- Otrzymane podziękowania: 49
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
Jurada, Franulek ma już ponad 2 kilo i ćwiczymy jedzenie butelką. Na razie czasem zjada całą porcję, a czasem się zmęczy i trudno go dokarmić. Dadzą mi go do domu jak juz cały czas będzie ładnie jadł i tym samym będę sobie umiała z nim poradzić.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- Agata28
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
pesq napisał: Agatka - super psina! Drugie - ostatnie badanie w sensie morfologia drugi i ostatni raz? Czy jakies inne?
Dziewczyny ja wlasnie dlatego tak pytalam o te szyjke macicy za granica.. Teraz tak mysle sobie cholera jasna, niby Polska taka zacofana a tyle u nas badan robia, ktorych na zachodzie nie robia - pytanie DLACZEGO? Czy to u nas przesada, czy tam niedociągniecie systemu? Jak myslicie?
Ciekawe jak to bylo za czasow naszych mam.. Musze az zapytac mame, czy slyszala kiedykolwiek o obciazeniu glukoza, sprawdzaniu szyjki macicy albo cytomegalii
dokładnie! Morfologia drugi i ostatni raz nawet po moim omdleniu w czasie ciąży dodatkowej morfologii mi nie zrobili . Jesli wszystko ok z ciążą to usg mamy tylko 2 razy.Masakra... prywatnie badań nie można zrobic, prywatnych gabinetow tez nie ma(Chyba, ze polscy lekarze, ale ja mam do najblizszego ginekologa 90 km).
Dwa tyg temu bylam w Polsce i zrobilam sobie wszystkie badania:krew, mocz, usg. Dzięki temu wiem o tej skróconej szyjce macicy, powiedzielam o tym położnej i maja to sprawdzic w 28 tc- tyle dobrze.
Co do pieska, jest rasy Akita Inu. Moze widziałyscie kiedys film "Moj przyjaciel Hachiko" polecam! Plakalam na nim jak bóbr. Tam właśnie występuje pies spod tej rasy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Anisia nie wierzę o.O No po prostu SZOk o.O Jezu, ludzie nie mają serca o.O Na kij im te przysięgi, na kij całe to gadanie o pomocy i całej reszcie, skoro człowiek jest dla nich kolejnym numerkiem na liście ?? I szczerze.. ja też bym podkolorowała. Byle ktoś mnie porządnie w końcu zbadał.
Agusia z Frania to będzie kawął chłopa Co zdjęcie to inny dzieciaczek !
Agatka nie wyobrażam sobie, że nie mogę pójść i zrobić sama badań o.O Matko, naprawdę mi się wydawało, że u nas jest kiepsko pod tym względem, ale widzę, że tam jeszcze trudniej
Czy Wam też wczoraj forum padło? Ale było mi dziwnie jak nie mogłam na nie wejść
Około 3 w nocy się obudziłam i cała zalana, bo mi krew z nosa poleciała i usiadłam z taim głośnym okrzykiem "o shit !!!" i cały dom obudziłam Oczywiście z wielkiej chmury mały deszcz Po trzech minutach przestało i już było ok, ale oczywiście problem z zaśnięciem miałam
Ahhh no i zapisałam się do lekarza 12.06 mam wizytę i Huberta Wójtowicza ( www.znanylekarz.pl/hubert-wojtowicz/gine...na-poloznik/warszawa ) -to jest lekarz, który czekał na mnie pół godziny po swoim dyżurze jak jechałam pierwszy raz do szpitala z krwawieniem w 15 tc, i on czekał aby mnie uspokoić i sprawdzić, czy może mnie przekazać mniej doświadczonej koleżance, bo jak dzwoniłam to połączyli mnie właśnie z nim I jak tam leżałam to dziewczyny dwie u niego prowadziły ciąże z mojej sali i polecały bardzo i na znanym lekarzu rewelacyjne opinie, no i sam fakt tego jaki był dla mnie miły i fachowy jak wtedy tam przyjechałam wystraszona, załamana i zestresowana.. Aaaa no i jego ojciec jest też ginekologiem bardzo cenionym i oni obaj zdecydowanie są z powołania U młodszego wizyta 120 zł prywatna, u starszego 180 zł -no ale wiadomo, że ma większe doświadczenie No i się zapytałam jak dzwoniłam i babeczka mi powiedziała, że on mi wszystko zbada itd. i że ewentualnie dopłata 70 zł za usg, ale ja nie potrzebuję w sumie usg, bo to wiem, że jest ok, ale pewnie do 12 już będę chciała, ale powiedziała, że dr prawie nigdy tej dopłaty nie bierze W każdym razie cieszę się, że sobie o nim przypomniałam i poczytałam i już się nie mogę doczekać I przed wizytą u niego sobie zrobię nowe badania mocz/krew/glukozę aby on mi to sprawdził, bo tej mojej nie ufam wcale ...
Hahhaha Dziewczyny T. wszedł teraz do sypialni i mówi zaniepokojonym głosem "misiu.... działa ci ..forum?" ja że "tak, na szczęście " On: "uffff ..bo już się o ciebie bałem" heh
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
anisia daj znać może lepiej z rana jechać bo izba nie jest tak oblegana
co do uk tez mozna prywatne usg ale koszt to 100 fuli min
no i kiedys betę chciałam robic to 50 fuli
wiec chyba polski gin byłby tanszy bo wizyta i usg 100 fuli w Londynie
tak to idziesz do gp -rodzinnego i wysyła cie na konsultacje lub izba przyjęć
no i doczekałam się
dziś mam półowkowe
trzymajcie kciuki za zdrowie dzidzi
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Zazanka no to nie źle. Postawiłaś wszystkich na baczność w środku nocy...
Co do forum to tez miałam problemy ale jakos mi się udalo...
Ja tez się w nocy obudziłam z koszmarnym bólem brzucha... Nie bolał w podbrzuszu tylko cały... Miałam obudzić mojego męża i jechac na IP ale przeszlo, położyłam sie na lewym boku, podkurczyłam nogi i minęło. Wydaje mi się ze jak śpię to śpię prawie na brzuchu i za bardzo go gniotę. Zasypiam na boku a budzę sie prawie na brzuchu...
Jejku jak ja chce juz wrzesień i chce utulić moja księżniczkę <3
Gloria daj nam znac koniecznie
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też chce wrzesień, utulić księcia, wbiec po schodach bez stresu i spać na brzuchu
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
w narutowiczu nie chciałabym rodzic a jak już to mogłam chodzić do lekarza z tego szpitala
no ręce opadają...