BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983732 przez jurada
Zazanka mi co prawda tak jak basiek placu pracodawca i co miesiąc 5-6 mam kasę na koncie. .

A u ciebie może byc tak ze zus cie przejął. I twój pracodawca ma chyba 7dni... A potem zus ma na to 30dni aby wypłacić pieniążki tobie.

Dlatego ja się cieszę ze mi placu pracodawca a sam sie rozlicza z zusem... A i zus podobno rozlicza od zwolnienia do zwolnienia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983770 przez Zazanna
Łech czekam dalej. Mam nadzieję, że się doczekam, a jak nie, to jutro dzwonię do kadr :)

Co zrobić aby mały się poruszał? Jem paluszki z nutellą, ale nie działa, a on się jeszcze dziś nie wiercił i czekam........

9 lata 7 miesiąc temu #983774 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #983775 przez Zazanna
FIKA :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Chciał soku pomarańczowego po prostu :)

9 lata 7 miesiąc temu #983795 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #983798 przez mysia5
Dzień dobry :)
Ale naskorbalyscie .. o rany :silly:
nie wiem od czego zacząć :whistle: Aaah może po pierwsze pochwałę się, że wczoraj czułam małego i chciałam podpatrzeć brzuszek i pierwszy raz widziałam jak się rusza :) było widać gdzie kopie :woohoo: wielka radość <3
Jej .. przeczytałam ten artykuł i się trochę przestraszylam, ja się ogólnie boję wszelkich robaków, pająków i wszystkich podobnych gadów :p wiec jak będziemy kupować materacy i łóżeczko to pewnie będę musiała bardzo uważać..ale kto powie prawdę w sklepie jak każdy chce sprzedać :/
Kasandra ja zamawiam z tej apteki Gemini i naprawdę ceny mają ok :) czasem mają fajne promocje wiec polecam ;)
Anisia biedna, co się dzieje w tych szpitalach brak słów :/ walcz o swoje i niech porządnie Cię zbadaja :*
Gloria daj znać jak po usg, trzymam kciuki ! :)
Basiek ja mam tak samo z pęcherzem, idę juz spać i leżę w łóżku a tu bum i nie mogę zasnąć dopóki nie pójdę kilku kropelek oddać :cheer: w nocy tez się budzę :)
Kasiu jak tam się czujesz ? Mam nadzieje ze choć mała poprawa jest ! :)
Agusia, synuś cudowny :) jaki on sliczny raaaany ! ;)
U mnie pieniążki tez dostaje od pracodawcy a oni się jakoś chyba rozliczają z ZUSem.
Ciągle za mną chodzą truskawki :) dzisiaj mamusia mi przywiezie to się najem am am ! :)
Miłego dnia kochane :)

9 lata 7 miesiąc temu #983800 przez mysia5

Zazanna napisał:

jakie słodziaki !!! :woohoo: o rany , aż chciałabym znów mieć pieska Jejku :) slicznosci :)

9 lata 7 miesiąc temu #983806 przez Zazanna
Mysia CUDOWNA chwila, prawda ???? :woohoo: :woohoo: :woohoo: Jak się pierwszy raz widzi ruszający brzuuś <3 :woohoo: :woohoo: :woohoo:

One się dziś PIERWSZY raz tak położyły ! :woohoo: No i kociak miał być do oddania, bo to kotek brata, a on się nim nie zajmuje, ale wysłałam T. to zdjęcie i zadzwoniłam i zgodnie stwierdziliśmy, że to jest MIŁOŚĆ i już musi z nami zostać, bo Graż będzie za nim tęskniła........ Mam nadzieję, że szybko będę miała ten ogródek.. bo ciężko będzie.. :) 2 koty, pies, dziecko, facet i brat = mieszanka wybuchowa B) Plus oczywiście terrorysta i choleryk w jednym w mojej postaci -no ale ktoś musi tu mieć twardą rękę aby to wszystko utrzymać w jako takim ładzie ;)

9 lata 7 miesiąc temu #983807 przez kasandra9
Kocio-psia miłość, szok:))))))))))))
Ja zaczęłam oglądać na allegro rzeczy wyprawkowe, ale jakoś mnie znudziło i położyłam się...i prawie 2h spałam!!!

Zazanna napisał: FIKA :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Chciał soku pomarańczowego po prostu :)

hahha, moja też tak ma...po prostu musi dostać coś, co chce....ale weź jej dopasuj;)))))

9 lata 7 miesiąc temu #983808 przez Zazanna
A jeśli chodzi o siusianie to ja mam tragedię :blush: W nocy minimum 3 razy wstaję, w dzień co 15-20 minut latam, jak mam wyjść z domu to 3 godziny przed wyjściem już nic nie piję chociaż strasznie mi się chce, a i tak jak dojadę na miejsce to pierwsze co to lecę do łazienki :blush: Wydaje mi się, że nie piję tak dużo, ale w sumie jak się skupię, to butelka wody minimum dziennie idzie, do tego kubek półlitrowy kawki rano i ze dwie-trzy herbaty również w tym kubku, a zdarza się, że mam coś dobrego do picia typu mirinda to wtedy piję aż się nie skończy :blush:
Chciałam ograniczyć picie aby tak nie siusiać ale przeczytałam artykuł i wychodzi na to, że to jednak kiepski pomysł i muszę się przemęczyć..

9 lata 7 miesiąc temu #983810 przez kasandra9
Zazanka, chyba taka nasza uroda z tym sikaniem;) ja też często latam, jednego dnia mniej, jednego dnia więcej ;) trzeba dużo pić - to ważne.

9 lata 7 miesiąc temu #983815 przez mysia5
Tak jak piszesz Zazanka cudowna chwila :) :)
Ale mały jest Cwany bardzo i chyba lubi ciepło bo jak się rusza i podnoszę bluzę to cwaniak przestaje a jak tylko ja opuszczę to znowu się rusza, albo jak siedzę pod kocem to tak samo :laugh: ale przez bluzeczke na szczęście tez widać :) właśnie teraz sprzedaje mi serię kopkow :) na pewno pozdrawia forumowe ciociunie :)
Miłość psa i kota haha - bezcenne :woohoo: faktycznie mieszankę macie wybuchowa, ale na pewno nie jest nudno ;)) życzę Ci żebyś jak najszybciej miała ten wymarzony domek i ogródek ;) ;)

9 lata 7 miesiąc temu #983819 przez Zazanna
Kasandra nie-dziękuję :woohoo:

Aj wesoło :D Ale zgrzyty też są, w sumie z T. się prawie nie kłócimy, czasem drobna sprzeczka, ale zaraz się dogadujemy, za to z bratem... ehh potrafimy się kłócić tak jak "za dawnych lat" B) A biedny t. patrzy i nie wierzy :blush: B)

Mój z kolei lubi się bawić w chowanego :) Jak kopie sobie sam to kopie jak szalony, a jak tylko przyłożę rękę to przestaje, zdejmę zaczyna -i tak w kółko ;)

Zaliczłyśmy szybki spacer i teraz chyba czas się przespać troszkę, bo jakoś dziś strasznie wcześnie się obudziłam i jestem nieprzytomna :)

9 lata 7 miesiąc temu #983823 przez kasandra9
A ja cały dzień dziś usiłuję znaleźć rzeczy wyprawkowe. Właśnie czytałam o butelkach - najbardziej spodobały mi się dwie - Avent natural 125ml i Tommee Tippee antykolkowa 150ml. Dziewczyny już mamuśki - może doradzicie coś i podpowiecie:)?? Czytałam wprawdzie opinie i jedni zachwyceni, inni wystawiają kiepskie oceny...w końcu to tylko butelka..zawsze można kupić inną i może się trafi i dogodzi dziecku...;)

9 lata 7 miesiąc temu #983824 przez Zazanna
O kurcze butelki antykolkowe o.O Rany, nie wiedziałam, że takie są... ja myślałam, że kupię po prostu dwie butelki na wszelki wypadek, ale raczej miałam wybierać, które mi się wizualnie podobają :) No cóż, człowiek się całe życie uczy ;)
Moja lista wyprawkowa się wydłuża :)

Muszę też uzupełnić listę do szpitala i zacząć to zbierać powoli -ale to po urlopie zacznę :) Poprasuję sobie koszule, przygotuję pojemniczki z kosmetykami żeby nie zawalać miejsca w torbie ogromnymi butlami szamponu itd. No i to położę na jednej pólce aby w razie czego tylko zgarnąć do torby :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia