BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 1 tydzień temu #974597 przez Lidziun
czesc dziewczyny, wreszcie mam chwile spokoju, caly dzien bylam jakas snieta, do tego ciagle zalatwianie jakis spraw zwiazanych ze slubem, musimy jeszcze zrobic jakis protokol przedmalzenski potem wziac papiery do jednego kosciola potem do drugiego mam nadzieje że ze wszystkim zdazymy, co do brzucha to mnie swedzi ciagle najbardziej wieczorami, zreszta mnie wszystko swedzi ;) , wiecie przez to zabieganie nawet nie mam czasu poleze i poczoc czy mnie cos tam kopie, wczoraj bylismy u tesciowej wiec luzniejszy dzien i czulam dzisiaj jeszcze nic i nie wiem czy o tej porze cos poczuje, uz nawet amelka pytala sie kiedy ona poczuje ale to jeszcze sporo czasu a wam jak dzien minal???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #974625 przez agatagama
dzień dobry :)
ja używam aktualnie balsamu z ziaji mamma mia, przyjemnie pachnie, zobaczymy jaka będzie skuteczność ;) mam też jeszcze balsam z hippa, podobno hit.
Wczoraj otworzyłam próbkę elancyla, ale jest okropny, po prostu śmierdzi bleee. I to nie przez to, że jestem jakaś wyczulona, on po prostu nie ma zapachu kosmetyku, tylko bardziej jakiejś maści i zostawia skórę tak jakby klejącą, więc na pewno się na niego nie zdecyduję...
no i wczoraj....czułam Bąblaaa :D
też mnie ostatnio swędział brzuch, ale wydało mi się to dziwne, bo jest jeszcze taki mały...aż dziwne, że tam już jest takie spore bobo :)
melisa wyglądasz już jak rasowa ciężarówka :D
w końcu mam porównanie bo na usg jak się ruszał to czułam bąbelki, ale wczoraj było to jeszcze mocniejsze :D oby więcej takich sytuacji :D
miłego dnia życzę ! :)

10 lata 1 tydzień temu #974631 przez jurada
Czesc dziewczyny... Boże w nocy to myślałam, ze okna ni powyrywa! Urwanie głowy normalnie... Jakie plany na dzisiaj macie? Co serwujecie na obiadek?

10 lata 1 tydzień temu #974637 przez basiek149
hej hej :)
my wczoraj mieliśmy wizytę u ginekologa. teoretycznie na 19.20 byłam zapisana. ale jak przyszliśmy okazało się, że jeszcze 3 pacjentki przede mną, w tym jedna siedziała tam chyba z 40min...tak więc myślałam, że w tej poczekalni jajo zniosę...ale w końcu po dobrej godzinie dostaliśmy się do gabinetu. tradycyjnie ciśnienie miałam bardzo wysokie ale przyniosłam lekarzowi moje pomiary z domu tak więc akurat tu nie ma paniki. powiedziałam, że ostatnio częściej boli mnie brzuch ale z prawej strony tak więc zaraz wziął mnie na fotel, zbadał, później usg dopochwowe żeby podpatrzyć szyjkę i na końcu usg brzuszne żeby w końcu zobaczyć Bąbelka :) na szczęście i z szyjki był bardzo zadowolony i z rozwoju Bąbelka. aczkolwiek Bąbel tak się wczoraj wiercił i ciągle zmieniał pozycje, że w pewnym momencie już zrezygnowałam czy w ogóle uda się jakieś zdjęcie zrobić. na szczęście jedno mamy :)
ustaliliśmy też datę do szpitala - mam się tam zgłosić z samego rana 15.04...tak więc zaczyna się odliczanie ;/ ostatnio mówił, że pobędę tam koło tygodnia a wczoraj, że no trochę tam poleżę...tak to z jego ust zabrzmiało jakby nie wiadomo ile miał mnie tam trzymać ale zobaczymy. skierowanie do szpitala już dostałam ale mam dzisiaj jeszcze do niego zadzwonić i przypomnieć żeby wpisał mnie tam na jakąś listę.

byliśmy wczoraj też w H&M i się wkurzyłam bo mi wszystkie trampeczki wykupili... :angry: w Smyku oglądać wózki i troszkę się podłamałam bo mój faworyt z neta w rzeczywistości nie był aż tak super więc znowu mam dylemat ;/

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #974639 przez kasandra9

jurada napisał: Dziewczyny bboli was czasem brzuch. Mnie cos wieczorami i brzuch i kręgosłup tu gdzie lędźwie są...

Mnie też lędźwia bolą, wieczorami,jak leżę za długo na plecach albo jak się napracuję, np. sprzątając:) Brzuch wieczorami też potrafi zakłuć, ale nie jest źle:) I wczoraj w mniejszym stopniu, ale też nieco czułam coś z tym brzuchem, że się dzieje, jak lezałam...w ogóle mam problem z zasypianiem...nie wiem, czy to ten II trymestr, czy zmiana czasu, ale od dwóch dni tragedia...już po prostu miałam wstać, bo szkoda mi męża, żeby przeze mnie się nie wysypiał....no ale w końcu zasnęłam, tyle, że o 4 musiałam go odwieźć do pracy, bo mi dziś auto potrzebne, a nadal mamy jedno...no i powrocie to samo, już na zegarek nie patrzyłam, bo też się umęczyłam, żeby zasnąć, a teraz nieprzytomna jestem:/ U nas też wczoraj mega wiatr, drzwi od klatki jak się otworzyły to prawie mnie zabiły, dobrze, że się nie cofnęły, tylko w jedną stronę walnęły, aż prożek się zagiął:/ Miałam jechać na targ po ogórki małosolne, może kapustę młodą bym kupiła...ale trochę mokro jest i chyba poczekam do piątku, a wtedy to już chciał czy nie, pojadę:P Choć i tak pieczywa nie ma, więc chyba muszę gdzieś wyjść....
Zaraz się trzeba ogarnąć, bo 12:30 mam korki i po korkach szybko lecę do przychodni, bo dziś wizyta!:) Ciekawe, o której wejdę...niby na 16 mam, ale to nie do końca wiążące jest...:) no i ciekawa jestem niesamowicie, jak wyniki po tym USG w szpitalu u tego cudownego lekarza, gdzie nic się nie dowiedziałam...

PS. pochwalę się, że napisałam 3,5 strony II rozdziału swojej pracy lic.:P

Jurada, pytałaś, co na obiad...jakoś od niedzieli nic nie gotowałam...już mi znów przeszła ochota na cokolwiek........dlatego też chętnie natchnę się Waszymi pomysłami!:)

10 lata 1 tydzień temu #974645 przez Izqa
Hej dziewczyny u nas tez tak wiało ze co chwile się budziłam a wczoraj tak mnie głowa bolała...... Bałam się ja podniesc. Nooo i wczoraj znowu bolal mnie brzuch zadzwoniłam do mojego gin. I mam przyjść w poniedziałek po świętach po skierowanie (bilecik) do szpitala. A cały czas nie leże tak jak mi zalecił bo mój synek mi nie daje:-)

10 lata 1 tydzień temu #974650 przez jurada
A macie moze jakies klucia w pochwie? Kurde schizuje pomalu przez tego lekarza bo mnie nie zbadał na ostatniej wizycie... Czyli będę 8tygodni bez badania ginekologicznego... Aaa wariuje i snia mi sie przez to głupoty.

10 lata 1 tydzień temu #974651 przez melisamienta
Cześć. Dzisiaj u mnie na obiad barszcz ukraiński i placki ziemniaczane ( mąż mógłby jeść codziennie). Dostałam jeszcze na ostatniej wizycie na tabletki na uspokojenie bo ciśnienie mi wyskakuje na wieczór, i śpię po tym jak dziecko.

10 lata 1 tydzień temu #974653 przez melisamienta
Jurada a czemu nie zmienisz sobie lekarza.? Chodzisz prywatnie czy na nfz? Ja sobie nie wyobrażam żeby mnie lekarz nie zbadał. Zresztą jak już pisałam jestem bardzo zadowolona z wizyt.

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #974657 przez niezapowiedziana
Lidziun my wczoraj spisywalismy protokol.
ale mamy naprawde najlepszego ksiedza jakiego w zyciu spotkalam!
Przepytal nas ttlko i powiedzial ze bedzie to spisywal juz jak pojdziemy zeby nam glowy nie zawracac..
pozwolil tez nam doniesc te papierki z urzedu stanu cywilnego pozniej i zapowiedzi z kosciola M.
nie mam tez bierzmowania i powiedzial ze moge zrobic po slubie i dal mi numer do ksiedza ktory ma mnie wpisac na liste i 13 czerwca mam bieezmowanie :D bez przygotowan bez niczego zeby nie meczyc mnue w stanie blogoslawionym!:D
nawet nam pierwsza spowiedz juz podpisal przy spisywaniu protokolu tak po prostu!
Aniol nie ksiadz!:D

Jurada tez mam bole i brzucha czasem (chociaz to bardziej tak ze mnie po prostu zakluje... taki nagly skurcz miesni) no i ledzwia bolą mnie prawie non stop! Jak siedze na twardym (na uczelni) jak stoje, jak chodze...
ale ja zawsze mialam problem z bolami kregoslupa bo biust mi strasznie ciazy i garbie sie przez to i przeginam go...
jestdobrze tylko jak leze wygodnie :D

pesq tez kupilismy z M. Ta poduszke 9tke tylko w tanszej wersji za 209.. i juz bez niej nie potrafie spac!
A ona tez sie nadaje do karmienia, no i za 2,3 lata planujemy nastepne dziecko wiec stwierdzilismy ze wydamy troche kasy na nia teraz ale bedzie na dlugo bo jest porzadna!
naprawde swietnie wykonana i bardzo polecam wszystkim!

kasandra tez nie moge spac ostatnio.. wierce sie, przewracam z boku na bok i mecze w nocy okropnie... :(

10 lata 1 tydzień temu #974658 przez asiekasiek
Jurada faktycznie może za bardzo schizujesz:P ale ja bym na Twoim miejscu poszła do innego ginekologa. martwisz się i przez to może wszystko zaczyna boleć cie. leć do lekarza innego i porównasz sobie gdzie lepiej. bo takie stresowanie się źle wpływa na malca.

ja byłam dzisiaj u swojego ginekologa w szpitalu w związku z tym bólem w prawym boku. przebadal mnie i możliwie ze boli mnie przez to ze mam przyklejony jajnik prawy do macicy. i przy dłuższym wysiłku naciąga się wszystko i jajnik boli :( ale dał mi skierowanie na sor do chirurga wiec sobie czekam. lekarz powiedział mi ze do końca ciąży będę musiała oszczędny tryb życia prowadzić :(

i spytałam się czy coś widac kto tam siedzi w środku. i powiedział ze prawdopodobnie dziewczynka ale oczywiście powiedział ze wszystko może zmienić się:) jejku córcia moja mała:**

10 lata 1 tydzień temu #974667 przez basiek149
też miałam nadzieję, że się wczoraj dowiem czy to chłopczyk czy dziewczynka ale niestety mój Wiercipiętek na to nie pozwolił :) ale śmiesznie to wszystko na tym usg wyglądało jak tak Bąbelek przebierał nóżkami, zaraz potem w ogóle się do nas wypiął, potem znowu jakiś fikołek...:) może za 2tyg w szpitalu się dowiem :) wtedy będę pod stałą opiek więc pewnie częściej będę miała robione usg i będą większe szanse na sprawdzenie płci :)

jurada ja bym poszła sobie na kontrolę do innego lekarza, będziesz spokojniejsza. mnie też ciągle martwiły jakieś kłucia, bóle tego prawego boku i teraz na wizycie powiedziałam wszystko co mnie martwi, on mnie przebadał i zupełnie inaczej się teraz na to patrzy. psychika też dużo robi więc lepiej się nie zadręczać a taka wizyta na pewno cię uspokoi :)

10 lata 1 tydzień temu #974679 przez Zazanna
Hej Wam :)

Mnienmój synuś dzis nastraszył za wszystkie czasy.. Wstałam rano, poszłam do łazienki aby wziąć prysznic, patrzę, a tam cała piżama zaplamiona :( Zawał normalnie :(
Pobieglam obudzić Mamę (bo u nas spała na szczęście) i pojechalysmy do szpitala. Na badaniu wszystko ok, nie wiadomo skad plamienia, no ale na obserwacji polecili zostać. Tak wiec pisze Wam z lozka szpitalnego. Co na obiad nie wiem, ponoć o 14 będzie ;)

Trzymajcie kciuki za mojego Rycerzyka aby był dzielny i się mocno trzymał mamusi :)

10 lata 1 tydzień temu #974680 przez melisamienta
Zuzanna trzymajcie się cieplutko :laugh: będzie dobrze.

10 lata 1 tydzień temu #974682 przez jurada
Jejku Zuzanka współczuję i przytulam...
A ja mam ostatnio sny ze krwawię itp. Masakra jakaś.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia