- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazanka ale slodziakiii <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co prawda co jakiś czas wymieniałam na nowe bo od tego ze je gotowałam przed użyciem strasznie naszły takim nalotem... Az kupiłam szklana i ta byla jak dla mnie spoko tylko.... CIĘŻKA! teraz mysle nad aventem... Czytałam ze do tommee tippee ciężko dostać smoczki w sklepach a szkoda bo one mi sie podobają i zapewne sa komfortowe co do trzymania.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
100ml. Takie mysle ze wystarcza na pobyt w szpitalu.
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A na obiad będzie takie danie kebab z frytkami i jakąś surówką. Także zbieram się i śmigamy;) jak mąż wróci o rozsądnej porze, to pojedziemy w kolejny rewir porozglądać się za działkami:)
Jurada, czyli co do butelek, to nie ma się co nastawiać i szukać nie wiadomo czego powiadasz? ja jeśli na te TT się zdecyduję, to w razie czego i tak wszystko przez net bym zamawiała, czy nowy smoczek czy coś
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Jurada ja chyba mam ostatnio większy apetyt ciągle mam na coś ochotę, więc myślę że nie jesteś sama
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Pojadłabym truskawki, ale nie chce mi się iść do bankomatu, bo mam daleko, a ze sklepu truskawek nie chcę, chcę ze straganiku przy kościele, bo tamten pan ma pyszne
Pojemniczki to ja mam takie z superpharmu za 15 zł -takie do samolotu I zawsze na wyjazdy w nie pakuję
AAAAAAa i pamiętajcie aby żel bezzapachowy kupić
I wymyśliłam, że na poród wezmę nie starą koszulkę, a starą koszulę T., bo chce aby mi dzidziusia położyli na piersi, a koszulki rwać w takim momencie nie będę przecież
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie też apetyt większy, choć bardziej w tamtym tyg. niż obecnie;) Pojemniczki takie "samolotowe" też mam, ale jakoś ich nie lubię:P chyba nawet niektóre wyrzuciłam:P ale może kupię jakieś ładniejsze i lepsze:P bo nie podobało mi się to opakowanie z dozownikiem - kiepsko mi leciało.
Co do stroju na poród...też tak słyszałam od koleżanki, żeby spokojnie męża okraść ze stroju, a to i tak do wyrzucenia będzie...dlatego szkoda mi 5 dych na ładną koszulę i żeby ją wyrzucić.... a ile słuchajcie potrzeba tych koszul do szpitala? Tych wkładek, jakichś majtek poporodowych, podkładów...bo tego jest tyle...a naprawdę nie wiem, kiedy ja to wszystko mam założyć <tępa jestem>
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
ja po wizycie u poloznej wczoraj slyszalam pierwszy raz bicie serduszka - tak tylko widzialam dostalam liste co mam zabrac do szpitala dostalam opis pododu kiedy mam dzwonic i pytac ...kiedy przyjechac .....jakie pozycje do rodzenia sa troche sie zestresilam ze mnie to znowu czeka.....
moge Wam napisac co potrzebujecie do szpitala jezeli macie ochote aha i dostalam specjalny list w ktorym jest opisane dlaczego najlepiej jest skin to skin po porodzie od razu....nie wiem czy kobiety tutaj nie chca dzieciatka po porodzie przytulic czy co ze taka reklama.....
co do koszul do porodow to jak rodzilam Antosia mowa byla o jak najkrotszej koszuli -bo wiadomo- a pozniej tylko do gory sie podwijalo i bobaska na brzuszek miedzy cycki
upieklam ciasto z rabarbarem .... slinka cieknie ale jeszcze cieple .....trza zaczekac
w ogole wybralam sie do sklepu bo wielka promocja od dzis chcialam lozeczko kupic turystyczne sklep od 9 otwarty - o 10 nie bylo ani jednego lozeczka :/
co do butelek to przy Tosiu uzywalam aventowskiej bardzo bylam zadowolona pozniej jak juz bobas sam lapie butelke to mozna specjalne uchwyty dokupic, zmienic smoczek na taki ustnik jakby i tam rozne takie kombinacje
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Koszule ja biore dwie na po porodzie, jedna do porodu (starą) i jedna pizame na przedporód jesli wyląduję wcześniej w szpitalu
A ten pojemniczek z dozownikiem jest idealny jako mgiełka Np. w Grecji sobie wodę zimną nalewałam i podczas opalania na buźkę
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To odpowczywaj teraz i już się nie martw <tuli>
Aaa i zapomniałam, zadzwoniła do T. i mam oficjalne przyzwolenie na nic nie robienie dziś heh Jest przygotowany, ze nie ma obiadu i nie pozmywane i w ogóle nic nie zrobione Powiedział, że widać takie ciśnienie dzis i jak nie mam siły to mam leżeć, więc z czystym sumieniem leże
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
co do szpitala to :
-koszule dwie - jedna do porodu (do wyrzucenia) druga najlepiej taka w ktorej latwo wydostac piersi na zewnatrz
-stanik do karmienia!
-wkladki laktacyjne !- bardzo przydatne bo w okresie okoloporodowym czeka nas nawal pokarmu - ja nie mialam przy antku ....mialam prawie cala koszule mokra z frontu
-wklady poporodowe
- majtki - kilka par - mozna zaopatrzyc siew papierowe majtki - ktore sa ponoc bardziej przewiewne - ale nie trzymaja tak dobrze wkladu na miejscu jak zwykle bawelniane majtki
-podklady - przydatne rowniez - kilka sztuk tak dla swojego komfortu - rowniez nie mialam i salowa musial mi dwa razy lozko przebierac
-pomadka do ust- bardzo przydatna podczas porodu
-do mycia ...krocza - najlepsze szare mydlo - bialy jelen jezeli bylo szyte bardzo przydatny jest octenisept - ktory pozniej mozecie uzywac do przemywania bobaskowego pepka
-kosmetyki w razie potrzeby kto tam czego uzywa
-szlafrok
-kapcie
-chusteczki higieniczne
-cos do czytania badz jakies krzyzowki, sluchawki zeby muzyki posluchac
-pieluszki i chusteczki nawilzone badz paczke wacikow
-bepanthen badz inny krem nawilzajacy dla maluszka - bedzie sie mu skora bardzo luszczyc wiec warto cos takiego miec
-mozna zakupic takie rekawiczki specjalne ktore sie na lapki zaklada zeby sie malec nie drapal po buzi
z takich wazniejszych rzeczy to to wiadomo ze tam cos do jedzenia jeszcze ubrania dla maluszka w zaleznosci od tego czy daja w szpitalu czy nie
- cos drobniakow do maszyny na napoje sklepiku czy tv
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa