BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983825 przez jurada
Dziewczyny czy wam tez po 20 tyg wzrósł apetyt... Ja to przez ostatni czas bym tylko jadła i jadła... Podchodzę do lodówki i a to kanapka a to parowka a to jogurt a to platki z mlekiem a to zawsze cos... Moze to przez ta pogodę ze wyjść sie z domu nie chce... Tez tak macie???

Zazanka ale slodziakiii <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983826 przez jurada
Lidziun gdzie sie podziewasz??? Odezwij sie!!!!

9 lata 7 miesiąc temu #983828 przez kasandra9
Zazanka, ja też nie wiedziałam i miałam podobne podejście ;) wezmę, co mi się spodoba;) ta Tommee ma oryginalny kształt i fajnie wygląd;) pokażę wszystko męzowi;) Ja w czerwcu też planuję się spakować "na szpital", bo to nigdy nie wiadomo...a nikt nie będzie latał i szukał, co gdzie mam;) z tymi kosmetykami masz rację - chyba sobie kupię jakieś małe opakowania i spakuję też, bo myślałam tylko o bieliźnie, koszuli, ręcznikach - swoją drogą pojęcia nie mam, ile tego trzeba ze sobą wziąć....muszę jeszcze koszulę zamówić:) Słuchajcie, a może któraś z mam napisałaby taką listę, co wziąć do szpitala i ile...są niby listy wyprawki...no ale one są naprawdę mega dłuuuuuugie i ja nie wiem, czy to wszystko potrzebne....itp....

9 lata 7 miesiąc temu #983829 przez jurada
Co do butelek to ja 7 lat temu uzywalam takich najzwyklejszych canpol 120 i 250ml.
Co prawda co jakiś czas wymieniałam na nowe bo od tego ze je gotowałam przed użyciem strasznie naszły takim nalotem... Az kupiłam szklana i ta byla jak dla mnie spoko tylko.... CIĘŻKA! teraz mysle nad aventem... Czytałam ze do tommee tippee ciężko dostać smoczki w sklepach a szkoda bo one mi sie podobają i zapewne sa komfortowe co do trzymania.

9 lata 7 miesiąc temu #983830 przez jurada
Co do kosmetyków to ja chce sobie kupic w Rossmannie widziałam takie male opakowania np po 50-
100ml. Takie mysle ze wystarcza na pobyt w szpitalu.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983831 przez kasandra9
Moja Agatka upodobała sobie skakanie po moim pęcherzu, musiałam wstać, bo mi naciskała i koniec leżenia...no w sumie miała rację, bo która godzina;) ale wszystko słusznie w jej sprawie oglądałam przecież;) ale ona chce do hebe, bo dziś urodziny i na pewno mnóstwo promocji;) może coś dorwę dla niej albo do szpitala...ostatnio jak jechałam do tego Factory to się do mojej mamy śmiałam, że muszę córkę od początku nauczyć jeździć na zakupy, itp., więc chyba się mała już przyzwyczaiła, bo mnie tu pogoniła z łóżka:P
A na obiad będzie takie danie kebab z frytkami i jakąś surówką. Także zbieram się i śmigamy;) jak mąż wróci o rozsądnej porze, to pojedziemy w kolejny rewir porozglądać się za działkami:)
Jurada, czyli co do butelek, to nie ma się co nastawiać i szukać nie wiadomo czego powiadasz? ja jeśli na te TT się zdecyduję, to w razie czego i tak wszystko przez net bym zamawiała, czy nowy smoczek czy coś :)

9 lata 7 miesiąc temu #983833 przez mysia5
naprawdę tyle rzeczy jest potrzebnych dla maluszka, też zaczynam powoli przeglądać na internecie co kupić :) co do butelek słyszałam że ponoć z aventu są bardzo dobre, bratowa je miała do dwójki sowich dzieciaczków i chwaliła sobie bardzo :) ostatnio nawet chyba były jakieś w biedronce, ale nie jestem pewna czy dobrze pamiętam :)
Jurada ja chyba mam ostatnio większy apetyt :cheer: ciągle mam na coś ochotę, więc myślę że nie jesteś sama :) :whistle:

9 lata 7 miesiąc temu #983834 przez Zazanna
Też bym ciągle jadła.... i ciągle jem niestety. Ale u mnie to po pierwsze jestem żarłokiem, a po drugie leżę = nudzę się, więc coś bym porobiła, a że nie wolno to jem :P -jedyna przyjemność :P
Pojadłabym truskawki, ale nie chce mi się iść do bankomatu, bo mam daleko, a ze sklepu truskawek nie chcę, chcę ze straganiku przy kościele, bo tamten pan ma pyszne :)

Pojemniczki to ja mam takie z superpharmu za 15 zł -takie do samolotu :) I zawsze na wyjazdy w nie pakuję :)
AAAAAAa i pamiętajcie aby żel bezzapachowy kupić :)

I wymyśliłam, że na poród wezmę nie starą koszulkę, a starą koszulę T., bo chce aby mi dzidziusia położyli na piersi, a koszulki rwać w takim momencie nie będę przecież :P

9 lata 7 miesiąc temu #983838 przez kasandra9
Tak, były w Biedronce, ale takie większe, dla starszych dzidzi:)))
U mnie też apetyt większy, choć bardziej w tamtym tyg. niż obecnie;) Pojemniczki takie "samolotowe" też mam, ale jakoś ich nie lubię:P:P chyba nawet niektóre wyrzuciłam:P ale może kupię jakieś ładniejsze i lepsze:P bo nie podobało mi się to opakowanie z dozownikiem - kiepsko mi leciało.
Co do stroju na poród...też tak słyszałam od koleżanki, żeby spokojnie męża okraść ze stroju, a to i tak do wyrzucenia będzie...dlatego szkoda mi 5 dych na ładną koszulę i żeby ją wyrzucić.... a ile słuchajcie potrzeba tych koszul do szpitala? Tych wkładek, jakichś majtek poporodowych, podkładów...bo tego jest tyle...a naprawdę nie wiem, kiedy ja to wszystko mam założyć <tępa jestem> ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983841 przez sabina
czesc kobiety
ja po wizycie u poloznej wczoraj slyszalam pierwszy raz bicie serduszka - tak tylko widzialam :D dostalam liste co mam zabrac do szpitala dostalam opis pododu kiedy mam dzwonic i pytac ...kiedy przyjechac .....jakie pozycje do rodzenia sa :D troche sie zestresilam ze mnie to znowu czeka.....
moge Wam napisac co potrzebujecie do szpitala jezeli macie ochote :) aha i dostalam specjalny list w ktorym jest opisane dlaczego najlepiej jest skin to skin po porodzie od razu....nie wiem czy kobiety tutaj nie chca dzieciatka po porodzie przytulic czy co ze taka reklama.....
co do koszul do porodow to jak rodzilam Antosia mowa byla o jak najkrotszej koszuli -bo wiadomo- a pozniej tylko do gory sie podwijalo i bobaska na brzuszek miedzy cycki :D

upieklam ciasto z rabarbarem ....:D slinka cieknie ale jeszcze cieple .....trza zaczekac

w ogole wybralam sie do sklepu bo wielka promocja od dzis chcialam lozeczko kupic turystyczne sklep od 9 otwarty - o 10 nie bylo ani jednego lozeczka :/

co do butelek to przy Tosiu uzywalam aventowskiej :) bardzo bylam zadowolona pozniej jak juz bobas sam lapie butelke to mozna specjalne uchwyty dokupic, zmienic smoczek na taki ustnik jakby i tam rozne takie kombinacje :)

9 lata 7 miesiąc temu #983842 przez anisia27
Hej dziewczyny, po 3h czekania w koncu mnie przyjela mila Pani ktora widziala wszystkie wyniki badan, ogladnela karte ciazy i wspomnialam jej o mojej cudownej szyjce i pokazalam jej badanie gdzie bylo napisane ze ma 3,55... Pani bardzo sie przejela i zaczela dokladnie badac. Pokazala mi jak wyglada szyjka na usq i po zmierzeniu od ujscia do ujscia oczy wyszly mi na wierzch.... 5cm... mierzyla 3 razy...nie wiem jak to mozliwe ale powiedziala ze nawet nie ma zadnych wskazan zeby mnie tu zostawic! Chyba z godzine ze mna siedziala i tlumaczyla co moze a co nie moze bolec i zebym odpoczywala i byla spokojna.

9 lata 7 miesiąc temu #983843 przez Zazanna
Sabinka to pisz nam :)

Koszule ja biore dwie na po porodzie, jedna do porodu (starą) i jedna pizame na przedporód jesli wyląduję wcześniej w szpitalu :)

A ten pojemniczek z dozownikiem jest idealny jako mgiełka :) Np. w Grecji sobie wodę zimną nalewałam i podczas opalania na buźkę ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983844 przez Zazanna
O matko to ta szyjka się odkróciła ?? To tak się da ? Czy wcześniej źle zmierzyli?
To odpowczywaj teraz i już się nie martw <tuli>

Aaa i zapomniałam, zadzwoniła do T. i mam oficjalne przyzwolenie na nic nie robienie dziś heh ;) Jest przygotowany, ze nie ma obiadu i nie pozmywane i w ogóle nic nie zrobione :P Powiedział, że widać takie ciśnienie dzis i jak nie mam siły to mam leżeć, więc z czystym sumieniem leże :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983846 przez sabina
super anisia ...ja nie w temacie o co chodzilo?opiszesz w skrocie ???

co do szpitala to :
-koszule dwie - jedna do porodu (do wyrzucenia) druga najlepiej taka w ktorej latwo wydostac piersi na zewnatrz :)
-stanik do karmienia!
-wkladki laktacyjne !- bardzo przydatne bo w okresie okoloporodowym czeka nas nawal pokarmu - ja nie mialam przy antku ....mialam prawie cala koszule mokra z frontu :)
-wklady poporodowe
- majtki - kilka par - mozna zaopatrzyc siew papierowe majtki - ktore sa ponoc bardziej przewiewne - ale nie trzymaja tak dobrze wkladu na miejscu jak zwykle bawelniane majtki
-podklady - przydatne rowniez - kilka sztuk tak dla swojego komfortu - rowniez nie mialam i salowa musial mi dwa razy lozko przebierac :)
-pomadka do ust- bardzo przydatna podczas porodu
-do mycia ...krocza - najlepsze szare mydlo - bialy jelen :) jezeli bylo szyte bardzo przydatny jest octenisept - ktory pozniej mozecie uzywac do przemywania bobaskowego pepka
-kosmetyki w razie potrzeby kto tam czego uzywa
-szlafrok
-kapcie
-chusteczki higieniczne
-cos do czytania badz jakies krzyzowki, sluchawki zeby muzyki posluchac
-pieluszki i chusteczki nawilzone badz paczke wacikow
-bepanthen badz inny krem nawilzajacy dla maluszka - bedzie sie mu skora bardzo luszczyc wiec warto cos takiego miec
-mozna zakupic takie rekawiczki specjalne ktore sie na lapki zaklada zeby sie malec nie drapal po buzi

z takich wazniejszych rzeczy to to wiadomo ze tam cos do jedzenia jeszcze ubrania dla maluszka w zaleznosci od tego czy daja w szpitalu czy nie

- cos drobniakow do maszyny na napoje sklepiku czy tv :)
Podziękowania: Zazanna

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983848 przez kasandra9
odpicowałam się do hebe;) bo może spotkam kogoś znajomego albo jakieś uczennice;))) to ta sukienka, którą Wam leżącą na stole pokazywałam;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia