BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983550 przez Kasia888
Dziewczyny na waszym miejscu zamówiłabym z różowym pluszem minky (jest śliczny :cheer: )
Asiek, ja chce się zapisać do szkoły rodzenia, podobno można się dużo dowiedzieć i nauczyć. Tylko, że dopóki nie wyzdrowieje to się nie zapiszę. Podobno najlepiej zapisać się w 6 lub 7 miesiącu ciąży czyli właśnie teraz jakoś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983552 przez Agata28
ja też dzisiaj leniuchuje :P :whistle: może taki dzień

Pasq a może wyślij swojego męża. żeby pomógł nową brykę odpicować? B)

9 lata 7 miesiąc temu #983555 przez asiekasiek
No właśnie różowy też chciałabym mieć, a kociambry mnie urzekły ;) ja właśnie dzwoniłam do szkoły rodzenia powiedział żebym zgłosiła w 28 tyg czyli za tydzięń zadzwonię i zapiszę się :D

Dziewczyny ja jakbym nie miała zawieść śniadania apotem obiadu na budowę też cały dzień przeleżałabym w łożku z książką :D

9 lata 7 miesiąc temu #983561 przez basiek149
Kasia888 śliczny ten kocyk :) :) :)

a ja dostałam wypłatę już dziś i za nie długo zabieram się za zamawianie drobiazgów dla Kubusia <3 ale się cieszę :D

ja po wczorajszej wizycie mam dziś lepszy humor i więcej energii tak więc i troszku kuchnię ogarnęłam i poprasowałam w końcu :) teraz trochę odpocznę, mama już z prace wróciła więc pewnie niedługo będzie dzwonić do mnie bo to nasza pora na ploteczki :silly:

mąż pojechał do apteki po luteinę dla mnie bo mi wczoraj gin jeszcze przepisał i jeszcze jeden lek ale kurcze nie mogę sobie teraz nazwy przypomnieć. ale ten drugi już bez recepty ale gin też kazał mi to łykać.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983562 przez pesq
Asiek - no wlasnie skad my mamy to wiedziec? Wczoraj na ip byla dziewczyna tez nie rodzila jeszcze i mowi ze 40 tydzien ma skurcze, a polozna do niej : ale jakie? ona mowi - nie wiem jakie, jakieś mam skad mam wiedziec, na co polozna: takich rzeczy nie odrozniac... Hmmm :blink: :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #983576 przez Sylwia-89
Kasia, śliczny kocyk ;) Trzymaj się, niedługo na pewno przejdzie ten kaszel. Trzeba chyba z 10 dni kuracji żeby antybiotyk byl skuteczny.

Pesq, tak to jest z teściami. Ja tez mam ostatnio nerwy, ale to dłuższy temat i wolę nie rozpisywać się na ten temat, bo mnie nerwy na samą myśl biorą :angry:
A jesli chodzi o szyjkę, to lekarz mi mówił, ze będzie robił usg dopochwowe żeby zmierzyć długość i ostatnio rzeczywiście mi robił. A badanie ginekologiczne jest po to żeby ocenić stan szyjki i czy jest zamknięta.

Asiek, ja się zapisałam do szkoły rodzenia i zaczynam 10 czerwca. Mi kobieta wspominała, że przychodzą w dużo pozniejszym okresie ciąży, tak 8-9 mc, ale nie miala nic przeciwko i mnie tez zapisala. U mnie dodatkowo bezpłatnie jest mozliwosc masażu prenatalnego i jakichś ćwiczeń, na które kazda umawia sie indywidualnie. Oprócz tego sa warsztaty chustonoszenia i pierwszej pomocy.
Basiek, a Ty wybrałaś jakąś szkołę? W Poznaniu jest Bambino, bezpłatna szkola rodzenia, do której się zapisałam. Tak informuję jakbyś miała ochotę się wybrać. ;)
Podziękowania: basiek149

9 lata 7 miesiąc temu #983580 przez asiekasiek
Ufff to nie tylko ja mam takie pomysły z tą szkołą :D

Wiecie co oglądałam serial przyjaciołki i tam ta Liszowska zaszła w ciąże, ale ta ciąża zagrożona bo coś z sercem że ta ma jakieś problemy jakoś tak i miała się oszczedzać, nie przemęczać itp... i to tak głupio pokazali... lekarz powinień wypisać jej zwolnienie bo ta pracuje w salonie fryzjerskim, stoi dlugo, noi wdychanie farb etc... a po drugie ma zagrożoną ciążę, i może nawet nie przeżyć ta Liszowska po porodzie... Ta zamiast siedzieć w domu to szlaja się po sklepach i poszła na imprezę do koleżanki i wielce tańczy po czym słabnie. No kurcze kobieta, która przez wiele lat stara się o upragnione dziecko siedzi na dupie, żeby donosić ciąże (chodzi mi o zagrożoną ciążę) a nie szlaja się i ma do męża pretensje że ten martwi się o nią.
Wiem że przeżywam jak stare babcie seriale klan i m jak miłość, ale tak pokazali to wszystko dla mnie bezsensu i w ogóle idiotycznie... ehhh wygadałm się :D

9 lata 7 miesiąc temu #983581 przez Zazanna
Basiek super wieści !!! :D Kurcze, jednak dobry lekarz to podstawa :) Bardzo mi przykro z powodu całej sytuacji, która miałaś wcześniej, więc jeszcze mocniej trzymam kciuki za Kubusia żeby był dzielny i grzecznie siedział w Mamusi jak najdłużej ! :)

Meszku MNIAM !!! Pooodzieeelll się :D Swoją drogą ja też przez wszystko płaczę ;)

Kasandra ja jeszcze nie czytałam, ale się przymierzam :) Jak skończę te co czytam (dość brutalne) to mu poczytam na głos, może pottera czy coś takiego miłego i lekkiego i co ja też lubię :)

Cześć Saaabinkkaaa :D

Asiek hahah dzięki :D Ja już taka zakręcona jestem, że wszystko mi się myli :D

Ja nie idę do szkoły –nie chcę się sstraszyć heh :P Poza tym tam wg planu większość to ćwiczenia, a mi nie wolno, więc bez sensu.. :)

Pesq kurcze ci faceci to jednak nie myślą ehh, teść nie pomyśli o Was, a mężowi głupio.. jakbym moich chłopaków widziała -.-‘

Ja wróciłam od lekarza i jestem hmm.. zniesmaczona –to chyba najlepsze słowo :(
Obejrzała moje wyniki, potem mnie zbadała ręcznie krzywiąc się, że mam osad z luteiny w środku –a sama mi każe ją brać ! Jakby nie było wystarczająco upokarzające siadanie z gołym tyłkiem na tym fotelu :( A przecież zawsze przed wizytą kąpię się w domu –normalne, a potem jeszcze przed wejściem na samo badanie korzystam z bidetu, a ta i tak musi komentować, to po ch** (za przeproszeniem) to zapisuje ?? :/ Potem pyta co dalej, no to mówię, że chciałabym kontynuować zwolnienie, a ta „a po co, skoro wszystko jest w porządku?” –odpowiedziałam, że nie pracuję od początku ciąży i jest zastępstwo za mnie i że już nie wracam, bo jak wrócę to i tak mnie zwolnią (w sensie po ciąży). Wiec łaskawie się wzięła za wypisywanie. Potem się zorientowała, że musi mi wypisać 2 zwolnienia, bo jestem zatrudniona w dwóch spółkach, więc skomentowała, że powinnam się zapisywać na dwie wizyty, a nie jedną, skoro mam dwa zwolnienia o.O A ja nigdy nie wykorzystałam całego czasu wizyty.. Ogólnie rozmawiając to ona była miła, tylko właśnie te komentarze mnie wybiły z rytmu, bo wcześniej tak nie gadała, może miała zły humor ?
No i potem spytałam, czy skoro jest wszystko w porządku to mogę iść na basen –kategorycznie nie. Więc mówię „zatem zostają lekkie spacery?” a ona „bardzo lekkie, ale głównie ma pani leżeć” –no to ja już kur** nie rozumiem. Wg niej jestem na tyle zdrowa aby spędzić godzinę w autobusie, 8 h w pracy ściśnięta przy biurku na openspace’ie, a potem 1h z powrotem w komunikacji w korkach stojąc w tłumie, ale NIE jestem na tyle zdrowa aby wychodzić z psem na 20 minut siadając w międzyczasie na ławeczce.. Czy również widzicie paradoks?
No i na koniec spytałam „jak moja szyjka? Czy nie skraca się?” Pani dr.: „szyjka jest jaka jest i inna nie będzie. Ja nie wiem jaka była wcześniej.” –taaa daaaammmmm

Czy ja przesadzam, czy też moja pani doktor ewidentnie miała dziś okres ? I czy w końcu mogę chodzić na spacer, czy nie mogę ?

Dziewczyny polećcie dobrego doktora prywatnego, który mi zmierzy tą nieszczęsną szyjkę i sprawdzi tętno i powie mi wprost i bez ogródek co mi wolno a co nie.. bo ja już cholera nie wiem sama, czy jestem obłożnie leżąca, czy jestem lekko chodząca, a może właściwie to mogę biegać ?? Jestem załamana po tej wizycie :( W końcu do cholery płacę składki, płacę za pakiet, za wszystko płacę, a nie mogą mi odpowiedzieć.. jak ja bym tak odpowiedziała klientowi to by mnie z pracy w 5 minut wylali.. Zero poszanowania dla pacjenta.. Kurcze, to jest moja pierwsza ciąża, skąd niby mam coś wiedzieć, jak nie od lekarza?

A i spytałam jeszcze, czy schodzimy z dawki leków, bo w tym tygodniu już się nie bierze tyle, w ogóle progesteron na tym etapie już nie za bardzo by mi pomógł, wszyscy się dziwią, że tyle biorę, a ona że nie.. a 10 minut później, że za miesiąc zaczniemy schodzić z luteiny..
A jak wspomniałam o nospie to ona "to pani jeszcze ją bierze ? a nieeee... to już proszę odstawaaiwaać powolii.." -no cholera jasna sama jej sobie brać nie kazałam ! A na strzępki grzybów powiedziała, że nic mi nie da, bo i tak biorę za dużo leków. No tak niech się zabakteriuję totalnie :/

9 lata 7 miesiąc temu #983585 przez Zazanna
Sylwia czyli jak ona mi bada ręcznie i stwierdza, że zamknięta i ok, to jest ok?

Asiek ja też przeżywam filmy hahha :D Albo jak się dowiadują, że są w ciąży i lekarz robi usg przez brzuch na pierwszej wizycie to ja od razu sobie musze pokomentować :P –bo przez takie filmy jak poszłam na pierwsze usg to byłam wielce zdumiona, że jest przezpochwowe i jeszcze sprawdzałam potem w necie czy to aby na pewno nie szkodzi hahah :D

Aaa no i byłyśmy na zakupach, kupiłam sobie leginsy i japonki, a Mamie na dzień Matki słuchawkę do głośnomówiącego do telefonu i ładowarkę samochodową do telefonu, a na urodziny (ma za parę dni) wybrała sobie torebkę :) Więc już mam z głowy :) A w ogóle fajnie, bo urodziny Mamy wypadają na naszym urlopie to sobie poświętujemy :)
A po leginsy musiałam jechać aż do złotych tarasów, bo w arkadii likwidują dział "Mama" o.O

9 lata 7 miesiąc temu #983587 przez jurada
Zazanka to niczym mój lekarz... Na basen nie, ale do pracy i owszem... Aj szkoda gadać :/

9 lata 7 miesiąc temu #983588 przez Zazanna
Skąd oni się biorą? Po co tyle lat studiować i pracować w czymś czego się nie lubi? Tylko robią krzywdę sobie i innym :/
Wrrrr dobra już nie marudze :)

Kto kogo poleca w Wawie? :D

9 lata 7 miesiąc temu #983589 przez pesq
Boze wiecie co, naprawde trafic na ludzkiego lekarza to jakis cud.. Moj jest niby spoko luz i w ogole wesoły fajny i mily, ale tej szyjki nie badal na kazdej wizycie i czasami w ogole mam wrazenie, ze do wszystkiego tak lekko podchodzi.

Chociaz ze zwolnieniem o nic nie pyta, ale to tez troche dowod na to ze ma liberalne - moze zbyt liberalne podejscie.

Zaz ale z ta praca i spacerami to naprawde.. Az mnie nosi! Albo 'szyjka jest jaka jest' czyli ku#wa jaka? Boze. Nosi mnie 2 :D

9 lata 7 miesiąc temu #983590 przez asiekasiek
jejku Zazanna :ohmy: co za baba!! Na NFZ ona jest?? kurcze z mężem pewnie ma problemy, albo i okres ma albo jak !? ehh powiem wam, ze ja u swojego lekarza nie zaznałam żadnych takich nie potrzebnych skomentowań...

9 lata 7 miesiąc temu #983591 przez jurada
Zazanka a u tego co bylysmy na USG nie chcesz prowadzić ciąży? Jak on miał Salam Salti?

9 lata 7 miesiąc temu #983592 przez asiekasiek
a tak a propo jedzenia zrobiłam sobie pastę jajeczną z rzodkiewka i ze szczypiorkiem B) mniam B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia