BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #974909 przez anisia27
Miesiac temu bolalo jak na okres i kazala tydzien leze :( teraz tez sie martwie bo boli od niedzieli i czekam az przejdzie :) zobaczymy, narazie leze i odpoczywam:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #974919 przez pesq
Anisia mnie wczoraj tak bolało, 2 nospy nie pomogły szaleństwo, trzymaj się. Jeny dziewczyny, jak nam ciągle coś jest jak my te święta przetrwamy ? :P Szczególnie ja.. :P

9 lata 7 miesiąc temu #974922 przez asiulek_dolls
Ja to chyba jakaś dziwna jestem bo ani teraz ani w pierwszej ciąży żadnych dolegliwości nie mialam.... To niesprawiedliwe ze Wy się tak musicie meczyc

9 lata 7 miesiąc temu #974930 przez ana23
Hej dziewczynki :) malo się ostatnio odzywam bo czasu mi brakuje. Zuzanna jak tam? Ja na rostepy uzywam zwykłej oliwki dla dzieci poleciła mi mojego misia siostra bo sama używała w 2 ciazach. A co do dolegliwości to mnie bola tylko plecy i czasami wieczorem kluje w lewej piersi.

9 lata 7 miesiąc temu #974931 przez melisamienta
Asiulek ja też nie miałam żadnych dolegliwości. Współczuje dziewczyną. Trzymajcie się cieplutko, będzie wszystko dobrze. :cheer:

9 lata 7 miesiąc temu #974932 przez Zazanna
Asiulek super sesja, ale mój T. sie nie zgodzi ;)

U mnie nudyy.. Nic się nie dzieje, leżę, dobrze się czuję, dziś juz noe mialam plamien żadnych na szczęście :)
Nikt mi nic nie mówi, ponoć jak sie wychodzi to mówią dopiero rano.. Mam nadzieje, że jutro wyjdę :) I zmusze ich jeszcze do usg przed wyjściem, bo inaczej będę wariowac..
W ogóle dziś mi jeszcze nic noe robili tylko ciśnienie i temperatura, no ale na tym chyba polega obserwacja -zobaczymy na obchodzie :)
Alw jestem dobrej myśli :)

9 lata 7 miesiąc temu #974934 przez Zazanna
A i w ogóle to przepraszam, że nie odpisuje każdeji sie nie wypowiadam, ale na telefonie nie mam jak wracac d o poprzedniej strony i zapominam i robie bledy i w ogóle nie lubię na telefonie i prawie nie widzę, bo zapomniałam okularów z domu ;)
Mam nadzieję, że wybaczycie :)

9 lata 7 miesiąc temu #974941 przez pesq
Zazanka nie dziwie sie ze chce sie do domu :). Pewnie juz jutro!

Dziewczyny ja mam dzisiaj mega humor! Pierwszy dzień od wieeeelu dni - żeby nie powiedziec od początku ciąży wlasciwie nic mi nie jest! To znaczy ciągnie troche brzuch, troche bola plecy ale to naprawde jest nic przy tym co ciągle przechodziłam :silly: :silly: :silly: :silly: . Bardzo się boje zapeszać, a z drugiej strony chcę się chociaż chwile pocieszyć!

Z tej wielkiej euforii postanowiłam, że będe pisała pamiętnik ciąży. Żałuję, że tak późno się za to zabrałam, pierwszy trymestr próbuję opisać z pamięci - kiedy zrobiliśmy test, co czułam, jakie rzeczy były w pracy, reakcja rodziny, pierwsze usg :). Teraz postaram się codziennie - co kilka dni wpisać jakąś notatke. Później to sobie wydrukuję, dorzucę test i będę miała pamiątkę :). Wiem, ze sa takie gotowe pamietniki ale wiadomo, kasy szkoda :P.

9 lata 7 miesiąc temu #974944 przez asiekasiek
Zazanna to dobrze, że wszystko dobrze jest :)

Pesq może że odstawiłaś te witaminy to lepiej czujesz się :huh:

A mnie też bolą plecy czy rwie w brzuchu czy jakoś tak, ale przecież brzuch rozciąga się więc myślę, że jest ok.

Ja zrobiłam dzisiaj babkę bo wielką ochotę miałam na słodkość :)

9 lata 7 miesiąc temu #974946 przez AgusiaKRK

pesq napisał: Zazanka nie dziwie sie ze chce sie do domu :). Pewnie juz jutro!

Dziewczyny ja mam dzisiaj mega humor! Pierwszy dzień od wieeeelu dni - żeby nie powiedziec od początku ciąży wlasciwie nic mi nie jest! To znaczy ciągnie troche brzuch, troche bola plecy ale to naprawde jest nic przy tym co ciągle przechodziłam :silly: :silly: :silly: :silly: . Bardzo się boje zapeszać, a z drugiej strony chcę się chociaż chwile pocieszyć!

Z tej wielkiej euforii postanowiłam, że będe pisała pamiętnik ciąży. Żałuję, że tak późno się za to zabrałam, pierwszy trymestr próbuję opisać z pamięci - kiedy zrobiliśmy test, co czułam, jakie rzeczy były w pracy, reakcja rodziny, pierwsze usg :). Teraz postaram się codziennie - co kilka dni wpisać jakąś notatke. Później to sobie wydrukuję, dorzucę test i będę miała pamiątkę :). Wiem, ze sa takie gotowe pamietniki ale wiadomo, kasy szkoda :P.

Pesq, ja też piszę pamiętnik! To znaczy ja sobie ręcznie bazgrolę, jak mnie natchnie, szczególnie po wizycie u gina, albo jak zdarzy się coś spektakularnego, np. pierwsze kopniaki :) Od początku nie pisałam celowo, bo bałam się zapeszyć, ale też myślę, że to będzie fajna pamiątka :) A potem może być kontynuacja: pierwsze słowo malucha, pierwszy ząbek, pierwszy kroczek... :) Już się nie mogę go doczekać!

9 lata 7 miesiąc temu #974954 przez pesq
Agusia Ty to masz dopiero super - już trzeci trymestr! jak się czujesz?

Cos mnie znów te podbrzusze zaczeło boleć. :/

9 lata 7 miesiąc temu #974958 przez jurada
Dziewczyny byłam na ip. Pojechaliśmy bo tak mnie zakuło ze aż się popłakałam i skuliłam z bólu...
Zbadali mnie... Szyjka wysoko, zamknięta bez plamień. W bad USG łożysko w porządku bez cech odklejania. Maluszek tez dobrze tylko kopie mnie w pęcherz a ze pęcherz jest wrażliwy to ja to odczuwam. Pytalam o plec ale nie chcieli mi powiedziec :/ " wszystko w swoim czasie " widziałam jak otwiera i zamyka buźkę, jak bije serduszko... Tak wiec jestem spokojna... Tam się rozciąga wiec boli i kuje...

Ps. Mój brzdąc wazy 164g.
Wymiarów nie podali :/

9 lata 7 miesiąc temu #974960 przez jurada
A mój maluszek cala drogę dawał o sobie znac kopniaczkami... Pewnie dlatego ze ja sie zestresowałam a on to czul :P

9 lata 7 miesiąc temu #974961 przez AgusiaKRK

pesq napisał: Agusia Ty to masz dopiero super - już trzeci trymestr! jak się czujesz?

Cos mnie znów te podbrzusze zaczeło boleć. :/

Właśnie wiem, aż nie mogę uwierzyć, że to już ostatni trymestr! :) Pod względem ciążowym czuję się cały czas super i strasznie mi przykro, że niektóre mamusie tak długo męczą różne bóle i nudności :( Przed ciążą nawet miałam okropne migreny, a teraz dosłownie nic, uwierzycie? Tylko parę dni temu złapałam coś od męża i dopadł mnie męczący kaszel i katar... A w naszym stanie niewiele możemy sobie pomóc, tylko naturalne składniki, to i proces zdrowienia trwa... Jutro mamy jechać na Święta do rodziców, a tam u jednych brat kończy antybiotyk, a u drugich tatę rozkłada... Same zdechlaki będą świętowały, ech... Trzymajcie się zdrowo wszystkie mamusie, trzymam kciuki za Wasze dobre samopoczucie! :)

9 lata 7 miesiąc temu #974964 przez asiekasiek
Zazanna Ty masz 28lat??

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia