BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983654 przez Agata28
Ja będę miała test obciążenia glukozą dopiero w 30 tc :pinch: strasznie późno, ale w Holandii wcześniej nie robią.Wtedy też drugie i ostatnie badania krwi :P
Tutaj niestety, nie można zrobić prywatnie ;-(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983656 przez jurada
Agata o kurna jaki fajny piesek :) Co to za rasa???

9 lata 7 miesiąc temu #983658 przez Zazanna
Agatka jaki POTWÓÓÓRRR :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Jak to nie można prywatnie ? :blink:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983659 przez pesq
Agatka - super psina! Drugie - ostatnie badanie w sensie morfologia drugi i ostatni raz? Czy jakies inne?

Dziewczyny ja wlasnie dlatego tak pytalam o te szyjke macicy za granica.. Teraz tak mysle sobie cholera jasna, niby Polska taka zacofana a tyle u nas badan robia, ktorych na zachodzie nie robia - pytanie DLACZEGO? Czy to u nas przesada, czy tam niedociągniecie systemu? Jak myslicie?

Ciekawe jak to bylo za czasow naszych mam.. Musze az zapytac mame, czy slyszala kiedykolwiek o obciazeniu glukoza, sprawdzaniu szyjki macicy albo cytomegalii :D

9 lata 7 miesiąc temu #983663 przez anisia27
Pesq, toxo to na czczo jeszcze w 3 trymestrze trzeba zrobic :D

Ja wrocilam ze szpitali, rece opadaja juz sie odechcewa rodzic :S pojechalam z mezem najpierw do pierwszego na kopernika...w ogole dostalam ochrzan ze przyjechalam i w ogole po co ( pokazuje skierowanie gdzie jak byk napisane zagrazajacy przedwczesny porod) gadam ze boli mnie a oni ze nie maja miejsc i ze mam jechac do innych szpitali szukac miejsca i polozna z pretensja ze trzebabylo o 7 przyjechac. Nawet nie zbadali i wyslali mnie na drugi koniec krakowa na ujastek... ja juz w stresie ze mnie nie przyjma ani teraz ani w przyszlosci jak rodzic bede bo skoro miejsc nie ma :D
Tam sobie troszke poczekalam, laskawie przyszlo 2 lekarzy i tu chociaz pytali co mnie boli gdzie itd... od razu na fotel i zbadali i usg zrobili.... oczywiscie ledwo co umieli usg obsluzyc bo nawet nie wiedzieli jak sie nazwisko wpisuje.
Pani dr mowi tak " szyjka ok" a ja ze jak ok skoro jest za krotka... i pytam ile ma " no 3, a dokladnie 2,9" a ja ze nie ok bo byla w sobote 3,5.... " tak ma byc" i nie ma miejsca... i ze w tamtym szpitalu dobrze wiedzieli ze oni tez nie maja miejsca a wyslali...
Wiec ja juz zgupialam bo juz nie wiem gdzie mam pomocy szukac...

9 lata 7 miesiąc temu #983664 przez anisia27
A o to moj zwierz:D jak go dorwe to pokaze jak spi na plecach :D

9 lata 7 miesiąc temu #983665 przez glooria
w uk nie badają
ja juz sie do tego przyzwyczaikam ale na usg chyba ogladaja szyjkę moze nie tak dokładnie jak dopochwowo ale kiedys mi pokazywali ze ok

anisia dupki
szkoda słów
to na patologi tez nie maja miejsc? a co by bylo gdybys krwawila tfuu odpukać
walcz o swoje

9 lata 7 miesiąc temu #983666 przez jurada
Anisia no ręce opadają!
Naprawde aż się rodzic odechciewa...
I nic z tym nie robią ze tak ci się skróciła przez 4 dni??? Masakra jakaś! Brak mi słów!!!

9 lata 7 miesiąc temu #983667 przez AgusiaKRK
Anisia, jak to, nie przyjęli Cię na oddział z braku miejsc, mimo wskazań? A powiedzieli czy możesz np jutro przyjechać? Kurcze, może poradź się swojego lekarza, co najlepiej teraz zrobić i czy widzi potrzebę pobytu w szpitalu. Jak wypisze skierowanie a Cię nie przyjmą, to muszą podpisać taki dokument, że nie przyjmują, a to już odpowiedzialność, więc raczej biorą na oddział. Trzymam za Ciebie kciuki, mnie też z Kopernika wysłali do Ujastka i tam już urodziłam. Przed terminem, ale jest coraz lepiej. Głowa do góry i do lekarza po skierowanie.

9 lata 7 miesiąc temu #983669 przez jurada
Hej Agusia! Jak tam Franio? Kiedy do domku go wypiszą? Ucaluj Go od ciotek wrześniówek :*

9 lata 7 miesiąc temu #983670 przez anisia27
Ja juz zglupialam doslownie :( na ujastku powiedzieli mi, ze rano moge przyjechac na magnez i tyle a jak mi zalezy to moga poszukac w innym wojewodztwie bo ona patologi nie widzi a szyjka taka ma byc... dziwne:/ moze mierzyc nie umie skoro sprzetu nie umiala obsluzyc
Niestety w zadnym szpitalu papierka nie dali... jedynie na ujastku sobie odnotowala ze bylam :/
A i niby skurczy nie mam bo macica miekka :unsure:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983671 przez anisia27
Nawet mi Pani doktor powiedziala, ze dla dziecka tez nie ma miejsca. Albo sie smiac albo plakac :blink:
Agusia mam skierowanie i nawet z nim nie chca mnie przyjac:/

9 lata 7 miesiąc temu #983672 przez glooria
to co będzie we wrześniu jak jest baby boom bo to najczęściej dzieci sie rodzą 9 mcy po świętach i sylwku

9 lata 7 miesiąc temu #983673 przez anisia27
Hmm bedziemy rodzic chyba na korytarzu albo bedziemy czekac na miejsce :D

9 lata 7 miesiąc temu #983675 przez jurada
To w Krakowie są tylko 2 szpitale z oddziałem położniczym???

Wiesz co ja w takiej sytuacji bym zadzwonila na pogotowie ze ciaza, ze boli brzuch itd. Trzeba troszkę ściemnić...
Wyczytałam ze szyjka do 3cm jest ok.
A poniżej juz zagraża porodem.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia