BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983496 przez basiek149
me.ch jakie gofry!!! chcę! :woohoo: tylko jeszcze bitą śmietanę bym dodała i am mam mam...

kasandra9 podobno już nas maluszki słyszą tak więc śmiało możesz czytać :)

Kasia888 niestety choroba tak szybko nie odpuszcza jakbyśmy tego chciały. 3maj się dzielnie. zdrówka życzę! :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983497 przez pesq
Po pierwsze - czesc :)

Kasia - Nie musi byc tak ze po 5 dniach poprawa.. Daj sobie czas.

Me.ch - szybko przewinęłam zdjęcie więc nie wiem jak tam Twoje gofry, pewnie paskudne ;) ;) ;) :laugh: :laugh: :kiss:

Kasandra - ja nie czytam, za to często do niej gadam że jest małym figlakiem :P

Basia - jeżeli moglabys powiedziec i nie jest to dla Ciebie zbyt bolesne - czy pierwsza ciąża zakończyła się tak wczesnie wlasnie przez skróconą szyjkę ktorej nikt Ci nie wybadał? Kiedys pisalas chyba ale nie pamietam.. Wiem, ze to nie mily dla Ciebie temat, ale moze bysmy wtedy na coś bardziej mogly sie wszystkie uczulić.

9 lata 7 miesiąc temu #983499 przez sabina
hej !!!pamietacie mnie jeszcze? :)
wrocilam z pl powroty sa baaarddzzzooo ciezkie :(

u nas w porzadku rosnie mala Emilka ma prawie 18 cm :) i wszystko w porzadku
mdlosci juz nie mecza wiec o niebo lepiej :)

watpie ze wszystko nadrobie ale postaram sie chociaz czesc :)

9 lata 7 miesiąc temu #983503 przez pesq
hej sabinka, pewnie ze pamietamy :)

9 lata 7 miesiąc temu #983506 przez basiek149
pesq tak, u mnie w pierwszej ciąży stwierdzili właśnie niewydolność szyjki macicy. ale niestety stwierdzili to dopiero po całym tym dramacie. nie wiem czemu nie którzy lekarze mają taką olewkę w sprawie badania szyjki. moja siostra też mówiła, że w ogóle nie zwracała uwagę na to czy lekarz jej ta szyjkę badał. dopiero po moim wydarzeniu w tej ciąży już za każdym razem pyta i prosi o badanie szyjki.
u mnie przez to, że ta szyjka się skróciła i otworzyła doszło dodatkowo do zakażenia, do małej się wszystko przedostało, miałam przez to okropne wody płodowe, krwawiłam i już nie było dla niej ratunku...
najbardziej boli mnie to, że stało się to nie po 2-3tygodniach od wizyty u gin, tylko po 2 dniach... więc mam tu naprawdę ogromny żal do tej kobiety, której powierzyłam opiekę nad moją ciążą.

9 lata 7 miesiąc temu #983507 przez kasandra9
Przeczytałam "Kopciuszka";))) ciekawe, czy się podobało:)))))))
Ja też staram się czasem gadać, choć jeszcze nie potrafię, no ale próbuję zagadywać:)

9 lata 7 miesiąc temu #983508 przez asiekasiek
Kasia zapalenie oskrzeli nie minie szybko, mnie trzymało 3 tygodnie kiedyś :( cierpliwości troszkę, chociaż wiem że to trudne bo martwisz się o synka :(

Basia super że wszystko z synkiem ok :D będzie dobrze :D ja w przyszłym tygodniu juz zobaczę małą :)

Zazanna zamiast Pesq napisałaś Kassandra, ja tak wywnioskowałam po przeczytaniu posta, bo Pesq pisała o położonej bardzo "miłej"przed tym twoim postem :)

Kassandra ja czytam :) książeczki mam po siostrzeńcach bo pełno ich zabawek, książeczek po nich a i jedną książkę mam taaaką starą, pamiętam że mama mi czytała z niej bajki i też czytam małej :)

Sabina właśnie kiedyś Pesq pisała o Tobie, że znikłaś, to baaaardzo długo Cię nie było z nami :( to dobrze, że wszystko ok :)

Pesq ja też przewijam opisy potraw, a tym bardziej zdjęć jedzonka :P bo za każdym razem co przeczytam czy zobaczę to mam ochotę na to :P

A gofrownicę chyba sama będę musiała sobie kupić bo gofry ślicznie wyglądały chociaż nie oglądałam długo :)

9 lata 7 miesiąc temu #983509 przez Kasia888
Boże Basiek normalnie się popłakałam... :(
Teraz rozumiem czemu moja gin na każdej wizycie bada mi tą szyjkę, nie wiedziałam, że to takie ważne.
To badanie jest dość bolesne i nieprzyjemne, ale już w życiu nie będe na nie narzekać!

9 lata 7 miesiąc temu #983510 przez basiek149
kasandra9 z pewnością :) bajka jest cudowna więc musiała się podobać :)
moja siostra w pierwszej ciąży baaardzo dużo słuchała piosenek, tańczyła i kurczę jak urodziła córeczkę to mała jest tak muzykalna, tak lubi tańczyć, śpiewać, że jednak coś musi w tym być :) ale naprawdę ma mała słuch i talencik :)

9 lata 7 miesiąc temu #983511 przez Kasia888
Sabinka pamiętamy Cie :) dopisałam twoje nowe dane w naszej tabelce na 1 stronie :) zobacz jaką mamy drużynę złożoną z dziewczynek i chłopców!

9 lata 7 miesiąc temu #983512 przez kasandra9
Basiu, dopiero przeczytałam Twój wcześniejszy post - też się kiedyś zastanawiałam, ale głupio mi było zapytać, co się stało... faktycznie, to po prostu skandal, żeby taką olewkę zrobić...człowiek niby pod kontrolą lekarza, a tu taka niekompetencja...Cieszę się, że teraz wszystko w porządku!:*
Moja lekarka na szczęście co miesiąc robi badanie ginekologiczne, sprawdza i mierzy szyjkę.

9 lata 7 miesiąc temu #983513 przez basiek149
asiekasiek ja teraz mam wizytę za 3tygodnie :) znowu max 2tygodnie będę spokojna a potem już nerwy...:)

Sabina pamiętamy, pamiętamy :) gratuluje córeczki. w sumie ta nasza tabelka nie wygląda aż tak źle. :) zapowiadało się sporo chłopców ale dziewczynki ładnie nam zaróżowiły naszą tabelkę :)

Kasia888 :* ja też nie przepadam za tym badaniem ale cieszę się, że lekarz tego pilnuje i robi to bardzo dokładnie :)

9 lata 7 miesiąc temu #983516 przez Kasia888
Dla zdrowia maluszków przejdziemy nawet przez najgorsze badania, byle się zdrowe urodziły.

A propo wizyty u gin to moja jest już jutro :woohoo: , będę straszyć wszystkich tym moim napadowym kaszlem na oddziale:unsure: ...
Tyle się działo przez ten miesiąc, tyle niepokojów. Mam do niej mnóstwo pytań, chyba spiszę je sobie na kartce, bo potem zapomnę.
Przede wszystkim chciałabym zoabczyć synka i usłyszeć, że wszystko jest dobrze mimo mojego "gruźliczego" samopoczucia...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983518 przez pesq
Basiulek - ale Tobie nie zbadali tej szyjki od początku czy jak? Bo rozumiem ze ta niewydolnosc to przez skrócenie, ktorego nikt nie zdiagnozowal, tak? :(

ale zobaczcie dziewczyny, np. na zachodzie chyba tego nie sprawdzaja w ogole te polozne, z tego co np. Glooria pisala albo Me.ch.. Albo mi sie juz miesza.

9 lata 7 miesiąc temu #983519 przez jurada
Basiek przykre to co piszesz... A który to byl tydzień ciąży?

Dziewczyny trzeba zmuszać tych naszych lekarzy do badan szyjki... Ja jestem zdruzgotana teraz bo mój mnie bada co druga wizyta ostatnio w 16tyg lub 18

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia