BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983377 przez anisia27
Masakra....dostalam podwojna dawke magnezu takie max co moge przyjac i skierowanie do szpitala z zagrazajacym przedwczesnym porodem....jak jutro nie przejdzie to mam jechac do szpitala:////

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983378 przez anisia27
N

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983381 przez Agata28

darkdream89 napisał: Agata- a u Ciebie endokrynolog czemu?
A jeżeli chodzi o szyjkę to chyba faktycznie lepiej by było żebyś przestała pracować. Nic tak nie wpływa na "nie skracanie się szyjki" jak leczenie "spoczynkowe " czyli przyklejenie pupci do kanapy ;)

darkdream89 ja nie mam tarczycy :P 3 lata temu wycieli mi całą i codziennie rano na czczo przyjmuje euthyrox :whistle: w ciąży jestem pod stałą kontrolą, co 4 tyg sprawdzam tsh i ft4. Raz już musiałam podwyższyć dawkę ;)

9 lata 7 miesiąc temu #983383 przez basiek149
anisia27 a co się u Ciebie dzieje??? coś z szyjką miałaś czy co się stało?!
odpoczywaj dużo! 3mam kciuki za was :*
a nawet gdybyś miała jechać do szpitala to pamiętaj, że to też jest dobra opcja bo tam masz opiekę 24h. praktycznie co dziennie cię badają więc nie musisz się martwić. musi być dobrze kochana :*
Podziękowania: anisia27

9 lata 7 miesiąc temu #983385 przez Agata28
Kassandra piękne ubranka! :woohoo:

Ja juz po szkole i wizycie u położnej. Ciśnienie nadal niskie. Waga +3 kg :cheer:
Rozmawiałam na temat pracy, ale w sumie niczego nowego się nie dowiedziałam. Powiedziała, że lepiej by było gdybym w domu została. Żadnego papierka mi nie wystawiła, kazała zadzownić do pracy i poprosić o numer do lekarza zakładowego. Zrobiłam to, ale oczywiście nr nie chcieli mi podać :S powiedzieli, że oni moga mnie wysłać do lekarza. No to zgłosiłam chorobowe i teraz czekam na wizyte. Oczywiście nie obyło się bez miliona pytań... co? jak? dlaczego? Czy chce przestać pracować :S powiedziałam, że w tym wypadku dziecko jest dla mnie najważniejsze i jak drugi lekarz potwierdzi, że mam zostać w domu to zostane (chyba jasne, co nie?) To juz 6 miesiąc, a oni takie problemy robią. Wkurzona jestem i to strasznie :( mam tylko nadzieję , ze lekarz będzie osobą postronną.
Podziękowania: Lidziun

9 lata 7 miesiąc temu #983388 przez Zazanna
Pesq wymyślaj ile wlezie, od tego są do cholery aby sprawdzić wszystko. Za coś płacimy te składki :/ Jakaś ta położna ewidentnie dziś nie w sosie, może ma okres :evil:

Anisia co się stało? Mówiłaś, że bóle, ale myślałam, że takie raczej lekki, a tu takie oo :( Trzymam kciuki aby przeszło jak najszybciej a Ty się kładź póki co i nie ruszaj !

Kasandra nawet jeśli mają Cię potem wyrzucić to miej to w nosie ! Co za ludzie, jakby chodziło o ich dzidziusia/rodzinę to by inaczej gadali..

Mnie dziś ciągnie brzuch na dole i znowu mam ten dyskomfort "tam" i już czekam aż chłopaki wróca, bo się boję iść z psem na spacer do parku. Położyłam jej podkład, trudno. Ale u mnie to raczej z nerwów, głupia jestem, bo przerabiałam koszulkę, którą wyżebrałam od brata z męskiego t-shirtu na damski z dekoltem w łódkę i mi się nitka urywała i się nawkurzałam strasznie :/ Do tego stopnia, że się wydarłam na tą głupią maszynę :/ I zamiast odpuścić, to uparciuch musiałam taka wściekła nad nią siedzieć i teraz właśnie zaczęło mnie tak tam na dole nękać :(

Ale rosołek chociaż wyszedł w miarę :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983390 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Anisia to takie poważne bóle miałaś?? szyjka skróciła się :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #983391 przez anisia27
No ja mam bole jak na miesiaczke ale takie ze trzyma mnie 30 min przestaje i znow...i tak od piatku...szyjka mam sie nie przejmowac bo zamknieta:) tylko musza uspokoic sie te bole,skurcze :( nawet jak leze 3/4 dnia to mnie boli . Zobaczymy co to bedzie, martwie sie jak nie wiem bo jednak to 23 tydzien... a gdzie tu 40 :D juz powiedzialam do synka ze najwczesniej to w sierpniu wypuszcze :D
tesciowa miala sie urodzic we wrzesniu to urodzila sie w lipcu :D

9 lata 7 miesiąc temu #983393 przez jurada
Czytałam o tych bolach jak na miesiączkę, to wszędzie piszą ze nie należy ich ignorować. dobrze ze pojechalas na IP. Teraz rob to co lekarze kaza... A no spe kazali ci brać?

9 lata 7 miesiąc temu #983395 przez Zazanna
Dziewczyny można robić hybrydy w ciąży? Chciałam zrobić, ale teraz już sama nie wiem :(

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983396 przez Agata28
Zazanna słyszałam, ze nie można wkładać paznokci pod tą lampę, ale czy to prawda to nie wiem :dry:
Anisia oszczedzaj się :kiss:

9 lata 7 miesiąc temu #983400 przez Zazanna
Nie będę kombinować, zrobię sobie normalne i już, po porodzie może się zdecyduję :)

Kupowałyście kiedyś coś z grupona? Bo tak przeglądam i w sumie fajne są opcje, ale nie wiem, czy to się sprawdza itd. :)

9 lata 7 miesiąc temu #983402 przez anisia27
Jurada, kazali mi brac 3x dziennie :( mogloby juz przestac zeby cieszyc sie ciaza...

Ja robilam hybrydy na slub...teraz glowkuje jak sciagnac, ale pewnie spiluje:D ale juz nie bede robic, moze po ciazy:)

9 lata 7 miesiąc temu #983403 przez asiekasiek
Zazanna te promienie z lampy są niebezpieczne czy jakoś tak kiedyś Kassandra pisała .
co do groupnu ja kilka lat temu zamawiam pościel... wielka promocja bawełniana najlepsza jakoś itp. .. przyszła pościel ale z kory !!!!! oczywiście oddałam. koleżanka. a jesień wykupiła noclegi w Zakopanem na Krupówkach. pisało apartamenty itp dostała pokój z łazienką... z wresalka :p tez mnie czasem korki zamówić coś bo faktycznie ceny czasem ok ale właśnie później realizacja... aha i druga koleżanka wykupiła jakiś zabieg na żyły bo ma problemy pisało ze to i to usunie itp nawet ja to czytałam o cena i opis tego zabiegu był ok ale jakoś się okazało to była tylko wizyta konsiltacyjna ...:) no porażka wściekła się bo o tym ani słowa nie było...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983405 przez pesq
Wszystko ok. Szyjka 3,58 - miesiac temu była 3,59 - powiedziala ze w normie, chociaz nieco rozpulchniona, ktg ok, dali rozkurczeniowe w kroplowce i tyle. W moczu jedyne co to ketony - ale z nimi walcze juz dlugo i bezskutecznie... Diabetolog musi sie tym zajac. No coz, Anisia powodzenia zycze i trzymaj sie cieplo.

Ja zmeeeeeeeeeeeczona ale szczesliwa ze ok. :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia