BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983327 przez Zazanna
Pesq mnie też dziś w nocy rwały nogi !!! Szok ! Miałam takie bóle jakby reumatyczne o.O –to bardzo nieprzyjemne, ostatnio coś takiego miałam w dzieciństwie (z resztą mój brat też) i Mama wtedy kładła ręczniki na grzejniku i nam owijała nogi żeby je dogrzać, a jak nie przechodziło to smarowała maścią kamforową –do tej pory ten zapach kojarzy mi się z dzieciństwem :)

Kasandra BOSKIE :D Ta kurteczka przepiękna… :)

Juradka a to tego to nie wiedziałam.. Kurcze a ja w sumie tylko żabką umiem pływać –albo na plecach :/ To chyba sobie odpuszczę.. W sumie pójść do aquaparku i nie pójść na zjeżdżalnie, bicze wodne i do jacuzzi, to tak trochę bez sensu.. Biedna Mama, wynudzi się ze mną :P Dobrze, że obie uwielbiamy czytać :D

Basiek to trzymamy kciuki za wizytę, daj znać od razu po ! :)
O rany króliczki tupią hhahahah super :D

A w ogóle od kiedy mi zjadło takie mega długiego posta, to piszę posty w wordzie i po prostu tu kopiuję :P To jeszcze o tyle ułatwia, że odpisuję "na bieżąco" do poszczególnych postów i mi nic nie ucieka z pamięci :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983329 przez pesq
Dziewczyny ja tak Was uwielbiam za to wsparcie <3 dziekuje wszystkim i kazdej z osobna.. <3

Dzis zjadlam na sniadanie parowke z szynki i tak mi cukier skoczyl ze hoho! Wczesniej jadlam z cielecina i to nawet po 2 i bylo ok.. Pozniej patrze na oplakowanie (krakus) a tam owszem, 90% miesa ale tez glukoza :huh: :huh: ile to czlowiek musi sie nakombinowac, a rozum juz nie ten :P.. wczoraj na wizycie u diabetologa polowy zapomnialam co mialam powiedziec, dzis zapomnialam etykiete przeczytac i zapomnialam wziac z koszyka w sklepie chleb ktory kupilam.. Pada na mózg.

A nogi, biodra i brzuch na dole juz zaczynają rwać! Myslalam ze chociaz do popoludna wytrzymam! Kurcze ale to jest okropne! ... Mała fika za to na górze brzucha.

9 lata 7 miesiąc temu #983331 przez pesq
Ja bym tez poszla gdzies do lekarza ale na IP wczoraj kazali do ok 18 czekac tyle ludzi a moj lekarz na urlopie.. Kurcze no, cale szczescie ze maluch fika to wiem ze z nia ok.

9 lata 7 miesiąc temu #983336 przez Zazanna
Pesq a nie masz gdzieś w okolicy szpitala z oddziałem położniczym? Na położniczym mają oddzielną ip położniczą (przynajmniej tu gdzie ja biegam) i w niej nigdy nie trzeba tyle czekać :)

9 lata 7 miesiąc temu #983340 przez pesq
Mamy szpitale z oddzialem polozniczym ale zawsze 1 ma dyzur i tam trzeba jechac - a wczoraj wlasnie na ip dla ciezarnych siedzialoz 30 ciezarnych przede mna :( no nic, jakby bylo dzis bardzo zle to pojade gdzies... Tez super swoja droga bo dopiero jutro wyplata, dzis kasy nie mam juz wlasciwie wcale a samochodu tez jeszcze nie mamy bo mamy kupic od tescia, ale on sie nie kwapi do sprzedaży..

9 lata 7 miesiąc temu #983344 przez Zazanna
O matko... kurcze u mnie jest malutki oddział i taki mało znany, wszyscy jeżdżą na Karową, więc jak idę na Solec to nie czekam..
W sumie nic dziwnego, że nawet T. jak mnie odbierał ze szpitala to pojechał na Karową, bo nie skupił się jak mu mówiłam gdzie jestem i stałam pół godziny pod szpitalem czekając na niego :P I jeszcze obrażony "A niby gdzie miałem jechać ?? Przecież to normalne że się z ciążą na karową jeździ" heh ;) No ale on wtedy taki chory był, ledwo się z łóżka zwlekł, więc wybaczam ;)

A może by jednak inny kupić od kogoś innego? Przecież przy dziecku/ciąży ciężko bez samochodu, zwłaszcza jeżeli możecie sobie na niego pozwolić.. Albo porozmawiać z teściem, że to dla Was ważne?

9 lata 7 miesiąc temu #983347 przez pesq
Zazanka - tesc od 3 miesiecy sie z tym buja.. opowiem innym razem, zbieram sie i jade taksówką na ten sor - nie boli mnie jakos mocno ale czuje, ze coraz gorzej i brzuch i te nogi, nie uspokoje sie sama a lepiej chuchać na zimne. Tylko jedzenie musze popakowac bo nie wiem ile bede tam siedziala a z cukrzyca to wiadomo..

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983348 przez kasandra9
Dostalam rozyczke na dzien matki od pana w hurtowni kwiatów:D
Pesq trzymamy za Ciebie kciuki i Agatkę!!!!!!

9 lata 7 miesiąc temu #983354 przez Zazanna
Pesqu pakuj się i jedź, weź sobie coś do czytania na wszelki wypadek :* I standardowo koniecznie daj znać co i jak !
A o teściu na razie nie myśl, nie ma się co stresować dodatkowo

Kasandra jak miło :)

9 lata 7 miesiąc temu #983363 przez asiekasiek
Pesq tylko daj znać co i jak po!!!

Kassandra no to jak miło  mi się body z biedronką podoba :D

Basiek czekamy na relacje od lekarza :D ja jak wezmę wypłatę to zrobię wyprawkę na allegro, a termometr to kupuję na podczerwień i wodę zmierzy się i wszystko, koleżanka ma i gloria polecała 

No nasi faceci są nieźli. Zazanna czemu tak Ciebie nie przytuli i nie spyta się rano jak się spało :D

Co do jedzenia w ciąży to też nie będę przesdzć że tego nie jeść tamtego. Jem i już :D Dzisiaj nakupowałam sobie nektarynek arbuzy pomarańcze winogrono  truskawek nie chcę kupować chociaż mnie kuszą bo za miesiąc będę sama miała i ich nie przejem pewnie ;)

9 lata 7 miesiąc temu #983367 przez kasandra9
Nalatalam sie troszkę, ale wszystko załatwione:) aż zgłodniałam i zjadłam kanapke i popijam cola;) do niej niebieskiej sukienki krawcowa wszyje mi suwak, bo tak sie zaklada przez głowę i przeciskam przez brzuszek i biodra, nie jest to wygodne:)a tak bedzie szybciutko:)
Mmmm, truskawki, uwielbiam i po 15 bede miec:P

9 lata 7 miesiąc temu #983370 przez Zazanna
Asiek ale ci fajnie, że będziesz miała własne :)

No mógłby zapytać, fakt :D Jaka bym się poczuła kochana i doceniona :P

Ja się właśnie nażarłam krakersów które maczałam w nutelli :P Pycha :woohoo: I oczywiście już mnie zgaga zaczyna łapać :/
Ale było warto :]

9 lata 7 miesiąc temu #983371 przez kasandra9
Krakersy w nutelli?? Oooooo tez chce, aż się oblizałam:P ja lubię moczyć slone paluszki w serku waniliowym:P

9 lata 7 miesiąc temu #983372 przez Zazanna
Kasandra ja też ! :woohoo:
Myślałam, że tylko ja tak robię ! :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #983375 przez pesq
Miałam ktg jest prawidłowe, czekam teraz na resztę badań. Ale wiecie jaka położna miła - tekst do mnie 'ktg ok a ta wymyśla' :), masakra!

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia