witam po weekendzie
witam nowa mamusie :)
u na sdzis slonecznie wczoraj katastrofa wialo strasznie lalo okropienstwo
dziecko mi strasznie kaszle .....znowu....... :unsure: dobrze ze mamy half term to przynajmniej zajec nei opusci ....
ja tez sie kiepskawo dalej czuje lepiej niz miesiac temu ale popoludnia z mdlosciami odbija sie mi co bym nie zjadla to tak jakby siadlo mi na zoladku
pamietam ze przzy synku czulam sie juz daaawno super!!!!
w moim wypadku chyba bd dziewczynka :)

Meliska dobrze zez dzidzia ok z cisnieniem da sie walczyc .....ja ide 8 kwietnia do kardiologa w sprawie mojej arytmi zobaczymy co mi powie moze tez bd musiala na obserwacji zostac bo holtera raczej mi do domu nei da w tak duzym miescie .....ehhhhh

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #974273 przez jurada
Lidziun - z bólem to cie przyjmą wszędzie bez zapisu i bez kolejki... Tak wiec lec do dentysty juz dzis.

9 lata 8 miesiąc temu #974274 przez basiek149
hej hej :)
ale dzisiaj strasznie wiało w nocy...nie lubię takiej pogody :( rano jeszcze wywaliło 2 razy prąd, mąż jak tak to zawsze był pod ręką bo ma własną działalność i pracuje w domu, a dzisiaj jak na złość musieli wyjechać z teściem po towar. na szczęście o 6.00 jeszcze skoczył mi po zakupy w tym świeżutkie rogaliki tak więc muszę wytrzymać sama do ich powrotu. ale tak wiało z rana, że nawet mój króliczek był taki nieswój, oczy wielkie, tak się bał biedny...:/

ja dziś na obiad robię kaszę - korzystam z tego, że męża nie ma bo on kaszy nie trawi ;) do tego sos pieczarkowy i mizeria mmm...moje smaki dzieciństwa :)

a wczoraj byliśmy na zakupach, ja obeszłam wszystkie sklepy z ciuszkami ale najbardziej zakochałam się w trampeczkach takich malusich mięciutkich z H&M... fakt, że ich wczoraj nie kupiłam ale tak trułam o nich mężowi, że jutro przed ginekologiem jak będziemy w Poznaniu ma mi je kupić :)
www2.hm.com/pl_pl/productpage.0210964006.html

9 lata 8 miesiąc temu #974288 przez Kasia888
Witajcie dziewczyny poniedziałkowo :) .
Kasandra niemiecki, angielski jak to się mówi wymiatasz :silly:
Tak, tak Lidziun z bólem zęba lepiej nie czekać.
Jadę dziś zapisać się na usg połówkowe, bo podobno jak teraz się nie zapisze to później nie będzie miejsc...

Pochwalę się, że właśnie skończyłam pisać moją pracę dyplomową :silly:
Wysłałam ją promotorce, teraz zostaje mi czekać na odpowiedź od niej.

9 lata 8 miesiąc temu #974289 przez Lidziun
A teraz ząb mnie nie boli nawet nie ząb tylko żeby, bolala mnie nawet kość policzkowe tak nad zębami ale tez juz mnie nie boli, no dziwne to wszystko jakieśraz boli raz nie, my dzisiaj do tteściowej jedziemy chociaż nie bardzo mi się to widzi ale muszę zostawić dzieci bo idziemy z K do poradni przed małżeńskiej najgorsze ze teściową ma psa na którego uczulony jest Olek, takie życie , moje jakieś zjeb....... (Wybaczcie) zaraz IDE po amelke, a potem pewnie nie będę miała zbytnio czasu na pisanie, życzę wam wiec miłego dnia

9 lata 8 miesiąc temu #974290 przez asiekasiek
Lidziun mnie też bolały zęby i bolą:( byłam u dentysty w tamtym tygodniu i powiedziała, że wszystkie zdrowe mam :) widocznie jakieś przewrażlwione zęby i dziąsła mam i kazała mi dbać o nie.

Basiek cudne trampeczki też takie chcę :)

9 lata 8 miesiąc temu #974291 przez kasandra9
Kasiu, szkoda, że w zarobkach tego "wymiatania" nie ma, gdy się pracuje w szkole;)))
No i gratuluję:) Moją stronę i plany też promotorka zaakceptowała, więc ufff. Chyba pójdę za ciosem i będę powoli coś dopisywać...no i konspekty lekcji...trzeba coś fajnego zaplanować. Muszę się z tym jak najszybciej uwinąć, nie ma opcji...szkoda tylko, że inni też nazadawali i nie można się na jednym skoncentrować....://
Wiecie, od tej zmiany czasu jakaś nie do życia jestem...codziennie wstałam po 7 i było ok, dziś o 10:40 tak ostatecznie się obudziłam i nadal nieprzytomna jestem. Wczoraj też byłam wypluta.

9 lata 8 miesiąc temu #974297 przez pesq
Hej dziewczyny,

koszmarny weekend za mna :( :( :( dzis z samego rana zadzwonilam do przychodni, umowily mnie na srode na ósma rano badania, 40 minut pozniej lekarz - do srody mojego lekarza nie ma w miescie.. ale przez nastepne 2 godziny tak mnie bolala glowa i wymiotowalam żółcia, bo nic nie jadlam przeciez ,ze zadzwonilam do lekarza na komórke ... Powiedział że po pierwsze, za długo zwlekam z wizyta :/ , po drugie to nie jest tak, że po pierwsyzm trymestrze wszystkim przechodzi :( a po trzecie mam nakupić poweradów itp. i pić pić pić pić pić cały dzień nawet jeśli bede zwracać, bo jeżeli okaże się, ze wyniki sa dobre to bardzo prawdopodobne że sie odwodniłam i dlatego czuje się jak trup :( . Wydawało mi sie, ze nie pije bardzo mało ale moze ma racje. Trzymajcie kciuki :( Pozdrawiam wszystkie ;*:*

9 lata 8 miesiąc temu #974300 przez basiek149
asiekasiek na fb w H&M jest teraz promocja na dziecięce rzeczy - tj.robiąc zakupy na dziale dziecięcym w dniach 26.03-12.04 otrzymasz 20% rabatu :)

9 lata 8 miesiąc temu #974337 przez asiekasiek
a faktycznie jest promocja :) to muszę wybrać się do sklepu bo postanowiłam sobie że od kwietnia będę powoli zaczynała coś kupować :) a będziecie kupować sterylizator do butelek ? Bo zastanawiam się czy kupić to używane czy taką rzecz może lepiej nową... Co o ty, sądzicie?

9 lata 8 miesiąc temu #974338 przez Zazanna
Hej Wam :)

Miałam zabiegany weekend ale czytałam na bieżąco :)
Byłam wczoraj na zakupach i sobie kupiłam duuuuużooo rzeczy :evil: Tzn. tylko potrzebnych oczywiście :)
Kupiłam spodnie w hm -wydrukowałam sobie kupon i miałam 25% zniżki na nie i zapłaciłam tylko 75 zł :) Kupiłam też koszulki czarną i białą w dwupaku -takie standardowe t-shirty, ale mają więcej materiału na brzuszku -są rewelacyjnie wygodne i leginsy 3/4 na ciepłe dni :) I sweterek kupiłam ciażowy <3 Już poprzednim razem mi się podobał ale wtedy kosztował 129,9 a wczoraj wisiał biedny, samotny na wieszaczku i krzyczał do mnie "Czekałem na cieeeebieee !!!" i kupiłam -za 50 zł :woohoo:

Załącznik nie został znaleziony

No i oczywiście pierdoły typu majtki, kosmetyki itd. Była promocja na farby sayosa (14,99) więc od razu dwie sobie kupiłam :)
A dziś od rana sprzątałam, a teraz w końcu usiadłam odpocząć :)

Czy Wy już szykujecie coś na święta? Kurcze ja normalnie sobie rozpisywałam plan na 3 tygodnie przed i sukcesywnie sprzątałam zakamarki.. a w tym roku nawet nie zrobiłam jeszcze listy potraw, że nie powiem o zakupach czy coś..
A w ogóle poszłam dziś wykupić leki i znowu 150 zł poszło :( Powiem szczerze, że tak jak się ucieszyłam z premii, tak po opłaceniu rachunków, zakupach, aptece nie zostało mi prawie nic -.-'

No ale pocieszam się, że mam już garderobę na całą ciążę skompletowaną. Może sobie w lato tylko jakąś spódniczkę dokupię i tyle..

9 lata 8 miesiąc temu #974339 przez asiekasiek
Jejku 18 tydzień mi zaczyna się !! jejciu :) jak fajnie :)
Pesq ty bidulko jedna faktycznie mogłaś odwodnić się :( kurcze przerąbane masz... a to kiedy idziesz do lekarza ??

9 lata 8 miesiąc temu #974341 przez asiekasiek
Zazanna bardzo fajne ciuszki widziałam właśnie takie spodnie... ale nie jestem pewna czy kupować właśnie takie jenasy w sumie pewnie przydadzą się. Ja też muszę sobie coś pokupować :)

9 lata 8 miesiąc temu #974346 przez Zazanna
Ja chciałam chinosy (na stronie sobie upatrzyłam) ale nie było już mojego rozmiaru i pani przy kasie powiedziała, że już raczej nie będzie, więc dobrałam jeansy. Choć boję się co będzie jak mi nogi zaczną puchnąć :S Ale póki co wyglądam w nich ładnie :)

Co do wypażacza do butelek -rany ja nic nie wiem co trzeba mieć :( Nawet nie wiem jak to wygląda :(
Ja się ciągle tak jakby boję wybiegać w przyszłość i staram się nie czytać i nie sprawdzać i w ogóle.. Po połówkowym zacznę opracowywać dopiero zakupy dla Maleństwa.. Jeszcze ponad miesiąc.... Chciałabym już..

9 lata 8 miesiąc temu #974347 przez asiekasiek
właśnie też martwię się że sobie kupię a później jak przyjdzie upał to popuchnę jak purchawka:)
Zazanna będzie już dobrze wszystko zobaczysz!! :kiss: :kiss: :kiss: We wrześniu urodzisz zdrowego dużego przystojniaka :D

Ja właśnie zaczęłam coś więcej oglądać itp i za niedługo zacznę kupować :) takie coś sobie chcę kupić
allegro.pl/poduszka-do-karmienia-rogal-r...ory-i5141273070.html

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia