- Otrzymane podziękowania: 100
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
Zazanna, rozumiem Twoje obawy, bo ja też jestem taka panikująca i przymierzam się do kupna tego monitora. Powiem szczerze, że nie będzie mnie obchodziło zdanie rodziny jeśli stwierdzą, że przesadzam. To moje dzieciątko i zrobię wszystko żeby było w jak najlepszym porządku. Nie dziwię Ci się, że teraz się martwisz o malucha... mam nadzieję, że już nie będzie niepokojących sytuacji i w końcu będziesz mogła się cieszyć ciążą Trzymam kciuki
Kasia, na pewno wszystko z Twoim maleństwem jest w porządku. Przecież chodzisz na wizyty i jakby było coś nie tak, to byś się dowiedziała. Musisz być cierpliwa, bo pewnie już w ciągu kilku dni poczujesz kopniaczki
Basiek, mi też na dole wychodzi ósemka, ale ja mam aparat ortodontyczny, więc na bieżąco odrobinę miejsca się na nią znajduje. Miałam 5 usuwaną i teraz 6 i 7 przesuwają się do przodu i jakoś się wybija ta 8.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Sylwia-89 moja ósemeczka też się wybija na dole ;/ ale zobaczymy co to z nią będzie.
na obiad dziś gotuję ogórkową bo nie mam dzisiaj weny na nic innego. zresztą dawno jej nie jadłam. a mąż nie protestuje więc będzie zupka
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
jeżeli chodzi o ruchy w brzuszku, to ja też wyczekuje ich z niecierpliwością jakieś niby właśnie bulgotanie łaskotanie czuje ale czy to to
chciałabym poczuć już kopniaka
dzisiaj mam zajęty dzień bo zajmuję się córką mojej szwagierki zajmuję, ehhh gaduła z niej jest, że może zagadać na śmierć ...
Zazanna ja nie będę kupować monitora chyba, ale ten pierwszy lepszy jest
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Sylwia ja też noszę aparat i prawdopodobnie wybija mi się ósemka wiec rozumiem doskonale, a mówiłaś ortodoncie o ciąży? Bo chyba nie trzeba
Basiek mmm ogórkowa bardzo lubię, miałam ostatnio i Zjadłam sama prawie wszystko. W ogóle chyba teraz mam od kilku dni większy apetyt, czy u Was tez tak jest?
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Kasandra, mam to samo z bólem głowy. Ostatnio jak mnie tak bolała, to okazało się, ze mam bardzo niskie ciśnienie. Teraz jak czuję taki ból to wypijam słabą kawę i przechodzi. Moze tez masz niskie i trzeba lekko podnieść...
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ana23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Mi też się w końcu ruszyło jjjeeejjjj
Oglądam koszule nocne na poród i do karmienia (zainspirowana przez Basiek) i powiem Wam, że masakra
Jak byłam teraz w szpitalu to leżałam z trzema dziewczynami i one były przed porodem i szczerze to ja bym chciała się czuć dobrze w szpitalu jak będę, a jakbym była w takiej koszuli to bym się czuła źle.. Były krótkie i jakieś takie bez wyrazu i w smutnych kolorach -znaczy zadbane i w ogóle, ale bezkształtne i bryłowate -zero kobiecości, jakby od teraz było się już TYLKO mamą, a nie AŻ mamą. A ja lubię spać "ładnie" -w sumie jak każda kobieta. A mam wrażenie, że producenci koszul nocnych w ogóle nie myślą o tym, że mimo, że będziemy "grube" i zmęczone to chciałybyśmy wyglądać ładnie w takim dniu nie wydając majątku.
W granicach 50 zł znalazłam tylko jedną koszulę, która mi się podoba. A uważam, że to i tak dużo jak za "piżamę". No i przecież szperam na allegro, bo jak sobie pomyślę ile zapłacę w sklepie za taką co mi się podoba to bez sensu. Już nie mówiąc o tym, że przecieź trzeba mieć minimum dwie.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do koszuli nocnych ja też nie lubię ich. ale wtedy jak będę rodzic to wszystko mi jedno będzie jak będę wyglądać. a i tak taka piżama podobno idzie do wyrzucenia bo krwawi się i plami. tak słyszałam a jak jest naprawdę to nie wiem
kurcze jeszcze z godzinę jest u mnie ta dziewczynka jejku heh. tego nie je tamtego tez nie je. gra cały dzień no ale w domu jak widzę to tez gra. ja w jej wychowanie nie będę ingerować w sumie mam spokój
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
asiekasiek może i podczas porodu też mi jest wszystko jedno jak będę wyglądać ale trochę się jednak przebywa jeszcze po samym porodzie a w tej koszuli do karmienia to tak średnio się będę czuła. poza tym w szpitalu, w którym rodziłam pomimo, że miałam na sobie koszulę to i tak mnie na samej porodówce przebierali w taką...płachtę...bo inaczej chyba tego się nie da nazwać...no może według szpitala to jest ta koszula nocna heh ;p to był dopiero dramat. fakt, że na samej porodówce nie specjalnie się zastanawiałam w co oni mnie ubierali ale jak już urodziłam i minęło kilka godzin żebym mogła wstać to masakra jak to zobaczyłam
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-ka...xxl-i5021426398.html
ewentualnie ta ale jedynie szara z żółtym sercem do mnie przemawia:
allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...m-m-i4863825312.html
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
ruchów też jeszcze nie czuje
co do monitorka - Zazana nie ma jakiejś opcji "pośredniej?" - bezprzewodowy ale nie taki drogi ?
ja niestety znowu czuję się źle.. brzuch boli codziennie wieczorem (ale to normalne), natomiast bóle głowy mam STRASZNE! Nie wiem zbytnio co robić , bo mam je dzień w dzień a nie chce faszerować się paracetamolem. Leżenie/ spanie/ wietrzenie / spacerowanie/ okłady - wszystko o kant d... nie wiem już co bardziej szkodzi, czy apap codziennie czy męczarnie codziennie