BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #983634 przez pesq
Dziewczyny a tokso sie robilo na czczo, pamieta ktoras? Jutro pojde do lab. po wyniki przeciwcial rh i hemoglobiny glikowanej (to z cukrzyca zwiazane) to moze od razu tokso se strzele bo i tak pewnie każe teraz zrobic skoro mam wizyte w przyszlym tygodniu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #983636 przez jurada
Wydaje mi się ze Lucjan to maltańczyk ale glowy nie dam :P

9 lata 7 miesiąc temu #983637 przez asiekasiek
tak właśnie maltanczyk bo właśnie znajomi sobie kupili takiego piesia :)

Pesq nie wiem czy czczo... ale lepiej se strzel od razu nie będziesz musiała latać i czekać w kolejkach

9 lata 7 miesiąc temu #983638 przez basiek149
asiekasiek nic z tego. mamy pieska. a on strasznie ale to strasznie nie lubi kotów ;/ sąsiadka dosłownie obok nas ma chyba z 5 albo 6 kotów i one często chodzą sobie po naszym płocie albo do nas wskakują. a jak pies tylko je zobaczy to zaraz biegnie za nimi i szczeka. jest strasznie samolubnym pieskiem :) ale ona już jest stara, na tej działce mieszka już od dobrych 12lat, jeszcze zanim dom był tu wybudowany. jej teren :)

9 lata 7 miesiąc temu #983640 przez pesq
haha dziewczynki lucjan to shih-tzu tylko tak ostrzyżony troche nie szhih-tzowo ;) ;) ja moge miec tylko maltańczyki albo shih-tzu ew. yorki (nie lubie, szczekają ciagle ) bo inne mnie uczulaja.. tak samo jak kicie..

no to gdyby któraś pamiętała czy na tokso trzeba byc na czczo (ale pewnie nie) to dajcie znac, jutro przy okazji zrobie :)

9 lata 7 miesiąc temu #983641 przez asiekasiek
aha chyba że tak :D takiego staruszka już nie przekona się :) trudno byłoby... haha no to już sobie wyobrażam co te koty mają z psem:) chociaż koty też są nie dobre. Mój kocur czai się na moją "Ślepotkę" w pewnym momencie skacze na jej grzbiet pazurki sobie powbija a Lola w jedną stronę patrzy i w drugą i ma minę "co to było". czasem za to złapę kota przyniosę jej a ta go wyliżę po mordce :) nie muszę wspominać chyba o tym ze dla kota nie jest to za przyejmne ;)

9 lata 7 miesiąc temu #983642 przez asiekasiek
aż sobie weszłam na te rasy i podone w sumie ;)

9 lata 7 miesiąc temu #983643 przez Zazanna
Nie pamiętam czy na czczo, ale że ja wszystkie badania zawsze hurtem robię (łącznie z moczem) to zawsze na nie jadę na czczo na wszelki wypadek :)

A na glukozę trzeba na czczo? Bo ja teraz dostałam skierowanie na glukozę

W ogóle dostałam teraz na: morfologia, glukoza, gl. 1 godz, gl. 2 godz., badanie ogólne moczuprzeciwciała andty-D, Antygen HBS, Serologia Kiły, a w poprzednim miałam jeszcze jakiś czas kaolinowo-kefalinowy i czas protrombinoy, toxo, cytomegalię i standardowe mocz i krew

9 lata 7 miesiąc temu #983644 przez Zazanna
Pesq internety mówią, że nie trzeba być na czczo, ale jak idziesz rano, to ja bym poszła na wszelki wypadek bez jedzenia, a jak później, to zjedz sobie lekkie śniadanie :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983645 przez pesq
Glukoze zawsze na czczo. Jutro zadzwonie zapytam w laboratorium , bo ja pierwszy posilek mam jesc do 8:30 zgodnie z moja cukrzycowa historia, a w centrum bede dopiero kolo 12 wiec slabiutko :P :P

A kiedy macie te wspaniałe obciążenia glukozą? Bede trzymała kciuki bo to okropieństwo troche jednak jest :P :sick: :sick:
Podziękowania: jurada

9 lata 7 miesiąc temu #983648 przez basiek149
ja też jeżdżę na czczo bo za jednym zamachem robi się kilka badań :)

zrobiłam zakupy dla Kubusia... :silly: :silly: :silly:
już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą :)
kupiłam prześcieradła, nożyczki, cążki, pieluchy tetrowe, łańcuszek do smoczka, smoczek, pojemnik na smoczek, termometr ale tylko do wody, szczotkę do butelek, aspirator do noska, grzechotkę, przewijak na łóżeczko, sobie wkładki laktacyjne...i już nie pamiętam czy coś jeszcze :D trochę tego naklikałam na allegro :)
ale wzięłam od 2 sprzedających więc czekają mnie 2 przesyłki kurierskie :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #983650 przez jurada
Ja juz na szczęście mam za sobą to badanie :) ale kciuki bede trzymać razem z pesq:)

Basiek no to szalejesz na allegro. Ja z tych rzeczy co napisalas nie mam jeszcze nic.

9 lata 7 miesiąc temu #983651 przez basiek149
jurada postanowiłam sobie, że jak teraz u gin wszystko będzie dobrze to w końcu zrobię sobie przyjemność i coś kupię dla Kubusia :) nie mogę latać po sklepach to chociaż allegro mi życie ratuje :D

9 lata 7 miesiąc temu #983652 przez Zazanna
Basiek ale super zakupy :D Pamiętaj koniecznie aby wstawić nam jak już wszystko przyjdzie !!! :)

Co do glukozy to ja sobie zrobię jak tylko wrócę z urlopu i od razu się umówię na wizytę prywatną i tam już pójdę z wynikami :)
Zwłaszcza, że do tej babki jestem zapisana dopiero za miesiąc i ona powiedziała, że z wynikami do niej, no to kurcze to już będzie 7 miesiąc, a jeśli by się okazało, że jednak cukier mam nie halo ? Uważam, że to lepiej zrobić wcześniej..
I tak właśnie uczynię i będę spokojniejsza :)

9 lata 7 miesiąc temu #983653 przez Agata28
ale macie słodkie zwierzaki!
Ja mam pieska w Polsce. Tęsknie za nim strasznie;-( Wspaniały i grzeczny misiu. Dzieci bardzo lubi, więc z naszą małą nie powinno być problemu. Jedynie czasem o mojego M. jest zazdrosny, jak sie przytulamy to stara sie wepchnąć pomiędzy nas :-) słodziak!

a tu jak był szczeniaczkiem:

Zwierzaki to coś wspaniałego!
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia